30 Mart 2011

İmitasyon Emre


Ülkede mesaj vermek isteyen futbolcu, ya kolunu kaldırır "Bu da size girsin" diye hareket çeker ya da "İbne basın bunu da yazın" anlamını taşıyan el hareketi yapar.

Futbolcunun işi sahada futbol oynamaktır. Kiminle gezmiş, kiminle tozmuş ne beni ilgilendirir ne de başkasını ama basını ilgilendirir çünkü bu denli kitlelerin hayranlığını kazanmış, konuşulan isimler haber değeri taşır.

Arda'yı akşam görünce herkeste olduğu gibi Emre Belözoğlu aklıma geldi. Benzer bir kariyere sahip olacağını düşünüyorum.

Yeteneklerini kimse tartışmıyor tartışanın hem zekâsından hem de futbol bilgisinden şüphe ederim. Berbat bir sakatlık geçirdi, o yüzden uzun süre oynayamadı. Doğal olarak Arda'nın futbolculuğundan çok özel hayatı tartışılmaya başlandı.

Eyvallah, bu adamlar da etten ve kemikten. Sinirleniyorlar, kızıyorlar, tepki gösteriyorlar. Yapmalılar da zaten doğal olan bu.

Ama Arda kusura bakmasın eline, koluna sahip çıkacak. Yarın işler ters gittiğinde o el-kol hareketlerini adama tersten yedirirler. O yüzden biraz akıllı olmak lazım.

Arda önce medyayla ilişkilerini doğru düzgün bir hale getirecek. "Sen aslansın", "Böyle yetenek görülmedi" denirken, herkesle oturup konuşacaksın, muhabbet edeceksin, rüzgâr tersten esince el kol hareketi yapacaksın. Yemezler...

Arda'ya yapılan en büyük hata, gereğinden fazla değer verilmesidir. Hoş, bu Türkiye'de benzer tavır gösterilen herkeste görülen bir refleks.

Arda bir an önce çekip gitsin buradan. Çok fazla hata yaptı, gereğinden çok gereksiz konuşma yaptı ama hiçbiri Yılmaz Vural'a söylediği "Sen herkesi kurtarıyorsun hocam. Nasılsa çalıştığın hiçbir takımı küme düşürmedin. Bizi de kurtarırsın artık yap bir kıyak" şu cümle kadar boktan değildi.

Galatasaray kaptanlığı yapan bir adamın, takımın kötü gidişinden hiçbir biçimde yüksünmeyip, taşak geçmesi, medya malzemezi olması hoş değil. Cüneyt Tanman'ın, Bülent Korkmaz'ın, Tugay Kerimoğlu'nun ya da o pazubandı koluna takan bir başka adamın böylesi aşağılık bir biçimde medya kepazeliğine soyunup, içinde bulunulan durumdan kendini soyutladığını hatırlamıyorum.

Arda'nın çok sevdiği abisi Emre'ye benzer bir kariyeri olur mu olmaz mı bilemiyorum. Bildiğim tek şey var o da; kaptanlık bandını layıkıyla taşıyamadığıdır.

O bant koluna verildiğinden beri, 66 numaralı çocuğu bütün Galatasaraylılar özlüyor. Kimsenin imitasyon Emre Belözoğlu'na ihtiyacı yok. Bir tanesi yeter de artar bile.

Son olarak, Milli Takım'da nasıl oynadığı beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Ben Galatasaraylı'yım. Çıkacak sarı-kırmızı forma altında oynayacak o futbolu. Oynamayacaksa da, ister sarının yanına başka renk koyar çekip gider, isterse de Avrupa'ya yol alır. Kendi keyfi bilir.

Arda sağa sola mesaj vermeye çalışacağına, biraz kendini geliştirmeye baksın. Paranın her şey olmadığını anlamak bu kadar zor olmamalı.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Aziz alıcak Ardayı Fener'e, vurucak kırbacı vurucak kırbacı :) Emre abisiyle de kanki zaten :))

Adsız dedi ki...

Abdülkerim Durmaz Şov Milli takım anıları izlemeyenler için.

http://www.ntvspor.net/video-galeri/abdulkerim-durmaz-kahkahaya-bogdu

Melih ERTAN dedi ki...

Selamlar Ozan abi,
Konu ile alakasız olacak ama kısa bir şey anlatmak isterim. İnsanlar bir özgünlüğe ulaşır daha sonra hep öyla anılırlar yaa. Mesela yeni bir ezgiyi duyunca kimin olduğunu hemen söyleyebiliyorsan özgündür. Bunun gibi bir şey. Sportif cümlelerden (Burak) yazısında bir yorum gördüm. "kewell'a veriyorum =)" dedim bunu yazsa yazsa ozan yazmıştır. yanılmadım. ve dün golden 30saniye sonra hareketi görünce gene ozan abi kesin bir yazı yazar dedim. gene yanılmadım. yazı çok güzel, çok güzel öğretileri de var. keşke futbolcular biraz okusalar.
iyi günler, sevgiler...
Melih

Adsız dedi ki...

Arda'ya bir tek sevgilileri ve giydiği T-Shirt yüzünden yapılanlar haksızlıktı.Bunların dışında medya Arda konusunda fazla bile hoşgörülü davrandı.Onun yaptıklarının %1'ini bir yabancı yapsa şimdiye taraftara linç ettirilmişti.

ultrAs dedi ki...

arda da kalkıp şöyle dediğini varsayalım;

Lucarelli kalkmış bana laf söylüyorsun ama birazda kendine bak,önceden futbolla ilgili yazardın sonradan herşeye burnunu sokar oldun,millete ağır küfürler edip saydırıyorsun biz senin üslubuna bir şey diyormuyuz,ben senin işine karışmıyorum sende bana karışma,sen rahat rahat küfrederken iyi biz bunuda yazın dedik diye imitasyon emre damgasını yiyelim..

farzet ki böyle söyledi,

teşekkürler koala

Adsız dedi ki...

sizin yapacağınız yoruma sokiim. sanane kardeşm ardanın yağtığı hareketten. sana mı yaptı. adamın ilişkisini kurcalaya kurcalaya adamı ülkeden kaçacak hale getiyorsunuz. çok biliyorsanız siz çıkın oynayın bakalım dayanabiliyormusunuz bu kadar hıyarın yazdığı şeye....

