4 Nisan 2011

Bunları yakmak için odun-kömür dayanmaz


Ali Hoca'nın (hocalık, profesör unvanından ötürü değil) özellikle saçlarının esiriyim. Muhtemelen saçlarının sadece ıslanması için yaklaşık 45 dakika duşta kalıyordur.

Bak diyorum ki, "sadece ıslanması için", yıkamak için ne kadar süre kalacak, gerisini siz düşünün.

Sınavın ilk bombası Eyüp Silahtarağa İlköğretim Okulu'ndaki adayların tamamının kızlardan oluşmasıydı. Ali Hocamız, bir ilki başararak tamamı kızlardan oluşan YGS adaylarını bir okula doluşturdu.

Ortaya çıktıktan sonra Ali Hoca'ya sordular, "Hocam bu nasıl iştir?" diye. Ali Hocamız da, "Tesadüftür, bir daha olmaz" diye yanıtladı.



Neyse sınav yapıldı. Sınavdan çıkan gençlerin neredeyse tamamına yakını, kendilerine verilen silgilerden şikâyet etti. Gençlerin tamamı, isminin silgi ama işlevinin silmemek üzerine kurulu bu silgilerden illallah ettiler. Bir bakınmak lazım, o ihale kimlere verilmiş, kim o boktan silgileri, kaça kakalamış diye.

Neyse sınav bitti, daha üstünde dumanı tüterken, Artvinli bir dersane sahibi, bombayı patlattı: YGS'deki soruların şifresi kırıldı.

İki gün itiş-kakış geçti. Dün Ali Hocamız basın karşısına geçti. "Ik-mık, evele-üvele" dedi, soruların can alıcı kısımlarına yanıtlayamadı.

Ali Hocamıza kızmamak lazım, adamın lakabı "Gümüşsuyu Müftüsü", kendisi emir kulu.

Şimdi sırayla sınavdan önce neler olmuş bir bakalım. Pis kokular aslında sınavdan çok daha önceleri geliyordu.

Önce ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, cemaat tipi dezenformasyonla itibarı kaybettirildi, istifaya zorlandı ve istenen kişinin göreve getirilmesi için düğmeye basıldı.

'Gümüşsuyu Müftüsü' Ali Hocamız göreve getirildi.

Sınav için düğmeye basıldı.

Sınavdan birkaç ay önce, eskiden bütün basına dağıtılan soruların sadece TRT'de yayınlanacağı açıklandı. Ki, TRT'nin nasıl bir kurum olduğunu hiç söylemiyorum bile.

Bazı sınav salonlarında harem-selamlık uygulama olduğu ortaya çıktı.

Sınavda soruların şifreli olduğu belirlendi.

Tabii bu kadar şeyden önce sınav sistemi değişti, her şey birbirinin içine girdi. Şu sınav sistemini girenler dahil kaç kişi iyi biliyor merak ediyorum.

Bu tıpkı Ergenekon davası gibi. Balyoz-Suga-Oraj-Sakal gibi bir dolu eylem planı var. Hepsi iç içe girdi. Kimse hangi planın ne olduğunu bilmiyor ama bunların toplamı Ergenekon oluyor. Her şeyi karmaşıklaştırıp, kimsenin anlamayacağı bir hale getirip, sonra istediğin şekle dönüştür. Nasılsa kimse anlamıyor, kimse bilmiyor.

Ya aslında bu kadar yazdım, Sağlık Bakanı'nın bir açıklaması bu zihniyeti çok iyi açıklıyor. Sağlık Bakanı diyorum lan, ismi üstünde Sağlık.

"Bundan sonra obez yerine şişko diyelim, o zaman caydırıcı olabilir"

Sağlık Bakanı'nın obeziteye önlem olarak düşündüğü şey bu.

Bu açıklamadan sonra bazı kişileri anmak için "Embesil, mal, sik kafası, götveren" diyeceğim, belki o zaman caydırıcı olabilir.

Öyle göte böyle yarrak efendim....

O değil de, bunlar 'Müslümanım' diye yırtınıyorlar ya, yemin ediyorum odun-kömür yetişmeyecek öte tarafta bunlara. Valilere, kaymakamlara söylesinler de, biraz stok yapsınlar, yoksa bunları birbiriyle tutuşturmak zorunda kalacaklar.

7 yorum:

ozdmroz dedi ki...

Onlar cennete ben cehenneme gidersem, .ikerim böyle sistemi. Allahım sen en iyisini bilirsin amin :)

Ozan dedi ki...

herkesi kandırabilirler ama Allah'ı kandıramazlar ben inanıyorum hepsi belasını bulacak ve umarım bu insanların hakları en sevdiklerinden çocuklarından çıkar..

kaptan dedi ki...

1940 lardan sonra GAZ kullaniliyor ormanlarimizi yikmayalim:))

Ogulcan dedi ki...

soru-cevap bölümünün yayınlanan kanallar tarafından birden kesilmesi ayrı bir muamma ve ayrıca ali demir'in sorulan sorulara cevap veremeyişi

Adsız dedi ki...

Bunlar da basına neden şifresiz bir tane göstermek yerine şifreli olanı gösterdiler ki?Bence ÖSYM bile bu kadar embesil olamaz;ortada az da olsa bir yanlışlık olma ihtimali var.

Bu arada söylenene göre kendisine şifre verilen embesillerden bazıları çenesini tutamamış,orada burada konuşmaya başlamış, o sayede ortaya çıkmış.Eğer olay gerçekse çenesini bile tutmayı beceremeyen embesiller ileride önemli mevkilere gelecek.

Geçen sene de uzun süredir sorulmayan,hatta hiçbir dershanenin anlatmaya bile gerek duymadığı mantık konusundan soru çıkmıştı.Malum dershanelerde 1 hafta önce anlatılmaya başlanmış.

http://www.bobiler.org/ygs_2011_sifreli_cevap_anahtari_m203257n

Ozan dedi ki...

bu daha güzel bence :D

http://www.bobiler.org/ygs_2011_m203372n

ozdmroz dedi ki...

"Muhtemelen saçlarının sadece ıslanması için yaklaşık 45 dakika duşta kalıyordur." bu nasıl bir ifade ya :). sabahtan beri okuyup okuyup gülüyorum :).