29 Ocak 2011

Sokağın zaferi


Bu dünya hiçbir diktatöre ve özentisine kalmaz. Halk her zaman kazanır. Bir başka örneği yoktur. Bugün, yarın, 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl...

Yönetenler halka hesap vermek zorunda olduklarını bilmeli. Halkın yoksullaştırıp, zenginleşenler, ya Çavuşesku gibi bir duvar dibine 'mahkûm' edilir ya da hesap verebilecekleri mahkemelere çıkartılıp yargılanır.

Bugün ve yarın arasındaki keskin farkları unutmamak gerekir.

Tunus, Mısır sıra kimin bakalım? Domino etkisi çabuk yayılıyor. Kimbilir, belki de...







8 yorum:

Adsız dedi ki...

İyi yazmışın da,şöyle bir şey var

http://www.yuruyus.com/www/yur2/news.php?h_newsid=3982&dergi_sayi_no=1&

koala dedi ki...

Halkın yoksullaştırılıp, yönetenlerin zenginleştiği hiçbir sisteme evet demem. İsmi ne olursa olsun

Adsız dedi ki...

Yönetenlerin giderek zenginleştiği ve fakirleşen halkların ezildiği bütün sistemlere verilecek o en son ağır cevabı, kesinlikle ezilen halklar verir ve bunu yeryüzünde hiçbir güç değiştiremez. Halkların ortak iradesi er yada geç zuhur eder.

Çok sevdiğim bir filmden küçük bir alıntı paylaşmak istiyorum:

"Herkesin eşit olduğu bir toplum yaratmak için çok çabaladık, komşunu kıskanabileceğin bir şeyin olmadığı bir toplum.. Ancak her zaman kıskanılacak bir şey vardır: Bir gülüş, bir dostluk. Sahip olmak istediğin ve sana ait olmayan bir şey. Bu dünyada her zaman zengin ve fakir varolacak. Yetenek zengini, yetenek fakiri. aşk zengini, aşk fakiri.."

Zengin ve fakir bu dünyada hep olacak ama onların zengin ya da fakir olarak anılmalarının sebebinin, cüzdanlarının olmadığı bir dünya ve sisteme olan hasretimizdendir bu haklı isyanımız.. ve bu dikenli yolda, şiddet kesinlikle iyi yönde kullanılabilir çünkü adalet ancak o zaman "herkes için" adalet olur..

Halkların uyanmak nedir bilmeyen ağır kış uykuları vardır evet ama bi'gün uyandıklarında, herşeyin hesabını mutlaka sorarlar.

Halklar her zaman kazanır, tek sorun sadece bunun ne zaman olacağıdır.

Berkant dedi ki...

Sıra kimde mi ?
inş...

Adsız dedi ki...

Bizde olacağanı sanmam.Halkın büyük bir çoğunluğu Tayyibe tapıyor. Hizmetten de memnunlarmış.

Galenović dedi ki...

Neyin yıkıldığı kadar yıkılanın yerine neyin kurulacağı da önemlidir, hatta çok daha fazla önemlidir.

koala dedi ki...

@ Galenović; gerekirse yerine gelen de yıkılır

Saunders82 dedi ki...

Hepsi ufak birer İran imitasyonuna dönüşecek. Müslümanların yaptığı devrim bu kadar oluyor. Atatürk hariç...

Muhalefetin adı "Müslüman Kardeşler" daha ötesi var mı?? Amına koydumun çocukları muhtemelen put diye firavun mumyalarını parçalamışlar. Sanki mumyalar yönetiyordu ülkeyi. O Piramitler götlerine girer umarım.

Yıllardır düşünürdüm Mısır müslüman olmasına rağmen nasıl oldu da mumyalara, piramitlere hoşgörüyle bakıyor diye. Meğersem zaten bakmıyormuş. Biz de böyle bir kışkırtma, ayaklanma çıkarsalar ilk saldıracakları şey Atatürk heykelleri olacak.

Facebook, Twitter ile 90.000 kişi üzerinden gerçekleşen devrim ancak ajanların önderliğinde bir Amerikan devrimi olur. Daha ötesi olmaz. Uzaktan kumandayla yönetir gibi ülke karıştırıyorlar artık beş para harcamadan, savaşsız, asker kanı dökmeden...

AKP'ye içiyoruz grubunda 150.000 kişi vardı. Düşünün artık...