18 Şubat 2011

Lan siz komik misiniz?

"Elinizi vicdanınıza koyun, 8 yıl önceki Türkiye'yle bugünkü Türkiye'ye bakın. Demokrasi kalitesine bakın, kararınızı öyle verin. 8 yıl önce dile dahi getirilemeyenlerin samimiyetle tartışıldığı bir Türkiye var. Talimatla manşetler atılırken, -o gazetelerin patronları bunu bize bizzat söylüyorlar, talimatla manşetler attık diyorlar- bu dönemde böyle bir şey geliyor mu bizden? Nedir o zaman bizimle alıp veremediğiniz?"



Bu karikatür hangi talimatla yapıldı?


"Gazeteci yazar Orhan Miroğlu'na yönelik tehditler faşizm değil de nedir? Basın özgürlüğün aleni bir tehdit değil de nedir? Oda TV'yle ilgili bu kadar sahip çıkma gayreti içinde olanlar, niçin Mehmet Metiner, Orhan Miroğlu için kalemlerinizi konuşturmuyorsunuz?"



Bu manşet atılırken, siz neredeydiniz?

"Sayın Kılıçdaroğlu, TSK'ya hakaret eden, sadece 'kartondan kaplan' demekle değil, aynı zamanda 'ABD'nin içini oyduğu' diye ifade eden genel başkan yardımcınızla ilgili hangi işlemi yaptınız?"



Bülent Arınç, "Bu orduyla iyi ki savaşa girmemişiz" dediğinde, siz ne tepki verdiniz?

"CHP yaklaşan seçimlerle birlikte ‘popülist’ vaatler vermeye başladı"



Bu 'yardım'ların kaynağı nereden geliyor? Dağıttığınız, televizyonların, çamaşır ve bulaşık makinelerinin, kömürlerin kaynağı nedir? Açıklar mısınız.

"Çorum’a git, Sivas’a git, Kahramanmaraş’a git, Gazi Mahallesi’ne git, kanlı 1 Mayıs’ın yaşandığı Taksim Meydanı’na git, oralarda, aradığının izlerini bulursun."



Sivas'ı gerçekleştirenlerle aynı partide siyaset yapmadın mı? Gazide kurşun sıkanlara "Rejimin teminatı" demedin mi?

"Sokak sokak direnme çağrısı yapan milletvekillerinizle ilgili nasıl bir işlem yaptınız?"



Mısır'da sokak sokak direnenler için ABD'den aldığınız telefon sonrasında "Halkın halkı talepleri dikkate alınmalı" demediniz mi?

Şu an Bahreyn'de, Libya'da, İran'da, Ürdün'de sokaklara çıkan ve öldürülen halklar için neden bir tepki vermiyorsunuz? Yoksa ABD'den yeni bir telefon gelmesini mi bekliyorsunuz.

Irak'a ABD askerleriyle omuz omuza savaşmak istemediniz mi? Askerlerinizi Irak'a göndermek istemediniz mi?

Lan siz komik misiniz?

5 yorum:

fabianernst dedi ki...

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1040418&Date=18.02.2011&CategoryID=77

alaksız olacak ama senin profesor gene inanılmaz inciler dokmuş :))

Adsız dedi ki...

Birmayıslara,Sivaslara,çorumlara,Kahramanmaraşlara gideceksen Erbakan ve şürekasını,Demirel ve ortaklarını (Erbakan-Türkeş) Ergenekona dahil edeceksin.12 mart 12 eylülü gerçekleştirerek sizleri semirtip ülkenin başına getirenleri Ergenekona dahil edeceksin. Birde bakacaksınki aslında ergenekon sensin

Adsız dedi ki...

Basın özgürleşmedi de eskiye göre tabular değişti sanki.Eskiden Atatürk,İsmet İnönü,Dersim katliamı,Ermeni soykırımı,TSK, türban gibi konular tabuydu.Tabu olmasa da TSK ve yargı baskısı yüzünden gündeme getirmek daha zordu.Mesela Toshack :) askerde sakatlanan Oktay için TSK'ya laf sokmuştu da TSK kulübü arayıp uyarmıştı.Terör haberlerinin nasıl verilmesi gerektiği konusunda,TSK'dan gazetecilere brifing verildiğini de bir yerden okumuştum.
(Senin blog olabilir)

Şimdi ise AKP karşıtlığı,şehit aileleri, deniz feneri, yolsuzluklar,din,cinsellik gibi iktidarın işine gelmeyen konular tabu.(Bazıları eskiden de tabuydu)

Özgürlükler ve yasaklar bir anda değişince gerçekten de AKP özgürlük getirmiş gibi bir ortam oluştu.Tabi
kime göre neye göre...
- - -
http://www.haberturk.com/gundem/haber/602124-yuruyen-merdivenlere-yon-levhasi-koyduracagim

http://www.haberturk.com/yasam/haber/602356-her-sey-kilicdaroglu-icin

Kılıçtaroğlu'na bu karikatürler az bile de neyse :)

Ozan dedi ki...

ben bunlara götümle gülüyorum

@13_rüzgar_13 olay karikatür değil akp hazımsızlığı penguen uykusuz vs dergiler tayyiple dalga geçerken problem var kılıçdaroğlu ile dalga geçtiler problem yok olay tamamen bu salih memecan yapsın bakalım yiyorsa tayyip ile ilgili karikatür yer mi yemez olay da tam bu

basın özgürlüğü dünyada 138. sırada mı neymiş daha da gerilerse türkiyede muhalefet kalmaz istedikleride tam olarak bu ya

Adsız dedi ki...

@Ozan

Şimdi ergenekondan hapiste olan Tuncay Özkan Kanaltürk'ün sahibiyken;vericilerime vs. zarar veriyorlar, reklam verilmesini de engelliyorlar diyordu.Eğer kanal sahibi Aydın Doğan gibi sermaye sahibi biriyse şirketi üzerinden vuruyorlar,Tuncay Özkan gibi sadece TV işiyle uğraşanı da bu şekilde reklam almasını vs engelleyerek baskı altına alıyorlar.(TÖ'ın dediği doğruysa)

Bu karikatür dergilerinin de ömrü fazla uzun değil.Bu seçimleri de kazansın,o cesaretle tüm düşmanlarının icabına bakar.