17 Ocak 2011

Protestonun yeri ve zamanı değilmiş



Cidden çok istiyorum, hükümetten biri çıkıp anlatsın halka, nasıl ve ne zaman protesto düzenleneceğini.
3-5 seneden bu yana sürekli bir geyik dönüyor "Bunlar organize" diye. Lan, zaten organize olursa protesto bir şeye benzer. Yoksa nasıl protesto yapılacak ki.

Eminönü-Kadıköy vapurundan indikten sonra sabah bir uyanış haline gelip insanlar, önce birbirine bakacak, ardından konuyu belirleyecek ve protesto mu yapacak? Birbirini hiç tanımayan, hiçbir biçimde organize olmamış insanların protesto yapması beklenebilir bir durum mudur?

Hastalıklı, sapkın bir ruh hali bu "Bu protestolar organize" diyen tipleri hepsi. Monarşik tadımlı, faşist soslu eh haliyle diktatör tuzlu.

Sokakta eylem olmaz, salonda devlet büyüğü protesto düzenlenmez, statta '600 trilyon harcayan' (Bir ara yazasım vardı ama ısrarla yazamadım hemen kısaca değineyim. Hastasıyım bu trilyon mevzusunun. Sağda solda fiyaka atar arkadaş "Liradan 4 sıfır attık, paraya itibar getirdik" diye ama ne zaman yapılan bir hizmet olsa trilyon rakamı telaffuz edilir.) ıslıklanmaz, okulda yumurta atılmaz, trafik sıkışır gösteri düzenlenmez v.s. v.s.

Bir bunlar cin fikirli. Lan zaten bireysel protestolarda korumalar, polisler yumruk, tekme vasıtasıyla protestocuyu etkisizleştiriyorlar.

Kaldı ki, amaç zaten sesini duyurmak ve kitleselleşmek. Yani organize olmak işin doğasında. Ne demektir "Bu olaylar organize"? Mal, tabii organize olacak insanlar.

Çıkın adam gibi, "Bize yönelen her tür protestoya karşıyız" deyin hem siz kurtulun bu dertten, hem de insanlar beyninizdeki bokun ne olduğunu bilsin.

Statta protesto olmazmış. Yarrak olmaz, öyle bir olur ki aklınız hayaliniz şaşar. Her maçta binlerce kişi hakemi yuhalayacak, ıslıklayacak, rakibe küfredecek, kendi takım oyuncusunu yuhalayacak ama iş devlet erkanına gelince, yerimizi bilip oturup susacağız. Ohh yavrum, ne ala memleket be!

Protesto her yerde, her zeminde ve herkese olur ve organize olursa zaten adından söz edilir. Yoksa 50 bin kişilik statta 20 kişi bağırmaya kalkarsa, o protesto amacına ulaşmaz. Tabii öyle olunca rahat oluyor polis tarafından dövülmesi, yakalanması değil mi?

İyi; yeri ve zamanı siz belirleyin, biz ona göre sizin belirlediğiniz çizgilerde protesto hakkımızı gerçekleştirelim. Hatta bu öyle bir protesto olsun ki, sizi alkışlayalım, isminizi çılgınca bağıralım, "yaşa varol" sesleriyle yeri göğü inletelim.

İşin ilginci sürekli 300-500 kişiden söz ediliyor. Bütün Türkiye'nin gözünde olup biten, stadın neredeyse tamamına yakınının yuhalama ve ıslıklama eylemine katıldığı bilindiği halde kendilerince bir sayı belirlenmiş ve o sayı üstünden hareket ediyorlar.

Tabii Adnan'ın göt yemiyor herkese jandarmalık yapmaya. Madem kameralardan sürek avına çıkıyorsunuz, götünüz yiyorsa herkesi birden bildirin emniyete. Var mı o göt? Yok.

İnsanların en doğal hakkı olan protestoda bulunanların kombinelerini iptal etmek, ne demektir ayrıca.
Sahaya bir şey atıldı mı? Yok.
Kimseye zarar verildi mi? Yok.
Kimseye küfür edildi mi? Yok. (aslında fazlasıyla hak etti suratına soktuğum Tokai Başkanı -davadan yırtarım diye yazdım böyle Tokai dava açarsa ne bok yerim bilmiyorum-)
İyi de, o zaman hangi hakka ve hukuka dayanarak böyle bir şeyi yapıyorsunuz? Onun da cevabı yok.
O zaman sizin gelmiş-geçmiş korelasyonunda ta dibinize sokayım.

