24 Şubat 2011

Başbakan yalan söyler mi birader!


Recep Tayyip Erdoğan: Seyrantepe Stadı’nın yapımında Galatasaray Kulübü’nün bir Allah kuruşu yoktur. Stadı TOKİ (toplu Konut İdaresi) yapmıştır. Sadece 310 trilyonluk (milyon) yatırımla kalmadık. Stada yaptığımız bu 310 trilyonun yanında gerek metro gerekse oradaki kavşak düzenlemesiyle birlikte oradaki yatırımın toplam bedeli 600 trilyon (milyon) lirayı bulmuştur.
Herhalde böyle bir yatırımın karşılığı bu olmamalıydı diye düşünüyorum. İyilik yap, at denize, balık bilmezse halik bilir.


Koskoca ülkenin Başbakanı yalan söyler mi? Ben yalan söylediğini iddia etmiyorum, hatta bunu ima bile etmiyorum (!) Ama kendi bakanı, Başbakanın yalan söylediğini rakamlarla anlatıyor.

Nasıl mı?

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın soruları üzerine TBMM’ye gönderdiği yazıda, hangi kurumun ne kadar harcama yaptığını ve kazanç elde ettiğini bildirdi.

Cemil Çiçek’in verdiği bilgiler:

Ali Sami Yen Stadı’nın bulunduğu arsa, Torunlar- Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu ortaklığına 1 milyar 25 milyon 555 bin liraya ihale edildi. TOKİ’nin buradan alacağı pay 475 milyon lira. Sözleşme şartlarından fazla gelir elde edilirse, 475 milyon liraya ek olarak bu gelirin de yüzde 46,3’ü TOKİ’ye aktarılacak.

Elde edilecek gelirden, maliyet düştükten sonra kalacak paranın yüzde 39’u TOKİ’ye, yüzde 61’i ise Gençlik Spor Genel Müdürlüğü hesaplarına aktarılacak. Para GSGM tarafından Türk sporunu geliştirmek için kullanılacak.

Galatasaray Spor Kulübü’nden idaremize herhangi bir menkul ve gayrimenkul devri söz konusu olmamıştır. Galatasaray imzalanan protokolle Ali Sami Yen alanını verdi, Seyrantepe alanını aldı. Takas protokolüne İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve GSGM de dahil oldu.

Türk Telekom Arena ruhsatsız değil. Stadın inşaat ruhsatını Şişli Belediyesi 12 Aralık 2007’de onayladı.

Haa, gel şimdi 40 gün önce yaşananlara, hatta Türkiye'de herkesin rüzgâr estirdiği "Madem devlet Galatasaray'a stat yaptırdı, o zaman bize de yaptırsın", "Galatasaray'a beleş stat yaptırıldı, biz de bilmem nereyi isteriz" diyen yavşaklar, yukarıda Başbakan Yardımcısı'nın verdiği rakamlara bir daha baksın bakalım.

1 milyar 25 milyon TL'ye arazi satılıyor sadece. Yani Ali Sami Yen'in arazisi 1 milyar 25 milyon TL'ye satılıyor.

Anlamayan gerizekâlılar varsa tekrar ediyorum: ALİ SAMİ YEN'İN ARAZİSİ 1 MİLYAR 25 MİLYON TL'YE SATILDI

Hâlâ anlamayan embesiller varsa, konuyu bir daha açmasın da, aptallığını alnına damga olarak koymasın.

Galatasaray hemen her projede olduğu gibi devlet tarafından aleni olarak kazıklanmıştır. Üstüne Başbakan tarafından "Daha imzaları atmadık haaa!" diye tehdit edilmiştir. Ve o tehdidi paşa paşa sindirip, üstüne Galatasaray Başkanı muhalefete efelenmiştir.

Bakın ben şu kadar eminim. Ali Sami Yen arazisi Fenerbahçe'nin olsaydı, emin olun stadı yaptırır, üstüne yanına basketbol salonu yaptırır, onun üstüne alışveriş merkezleri yaptırıp, bir de üste para alırdı.

