29 Ocak 2011

Valla hükümete uydum +24 yazı yazdım, +18 artık kesmiyor


Galatasaray'ın futbol takımı rezaletinin neresinden başlamak lazım pek bilmiyorum. Skibbe'nin gidişinden bu yana tepetaklak bir takım var. Bir noktadan sonra futbolculara kızmak da anlamsız çünkü adamların yeteneği, kalitesi ancak bu kadarını kaldırıyor.

Sivasspor, Konyaspor, Bucaspor ve Kasımpaşa'nın dışında Galatasaray'ın bu ligde yenebileceği takım yok. Çünkü kadrosu ancak bu takımlarla eşdeğer.

Her maç öncesi bir hayal zinciri oluşturuyoruz. Kendi kendimize çıkarımlarda bulunup, hayal aleminden rüya alemine dalıyoruz. "Hagi takımı toparlar", "Herkes artık ayağını denk alır", "Transferlerden sonra her şey düzelir" diye ancak çocukları kandırabileceğimiz türden masallarla eğliyoruz kendimizi.

Ama aptallıkla iyimserliği birbirinden uzak tutmak lazım. Elbette umut bağlayacağız, tamamen vazgeçmeyeceğiz fakat aptallık noktasında da olmamak gerekiyor.

Bu takımın kalecisi var mı? Yok.
Peki defansı nasıl? Bok gibi.
Orta saha iç açıcı mı? Yıllardır berbat.
Golcümüz var mı? O da yok.

E amına koyayım o zaman neye umut bağlıyoruz ki biz? Nedir bize bu güveni veren?
Galatasaray'ın ismi. Öyle değil mi?
Hah! İşte artık o büyüklük yok. Önce bir onu kabullenmemiz gerekiyor. Biliyorum zor oluyor, insan kendine konduramıyor. Kendimden biliyorum, bununla mücadele ettim haftalarca. En sonunda bu gerçekle yüzleştim.

Galatasaray Kulübü ufak ufak maziye gömülüyor. Bunu sadece saha içindeki oyuna bakarak söylemiyorum. Yaşanmış örneklerden yola çıkarak, bunu söylüyorum. Siz şimdi okurken "Siktir lan, o kadar da değil" diyeceksiniz. O zaman şu birkaç haftada yaşananlara bakın.

TT Arena'nın açılışından önce Spor Bakanı, Adnan P'ye (Siz bu P'yi gönlünüzce doldurun.) diyor ki; "Galatasaray Liseliler bizi sevmiyor, bir tepki gelebilir."

Adnan P. bu patlatıyor cevabı, "Merak etmeyin Sayın Bakanım, kale arkası tribünlerinde bizim en çok bağıran (o en çok bağıran diyor ama esası 'beslediğimiz piçler' anlamına geliyor) taraftarlarımız var. Az sayıda gelen tepkiyi bastırır onlar."

Yani Galatasaray Kulübü'nün başkanlık koltuğunda oturan herif, Spor Bakanı'nı biz her şeyi hesapladık mesajı veriyor. Daha da rezaleti, herif korkuyor hükümetten.

Hadi bunu geçtim. Başbakan Tayyip Erdoğan, Galatasaray camiasına kırılmış, üzülmüş. Daha geçen cuma günü televizyonlarda 'kükreyen' Adnan P. Erzurum'a kadar yol alıyor, Başbakan'ın gönlünü almak için. Ehh, adamı götünde sallarlar tabii, sen başkanı olduğun kulübün büyüklüğünü bilmezsin. Zoraki bir el tokalaşması, hepsi o kadar.

Bu da mı yetmedi amına koyayım. O zaman iki yıldır saha içinde verilen hakem kararlarına bak. Verilen kırmızı kartlara, verilmeyen penaltılara, ofsayt gollere, ofsaytla kesilen gol pozisyonlarına bak. Kıçı kırık hakemler Galatasaray'ı siklemiyor bile.

Bugün atılan ilk gol hem ofsayt hem de pozisyonda el var. Maçın 13. dakikasında tam görüş açısında Stepanov, Culio'ya gelen ve bomboş kalacağı topa eliyle müdahale ediyor ama görmesine rağmen vermiyor. Galatasaraylı X futbolcu ağzını açıyor sarı kart, ayağını uzatıyor kırmızı kart.