O gün açılışta olup biten her şey, gayet organize edilmiş bir hikayenin bütünüydü. Önünde metinden Galatasaray Kulübü'nü bir güzel aşağılayan sıfatsız Erdoğan Bayraktar ve yancıları ile birlikte abileri bakanlar, başbakanlar böylesi bir protestonun olmasını, o konuşmayla beklemiyorsa, hepsinin zekâsından şüphe ederim.

Galatasaray'ın yönetenleri açısından acizlik dışında pek çok şey de yaşanmıştır. Bugün, herkesin götünün tavana vurarak, "Biz yaptırdık, ben yaptırdım" diye anlattığı stadın yapımında hayatlarını kaybeden üç emekçi Gökhan Yavuz, Raşit Ek ve Cihan Gayretli'nin isimlerinin hiçbir yerde olmayışı, protestolardan utanan, kıçlarından bile yağ damlatan heriflerin daha büyük utancıdır ama o düşünceyi bunlardan beklemek bizim salaklığımız.

Hiç utanmadan, sıkılmadan "Gelir-gider dengemizi stada göre yaptık" diyeceksin ama üç tane emekçinin ismini yaşatmayacaksın. Vahşi kapitalizm tam olarak bu işte.

Birtakım tipler de "Ben yaptırdım, ben yaptım" diye ucuz hamaset yapmayacak. Harcını mı kardın, kumunu mu küredin yoksa cebinden para mı ödedin?

Ali Sami Yen elden gitti, TT Arena konusunda onca aşağılanmaya rağmen halen tehditler sürüyor, Futbol Federasyonu Sivasspor maçının hangi statta oynanacağını belirtmemiş yani aba altından sopa gösteriliyor, siz çıkmış "Aman paşam, canım paşam" diye dileniyorsunuz.

Sıfatına soktuğum Tokai Başkanı 'dilenci' muamelesi yaptı ya, hah işte şu an o muamelenin doğru olduğunu kanıtlıyorsunuz siz. Karşınızda birileri sizi sürekli tehdit ediyor ve aşağılıyor siz bunlar karşısında, polise isim bildiriyorsunuz, kombine iptal ediyorsunuz. Cami önüne çıksanız daha iyi olurdu.

Yazdıkça konu saptı, her şey birbirine girdi. Protesto her yerde yapılır, hele statta daha iyi yapılır. Bunu en iyi Adnan'ın bilmesi lazım. Beslediği köpeklere Ali Sami Yen'deki o sulu utanç gecesinin yaşatılması için emir veren bizzat kendisidir çünkü. Yani diyeceğim, işine geldiği zaman statta protesto yaptırtmasını da gayet iyi bilir. Şimdi çıkıp götünü yiyeyim ayaklarına yatmasın kimse.

Diğerleri de, iktidar oldukları sürece ıslıklanmaya, yuhalanmaya alışacaklar eşek gibi. Yarın iktidar CHP olur, BDP olur, BBP olur, EMEP olur, o zaman onlar da alışacaklar. Her siyasal güç ve iktidar bununla yaşamayı öğrenmeli. Koltuk kimsenin paşa babasının malı değil. Bak Tunus'a oturmuş mis gibi göt atıyorlardı, siktirip gittiler Suudi Arabistan'a.

O yüzden ya bu deveyi güdersin, ya bu diyardan gidersin. Üç kuruşa beş köfte zamanı çoktan geçti.

22 yorum:

Troyadabiradam dedi ki...

Ah be kardeşim cansın, alkolu ve sigarayı bırakalı aylar oldu ama seninle karşılıklı bir bira içmek isterim...

Ozan dedi ki...

abi yeni para birimizi oraya değinmemişsin ama :D 1 Allahın Kuruşu :D

http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/full/226672816.jpg?AWSAccessKeyId=0ZRYP5X5F6FSMBCCSE82&Expires=1295298796&Signature=FSzSdjlINCs67MVFr9sGt0b%2B7EE%3D

Saunders82 dedi ki...

Olm Tv8'de Galatasaray'ın haklarını Ömer Çavuşoğlu koruyor. TOKAİ başkanı aşırı tahrik etti dedi seyircileri. Kulaklarıma inanamıyorum...

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Vallahi bu dilenci muamelesi kanıma, gururuma dokunuyor. Benim kulübümün yönetim kurulunu, benim Galatasaray'ımı ite köpeğe muhtaçmış gibi göstermiyorlar mı deliriyorum.

Ama benim midem bunları almazken Adnan efendi ve bir takım şakşakçılar çıkıp özür dileriz, affetsin bizi gibi ne idüğü belirsiz ruh haliyle yalanıyorlar tv'lerde. İnan Kıraç dedik o bile el pençe divan çıktı. Tek gördüğüm hakiki tepki Hayrettin Kozak'ın tepkisi. Ona da helal olsun. Koca camiada tak diye bu olay budur diyebildi. Başkan adayları anca işler iyiyken çıksın konuşsun. Hepsi akbaba hepsi.