Ama ne yazık ki, bizim yönetenlerimiz büyük becereksizlik örneği göstererek, 191 milyon TL'lik bir stata kanıp, üstünü bile kapattıramayıp, kendi üstlerine alıyorlar, yaptıkları stadın neredeyse yarı işi kulübe bırakılıyor.

Hakikaten salağın önde gideni Galatasaray yöneticileri. Millet Aziz Yıldırım'a kızıyor filan da, eleman çatır çatır hakkını alıyor, fazlasıyla birlikte.

Siz siz olun, Türkiye'de herhangi bir proje yapılmadan önce götünüzü yırtın ki, millet yırtılan kıçınızdan hadisenin gerçek olduğunu anlasın. Sonra projeye ufaktan başlandığında yırtılan kıçınızla birlikte, ebeniz sikilene kadar bağırın, ki o zaman da taraftar toplarsınız.

Devlet, sikindirik bir stat yaparak, Galatasaray'ın böbreklerine kadar yoklama çekmiştir. Üstelik bir de bütün ülke önünde rezil ederek.

Başkan diye geçinen saçlarına ak düşmüş arkadaş da, muhaliflere ayar vermek kaydıyla olayı kapatmaya çabalamıştır.

Hâlâ o koltukta oturuyorsunuz ya, helal olsun lan size. Gaza gelip, küfretmeyeceğim.

Küfretme, küfretme, küfretme, küfretme, küfretme.

19 yorum:

kaptan dedi ki...

bu basbakan herseyi soyler fakat taraftarin bir bolumu hala buna kosa kosa oy verirler, hala adnans derler bir suru taraftar sitelerinde anlatamadik bugune kadar ama cemil cicek bir dakkada anlatti:}}}

Görkem dedi ki...

Bu açıklamalara rağmen anlamayan yada anlamak istemeyen çıkacaktır yine.

Selocan dedi ki...

Adam akıllı yöneticilerimiz olsaydı. Geçtim Mecidiyeköy'de stadın yapılmasını, bütün borçları tamamen sildirip, üzerine bu stadı da yaptırabilirlerdi. Yine 500-600 milyon karda olurdu devlet herhalde.

koala dedi ki...

@ Tarihin en büyük kazığını allaya pullaya satmaya alıştılar, onu da beceremediler. Stada gittim gördüm, o stadın yüzde 50 işi daha duruyor. Aziz Yıldırım hakikaten büyük adam, ironi yapmadan söylüyorum bunu.

simonshouts.blogspot.com dedi ki...

Bunlarin ortaya cikmasi güzel, su anki hükümete bir eyvallahimiz olamayacagindan emindim zaten yalniz benim merak ettigim mesele biraz daha eskilerde, arastirdim ustune birseyler yazabilmek icin ama pek dise dokunur bir kaynak bulamadim. Soru su: Mecidiyeköy arazisi ve Ali Sami Yen Stadi üst kullanim haklari bize ne zaman hangi kosullarla devredilmistir, karsiliginda o zamanki hükümete veya Genclik ve Spor müdürlügüne ödenen miktar nedir ya da bir ödeme yapilmis midir? Sükrü Saracoglu stadinin örnegin Fenerbahce tarafindan komple alinmasi sirasinda cüzi de olsa bir rakam ödendigi üstüne stadin yenilenmesinden önceki hale getirilmesi de tamamen Fenerbahce klübünce karsilandigi geciyor birkac yerde. Bizse Sami Yenin bakim ve onarimini dahi karsilayamadigimiz bir sürecte Genclik ve Spor Müdürlügüne devrederek kendi yerimizde kiraci durumuna düsmüsüz sanki.
Bunlarin ne kadari dogru ne kadari yanlis bilgin varsa aciklar misin?
Gecmis olsun bu arada

Antidoto dedi ki...

Işin teknik kısmından bihaber olan amma velakin gerizekalı olmadığını tahmin eden biri olarak soruyorum; Ali Sami Yen arazisi Galatasaray'ın malı mıydı bu takas işleminden önce?

koala dedi ki...

@ Antidoto; Türkiye'de hangi arazi hangi kulübe aittir ve Galatasaray oradan ayrılmadığı sürece devlet orayı nasıl ve ne şekilde satabilirdi?

Sorun burada Galatasaray değil. Kulüpler arasındaki kavga ve bu kayıkçı kavgasının taraftar arasındaki algı dağılımıdır.