Biri götünde top durdurur, diğerinin seyircisi "kümeye" diye bağırır. Sözün özü, Galatasaray'ı sikini sallayan yok, anlayın artık anlayın.

Merak etmeyin er ya da geç siz de bu gerçekle yüzleşeceksiniz. Yani Galatasaray'ın büyüklüğünün un ufak olup erimeye başladığını.

Göreve geldiği gün söyledim, "Hagi ile olmaz" diye. Olmaz abi olmaz. Kasmanın anlamı yok. Sabır hikâyelerini filan boşverin. Adam dünün çocuğu değil ki, daha önce geldiğini de biliyoruz. Bursa'yı biliyoruz, Steau Bükreş'i biliyoruz, Romanya Milli Takımı'nı biliyoruz, Politehnica Timişoara'yı da biliyoruz.

Adamın CV'si açık. Olmamış işte. Adam benim yegane futbol efsanem ama teknik direktörlükte dikiş tutturamamış. Herkesten olmuyor, ondan da olmayacak. "Olursa verir misin?" derseniz, "Olmazsa siz verir misiniz?" diye sorarım.

Tamam eyvallah, kadro kötü de ama birader şu sistemde gol atmaya çabalamak da, bir nevi bilim kurgu tadında. Biz defanstan top çıkartacağız da, hızlı kanat adamlarıyla bindirme yapacağız da, topu ortalayacağız da (bak burası en zor kısmı. her şey olur bu olmaz), ortaladığımız top fiziken gitgide küçülen oyuncularımızdan birine gelecek de, gol atacağız.

Lan yemin ediyorum, Adnan P. adam olur, bu dediklerim olmaz. Çağdışı bir futbolla, gol atmaya çabalıyoruz. Boşuna mı, takımın en golcü isminin Servet olması; çağdışılığın daniskasına örnek işte.

Bu sezonu zaten unuttum. Kupayı filan alacağımız hayalini de kurmayın, çok çabuk abondone olursunuz yoksa. Bu futbolla sezonu ilk 10 içinde bitirebilirsek, öpüp başınıza koyun siz.

Unutmadan bu Adnan P'nin ekürisi vardı S. (bunu başa aldım daha eğlenceli şeyler konabiliyor) Adnan, 'Esteban' (anlayan anladı artık demek istediğimi) dünyayı dolaştı transfer yapacak diye. Bir tanesini bile almayı beceremedi. Esteban kulüp parasıyla çatır çatır geziyor, bir tane adam almayı beceremiyor. Gerçi herifin suratı görsem değil futbolcu, kulüp binasının içindeki vazoyu bile vermem o ayrı.

Yazının sonu geldi çıldırdım. Amına koyduğumun takımına golcü lazım alınmaz, orta saha oyuncusu lazım alınmaz. Kanat oyuncusu ala ala havalanıp uçacağız siktiğimin takımına. Yeter ya, bu kadar gerizekâlı olunmaz ki.

Hâlâ Emre Çolak'tan, Aydın'dan medet umuyorsak, neyi konuşuyoruz anlamadım ki....

Son sözüm; Yekta'ya 3 milyon 750 milyon, Stancu'ya 5 milyon Euro veren zihniyeti ta ortasından sikeyim. Kulübü çatır çatır sikiyorlar, taraftarı bastırmak için. Mal gibi izliyoruz.

Şu alınan herifler Harry Kewell'ın tek bacağı ederse, bu futbol denen oyunu bir daha izlemem.

Ufuk mu? Garibime ne kızayım. Onu kaleye koyanın ta amına koyayım ben.

Aslında şu yazı içinde Galatasaray'ın neden ufaldığının şifreleri gizlidir. Spordan Sorumlu Bakanın, Adnan P.'ye söylediği cümlelere bakın gayet iyi anlarsınız olan biteni.

14 yorum:

WarBlood dedi ki...

