9 Şubat 2011

Köpekler istedi diye atlar ölmez


Beşiktaş yönetimi fikstüre isyan etmiş. Yönetici Sinan Vardar, Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden tek takım olduklarını belirterek, "Pazar günü Ankaragücü ile deplasmanda oynayacağız. Ardından da 17 Şubat’ta hayati Dinamo Kiev maçımız var. Ardından da 20 Şubat’ta ezeli rakibimiz Fenerbahçe ile evimizde oynayacağız. Federasyon, Avrupa maçımızı dikkate almalıydı. 3 günde bir maç oynayacağız. Takım dinlenme fırsatı bulamayacak. Bizimle dalga mı geçiyor bu Federasyon" diye konuşmuş.

Fil hafızalıyımdır bazı konularda, o yüzden unutmam yapılanları; hele de yavşaklıkları.

Lucescu söylemişti bu Rumen atasözünü: Köpekler istedi diye atlar ölmez.

Peki neden söylemişti?

Galatasaray hafta içinde Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid ile karşılaşacaktır. Fakat maçtan üç gün önce Beşiktaş ile derbi maçı vardır.

Galatasaray yönetimi, Real Madrid maçı öncesindeki Beşiktaş derbisinin ertelenmesi için başvuruda bulunur. Hatta o maçta cezalı Emre Belözoğlu'nun, maç ileri tarihe alınırsa, cezasının bitmesine karşın oynatılmayacağını da söylerler ama reddedilir.

O dönemki Beşiktaş yönetimi ertelemenin olmaması için elinden geleni yapar. Ehh, başarırlar da.

Mircea Lucescu da bu durumun üstüne, "Köpekler istedi diye atlar ölmez" der. Hem Beşiktaş'ı, hem de Real Madrid'i yener Galatasaray.

Demek ki, ana fikir neymiş? Ana fikir; 'Keser döner sap döner, gün gelir hesap dönermiş.'

Herkes yaptıklarından sorumludur. Keşke şu maç Galatasaray'la olsaydı ve Galatasaray yönetimi de erteleme isteğine olumlu yanıt verseydi ve maç ertelenseydi. En güzel yanıt bu olurdu.

Unutmamak lazım hayatta hiçbir şeyi. Bize unutturulmaya çalışanlara inat yapmalıyız bunu. Al sana bir ana fikir daha.

Beşiktaş o kadroyla bir zahmet çıkıp, herkesi yenmeye çalışsın. Ve Lucescu'nun antrenmanda yaptığı o açıklamayı unutmasın. Söz için değil, isteği geri çevirdikleri için.

Sabah sabah kıssadan hisse olsun bu da.

24 yorum:

Melih ERTAN dedi ki...

Ozan abi selamlar,
o kadar geriye 2001'e gitmeye gerek yok. geçen şubatta
perşembe 22:05 atl.madrid (ispanya)
pazar 19:00 bjk
perşembe 20:30 atl.madrid (asy)

kimse çıkıp ertelensin bile demedi. ben bu bjk'yı anlamıyorum. adamlar hakemi suçluyor tamam pozisyon %100 gol ama onu yan hakemin görmesi imkansız. emenikenin penaltı pozisyonunu bir tane bjk'lı tv'de çıkıp söylemiyor.

koala dedi ki...

@ melih; sadece bir penaltı pozisyonu olsa yine iyi. Beşiktaş'ın o maçı 8 kişi tamamlaması gerekirdi ve iki de net penaltı vardı.
Bu ülkede kimin sesi yüksek çıkarsa o haklı görünür, o yüzden Beşiktaşlıların yaptığını gayet iyi anlıyorum.

Adsız dedi ki...

Şimdi de TTA'ya göz dikmiş pezevenkler."Orası GS'nin değil, başbakan yaptı."diyordu geçen Serdal Adalı.

Bu avrupa maçı var diye maç erteleme olayını da hiç anlamam.Bu diğer ülkelerde de mi böyledir yoksa milliyetçi reflexle sadece bizim ülkede mi yapılır.Mesela ben hiç Liverpool'un veya Arsenal'in maçının ertelendiğini duymadım. Zaten adamlarda 7-8 tane takım var avrupada başa çıkmaz.Gerçi doğru biliyorsam lig maçlarından önce de sadece bizde milli marş okunuyor.

Adsız dedi ki...

