2 Şubat 2011

Kimin hayatı Defne Joy'dan daha değersiz ki!


Osman Ünsal,
Murat Güvenç,
Resul Aslan,
Ersin Azak,
Asım Çelik,
Feyza Bilge Türkyılmaz,
Emine Ceylan,
Hasan Ceylan,
Rıza Ceylan,
Ve Defne Joy Foster..

Bugün Türkiye'de onlarca insan hayatını kaybetti. Birkaç isim var yukarıda. Kimi soba gazı zehirlenmesinden öldü, kimi trafik kazasından, kimi de saldırıya uğradı.

Elbette her ülkede 'ünlü' isimlerin ölümü haber değeri taşır ancak Türkiye'de medya bokun üstüne üşüşen sinekler gibi. Her ünlünün ölümünden bin ayrı hikâye çıkartmak için neredeyse götlerinden haber yapacak duruma geliyorlar.

Twitter'da kim ne yazdı?
Ölmeden önceki sözleri neydi?
Ünlüler onun için ne dedi?
Ölümünden önceki son fotoğrafı.
Ölmeden önceki son röportajı.
Eşi yıkıldı, arkadaşları şok oldu........

Her ölüm acıdır, her ölüm boktandır. Kimin öldüğünden bağımsız düşünebildiğimiz zaman ancak ayırdına varabiliriz.

Adam eşi ve çocuğuyla soba gazından zehirlenmiş. Aynı evden 3 ceset çıkmış, kimin umrunda? Kimsenin...

Diğeri borcu yüzünden birini öldürüp, sonra intihar etmiş. Kimin umurunda? Kimsenin.

Hangisinin hayatı Defne Joy'un hayatından daha değersizdi? Ahmet Fazlı Elçi ya da Ömer Çetin'in hayatları daha mı değersizdi yoksa?

Bana garip geliyor, böyle kişiliklerin ölümünün tüm medyada tsunami etkisi yaratması; fazlasıyla yapay ve gerçekçilikten uzak geliyor.

Her hanenin içinde ne dramlar, ne büyük acılar yaşanıyor. Ölümü bir kişiye giydirip, üstünden onlarca haber çıkartmaya çalışmak, neredeyse her kelimeyi haber haline getirmek, inşaat iskelesinden düşen öğretmenlere, madenlerde ölen emekçilere, maganda kurşununun hedefi olan çocuklara saygısızlık gibi geliyor.

Bir yıl, bilemedin iki yıl sonra ismini hatırlayacak insan bile bulmakta zorlanırsınız. Kimse Defne Joy'u anımsamaz bile. Ölüsünün rantını yiyen yiyene. Kimisi haber yaparak, kimisi yarın öbür gün TV programında alta ağlak bir müzik eşliğinde görüntülerini koyarak.

İçinde bulunduğum binadan neredeyse her gün nefret ediyorum şu iğrenç habercilik anlayışı yüzünden.

Umarım şurada yazılanları götünden anlayan biri çıkmaz.

10 yorum:

Ozan dedi ki...

haklısın abi insan ünlü olunca ölüme inanası gelmiyor falan milletde merak ettiği için böyle oluyor sonuçta o da insan yani ama türkiye'de ölümüm bile boku çıkarılıyor :(

Saunders82 dedi ki...

Bence ölmedi, öldürüldü. Zaten yarıştığı dans yarışması da Amerikan formatında, ölümü de o formata uygun oldu. Herkesce izlenen bu yarışmadan elendiğinin 2 gün sonrası ölümü gerçekleşiyor. Hem de Altanların evinde!!!! Bak sen şu kadere! Dönüştürülüyoruz. Bunun artık herkes farkında. Alkol yasağı ertesi gelen bir ünlünün ölümü. Tarkan'ın uyuşturucudan yakalanmasına benziyor. Sanki Tarkan daha önce uyuşturucu kullanmıyordu. Hepsi de bu hükümet dönemine denk geliyor şansa bak sen.

Hatırlarsın 97-98 si yıllarda eğlencesine Kral TV izlediğimiz zamanlarda sunuculuk yapmaya başlamıştı bu kız. Astımı varmış da ondan ölmüşmüş. Bak gör alkolle birlikte aldığı ilaçtan dolayı diyecekler. Halbuki içkisine bir şey karıştırıldığı o kadar belli ki. Burnundan kan gelmiş kızın.