Beşiktaş maçı 8.dk'da bitti,Gençlerbirliği maçı 1.dk'da bitti,Manisa maçı'da 30 küsürde bitti.Biz gol yediğimiz anda maçı kaybediyoruz.Ben Galatasaray'ın bu kadar pozisyona girmeden aciz duruma düştüğünü hiç görmedim.Bu durumda düzelmemiz mümkün değil,üstüne bir de
hakem hataları eklenmeye başladı.Sonumuz iyi değil.

http://lwarblood.blogspot.com/2011/01/bursa-2-galatasaray-0.html

Ozan dedi ki...

abi son kısımlar çok şifreli olmuş valla bir şey anlamadım Adnan sezginin keyif yaptığını anladım da :) spor bakanı Adnan Polat ilişkisini tam anlamadım neyse her şeyi geçtim 2 senedir ne futbolcularımızı ne hakkımızı korudu Polat ilk dönem beklentim büyüktü Polat'tan hakkımıza sahip çıkar mirasa oturmadı diye ama harbiden herif Canaydın'ın mirasına resmen oturdu mirası yediği içinde bugün futbolumuz fakir durumda açıklama yaparken ne dedi Galatasaray başkanı aslandır görüyoruz aslanı oyuncu menajerleri taşak geçiyor ses yok arda kendi suçu da var ama harcanmamasından yanayım günden güne bitirilirken kaptan yapıp sonra bütün suçu üstüne atarak bitirdi kasaplar biçmedik futbolcu bırakmadı ses yok en büyük çıkışı Galatasaray Türkiye'dir dedi ondan sonrada takımın ağzına sıçtılar futbolla ilgilenemedik diyor ya başbakanın kıçında dolaşacağına gelsin toplasın takımı bahane çok ama neyi tartışıyoruz ki bu herif sezon başı söz verdi tv'de ne olursa olsun sezon sonuna kadar Rijkaard ile devam diye 2 ay sonra yedi sözünü bizde hala yönetime siktir çekmemiz gerekirken enkaz Rijkaardın suçu diyoruz şurada en ufak ve en küçük hata Hagi'nindir hatta tek hatası oyuncu tercihleri falanda değil bu yavşaklara güvenip gelmesidir.

Rijkaard gitti hala tartıştığımız konuya bak ulan hala mı körsünüz be Rijkaardın enkazıymış o enkaz 2008'den kalma lanet olsun o şampiyonluğa sonra ben Adnan Polat'ın istifasını istediğim için gerçek Galatasaraylı olmuyorum nankör oluyorum vs. vs. uzar gider bu liste abi iyiki varsın duygularımıza tercüman oluyorsun...

Adsız dedi ki...

üstad koala 2012 mayısa kadar Futbolla bilhassa GS ile yazı yazmasan keşke, niye dersen yine diyorum o tarihe kadar
Bu Delnanlar buradan gitmez,
görmüyomusun aga, Resmi siteden 5 tane eski başkan kol kanat germişler bunlara, bunlar o tarihe kadar gitmeyecekleri kesin olduğundan ne desek boş yazarken sinirlenip fıtık olmaya gerek yok, Kupadan elenene kadar beklerler, elendiği anda Hagi yallah Tugay devam koçum derler Mayıstan sonra onada güle güle derler, Hazirandan sonra yine Adnan sezgine kazandırılan Komisyonlu transfer nöbetleri başlar yine o tarihe kadar sürer gider böyle.

Adnanlar size eskiden getirdiğiniz kuzmanov ski girsin.

dahada diyecek bişey gelmiyo aklıma.

Adsız dedi ki...

Yazının herşeyine katılıyorum Yekta hariç. Kaç kez izledin Yekta'yı?

Anoz dedi ki...

Koala sunu unutmusun be abi: Rijkaarda 2012 kriteri deyip Keitayi, Mehmeti, Elanoyu satip (elano son anda ellerinde patlamisti hani 100'000 daha cok komisyon alacakya pic ve sikimin ucu adnanlar). Yerinde bi sikim alamiyan, Ali Turani, Serdar Özkan orospusunu yilliklarini (tam bir milyon tl) ödeyip, ayni zamanda Yekta 3.7 milyon, Stancu 6 milyon, Culio 2 milyona aliyorlar! Evet Uefa 2012 Kriteri, tabiiiii! Ulan picler, o kriterler uygulansa siz zaten yöneticilik yapamiyacaksiniz, TFF dogrü dürüst yönetilse zaten Türk Futbolu bu halde olmaz. Kimi kandiriyorsunuz lan?

koala dedi ki...