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/16971721.asp?gid=362

Bu ne ya şimdi de Baros disiplinsiz oldu.

koala dedi ki...

@ 13_rüzgar_13; daha o stat çok su kaldırır. Beşiktaş seneye maçlarını orada oynamak istiyor çünkü. Hoş bana kalsa oynasınlar dert değil ama tabii mal bulmuş mağribi yöntemi hoş olmuyor

Adsız dedi ki...

Stad konusundaki "O stad sizin değil.Oynamak için size sormayız.Başbakanın orası."
tavırları hiç hoşuma gitmedi.Çok adice bir davranış.Bizim başkan da biraz adam olsa çıkar "İnönü ve Şükrü Saraçoğlu'nu da size devlet yaptı.Stad 49 yıllığına bizim.İzin vermiyoruz." derdi.Şimdi büyük ihtimalle izin verecek.

Ozan dedi ki...

abi bu lafı fenerlilerde üstüne almıştı galiba mahmut uslu salakça bir açıklama yapmıştı ondan sonra mı tezekli derbi olmuştu şu adam şu atasözünü söyledi diye adam çingene demişti şerefsizler

Ozan dedi ki...

@ 13_rüzgar_13; onların beynini sikeyim ben demirören 3 sene önce beşiktaşı anadoluya açıcaz diyordu ne oldu götleri yiyorsa anadoluda oynasınlar

Adsız dedi ki...

Beşiktaşın stadı Mayısta yıkması bence zor gibi, biraz geçiştirme
işlemi gibi iki takımın stadı bitti taraftar baskısını atlatmak için yıkacağız edeceğiz deniyor, Yıkmak için bürokratik tüm engellerin henüz atlatılmadığını düşünüyorum, umarım yanılıyorumdur Beşiktaşta güzel bir stada kavuşur,


Serdal adalının basın toplantısına gelince, Karabük maçı işin biraz bahanesi, O toplantı Karabük maçı sonrası toplantısı değil aslında,
10 gün sonraki Fenerbahçe maçı için yapılmış bir basın toplantısıdır.

Karabük maçı hakemi sana söylüyorum, Fenerbahçe maçına atanacak hakem efendi sen anla diye.:::)))))

Herkes fırsatını bulunca Psikolojik baskıyı uyguluyor,

Bu her yıl ligin 2. yarısı başlayınca böyle olur ve ileriki sezonda böyle sonraki sezonlardada böyle olacak.

rüzgar 13 Merak etme

Galatasaray En geç mart Başına kadar GSGM ile sözleşmeyi imzalayacak 49 yıllığına GSGM müdürü de dedi O stad GS Spor kulübüne tahsis edilmek için yapıldı dedi. Biz Bu sözleşmeyi BJK nin stadı yapacağı zamana kadar imzalarsak ki imzalayacağız O zaman BJk nin orada oynayıp oynamama kararını biz değil, Kararı GS verme hakkını almış olur dedi, Biz GS ile sözleşme yaptıktan sonra biz sadece Milli maçların oynanması hakkımızı ve Milli bayram törenlerini yapılacaksa orada yapma hakkımız olur dedi, her stadta olan prosedürler gibi, diğer tüm yetki ve kararlar Gsnin dir dedi,
Yani Bjk nin stadı yıktığı tarihe kadar GS ile GSGM sözleşmeyi imzalarsa BJK TT Arenada
OY-NA-YA-MAZ. Çünkü GS izin vermez Taraftardan Tepki alacağı korkusundan.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur Rüzgar kardeş.

Adsız dedi ki...

@Adsız
Bilgilendirdiğin için sağol.

Adsız dedi ki...

elma ile armutları karşılaştırmamak lazım. galatasaray'ın örnekteki durumu avrupa maçlarının arasına gelen derbi maçın ertelenmesi ile ilgili. beşiktaş'ın bu sezon böyle çok maçı oldu, önümüzdeki fenerbahçe maçı da iki dinamo kiev maçının arasına denk geliyor. ancak böyle bir talebi olmadı.

beşiktaş yönetiminin itirazını şöyle değerlendirmek gerekiyor. önce çarşamba kupa maçının ardından anlamsızca cumrtesi öğlene maç kondu. şimdi de hafta içi avrupa maçı varken ve avrupa kupalarında oynayan tek takım iken pazar akşamı maçının beşiktaş'a verilmesi. beşiktaş bu hafta cumartesi oynasa sizce de daha makul bir program olmaz mıydı?

koala dedi ki...