Proje başladığından beri "Devlet Galatasaray'a stat yaptırıyor" ne kadar haklı bir argümansa, Fenerbahçe'nin Kadıköy'de, Beşiktaş'ın İnönü'de, Trabzonspor'un Avni Aker'de futbol oynaması da o kadar haklı bir argümandır.

Takip edip etmediğini bilmiyorum ama bu ülkede bir m2'lik arsanın bile kulüplere verilmesini haklı karşılamıyor ve yanlış buluyorum. Hatta direkt olarak karşısındayım.

Ben ortaya atılan tartışma dahilinde yani "Allah kuruş" noktasını eleştirdim.

Antidoto dedi ki...

Allah kuruşu falan gibi saçmalıklara girmeye gerek yok zaten, o konuda sözüm yok. Anlamaya çalıştığım şey şu; Ali Sami Yen arazisi devletin malı mıydı, eğer öyleyse teorik olarak devlet o araziden Galatasaray'ı çıkarma hakkına sahip miydi? Yani arazi devletinse, Galatasaray zaten devlete ait olan bir arazi karşılığında stad yaptırmış olmuyor mu?
Bu arada, bunların hiçbirini laf sokmak falan için yazmıyorum, öğrenmek istiyorum sadece..

Adsız dedi ki...

ütad Tabiki söyler Metro yaptık filan 600 e maloldu filan demedi mi der tabi ne kadar olayı büyütürsen, O kadar fazladenir vaybe adam 600 milyona mal olacak stad yapıyo yuhluyolar diye.

Ama kimse zaten şunu da bilmez Oraya Stadın olduğu yerden arazinin büyük bir kısmından vazgeçen Gs nin vazgeçtiği araziye Şişli etfal yapılacak zaten O metro birazda onun için yapılmıştır GS o arazinin o büyük bir kısmından vazgeçmese o Hastane nasıl yapılırdı, Şişli etfal oraya taşınınca eski hastanenin arazisi ne olacak acaba.Orasıda değeri olan bir yer bir yanlışım varsa biri uyarsın, neyse burasını Geçtim diyelimki ama Bu güne kadar buraya Peşkeştepe diyen eziklere kapak olsun bu Cemil çiçek açıklamaları.

Peşkeşi Çeken bizim son 10 yılımızda basiretsiz yönetim gösteren Andavallarımızdır.

aslında biraz küfrü onlar hakediyorlar, Bu stada alışmak içinde şöyle 10- 15 yıl geçmeli

çünkü daha hala unutamayacağımız Ali sami yen anıları çok eski değil aklımızda kazılı , ancak burada yaşanılmış güzel başarılar olursa bu stada ısınılabiliriz,
Bunu görmeği dilemekten başka elimizden bişey pek gelmez artık.

Adsız dedi ki...

üstad kendi hazırladığım Hagi klibi yarım saat Hagi şov 2 bölüm
http://www.youtube.com/watch?v=CuOzfAnpUog

buda Gs Arşivi sayfam.Dünya futbolundan da eski maçlardan eklemeler olacak
http://www.youtube.com/user/10cigahagi#g/u

Ozan dedi ki...

Anlamayan gerizekâlılar varsa tekrar ediyorum: ALİ SAMİ YEN'İN ARAZİSİ 1 MİLYAR 25 MİLYON TL'YE SATILDI

burada koptum abi ellerine sağlık bunları anlamayan adam embesildir ama bir açıdan iyi oldu ben bir stada tav olucaktım projenin yarım yapıldığını öğrenmiş oldum oraya basket salonu birde yüzme havuzu birde tesis yapılacaktı galiba ama proje durduğunda çabuk bitsin diye stadla geçiştirdiler olayı üstü açılır kapanırda yapılmadı kimse eren taluyu konuşmuyor ama adamın elinden projeyi almak için resmen batırdılar herşey yeni gün yüzüne çıkıyor varyap uzunlar kimleri kankası araştırsınlar adnan polatta nankörlük yaptı eren taluya salladı şu stad yada kompleks sürecini hakkında adam akıllı bir analiz lazım çok büyük kazık yedik çok ama şu yönde şanşlıyız aziz yıldırım fenerbahçenin tapusunun aldı adnan polat galatasarayın alamadı aman almasında ali sami yen yıkılmamış geri dönelim ya :)

ozdmroz dedi ki...

