4 Şubat 2011

OSTİM'den geriye kalanlar


Daha geçen gün yazmıştım, "Kimin hayatı Defne Joy'dan daha değersiz ki?" diye.

Ankara OSTİM'de ölenler, geride ciğerleri dağlayacak öyküler bıraktı. Hiçbirinin ismini bilmiyoruz, hiçbirini tanımıyoruz..

Mesela Aydın ve Aydemir kardeşler, kaynakçılık yapıyorlardı. Her ikisi de, yanarak can verdi.

Ya da işçi emeklisi Abdullah Karakulak. Üniversiteyi kazanan oğlu için emekliliği bir kenara bırakıp, yeniden çalışmaya başladı, asgari ücrete talim ederek.

Üniversite eğitimini, ailesine bakmak için yarıda bırakan Hüseyin Yıldız.

Ya da Keçiören Belediyesi'nden işten çıkartıldıktan sonra uzun süre işsiz kalan Abdulkadir Kurt. Daha yeni işe başlamıştı ama patlamada öldü.

Babasıyla aynı işyerinde çalışan Aytaç Akkaya ölürken, baba Ramazan Akkaya yaralı olarak kurtuldu.

Makine mühendisi Dilek Gürer ve diğerleri...

18 insan yanarak ya da patlama sonucu hayatlarını kaybetti. Hepsinin ayrı hikayeleri vardı. Ortak noktaları hayat kavgasıydı. Kavgada yaşamlarını kaybettiler.

Şu fotoğraftaki kişi, sabahtan beri bakıyorum. İsmi, işi, mesleği hiçbir şeyi bilmiyorum. Ama sanki çok yakın bir tanıdığımı kaybetmiş gibi hissediyorum. Bir kapı önünde yanmış, parçalanmış bir ceset.

Hepsinin başı sağolsun..

Şimdi tekrar sormak lazım. Hangisinin hayatı daha değersizdi?

6 yorum:

Semih dedi ki...

Medyanın "Yok Böyle Ölüm"diye başlık atması geren haber hangisi olmalı!

koala dedi ki...

@ Semih; sabah aynı cümleyi kurdum biliyor musun? birebir aynı cümleydi...

Unknown dedi ki...

bu memlekette hayat o kadar ucuz ki ölüm sadece istatistik olarak yer alıyor. 1,2,3...
her boku rant üzerinden algıladığımız için sıradan ölümler de maalesef ancak bloglarda yer alıyor. ne sebep ne de sonuç var. koy göte...

madamoz dedi ki...

Çok üzüldüm.Her birimizin hayatı değerli tabiki.O kadına ayrı ağladım bu insanlarımıza ayrı.Zaten her boka ağlayan biriyim.Ne diyeyim Allah rahmet eylesin.

Ama,

O resmi koymasaydın keşke.
Bakamadım , bakamıyorum.
Yazının son cümlelerinden haberim var.

Ozan dedi ki...

birde defnenin ölümünü rant için kullanan orospu çocuklarının rant kapısı olmuş eylemlerde bebeğini düşüren kızla dalga geçenlerden farkları yok zihniyet olarak aynılar bugün 2 yazı gördüm okumadım ama şöyle içeriğine bakınca ne kadar iğren. olduklarını anladım biri serdar arseven diğeri hıncal burdan bile Atatürk'e laf sokmak için laikliğe giydiren orospu çocukları var yani arkadaşım sizene isterse kocasını aldatır isterse başka birşey yapar günahı onun boynuna yargısı sana mı kaldı zaten o Allaha hesap vericek ya ben bu kadar angut bir kitle görmedim ben birazda olsa memnunum arkadaş dinimden yaptıklarımda inandığım değerlerden alkolde içerim oruçda tutarım gider cuma namazını da kılarım ilişkiyede girerim hesabını ben vericem sonuçta avrupa bunları çoktan aştı biz hala nerdeyiz ve yıl 2011 ya yamin ederim varya çevremdeki 4 vakit namaz kılanların yavşaklığından tiksindim ya adam namaz kılar ama içi temiz değil yavşaklık yapar sonrada milleti uyarır önce için temiz için iyi olsun en güzel ibadet en güzel sevap iyilik en güzel inançtır

Ozan dedi ki...

sabah haberlere bakıyorum b bakan şikayet gelmedi falan demiş ama ihbar eden kadın patlamada ölmüş işte insan hayatı ne kadar ucuz şikayet edilsin diyor siz adam gibi denetleme yapmaya insanlara bok atın yeter artık insanları devletten korkuttuğunuz devlet halktan korkacak halk devletten değil oy için herşeyi yapıyorlar birazda insanları adam yerine koysunlar yeter artık insan hayatı bu kadar ucuz olmamı kader kader nereye kadar önlemi alırsan kaderin olmaz bu olay bu kadar basit