@ Adsız; ama sonuçta maçın ertelenmesi yönünde de bir talep var.

Adsız dedi ki...

@ koala;

beşiktaş'ın bu konudaki tepkisinin nedeni karabükspor ve ankaragücü maçlarının zamanlandırılması. bildiğim kadarıyla sinan vardar'ın da zaten böyle bir açıklaması yok. olsa dahi bu 2 maçın tarihleriyle başlayan inatlaşmanın bir adımı olabilir diye düşünüyorum. bence makul düşünüp bahsettiğim maçların fikstür tarihlerini takvimi de önüne alıp düşünmek lazım. kasıt olmadığına kanaat getirmek inanın çok zor.

Adsız dedi ki...

@ozan abi
afedersin ama ortalığın amına koymuşsun yine harika bir yazı olmuş ellerine sağlık.

Thiam Jaba dedi ki...

Efsane Söz: ...Köpekler İstedi Diye Atlar Ölmez...
Mircea Lucescu

...Hatırlattığın için teşekkürler üstad...

Saunders82 dedi ki...

Beşiktaş'ta da nasıl bir mide varsa kendilerine köpek diyen adama demediklerini bırakmadılar, 3 ay sonra da biz bırakınca başlarına getirdiler. Lafa gelince muhalifler. Adam size köpek diyecek sonra baştacı edip birlikte sevinceksiniz falan komikler yemin ediyorum.

Ne kadar bozuldu falan desek de, en salak adamlar yönetse de kulübü Galatasaray bu konularda bütün kulüplerden üstündür. Dik durur böyle durumlarda...

Adsız dedi ki...

@Saunders82
taraftarlık, takım sevgisi güzel şey ama insanın muhakeme yeteneğini zayıflatması gibi bir yan etkisi oluyor bazen. öncelikle olayın muhaliflikle ne ilgisi var çözemedim onu geçiyorum. lucescu bu ülkeye gelmiş en başarılı teknik adamlardan biridir. "dik duran" gs yönetimi tarafından emek ve baraşılarına saygısızlık yapılarak yerine "imparatore"nin getirilmesi ile ödüllendirildi!
bu olaylar zincirinin sonucunda da dönemin beşiktaş yönetimi tarafından çok doğru bir hareketletakımın başına getirildi.

şu baştacı olayına gelince... şeref tribününde ağar otururken fatih terim gibi bir adamı baş tacı etmektense lucescu'yu etmeyi tercih ederim. sonuçta sinan engin gibi karanlık yönü güçlü bir isim için bile tepki koydu beşiktaş tribünü. ortalık karıştı, protestoculara kiralıklar saldırdı falan ama sinan'ı bir şekilde takımdan uzaklaştırdı bu tribün.

sonuçta tüm kulüpler, tüm tribünler kirli bu konuda.

asıl midesizlik birkaç haftadır gs taraftarının duyarlı kesimine linç başlatan yönetimin dik durduğunu iddia etmektir. ama protestolar yükselirken polat'ın güvendiği, diğerlerini susturacak kale arkası aslanlarından isen bir şey diyemeyeceğim.

o zaman haklısın: kamon cimbom okey lets go ;)

bilen dedi ki...

çok güzel yazmışsın.
sözü tamamlayalım;
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner, horoz domalır tavuk gömer.

stalker dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Saunders82 dedi ki...

Stalker, iyi sindiriyorsun aynen devam.

Kılıçdaroğlu 'Kürt' demedi mi hala?

stalker dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
koala dedi ki...

@ stalker, Saunders82; yetti araya giriyorum artık. sokakta, askerde, maçta tanışsanız birbirinizi seversiniz, yapmayın böyle tartışmalar.

Bak fonda "We are the world" çalıyor, eller havada, bir sağa bir sola gidip geliyor (hayal edin ama). öpüşüp, barışın adamı hasta etmeyin.

stalker dedi ki...

kusura bakma abi. hiç bulaşmamam lazımdı aslında.

koala dedi ki...

@ stalker; kusura bakmak değil de, eleman benim kuzenim (benim için kardeşten daha ötedir ama) mallık vardır biraz o kesin de, senin söz ettiğin şekilde mal değil :)