2 Nisan 2011

Kim korkar ağlak imamdan


Kör cahil, eğitimsiz bir imam ancak Türkiye ya da benzeri ülkelerde böylesine güçlenir.

Ne zaman, cemaat denen sikindirik organizasyonun mali kaynakları araştırılır, o zaman her şey ortaya çıkar.

Bütün büyüleri para ve tabii ki beraberinde güç. İliklerine kadar inanç sömürüsü içindeler. İlginç bir biçimde Türkiye'de herkes bu şebeklerden korkuyor.

Ağızlarından "sevgi, saygı, hoşgörü" kelimeleri düşmüyor ama kendileriyle bugüne kadar mücadele etmiş ya da karşılarına dikilmiş herkese karşı rövanş peşindeler.

Ucundan, köşesinden, kenarından bunlarla birlikte olan, bir anda zenginleşiveriyor. Babamın birkaç arkadaşı var gayet iyi biliyorum. Sıradan bir kumaşçıyken, tekstil devi haline gelenler; Yeşildirek'te, Mahmutpaşa'da, Eminönü'nde ufacık dükkanlardan çıkıp şimdi Türkiye'nin en büyük firmaları olanlar.

Türkiye'deki pek çok siyasi kendileriyle iyi geçinmek için elinden geleni ardına koymuyor.

Gazetelerinde, televizyonlarında paralı askerleri aba altından sopa gösteriyor, "Biz olmadan oy alamazsınız" mesajı veriyor.

CIA tarafından kollanan, ABD himayesindeki bu imamın korkulacak yanı yok. Olsa olsa katıla katıla gülerim. 5 dakikanızı ayırın ve bir videosunu izleyin. Ağzımla gülmedim, o kadarını söyleyebilirim.

Hakikaten bir tanesinin suratında annemin deyimiyle "Nur yok." Bu kadar mı pis suratlı ve hain tip olur!

Altı üstü imam işte. Birilerinin kendisiyle işi bittiğinde kiraz çekirdeği gibi tükürüp atacaklar, sonra ağlama seanslarına devam eder. Biz de götümüzle güleriz...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yazdığın her cümleye imzamı basarım. İşin boktan tarafı sevgiden hoşgörüden dinden imandan bahseden bu hayvanların hemen tüm sınavlarda kendi müritlerine soruları sızdırması vs. gibi tüm aşşağılık metodları utanmadan sıkılmadan yapabilmeleri. Yıllar önce polis sınavında kendi adamlarına soruları sızdırdıktan sonra bunlara yakın bir arkadaşıma sormuştum. Allah bu kepazelikleri affetmez hacı ...

ozdmroz dedi ki...

Keşke dediğin kadar da kolay kabullenebilsek.

Kim korkar mı? Adamlar zaten gelebilecekleri kadar yüksek mevkilere gelecekler.

Şu tezim umarım asla olmaz. Tayyeap başkanlık sistemi diyor ya, bu adamı getirmezlerse ilk başkan olarak ben de ne olayım. Umarım yanılırım ve tükürdüğümü afiyetle yalarım.

Böyle bir ağlak ancak tr'de arkasına milyonları alabilirdi.