Kaldıramıyorum yahu. Galatasaray tarlada oynasın, orası 3 yıla kendi kendine tribün olur. Doğa bile, üzerine basıp geçtiğimiz toprak bile Galatasaray'ı bilir, bizim dangalaklar Galatasaray nedir, kimdir bilemiyor. 600 yıllık geçmişi, 100 küsür yıllık kulübü el pençe divan gösteriyor. Lan O yalandıklarınız değil, onların atası bile yokken bu kulüp vardı yahu. Ananın ak sütü gibi helaldir bu stat sana.

Şükür ki Galatasaray taraftarının büyük çoğunluğu neyin ne olduğunun farkında. Yalamalık yapanlar da zaten darmadağın oluyor.

YAŞASIN GALATASARAY!

Adsız dedi ki...

sokakta olmaz,
universitede olmaz,
acilista olmaz,
konferansta olmaz,
statta olmaz,
mecliste olmaz,
yatakta olmaz.

Adsız dedi ki...

Bir Allah kuruşu yeni para birimi
http://twitpic.com/3qydv4

outlaw dedi ki...

hayır, öyle boş övgü cümlesi yazmayı da, bana yazılmasını da sevmiyorum. "aslansın, süpersin" yazmak garip geliyor. ama söylemeden edemeyeceğim: bir numara olmuş yazı...

hele: "Statta protesto olmazmış. Yarrak olmaz, öyle bir olur ki aklınız hayaliniz şaşar."

bir de: bener onar'ın bloguna bir bak derim, adam işi emenike'de bırakmıyor. mesela bu konulara da girmiş, sözünü de esirgememiş.

Saunders82 dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=X6pdQmzCenY&feature=player_embedded

Şu videoyu blogun görülebilir bir yerine az abi nazar boncuğu olarak dursun gözün seveyim. Ya da video post olarak koysan da olur. İnsanlar dinlesin, bizden birileri varmış desin...

koala dedi ki...

@ outlaw; benim orada Bener'e tek eleştirim içinde bulunduğu medyadan çare bulma isteğiydi. yoksa o da ben de çocuk değiliz. o beni tanımasa da, ben onu gayet iyi tanıyorum. yazısını da okudum, hakikaten güzeldi.

@ Troyada bir adam; valla içeriz, niye içmeyelim ki.

@ Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum; işin açığını söylemek lazım. Ali Sami Yen arazisi için devlet dilencilik yapmıştır Galatasaray Kulübü'ne ama gel gör ki, bu iktidarın en iyi yaptığı şey siyahı beyaz, beyazı siyah göstermektir.

@ Saunders82; eleman izledim ben canlı yayında. işin ilginci bu adam bugün "büyüksün" diyenler için Adnan'ın seçildiği seçimde "yavşak"tı.

@ Adsız; valla yatakta da protesto olur. ama senin iğnelediğin noktadan değil.

@ Ozan; gördüğümde sandalyeden düşüyordum yarıldım. Allah'ın kuruşu ne demekse. kaba etlerinden ifade uydurmakta üstlerine yok.

Saunders82 dedi ki...

http://www.facebook.com/notes/galatasaray-videolari/protestocu-bir-gs-taraftarinin-agzindan/484446826388

Olm bu yazıyı sen mi yazıp koydun facebook'a :) Yoksa bir efsane daha mı doğuyor?

Saunders82 dedi ki...

Yazan Fenerbahçeli'ymiş şimdi gördüm dipnotta, yemin ediyorum daha önce yaptığım Fenerli arkadaşlar için yaptığım genellemeler konusunda bende göt olmuş durumdayım. (Günahım kadar sevmem dese de Galatasaray'ı korumak ve kollamak adına bu kadar uzun bir yazı yazıp, insanlarla paylaşması satılmış medyaya karşı bir tepki olsa gerek)

koala dedi ki...

@ Saunders82; lan ben değilim mal :)

Saunders82 dedi ki...

"Ben sizi gunahim kadar sevmeyen,is yerinde bile sari kirmiziyi yan yana getirmek istemeyen bir Fenerbahceliyim. Biz belki birbirimizi sevmeyiz, dusmanizdir ama biz birbirimizin buyuklugunu, kudretini,heybetini biliriz. Umarim siz de haddinizi (!) bilirsiniz.
munferit Fenerbahçe taraftari"

şeklinde bitiriyor yazısını gerçekten inanılmaz...

O'Sullivan dedi ki...

yüreğine sağlık.

