22 Mart 2011

Eline sağlık Sabahat


Şiddetin tanımı nedir? Şiddet, kimin tarafından uygulanmasına göre değişir mi?


Polis, eylemdeki öğrenciyi 3 kişiyle yere yatırıp, ayaklarıyla boğazına ve kulağına basarsa şiddet değil!


Anayasal hak olarak sokağa çıkan öğrenciye derdest etmesi şiddet değil!


Gencecik çocukları yaka paça yerlerde sürüklerken şiddet değil!


Kaldırımlara dayayıp, nefes bile alamaz noktaya getirene kadar suratına basmak şiddet değil!


İtfaiye hortumu gibi çocukların üstüne, savaşta bile kullanılması yasak olan kimyasal gazları kullanırken, şiddet değil!


Kız, erkek demeden sokaklarda dayak atmak, genç kızların karınlarına tekme atarak bebeklerini düşürmek şiddet değil.


Devletin üstlerine çektiği üniformalara dayanarak, herkese saldırgan tutum sergilemek şiddet değil.

İşçiye, emekçiye, memura gazı basmak, suyu sıkmak, tekme atmak, şiddet değil!



Ama milletvekilinin polisi tokatlaması şiddet!

Yok ya! Şiddet şiddeti doğurur, bunu birilerinin Nurcu, Fethullahçı, tarikatperver polise ve onun kollayıcı devletine anlatması gerekir.

Ne kadar şiddet uygularsanız, daha fazlasını karşınızda bulursunuz. Çok doğal bir tabiat kuralıdır bu. Hatta fizikte etki-tepki prensibiyle de açıklayabiliriz.

Polis ne zaman şiddet uygulamaktan vazgeçer, o zaman Sabahat Tuncel'in yaptığına 'şiddet' deriz.

Ama polis ülkenin her yerini ringe çevirdiği sürece, Sabahat Tuncel'e 'eline sağlık' deriz.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

İyi yapmış eline sağlık.

ozdmroz dedi ki...

Eline sağlık kısmına katılmıyorum, Ne şu an Polis Kurumu'nun topluma veya öğrencilere uyguladığı şiddet, ne de dokunulmazlık zırhı arkasına sığınıp şiddetten nemalanan bir milletvekili bozuntusunun polise tokat atması doğru.

kaptan dedi ki...

analarin vurdugu yerde gul bitermis, eline saglik sabahat

Adsız dedi ki...

ülkücüllerden bi farkın yok aynı bokun fıstıklısısın

koala dedi ki...

@ Adsız; çok sağlam laf sokmuşsun, yerin dibine girdim. nasıl insan içine çıkarım şimdi?
yolla mailini, bu tokat olayı nasıl başlamış fotoğraflarını geçeyim ister misin? sonra özür dileyecek misin?

insanların üstüne gaz bombasını yağdıracaksın, renkli boyaları sıkacaksın, suyu sıkacaksın sonra karşındaki insanların da öyle mal mal oturmasını bekleyeceksin?

ya da bak ne yapalım. seninle buluşalım, ben sana 15-20 tane tokat atayım ard arda, bakalım nereye kadar dayanacaksın?

dünyanın neresinde milletvekillerinin üstüne gaz sıkılır, bir söylesene bana?
sen karşındakine her şeyi yapacaksın ama onların hiçbir şey yapmadan oturmasını bekleyeceksin.
kusura bakma da yok öyle yağma.

başbakanın kendi ağzıyla sürekli tekrarladığı laftır, ben de sana buradan söyleyeyim; kimse bu insanlardan 'uysal koyun' olmasını beklemesin.

Adsız dedi ki...

yahu millete her türlü eza şiddet baskıyı reva gören zihniyet ve arkasında emir kulluğunu yaptığı yeni derin devletimizin patronları/iktidarı varken..vekiline niye yapmasın hele ki o vekil 2nci sınıf millet gördüğünün vekiliyse

geçen sene kolkola halay çekip ateş atlayan iktidar baktı yeterince açamadı kürdü türkten bu sene seçim arafesi bari türk oylar güme gitmesin diyor. Kimileri de dağ kostümü giyiyor.Ucuz politikalar ucuz vekil/iktidarlar umarım temmuza pahalı öderler bu ucuzluklarını

Adsız dedi ki...

