5 Nisan 2011

Fantastik Dörtlü (!)


Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu: Fukişima Nükleer Santralı'ndan yayılan radyasyonun bize gelme ihtimali yok gibi. Zaten arada dağlar. Rüzgar perdeleri, akımlar var. Bunlar önünü kesecek.

Enerji Bakanı Taner Yıldız: Türkiye'de kurulacak nükleer güç santrallerinin riski eleştirildiği kadar yüksek değil. ABD'de bekarlar evlilere göre 6 yıl daha az yaşıyor. Sigara ortalama insan ömrünü 2.3 yıl, yoksulluk 700 gün, alkol 130 gün, kalp 2100 gün öne çekiyor. Uçak kazaları ise ABD’de ortalama insan ömrünü bir gün öne çekiyor. Nükleer santrallerin ortalama ömür kaybı ise sadece 0.03 gün olarak tespit edilmiş.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ: Türkiye'de her üç kişiden birisi obez. Bu kişilere şişman mı şişko mu diyelim. Bence şişko demek daha doğru çünkü kolay kabullenemiyoruz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Riski olmayan yatırım yoktur. O zaman evinize tüp de koymamak gerekir, doğalgaz hattı çekmemek gerekir ya da ülkenizden ham petrol hattının geçmemesi gerekir. Nükleer enerjiye karşı çıkanlar radyasyon riski olduğu için bilgisayar kullanmıyor mu? Televizyon seyretmiyor mu?

Bunlara ne yorum yapılır ki? Üstüne laf etsem, ben komik duruma düşerim. Okuyun, okuyun gülün işte.

İktidar sarhoşluğundan başka bir şey değil. Geçmişte "Odunu aday göstersem seçilir" diyenler baştacıydı, bugün de bunlar. Zihniyet aynı zihniyet. İsmi iktidar sarhoşluğu.

7 yorum:

ozdmroz dedi ki...

Bunlar ne içiyorlar acaba, söylesinler de biz de içelim, kafaları iyi valla.

Ozan dedi ki...

ya herşeyi geçtim o nükleer santral patlasa ki bence patlar neyi düzgün yaptık ki gene kader diyecekler ve hiçbir ceza çekmiyicekler o işin karı yanlarına kalıcak twitter'da bir kaç diyalog gördüm normal birşey gibi karşılıyanlar var neymiş enerji ihtiyacımız varmış falanmış filanmış ya biz bu barajı yapamayıp şehrini sulara batıran bir ülkeyiz nükleer nasıl güvenli olucak etkilerini hiç söylemiyorum bile kaç nesil savaşıcak kanser ve diğer hastalıklarla hadi benim çok bilgim yok bu adamların hiç mi bilgisi yok ya yazık gerçekten...

Ozan dedi ki...

birde unutmuşum masum göstermek için 20.000 kişiye iş sağlayacak demişler içimden ne küfür ettim var ya

koala dedi ki...

@ 13_rüzgar_13; salak ifadesi nedeniyle yayına alamadım, kusura bakma.

@ ozdmroz; valla sulu takılmıyorlar, muhtemeler kurudur.

@ Ozan; valla nükleer isteyenler çok talepkârsa evlerini tesislerin yanına taşısın, sadece birkaç yıl kalsınlar orada. mümkünse doğum yapsınlar o dönemde çocuklarına bakarız nasıl doğmuş diye.

Ozan dedi ki...

@ koala ; haklısın abi ona yakın bir zihniyet zaten mevcut bir zamanlar evlerine baz istasyonu aldıranlar vardı.

Adsız dedi ki...

@Ozan

Nükleer Enerji günümüz teknolojisiyle insan hatası ve kıyamet derecesinde doğal afetler olmadığı sürece tamamen güvenli bir enerji çeşidiymiş.Bence burada esas sorun nükleer enerjide değil daha çok türk insanında. "Kaynatınca radyasyonu geçer." diyebilecek zihniyette insanların yönettiği ülkede nükleer santral falan açılmaz.

Adsız dedi ki...

http://www.internethaber.com/nukleer-santral-rusyain-olacak-251922h.htm

Santralleri Rusya yapacakmış gerçi. Yaptıktan sonra da onlar işletecekmiş.Patlama ihtimali biraz düşüyor böylece :)