@ Adsız; Yekta'yı 3 kez canlı izledim Galatasaray maçlarında. Onun dışında 3-4 kez Kasımpaşa maçlarında izledim. O yazdığım cümleden "Yekta berbat bir transfer, çok kötü oyuncu" anlamını çıkarttıysan, tamamen senin sorunun. Benim itirazım verilen bonservis ücretinedir.
Kusura bakma Simao'nun bonservisinin 900 bin Euro olduğu yerde Yekta'ya 3.750'i vermek salaklıktan başka bir şey değildir. Üstelik "kriter kriter" diye göt yırtılan bir ortamda.
Kişisel olarak soruyorsan söyleyeyim, Yekta tank gibi ağır bir arkadaş, Galatasaray'daki ömrü maksimum 3 yıldır, sonra İBB yolunu tutar.

Adsız dedi ki...

Aslında kadro o kadar da kötü değildi.Tüm sakatlar bir anda düzelse ve Misimovic de affedilse avrupa kupalarına kalırdık.Şimdi çok geç tabi.

@Anoz

Doğru mu bilmiyorum ama duyduğuma göre transferleri, çatı parasıyla yapmışlar.(15M euro)Şimdi de devletle yaptıkları anlaşmaya uymadıkları için stadın ellerinden alınma durumu varmış.(İç dekorasyon-devlet,çatı-GS)Bahanesi de diğer büyük takımları inceledik çoğu kapatmıyor.Gereksiz olduğuna karar verdik(Tabi canım:))

Bu Serdar Özkan falan da tam bir iş bilmezlik örneği.3M alan kaliteli adamı tasarruf edecez diye sattılar. Serdar, Gökhan, Kazım, Turan, Sarp gibi oynatsan zarar adamları kulübe doldurdular.Bunların da toplam maaşı 3'den fazla.Bir sikime de yaramıyorlar.

Bir de bizim başkanın en büyük sorunu burnunun fazla büyük olması. Geçen yaz Rijkaard kampa kadar tüm transferler bitsin demesine rağmen Adnan Polat: "Geçmiş hatalarımızdan ders aldık.Bundan böyle transferde acele etmeyeceğiz.Son güne kadar bekleyeceğiz.Daha 2 ay var transferin bitmesine." benzeri birşey demişti.Ulan göt Rijkaard kampa yetişsin diyor,(1 hafta sonra)sen acele etmeyeğiz diyorsun.Sen kimsin lan Rijkaard'ı takmayacak.Ondan sonra da tüm suç Rijkaard'da derler.(kaynak fotomaç)

Adsız dedi ki...

@Koala

Yekta ile Simao farklı.Yabancı sınırlamasından dolayı dandik yerlilere bu kadar çok para saçılıyor.Milli takımı bahane göstererek de sınırlamayı kaldırmıyorlar.Mesela Sercan'ın değeri 10M euro!

M.T dedi ki...

her cümlenin altına imzamı atarım. tek nefeste okudum kelimesi kelimesine katılıyorum.

Anoz dedi ki...

13_rüzgar_13 abi zaten hersey ortada. Kalli zamanindan beri kac kisi geldi?

Kalli
Hakan Balta, Volkan Yaman, Lincoln, Baris Özbek, Serkan Calik, Servet, Nonda, Orkun benim saydiklarim

Skibbe
Kewell, Meira, De Sanctis, Baros. Emre

Rijkaard
Elano, Keita, Jo, Dos Santos, Mustafa Sarp, Neill, Caglar, Serdar Özkan,Ali Turan, Mehmet Batdal, Gökhan Zan, Misimovic, Musa Cagiran, (benim saydiklarim)

Kimler yok peki su anda?
Elano, Keita, Jo, Dos Santos, Serdar Özkan, Ali Turan, Musa Cagiran, De Sanctis, Meira, Serkan Calik, Emre, Nonda, Lincoln, Volkan Yaman, Orkun

eee abi? Aldigin oyuncularin yarisindan cogunu geri satmisin? Hele hele yabancilarin az kalsin hepsini göndermisin? E bunlar bu oyunlarla kendi ceplerini doldurmuyorsalar ne yapiyorlar? Her Transferden adamlar 300'000 komisyon alsa su anda kac milyon ederdi?