Adsız dedi ki...

Kanat atkaya'dan müthiş bir yazı.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16787861.asp?yazarid=25&gid=61

madamoz dedi ki...

Evet evet dün koymak istediğim yazı buydu.Çok güzel yazmış , helal. (.

koala@ ağzına sağlık senin de.

madamoz dedi ki...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Galatasaray’ın yeni stadyumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik protestoyla ilgili soruyu yanıtlarken geçmişte Fenerbahçe seyircisinin Mesut Yılmaz’ı protesto ettiğini, Necmettin Erbakan’ın da seyirci tarafından protesto edildiğini, bunların stadyumlarda olağan şeyler olduğunu söyledi. İnce, şunları söyledi:

"Çakmak, bozuk para atmamış, küfür etmemiş, bir tepki göstermişler. Stadyumlarda tepki gösterilir, bunu anlamak lazım. Bunun cevabını Sibel Can veriyor, bir şarkısı var ya ’kimse şah değil, padişah değil’ diye. Başbakan kendisini padişah zannettiği için en son imparatorluğunun haritalarını, ’muhteşem Recep’ versiyonu olarak açıkladı. Bunlar olabilir, anlamak lazım. Asıl anlayamadığım; ’bak görürsünüz size ne yapacağız...’

Adnan Polat da yağcılık sınırlarını zorluyor, tek tek tespit edip, stadyuma sokmayacakmış. Sen kimsin? İnsanlar protesto ederler, bizi de edebilirler, biz protesto edilmiyor muyuz zannediyorsunuz. Biz de zaman zaman bu tür durumlarla karşılaşıyoruz. Siyasetçi bu tür durumlara alışık olmalı. ’Bir Allah kuruş Galatasaray’ın parası yokmuş’ deniliyor. 300 milyon dolar TOKİ’nin kasasına nereden girdi? Dolar olunca mı Allah kuruşu diye gördü. Stadyumlarda kitlesel tepkiler her zaman olabilir, her siyasetçinin başına gelebilir. Anlayışlı olmak, tehdit etmemek, yağcılık sınırlarını zorlamamak lazım." İnce, bazı bakanların, "Galatasaraylılıklarını askıya aldıklarına" yönelik açıklamalarının sorulmasına, "Ben Fenerbahçeliyim. Galatasaraylı olsaydım çok mutlu olurdum" karşılığını verdi.




Dünde bir Chplinin yazısını paylaştım.Ortak yanları aynı zamanda Fbli olmaları.Tabi bu partilerin birbirlerinden haz etmedikleri gerçeği de var böyle konuşmalarını bu da etkiler ama iyi konuşmuş bu da. x)

arsos dedi ki...

bu arada unutmadan; mehmet demirkol, senin de karakterini sikeyim e mi !
http://spor.milliyet.com.tr/arena-/spor/sporyazardetay/18.01.2011/1340661/default.htm

arsos dedi ki...

koala, işin en acı tarafı ne biliyor musun ? adım gibi eminim ki sivas maçında bol bol özür pankartları göreceğiz. "affet bizi hükümdarım", "sen büyüksün padişahım", "bu stad senin eserin başbakanım"...
biz de burada bağırıp çağırdığımızla kalacağız.

koala dedi ki...

@ arsos; emin ol öyle olmayacak. o işleri yapacak yalakalar kumdan kale gibi dağıldı

murat dedi ki...

Avrupa da kupalar alırken bile bu kadar gurur duymamıştım galatasarayımla..buna vesile olan sadece 300-500!! kişiye teşekkürlerimi sunuyorum..aynı zamanda hiç bu kadar kendimi kötü hissetiğimi de hatırlamıyorum. saolsun adnan polat+ yönetimi ve ultraslan(kendini galatasaray taraftarı olarak isimlendiren ve önecelikli gayelerinin galatasaraya hizmet olduğunu savunan ama stad açılışında, ne yeni stadla ne ali sami yenle ne de galatasarayla ilgili bir kareografi hazırlamayıp sadece kendi yerlerini belli eden grup)...siz ve yorum yazan arkadaşlar söylenecek sözlerinin hepsini söylemişsiniz..elinize sağlık...

Ogulcan dedi ki...

@koala,keşke ülkemizdeki insanlarda senin benim gibi düşünseler,ama insan işte,çiğ süt emmiş,sokakta pretosta yaparız joplanırız,okulda protesto yaparız ya okuldan atarlar yada nezarete(nezarette yapılan türlü hakaretlere değinmiyorum bile)stadda yaparız kameradan kayıtlarını bulduk bu tip insanları artık staddan uzak tutacağız derler,çekin kirli ellerinizi artık