Ajanlar bu ülkede kol geziyor. Londra'da bile geziyorsa burada vızır vızır dolaşıyorlardır. Aynı Mısır'ı karıştıranlar gibi. Her ülkede farklı bir misyonları var. Ama geldikleri ülke aynı tabiki... Beni de 11 Eylül formatına uyarlıyorlar böyle yaparak haberleri yok ibnelerin...

Saunders82 dedi ki...

Şimdi okudum, dediklerimi destekler nitelikte a.q.

112 acil servisten 'Defne Joy' açıklaması:

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, olay zamanı '112 acil servisinin aranmadığını' açıkladı.

http://www.milliyet.com.tr/112-acil-servisten-defne-joy-aciklamasi/turkiye/sondakika/02.02.2011/1347431/default.htm

Yani kısacası ölmesini beklemiş orospu çocuğu. Ama böyle bir açıklama geleceği aklına gelmedi herhalde...

Unknown dedi ki...

şimdi adını unuttum da belki sen hatırlarsın koala. zamanında fatih terim'e filan italyanca öğretmiş olan birisi vardı. ülkemizde bir türkle evlenmiş, hatta bir tane de çocuğu vardı. neyse, pasaportunun mu ne süresini uzatması gerekirken uzatmadığı için bu insanı türkiye'ye sokmadılar ya da yolladılar. tam olarak olayı hatırlamıyorum ama bir pasaport sorunu vardı. vay efendim sen misin bunu yapan? kadın, fatih terim'e bile türkçe öğretmiş, bu vatan için çalışmıştan tut nereye götürürsen götür. kısacası böyle bir insana bunun yapılamamsı gerekiyordu.
ha, bir de gariban bir yabancıyı düşünün. adamın da pasaport sorunu oldu ve tak kapı dışarı. kaç kişi o insan için bir şey der. belki de bu ülke için senden benden daha çok çalışmış birisi. ama umursarlar mı? (konuyla alakasız ama vizeleri kaldırmak için yapılan yine garibanların canlarını almaya çalışıyorlar.)
defne j foster'ın ölümü de bir bakıma böyle. ben yarın ölsem anamdan başka kimse sallamaz. insanların üzülmesi gayet normal, hatta iyi bir şey de her şeyi bu kadar hızlı tüketmesek? sevincimiz, üzüntünüz, her şeyimiz maalesef abur cubur oldu.
ölümün de götüne koyim.

koala dedi ki...

@ can (futbolmuhalifi); hadiseyi hatırladım da ismini ben de çıkartamadım.
ölüm konusunda benzer şeyler düşünüyoruz. ben de götüne koyayım.
lan ayrıca niye ölüyorsun, manyak mısın?

Adsız dedi ki...

@can

Merak ettirdin bana da google'dan buldum :)

http://www.habervitrini.com/terimin_italyanca_ogretmeni_yazar__ite_kaka_sinir_disi_edildi-497844.html

Unknown dedi ki...

@13_rüzgar_13
evet, hocam bu olay. haber de ayrı konu zaten. "fahişelerle bir arada kalmış..." nasıl bir dünyada yaşıyorsa artık bunlar?

@koala
kaderimizde var abi ölüm. başbakan aradı geçen, o söyledi:)

Adsız dedi ki...

ula hepiniz götunuzle anlamisiniz ya :) devam eeeeeeet!

Jordi Metal dedi ki...

Dün Show TV'de haberlerde bir otobüs kazasını gördüm. Çocuk babasıyım bende 2 yaşında bir kızcağızda öldüğü kazada otobüs dereye yuvarlanmış. Acaba evli Defne'nin sabaha karşı bir erkek arkadaşının evinde ölü bulunması mı üzücü yoksa 2 yaşındaki kızın mı?

Ben o kıza daha çok üzüldüm açıkçası.

ozdmroz dedi ki...

Son gülüşü, son öpüşü, son osuruğu...

Vay anasını ya nerede yaşıyoruz. Ölümü konuşulacak o kadar insan varken sırf Defne medyatik diye ekranlarda dönen, yapılan duygu sömürüsüne bakın.

Dün akşamdan beri küfür ediyorum. En sonunda " hay sizin ......" diyecem ama sabır sabır.