27 Nisan 2011

Konuş şimdi göt Mourinho


Bir 'taktik deha' muhabbeti aldı başını gidiyor. Yok, Mourinho'nun taktikleri sayesinde Real Madrid Kral Kupası'nı almış, yok yüzyılın en büyük hocasıymış. Hasiktirin oradan, izlemiyoruz ya bu maçları bilmiyoruz olan biteni.

Yukarıdaki fotoğrafta 1-1'lik lig ve 1-0'lık Kral Kupası finalinden bazı sahneler görülüyor.

Pepe denen insan benzeri canlı her iki maçta minimum 3 kırmızı kart görmeliyken, tek sarı kartla maç bitirdi. Balon nihayet bugün patladı. İspanyol hakemlere benzemiyormuş, Şampiyonlar Ligi'nde maç yöneten hakemler demek ki. Ki, Marcelo ve Adebayor'un çok net kırmızı kartlarını da esgeçti.

Mourinho yavşak yavşak sırıtıp dursun, sanki hiçbir bok olmamış gibi. Sahaya futbol oynamaya değil, önüne gelene tekme atmaya çıkartmış oyuncularını. Daha tehlike bölgesine yaklaşmadan kim var kim yok kaval kemiğine tekme, yerdeki oyuncunun üstüne basma, hava toplarında dirsek atma. Herifler her türlü pisliği deniyor, kazanmak adına.

Sonra sonuca bakıp "Taktik Deha Mourinho" edebiyatı dönüyor. Herifin dehası filan yok, futbol oynatmamak üstüne kurulu bir düzenle oynuyor. Ehh 90 dakikada rakip nasılsa hata yapar, bulursam atarım. Taktik buysa, sokarım öyle futbola.

Elinde Kaka, Mesut, Ronaldo, Di Maria, Benzema, Granero, Higuaín, Xabi Alonso gibi yetenekli adamlar olacak, sen oynamaya değil oynatmama üstüne kuracaksın her şeyi. Levante'ye, Malaga'ya bu kadroyla zaten futbol oynarsın. Maharet bu kadroyla, Barcelona'ya top oynamakta.

Şu Pepe denen herife futbol oynatılıyorsa, üstelik de Real Madrid'de, hem de orta sahada, öyle futbolun dibine sıçayım.

Geçen yıl Milano'daki maçta da, Barcelona'nın gayet net iki penaltısı verilmemiş ve kupayı öyle almıştı Mourinho. Geçen yılki kupayla idare ediversin.

İlker Yasin'e ricam Xabi Alonso'nun ismini öğrensin. Her anlattığı Real Madrid maçında adama "Xavi Alonso" deyip duruyor. Bir "Ağlamak istiyorum"un bu kadar mı kredisi olur? İnsan hiç mi kendini geliştirmez, hiç mi birkaç şey öğrenmez?
Dani Alves'e, Valdez diyor; Ronaldo'ya anlamadığım biçimde ve Türkçe'de olmayan bir biçimde ince 'o' ile Rönaldo diyor, İspanyol futbolcunun ismini Fransız aksanıyla söyler. Eh birader yapma o zaman bu işi.

Pedro ile Sergio Busquets'in de maç içindeki gayet yavşakça Oscar'lık performanslarının, Barcelona'ya pek yakışmadığını söylemem lazım. Böyle aptalca hareketler yapınca yalancı çobana dönüyorlar.

Cidden Real Madrid, Mourinho ve Pepe nefretim sınır tanımamaya başladı. Futbolun içine ancak böyle sıçılır.

Konuşsun şimdi göt Mourinho...

9 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Mourinho'yu sevmiyorsun ama beni seviyorsun abi :)

koala dedi ki...

@ Burak Eren; oğlum sen İlkadımlı'sın tehlikeli adamsın. çok yaklaşmamak lazım, alayınız sapık çıkıyor sizin :)
cidden şu adamın nesini seviyorsunuz bilmiyorum, inan anlamıyorum

Burak Eren dedi ki...

Bana benziyor abi Mourinho, ciddi anlamda bu adamla aynıyız biz. Farklı bir felsefesi var ve bu da ya sev ya nefret et durumunu ortaya çıkarıyor. Ben sevenler tarafındayım.

İlkadım ama öyle değil, çok sevecen bir yer :) Samsun'a gelirsen abi seni İlkadım da ağırlamak isterim, kötü tanıma orayı :)

Adsız dedi ki...

Üstad, Messi ye helal be Adam Reale 10 gol attı daha 24 yaşında, En çok derbi de gol atan stefano 18 golle onuda geçip rekoru alır,

Attığı gol 52 oldu kaldı 7 Resmi Maç, Bakalım Messi 60 Golle Tamamlayabilecek mi sezonu.

Bu arada GS kongre üyesi Av Metin ünlü Olayı aydınlatmış gibi,
Polat Hakikatten bilerek cenazede duyurdu Seçim yapamazsınız diye Çakal.
http://www.turkspor.net/default.asp?o=1&id=64652

Bu gün yine Aysalı dinledim TRT sporda Lucescu için tün imkanlar zorlanacak gibi görünüyor konuşmalarında Vefa Borcumuz var filan dedi.

TribunselSevda dedi ki...

Koyduk çocuğu Mourinho'ya... Geçen yıl kı gibi Camp Nou'da tur atar şimdi...!

Ozan dedi ki...

abi terimin kaos futbolu bile bunun oynattığı top kadar sıkıcı değil be :D ben 11 kişi kaleye girer diye bekliyordum gelişme var :D ellerine sağlık abi pedro ile busquetse de giydirmişsin bunlar yüzünden bütün barcaya küfürler döndü twitter'da pepe ibnesini ne çabuk unuttularsa

Adsız dedi ki...

neden sevmeyelim ki.. böyle süper bir herif olursan böyle karizmatik olursan kibir de sana delicesine yakışır.
ukala demeçler neden insanlara batıyor ben de onu hiç anlamam işin zevki bu. onun gibi olamayanlar kıskanıyor bence.
terim gibi başarısız değil ki başarılı adam istediği lafı söylemeli.
ayrıca kibirli bir adam olsa yanında çalışanlar ona tapmaz, burda yanılgı var.

cihan dedi ki...

Ilker Yasin Fabio Pinto'ya Pintu, Joao Batista'ya Batistu diyordu. Ulkede baska adam yok, maclari 300 yildir ayni spikerler anlatiyor.

ozdmroz dedi ki...

Kim ne derse desin ben bu adama hayranım :) Maçı barça real maçı olarak izlemedim. Morinho'nun maçı olarak izledim.

Derbi gerilimi sırasında yapılan çirkeflikler mori'ye mal edilmemeli bence. adı üstünde El Clasico elinde güllerle oynanmaz ki bu oyun :)