Saunders82 dedi ki...

Boşuna tartışıyorsunuz. 2 Bursa maçında da hakemleri inceleyin, diğer kaybettiğimiz maçları da inceleyin. Karşı tarafa çıkması gereken kırmızı kartlar çıkmazken, bize tereddüt etmeden o kartlar çıkıyor. Bunda yönetim kabahati falan aramak saçma artık. Şu kadro Haluk Ulusoy döneminde oynasaydı açık ara liderdi. Biraz da işin bu yönünden bakmak lazım. Ezim ezim eziyorlar.

Sadece bizi değil Beşiktaş'a aynı muamele yapılıyor. Şu Aurelio Fener'deyken 1 kere kırmızı görmedi, bugün ilk yarıda atmışlar elemanı. Fener'e de kıyak geçilmiyor. Bu çok bariz bir şekilde ortada on yıllardır izliyoruz bu ligi sonuçta...

Amaç Bursa'yla Trabzonu başbaşa bırakıp muhtemelen yine Bursa'yı şampiyon yapmak. Manevi başkenti ne de olsa cemaatçilerin. Başında Ertuğrul varken sırtları yere gelmez. Ne durumlara düştü ülke amına koyyim. Bunlar bizim iktidarımızda farklı bir şampiyon çıktı bile diyecekler günü geldiğinde...

Saunders82 dedi ki...

Ne zaman başımıza Hakan Şükür gelir biz başarılı olmaya başlarız, Hakan olmazsa Abdullah Avcı da olur. Bizim cemaat yuvasına dönmemiz lazım. Özümüze döndük diye bunlar oluyor. Ne zaman Hakan Şükür'ü kapının önüne koyduk, siktiri çektik, o günden beri sikiyorlar bizi.

Bak yöneticilerden biri uyandı nihayet, Hakan 2 haftalık antremanla futbola bile döner dedi. Bunun altında yatan imayı kimse dikkate bile almadı. Herkes oldu olacak Hagi, Tugay hatta Metin Oktay'ı kaldıralım mezarından dedi. Ama mesaj o değildi. Sikmeyin artık bizi gerekirse Hakan'ı bile yeniden kadroya alırız dedi. TFF ve Hakemler Spor Bakanı'nın lafına bakar. Faruk Özak ordayken Trabzon da şampiyon olur, gerekirse Kasımpaşa'ya da kadro kurarlar onu da şampiyon yaparlar. Trabzon'a açıktan aktarılan paralar yazıldı, çizildi. O yüzden izlemeye bile gerek yok ligi. Sonuçlara bak geç.

Adsız dedi ki...

Hakan Şükür denen çıkarçı şakirt geleceğine kulübü kapatalım daha iyi...

semih dedi ki...

Anlayamıyorum ben, bu adamlar nasıl tepki almadan yırtıyor, taraftarımızın da yanlışı çok büyük.

Kriter diye, mali durum diye bir tarafını yırtan Adnan Polat'ın yediği naneler, buyrun. Hala bu adamın taraftara yutturmaya çalıştığı "mali" yalanlara inanıyorsanız, artık sorun inanan zihninizdedir.

-Misimovic ve Elano'da sokağa atılan 10 milyon euro (futbolculara ödenen paralarla daha da fazlası)

-4 senedir şampiyonlar liginden uzak kalarak mahrum olduğumuz 4*10 milyon euro

-Yekta, Stancu ve Culio transferlerine harcanan 11 milyon euro.

-Ve, başarı: Koca bir SIFIR.

İstifa diye inlemeli o stad arkadaş. Bu yönetici müsveddeleri utançtan ne yapacağını bilemez halde istifa etmeli.

Galatasaray eriyor abiler.