16 Ocak 2011

Özhan Canaydın'dan, TOKİ beyzadesine oradan Ultrayalakalara


Şu taraftarın sana o kadar özür borcu var ki.

Köpeklere, itlere meze etmedin bu kulübü. Bu kulübün hakkına her alanda korudun. Şu stadın yapımında herkesten çok emeğin var ama adın bile geçmedi.

Hiç tanımadım, hiç görmedim ama çok sevdim seni. Her şeyinle yakışıyordun o koltuğa. Ne bir kez şov yaptığını gördüm ne de kendini ön plana çıkarttığını.

Kimsenin aklına bile gelmemişken, gittin Diyarbakır'a okul yaptırdın, başkalarına öncü oldun.

Senin hayatın pahasına savaştığın kulübe bu akşam aciz diyenlere, senin koltuğunda oturanlar payendelik yaptı.

Transfer yapmasan da, bu kulübün onurunu şimdikiler gibi ayaklar altına aldırmadın. Kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin, bir Ali Uras'ı, bir de seni çok sevdim.

Galatasaray Genel Kurulu'nda değilim, isimlerini, cisimlerini bilmem ama şunu iyi biliyorum ki, bu akşamki rezaletten sonra, jandarmalığı, polisliğe, jurnalciliğe soyunanlara bir yanıt verir.

Koltuğunda oturduğu kulübe dilenci muamelesi yapılacak, Adnan Polat denen adam da buna göz yumacak. Vay babalar vay be, ne güzel dünya.

Erdoğan Bayraktar denen arkadaşa da sormak lazım, "Lan babanın servetinden mi harcadın o stadın yapımında kullanılan parayı? Cebinden mi çıktı? Ali Sami Yen'i kaça satacaksınız? Buraya harcadığınız paranın en az 3 katını çıkartmayacak mısınız?"

Hepsi leş bunların. Ülke babalarının malı, halktan topladıkları para da kendi ceplerinden çıkıyor sanki. Teşekkür borcumuz varmış.

Yıkın amına koyayım stadı o zaman. Sikmişim stadınızı, kiremitinizi, harcınızı, betonunuzu.

Satın mı aldınız lan asırlık çınarı? Sizin külliyatınız yetmez bu kulübün ömrüne.

Küstahlık, şımarıklık, kendini bilmezlik hepsi bunlarda. Bir tokat gelecek ki, hayatınız boyunca unutamayacaksınız.

Bir arkadaş mail atmış, Ultraslan özür dilemiş. Siteye girip baktım, "Daha düne kadar eski stadımızda şu yok, bu yok diye sitem edenler bize bu imkanın verilmesini sağlayan Başbakanımıza ancak teşekkür etmeli ve alkışlamalıydılar. Siyasi görüşleri için fırsat bekleyen bu aciz kişilerin Türk misafir perverliğini ve ahte vefalarını tekrar gözden geçirmelerini şiddetle tavsiye ediyorum.

Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a tüm iyi niyeti ve katkılarından dolayı ultrAslan olarak teşekkür eder saygılarımızı sunarız."


Kendilerinin isimlerini Ultrayalaka olarak değiştirmeleri gerekir. İfadeye bak sen "Daha düne kadar eski stadımızda şu yok, bu yok diye sitem edenlermiş."

Zaten biliyordum ne bok olduklarını, bu yalaka tavırla kendilerini daha bir açık ettiler. Sizleri başbakanın ilk mitinginde; kombinelerinizi ayarlayıp, karaborsa yoluyla para kazanmanızı sağlayan yöneticilerinizle birlikte alkış kıyamet en önde görmek isteriz. Böylece ahde vefanızı gösterirsiniz. Olmadı yere kapanıp, secdeye yatarsınız.

"Parayı veren düdüğü çalar" ya, bunlar kim para verirse onun düdüğünü emiyor. Emmiyor sömürüyor hatta.