Yarın PKK nın binbir tuzaklarıyla şehit düşen gençlerin fotoğraflarını koyup altına da Elinize sağlık yazarsanız hiç şaşırmam. Sizinle aynı fikirde hiçbir zaman olmadık ama nasıl bir fikre sahip olduğunuzu öğrenmek için neyi savunduğunuzu anlamak için okudum takip ettim devamlı sitenizi. şu an ülkeyi yöneten hükümete ve sizin istediklerinizi yerine getirmeyen sizin istediğiniz gibi davranmayan polise giydir giydirebildiğin kadar politikasıyla nereye varacaksınız çok merak ediyorum?
PKKnın temsilcisinin resminin altına eline sağlık yazabilen Cumhuriyetçi Laik İlkeli Demokrat Gençlik!!
Aynen devam.. o beğenmediğiniz polisten farkınız nedir çok merak ediyorum

koala dedi ki...

@ Adsız; polisin ve hükümetin benim istediklerimi yapması gibi bir düşüncem olmadı. polis görevini yapacak adam gibi, hükümet de aynı şekilde. "PKK'nın temsilcileri" demişsin, devletin resmi jargonu yerine daha özgün ifadeler kullanırsan sevinirim. Bu insanlar dağa çıktığı için 'suçlu', dağ yerine siyaset yaptıkları için suçlu. Eeeee peki bu ülkede Kürtler ne yapacak? Yakalım mı, yoksa gaz odalarına mı koyalım.

"Cumhuriyetçi Laik İlkeli Demokrat Gençlik!!" Cumhuriyetçi ya da laik değilim, demokrat da değilim, genç de değilim. Bu tanımından sadece "ilkeli" ifadesini kendim için kullanırım, diğerlerini kullanmam.

"Yarın PKK nın binbir tuzaklarıyla şehit düşen gençlerin fotoğraflarını koyup altına da Elinize sağlık yazarsanız hiç şaşırmam." PKK'nin öldürdüğü şehide ya da askerin öldürdüğü gerillaya, teröriste adına her ne diyorsan 'insan' oldukları için birlikte üzüldüğümüz gün ortada sorun kalmayacaktır.

Ve çok merak ediyorsan söyleyeyim, hiçbir insanın ölümü için "eline sağlık" ifadesi kullanmam.

simonshouts.blogspot.com dedi ki...

Bu vekillerimiz isteyerek veya zorla mecliste PKK nin temsilciligi rolundeler. Emniyet teskilatinin ic dinamiklerini tartismanin bir alemi yok, yapilan yanlislar ortada zaten. Elestirirken gozden kacirmamak gereken burdaki emniyet guclerinin de nihayetinde emir kulu olduklari, insiyatif kullandiklarinda dogru karar aliyorlar mi o da tartisilir lakin sen PKK yi, dagdaki teröristi Kurtlerin ozgurluk savunucusu gibi goruyorsan bu noktada daha fazla tartismanin anlami kalmamistir, cok yazinda senle hemfikirken aslinda bambaska kafalarda oldugumuzu anlayamamisim. canim sikildi be

koala dedi ki...

@ simonshouts.blogspot.com; "lakin sen PKK yi, dagdaki teröristi Kurtlerin ozgurluk savunucusu gibi goruyorsan bu noktada daha fazla tartismanin anlami kalmamistir."

PKK'yi Kürtlerin özgürlük savunucusu olarak gördüğümü hangi cümleden çıkarttın? Nerede böyle bir şey yazmışım, merak ettim. Bilgilendirirsen sevinirim.

Kimseyle aynı kafada olmak gibi bir derdim yok. Ben böyle düşünüyorum, kimse beğensin, olumlasın, eleştirsin diye değil, buna inandığım için böyle düşünüyorum..

simonshouts.blogspot.com dedi ki...

Bu insanlar dağa çıktığı için 'suçlu', dağ yerine siyaset yaptıkları için suçlu. Eeeee peki bu ülkede Kürtler ne yapacak? bu cumlenden cikan sonuc bu aslinda. Daga cikan pkkliyi kürtlerin sorunlarini cözmede bir opsiyon olarak gormussun. PKK yi Kurtler icin bir care olarak gorursek biz, onlar evlatlarini daga yolladiginda da diyecek sozumuz olamaz.
Tabii ki yazmayacaksin benimle ayni kafada olmak icin, ben dusuncen bu yondeyse uzuldugumu soyledim. Sey gibi biraz, bir tartismada seni aslinda anlamayan birinin sana arka cikmasi gibi. Sonucta umrunda olur olmaz ama sana ve yazdiklarina her zaman saygim var.

Adsız dedi ki...

Kürtlerin özgürlük savunucuları hapse atılıp,işkence edilerek susturulmasaydı PKK'ya gerek kalmazdı.Şehitlerin sorumlusu %20 PKK'ysa %80 de devlet.

http://www.marksist.net/selim_fuat/diyarbakir_cezaevi_12_eylul_un_auschwitz_i.htm