Ogulcan dedi ki...

Kimsenin imitasyon Emre Belözoğlu'na ihtiyacı var. Bir tanesi yeter de artar bile.

"ihtiyacı yok" demek istediniz sanırım?

koala dedi ki...

@ ultrAs; liste yap, bundan sonra senin istediklerini yapayım olur mu? neyi yazıp, neyi yazmayacağımı, hangi konuda yorum yapacağımı bana liste halinde ilet. mail adresim kurupiyaz@gmail, bekliyorum listeyi.
eleştirdiğin şeyin aynısını yapıyorsun, o zaman sen de yazdıklarıma yorum yapma. her tuz diye koşana hıyar olmamak lazım.
Arda okusun diye yazmıyorum, o yüzden ne düşündüğü pek de umrumda değil. Arda blog, gazete okuyacağına, alsın eline kitap okusun, biraz kendini geliştirsin.
sen yine dua et, sadece burnumu sokuyorum, denk gelmesin başka şeyler, aman diyeyim...
yaranın nereden olduğunun farkındayım. sen bana laf giydireceğine, tribünde sağında-solunda oturan bedava bilet için götünü verecek, Arda'ya ana-avrat sövenlere giydir. yanlış adrestesin.

@ Adsız; sok birader, rahat rahat sok. madem fermuarı çözmüşsün, neye denk gelirse ona sok. Arda'nın yaptığı hareket beni de ilgilendiriyor, ben de basın mensubuyum. ülkenin en ünlü futbolcusu olacaksın, üstüne bir film yıldızıyla birlikte olacaksın, mecburen katlanacaksın yazılacaklara. mozambik'te futbolcu olsa yine yazarlar, hiç kusura bakma. haaaa ama tabii boku çıkartılıyor eyvallah. sakin kalmasını bilecek, öğrenecek. bir gün kol yaparsın, çaptan düşünce o kolu giydirirler adama.

ayrıca ilgilendirdi ki yazdım, ilgilendirmese de yazardım. kimseden icazet almıyorum, ihtiyacım da yok.

@ hayatvefutbol; sağolasın düzelttim, dikkat etmemişim.

@ Melih; futbolcular okuma-yazma biliyor mu şüpheliyim.

Ozan dedi ki...

Umarım olmaz umarım onu sevenleri üzmez umarım yanılırsın abi Arda'yı kaybetmek çok koyar bana gazete kitap blog okumasını geçtim etrafında akıl vericek adam yok hakan çıkar tepki görmemek için oynamıyor der hasan şaş der kaptanlığı rahat yapar turgay şeren çıkar gazetede arda sen gel bana kaptanlığı öğretiyim şunların arasından turgay şeren'e saygısızlık yapmamk istemem ama basına demeç vereceğinize gidin şu çocuğa sahip çıkın kendi çıkarınız için harcamayın adamları bugün arda hadi ardanın hataları var yarın anıl cem vs. vs. bu çocukları yol göstericek adam olmadıkça ne desek boş gidip o bok çukuruna düşecekler

çok seviyorum ardayı be o oynarken sanki kendim sahadayım gibi ilk defa arda ile böle bir bağ kurdum şartlar ne olursa olsun hala umutluyum umarım düzelir arda

tenten dedi ki...

bu arada kewell roportajini izlemissindir sanirim... yine nasil bir adam oldugunu gosterdi herkese... bunun hakkinda da bir yazi bekliyoruz :)

koala dedi ki...

@ tenten; izledim, izledim. sağda, solda yazıldı. gazı kaçınca yazamıyorum. kewell gibi 'adam' gelmedi bu takıma. ama biz yakışıklı diye seviyorum öyle diyor asalakların başı

tenten dedi ki...

o asalaklardan da kurtulacagiz ama cok sey kaybettiriyorlar bize... adam gecen aksam cikmis halen radyoda biz en kotu gunumuzde desibel rekoru kirdik, ah bir de iyi gunumuzde olsak neler yapardik diyor...

koala dedi ki...

@ tenten; Guinness rekorlar kitabı eline geçerse, ne kadar saçma sapan sikindirik rekor var, nasıl ülkelerden çıkmış bak. desibel rekorunu kırsalar ne olacak acaba? bunların fişini kim çekerse acayip mutlu olacağım. bunlara aziz yıldırım gibi başkan lazım. heriften nefret ediyorum ama asalakları temizledi, o yüzden takdir ediyorum acayip derecede

tenten dedi ki...

kesinlikle sonuna kadar haklisin. aziz yildirim'i hicbirimiz sevmiyoruz belki ama adam fenerbahce tribunlerinin seklini semalini degistirdi bu bir gercek... baskan konusuna gelince acikcasi ne diyecegimi ne dusunecegimi bile bilmiyorum... daha kongre olacak vs. yine gec hoca yine gec transfer, yine elimizdeki futbolculari bedavaya satis (gerci gidecekler zaten 5 para etmez de) yine husran mi diye dusunup duruyorum? Kombineyi alsam mi almasam mi ?

koala dedi ki...

@ tenten; kombineyi seneye değerlendireceğim, önce polat gitsin bir bakalım kim geliyor diye

tenten dedi ki...

eywallah...