Not:Birkaç gün yazmazsam kusura bakmayın, cidden garip bir hal içindeyim ve dehşet sinirliyim...

23 yorum:

ozdmroz dedi ki...

Bilmiyorum ya. Ne desem bilmiyorum. Cidden boka batmışız haberimiz yok. Yalaka Şerefsizler, Bedava Bilet için .ötverenler
Siz Adnan'lara inat, Siz Yalakalara inat vazgeçmeyecem lan sarı kırmızı aşkımdan...

oksijen dedi ki...

suren'in hayal etmis, sarigul önayak olmus, canaydin adim atmis, isin celebi ugrasmis, polat da erdogan'a yamanmis.

ntv "bir grup taraftar"in protestosu diyor, ultrayalaka toki sehzadesinden hesap sormuyor, bize de sinirden kendimizi skmek dusuyor.

Ozan dedi ki...

ulan biz ki bu protestoya hak vermiş bile olsak galatasaray taraftarı değiliz(!) ama şu durumu galatasaraya yakışmadığının farkındayız ve sinirden uyuyamıyoruz fenerli babam bile helal olsun dedi artık denilecek söz varmış ama 2-3 yavşak bütün galatasaraylılar adına konuşuyor

Adsız dedi ki...

Tüm Türkiye yalaka olmuş amk.Eski başkan ve yöneticiler de "Başbakana haksızlık edildi" demiş.Mesela Alp Yalman,sanırım o da başkan adaylarından biriydi.O da yalakalık yapanların arasında.Şu anki başkan adaylarından 2'si ağır derecede yalaka,biri de cemaatçi.Bu gitse de değişen birşey olmayacak.En iyisi kafaya takmamak.

bss dedi ki...

"Parayı veren düdüğü çalar" ya, bunlar kim para verirse onun düdüğünü emiyor. Emmiyor sömürüyor hatta. hahahahhahahah güzel abim baya uzunca bir süredir takipteyim bu en iyisiydi,harikasın!!

Adsız dedi ki...

Özhan Canaydına zamanında bir kaç küfür salladığım için başkanlığında , anladımki büyük eşşeklik etmişim senden özür dilerim, Koalanın yazdığı gibi değerini bilememişiz aslında dik duruşunun. özhan başkan sen gittin
senin yerine gelenler ağzına sıçtı takımımızın, umarım Ali sami yen'in Taçsız kralın ve senin kemikleri sızlamıyordur.

Cihan dedi ki...

Olayin buralara gelecegi o kadar belliydi ki. Serefsiz herifler. Sanki hayrina bedavadan stad yaptilar. 'Bizim sayemizde stadiniz oldu'. Su igrencligi bir yerlerde okuyunca sinirden deliriyorum. Koskoca Galatasaray'i dusurdukleri su duruma da agliyorum. Gercekten bu kadar da asagilanmayi haketmedi bu kulup. Su anki haliyle zaten Galatasaray kulturunu temsil eden ne bir yonetim ne de o ruhu gosteren bir futbol takimimiz var. Keske o takimin ismini de Turk Telekom diye degistirseler. Biz de Galatasaray ismiyle o eski ruhla Ali Sami Yen'de herseye yeniden baslasak. Bugun ismi Galatasaray olan takim benim takimim olamaz ya. ...

semih dedi ki...

Galatasaray, ömrümüzde görüp görebileceğimiz en rezil dönemi yaşıyor. Ve işin ilginç olanı da, bunun sportif başarısızlık ile en ufak bir alakası yok.

Başımızdaki yönetim ilkesizlikte sınır tanımıyor. Gün boyunca "sayın başbakanımız" diye başlayan sınırsız cümle kurup, Özhan Canaydın'ı kelime aralarına sıkıştırıyor, sahadaki takım her daim ruhsuz bir biçimde geziniyor, taraftar grubu Tayyip abilerinden af diliyor...

Bundan daha dibi göremeyiz sanırım, resmen tarihe tanık(!)lık ediyoruz.

