15 Nisan 2011

Bir ileri üç geri demokrasi!









Bu öğrenciler alem insanlarmış. Başbakan'dan, Cumhurbaşkanına; bakanlardan, bürokratlara, bazı gazetelerden, YÖK Başkanı'na kadar herkes 'tatmin' oldu ama bu zibidiler (!) Taksim'de "YGS'de şifre" protestosu yapma cüretini gösteriyor.

Yaşları küçük ya bunların, ileri demokrasi nedir bilmiyorlar. Neyiniz eksik ki, eylem-meylem gibi anarşik işlere giriyorsunuz.

Hem ne dedi Başbakanımız "Bunlar provokasyon, yönlendiriliyorlar."

Kim yönlendiriyor sizi? Hangi örgütlerin esiri oldunuz?

Bakın, akıllı olun. Ortaokul hadi bilemedin lise yıllarında gidecektiniz ışık evlerine. Cemaatlerin mis gibi dersaneleri var. Ananızın, babanızın tonla para vermesine de gerek yok. Onlar icabında karşılar.

Yok. Sizden adam olmaz.

Ama işte bugün öğrendiniz ileri demokrasiyi. Öğrencilerin eyleme katılımını önlemek için, İstanbul'daki bazı liselerde müdürlerimiz -ki muhtemelen o müdürler; karanfil bıyıklı, ceketinin düğmeleri iliklenmeyen tiplerdir- okulları kilitlemiş.

İleri demokrasi dediğin şey tam da budur.

Eylem mi var?
Tamam, gitmekte serbestsin.
Ama bir şartla. Okul duvarlarını aşabilirsen.

Bu kraldan çok kralcı tavrı basından -bkz Taraf gazetesi postu- okul müdürlerine sirayet etmiş.

YGS'de sehven bir hata yapıldı, ÖSYM Başkanımız Süper Mario Ali de kabullendi, evlere mektup da gönderdi. Daha ne istiyorsunuz, anarşik veletler.

İlla bu sene mi girmek zorundasın üniversiteye? Bak o kadar embesil, beyinsiz, cemaatçi piç sırada bekliyor. Dur bakalım, sıranı bekle, anarşik liseli..

Bu arada, Başbakan'a göre provokasyon olmayan bir eylem var mı bu ülkede? Liseli, üniversiteli, öğrenci, işçi, memur v.s. v.s. yani toplumun her kesiminin eylemi provokatif.

Çıkın "Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan" diye pankart asın sağa sola, bak nasıl baştacı ediliyorsunuz.

Padişahım çok yaşa...
Padişahım çok yaşa...
Padişahım çok yaşa...

5 yorum:

Melih ERTAN dedi ki...

Hoşgeldin cunta. Bu kadar faşist olunmaz. Olunamaz.

Melih E.

ozdmroz dedi ki...

Ben bunların dininden değilim arkadaş, bunlar dindarsa ben dinsizim.

Hayır bunlara inanan milyonlarca koyun var ona yanıyorum.

Yaşanmayacak bu memlekette, çekip gitmek lazım diyorum ama mücadele edecek ne halk var ne de ortam. yanlış düşünüyorum ama ne yapayım.

ozdmroz dedi ki...

Biraz önce Galatasaray'da yapılan öğrenci protestoları nedense hiçbir gazete sitesinde yayınlanmıyor. akşam haberlerde görebilir miyiz acaba?

Jordi Metal dedi ki...

Müdüre küfretmeyin!

Orospu Çocuklarını Koruma Derneği

fırat dedi ki...

Ozan abi daha garibi de var .Özel bir dershane hatta isim de vereyim sorun olmaz final dergisi dershanleri.Aydın'daki mitinge gitmek istediğimizde kapıda güvenlikle karşılaştık çıkartmadıklarını söylediler.Benim babam destekler her zaman beni ve miting kanında var aradım babamı aldım iznimi gittim.Ama oğlunun hakkını aramasına karşı olan babalar gani gani bunu biliyorsun.Oğlu kendi gibi olsun istiyorlar izin alamadılar ve gidemediler doğal olarak.yani özel dershaneler bile bunu yapıyorsa dekolte bıyıklı amcaların müdür olduğu okullarda engellemeleri garipsemiyorum bile.