Ne zamandır soracaktım ama konu bulamıyordum.

Islıklama olayında fatura kimlere kesildi? Tek Yumruk'u kurban etmişlerdi. Tek Yumruk üyelerinden herhangi birine cezai işlem uygulandı mı?

Yani demek istediğim başkan şerefsizi RTE'ye yalanmak için gerçekten harcadı mı taraftarını?

Adsız dedi ki...

O yol ve metro parasını sayma.Onlar zaten devletin yapmak zorunda olduğu şeyler.Dünyanın her yerinde bunu devlet yapar.

Yani devlet stada 150 milyon harcayıp karşılığında 1 miyar 25'ten fazla kazandı.

Yanlız şöyle de birşey var.Madem bu iş bu kadar kolaydı neden 10 yıldan fazladır uğraşılıyor stad için. Devlet bu kadar kazançlı çıkacağını bilmesine rağmen yıllardır neden kılını kıpırdatmadı.

Adsız dedi ki...

Demeye çalıştığım başbakan uğraşmasaydı gerçekten de o stad yapılamazdı.Babasının hayrına uğraşmadığı aşikar tabi kendi ve devlet bu işten fazlasıyla kazançlı çıkacak;ancak kulüp tek başına-GS'li yöneticilerin zekalarını da hesaba katıyorum.- 20 seneden önce yapamazdı stadı.Başka ülkede yaparsın;ancak bu ülke de adamın götünden kan alırlar adamın olmadan.

Tabi bu işi rezil olmadan ve daha fazla pay kopararak halletmek lazımdı.Yine de kulüp gelirleri önemli ölçüde arttı.Diğer türlü ne uzayıp ne de kısalacaktı kulüp.

koala dedi ki...

@ Antidoto; evet devletin arazisi ancak öyle canı istediği zaman çıkartamaz, hatta kesinlikle çıkartamaz. normal kiracı-evsahibi ilişkisi ile yürütülüyor en nihayetinde bu hadise.

söylemek istediğin şeyi gayet iyi anladım, mantıken doğru da ama uygulaması imkânsız bir şeyden söz ediyorsun.

Adsız dedi ki...

Hiçbir hükümet milyonlarca taraftarı olan bir kulübü arazisinden çıkaramaz.O arazi üst kullanım hakkı süresi sınırlı olsa da sonsuza kadar GS'ye aitti.Yani arazi GS'nindi diyebiliriz.Kulüp arazinin üst kullanım hakkından vazgeçerek de devletin araziyi değerlendirerek para kazanmasını sağladı.

Turan dedi ki...

Evet Ali Sami Yen devletindi ama Aslantepe'de devletin. Sonuç itibarıyla Galatasaray'a veilmiş bir stat değil.

Turan dedi ki...

Ali Sami Yen devletindi evet ama Aslantepe'de devletin. Sonuçta Galatasaray'a devredilmiş birşey yok.

Bugün herhabgi bir alışveriş merkezinde bir mağaza devralmaya kalkarsanız sizden hava parası isterler. Peki o mağazayı işletenler o mağazanın sahibi midir? Hayır. Ama işlek bir yerden çıkmak, haklarından feragat etmek için belli bir miktar para isterler. Aristo mantığı ile bu olaylara yaklaşılmaz.

Ozan dedi ki...

ya şunda bir hemfikir olalım o arazi cazip gelmese adamlara bu stad işine girerlermiydi o kadar para kazanıcaklarını bildikleri için girdiler bu işe galatasaray ali sami yen'de kiracıydı sözleşmeli kullanım hakkı var o hakkından vazgeçti yeni stadını aldı bu stada da kira ödeyecek olay bu ama ortada atılmış büyük bir kazık var o kadar kar elde ediyorsun birde işi yarım yamalak yapıyorsun yap adam gibi projeni siyası ranta çevirme tüm olay bu galatasaray kullanım hakkında vazgeçmese de hiçbirşey olmazdı zorla çıkaracak halleri yok