Nur içinde yatın Özhan başkanım. Size çok haksızlık ettik, çok...

Thiam Jaba dedi ki...

Protesto etti diye bir taraftar galatasaraylılıktan çıkıyor adnan polat'a göre, onun dışında gerekeni yapacakmış protesto edenlere, hangi kanunun hangi maddesine göre gerekeni yapacak, ne zaman hakim olmuşta insanları yargılıyor bu insan? ya geceleyin şu haberleri okuyunca çıldırdım. ne diyim yazıklar olsun bu yönetime, taraftar grubuna.

Saunders82 dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=zNiOHq4Dlag

Saunders82 dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=srwiWQEQTRU

Adsız dedi ki...

Artık Ateş Güneş veya United of Manchester modellerinin düşünülmeye başlanması zamanı geliyor mu?

Unknown dedi ki...

galatarasaray taraftarı tam anlamıyla terbiyesiz. bu kadar olmaz. rte geldiği anda ilk olarak secdeye kapanmaları ardından da "tayyip başbakan galatasaray şampiyon" diye bağırmaları gerekiyordu. bu kadar mı kendini bilmezlik olur arkadaş? adam kalkmış size stad yapmış, projesini bile kendisi çizmiş. sen kalk ıslıkla filan. olmuyor koala olmuyor:))

yanlış görmediysem twitter'da akp'nin samsun milletvekili mi ne ali samiyen için "ilkel" lafını kullanmış. oranın eskidiğini herkes biliyor, ama senin ona ilkel deme hakkını vermez bu. ulan ben bile ne zaman oranın önünden geçsem nefretle bakarım (fenerbahçeliyim) ama ilkel demem, diyemem. sonra da niye bizi yuhluyolar diye ağla. az bile size az...

ali samiyen'i bana verseler tüm mahalleme yetecek kadar para kazanırım. kim bedavaya yapmış lan? kulüp yönetiminin yaptığı hareket ne zaman taraftarı bağlamış lan? keşke ultraslan adının başındaki ultras'ı kullansa. ve son olarak da sana daha önceden de demiştim sevgili koala: bu olaylar başka bir ülkede olsada bir sürü insan "süperrrrr" diye bir yerlerini yırtar, ama bizde oldu mu hemen kaka olur. neyse geçmiş olsun hocam size. o taraftarların hepsinin de gözlerinden öpüyorum.

berxwedanjiyane dedi ki...

baştan belirteyim akp li değil hatta ve hatta parti tutmuyorum,akp den de nefret ediyorum orası tamamen ayrı.

ama dün yapılanlar saçmalık.futbola siyaseti karıştırmak saçmalıktan öte bişi değildir.sen bir livorno bir roma veya liverpool değilsinki siyasi bir çizgin olsun.ona göre stada gelenleri protesto edesin.sen galatasaray taraftarısın ve bu taraftar sadece tek bir ideolojiyi paylaşmıyor.akplisi de var chplisde mhplisi de var bdpliside.herkes kendine göre protestolar gerçekleştirse ay galatasarayın haline.şöle birşey düşünün empati kurun.sen chplisin o sıralar başbakanda chp li ve stadı o yapıyor.açılışa geliyor ve prostesto ediliyor ee ne olacak senin gibi stadda 500 kişi olsa onlarda protestoyu protesto etse al sana kaos.(içinizden kimisi chp ülkeyi böyle boktan tönetmez diyecek ama koalisyon zamanlarını da gördük,şu anda mhp ile bile birleşmeyi düşünün bi partiden bahsediyorum neyse geçelim)

demem o ki galatasaray bir livorno değil ve taraftarı da tamamen solcu değil.her kesimden destekleyen var.bunu türkiye yede benzetebiliriz.farklı etnik kimlikler yani zenginlikler(!)

Saunders82 dedi ki...

@berx; kafan kumda mı yaşıyorsun?

berxwedanjiyane dedi ki...

@saundes825 sebep? burda bende sizin gibi saydırmadığım için mi.bende senin gibi her gün bu blogu okuyorum.çoğu yazıya katlıyorum.dünkü başbakan protestosuna içimden tabi ki sevindim ve seviniyorum hala galatasaray için güzel insanların olduğunu bilmek sevindiriyor beni,ama... ne yazık ki bu klüpte herkes solcu değil.yani eğer böyle devam ederse tribün iyice karışabilir.

ha eğer toki başkanına yapılan protestoyu diyorsan bence az bile yapıldı,orası eğer yeni cehennem olacaksa orda o adama cehennemi yaşatmaları gerekirdi...

Adsız dedi ki...

@Berg

Olayın herhangi bir siyasi görüşle alakası yok.Adamlar stada gelip orayı parti mitingine çevirdiler.Daha sonra "sizin yönetiminiz beceremedi,eski başkanınız acz içinde bize geldi.Biz de stadı yaptık." diyerek tüm kulübü aşağıladılar.Bunu CHP'de yapsa,MHP'de yapsa aynı tepki verilirdi.

Üstelik ortada bu kadar ülkenin içine etmiş,farklı görüşteki insanların ağzına sıçmış;yaşama hakkı vermemiş bir adam varken kimse futbola siyaseti karıştırmayalım demez.Eğer Tayyip şimdi değil de seçildikten 1 sene sonra o stada gidip de edebiyle otursaydı kimse protesto etmezdi.
Başbakan daha önce stadyumlarda çok maç izledi ve hiç ıslıklanmadı.
Eğer "stadyum da en büyük pay başbakanımızındır" diyerek taraftar tahrik edilmeseydi o protestoların da olmama ihtimali yüksekti.

Hem şöyle de birşey var.İktidarın yaptığı zulümleri falan düşününce sikmişim karşıt görüşleri de,Türk Telekom Arenayı da.Stadı bırak isterse tüm Türkiye karışsın amk.
Sessiz kalmaktan iyidir.Zaten biraz önce Fatih Altaylı'nın yazısını okudum,sinirden kendimi sikecem.İşte link:
http://www.htspor.com/galatasaray/haber/591999-ayiptir-ayip

Bu vıcık vıcık yalakalık ortamını düşününe helal olsun protesto edenlere diyorum.

berxwedanjiyane dedi ki...

@rüzgar
maçı izlemedim etmedim bi kaç blog daha okudum ve toki başkanına yapılan protestodan önce yapılmış rte ye protesto.yok eğer ondan sonraysa tek kelime demem tamamen katılırım.ama sırf stada girdiği anonsundan sonra böyle birşey yapılıyorsa bence ayıp.futbol insanların biraz da olsa hayattan kopup kendini başka şeylerle meşgul etmektir bana göre ve zaten normal hayatımızda onca siyasi tartışma varken bir de stada taşınırsa saçmalık.adamı sevmeyebilirsin ki sonuna kadar haklısın ama o stadda o gün onu savunan seven kimse yok mu? belki de insanlar senin idolün kimse diyelim ki ibrahim kaypakkaya ve saygı duyuorsun o insanlarda rte yi öyle görüyor olabilirler.hani diyoruz saygı diye ha işte o bu.insanların düşünceleri boktan olsa bile saygı duyulmalı.yok ben saygı duymam dersen senin yaptığının faşist birinin yaptığından farkı yoktur.futbola da siyaset karışırsa ki bi kaç klübe karıştı geçen sene gördük emin olun kan gövdeyi götürür.mesela diyarbakır örneği var.takım gittiği her deplasmanda taşlanır,taraftarı dövülür.olayı saptırmiim.dediğim gibi rteye verilen tepki toki den önceyse yazık bence ve tokiye yapılan az bile.

fatih altaylıyın da zaten ne mal olduğunu herkes bilir.aşırı sağcı bi kimliği vardır ve bunları onun ağzından duymak hiçte garip değil...

Adsız dedi ki...

@Berx

Protestolar başbakanın adının geçtiği her yerde yapıldı.Tokicinin konuşmasından sonra en şiddetli halini aldı.Benim demeye çalıştığım açılışta kendisini bu kadar ön plana çıkarmaya çalışmasaydı,yalakalarına her fırsatta "en büyük pay başbakanımızındır" dedirtmeseydi ıslıklanmayabilirdi.O taraftar yıllardır o stadın açılmasını bekliyor.Herkes kutlama yapılacak diye gelmiş.Aralarında Akp karşıtları da var.Sadece kutlamaya odaklanılması gerekirken ikide bir başbakanın adının geçmesi normal mi?Siyaseti futbola karıştırmaya çalışan taraf başbakandı.
Tepkilerin büyük çoğunluğu da başbakanın bu amacına karşıydı.Eğer edebiyle otursaydı ıslıklanmazdı.Burada karşıt görüşleri düşünmesi gereken, taraftar değil başbakandır.İşte orada farklı siyasi görüşler olduğu için başbakanın orada bulunması yanlış.Senin suçlaman gereken kişi başbakan taraftar değil.

O insanlar olması gerektiği gibi sokağa çıkıp da protesto etselerdi,öldüresiye dövülüp fişleneceklerdi.Başbakan protestolara karşı hoşgörülü bir insan olsaydı dediklerine ben de katılır,bunun yeri orası değil sokağa çıkın öyle protesto edin diyebilirdim.

Not:Galiba yanlış anlaşılmış karşıt görüşlere saygılıyım;ancak protesto hakkını kullanmak karşıt görüşlere saygısızlık değildir.Eğer demokratik bir ülkede yaşıyorsak karşıt görüş de protestoları hazmetmeyi öğrenecek.

berxwedanjiyane dedi ki...

@rüzgar

dediğin gibi prostesto hakkını sonuna kadar savunurum.sokaklar da en büyük protesto alanıdır tribünler değil.başta belirttiğin şeyi hiç bilmiyorum çünkü maçı ne net üzerinden ne de televizyondan izleyebildim bilgim yoktu sağol bilgilendirdiğin için.dediğinin doğru olduğunu düşünerek hak veriyorum şimdi.kesinlikle doğru olan yapılmış.eğer orda siyasi bir provakasyon varsa ki olduğunu belirtmişsin olanlar az bile.

tekrar bu bilgin için teşekkürler.çünkü ne gazetelerde,ne blolg ne de forumlarda böyle bir yazı yoktu.teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Arkadaşın uyarısı üzerine düzeltme:

Açılış gösterisi sırasında cılız bir protesto oldu.Daha sonra Adnan Polat başbakan'a teşekkür ettiğinde ve cumhurbaşkanı ve başbakan'ın adı anons edildiğinde hiç protesto olmadı.(Ben oldu sanmıştım)
Protestolar yeniden tokicinin konuşması sırasında başladı.

Saunders82 dedi ki...

http://www.deliprofesor.com/iktidar-dava-acma-sanatidir/

Bu Selim Terzi Başbakan'ın 1 numaralı yalakası anlaşılan daha önce de Leman dergisine sarmış mal herif

Saunders82 dedi ki...

Altaylı ile Tayyip ailecek görüşürler. 2004 mü, 2005 mi Sabah'taydı daha net hatırlıyorum Tayyip Altaylı'nın kızına kedi hediye etmiş ve bunu köşesinde yazmıştı. O yüzden Altaylı'nın takip edilecek veya önemsenecek biri asla değildir. HaberTürk tv,gazete,internet sitesi AkpTürk şeklinde çalışsa bu kadar yanlı olamaz... İşleri güçleri ortaya bir konu atıp 1 hafta onu tartışmak, gündemi gereksiz meşgul etmek ve akp lehine çalışmak...