18 Mayıs 2011

Gazeteciliğin aptallıkla buluşması


Her seferinde aynı şeyi söylüyormuş gibi hissetsem de, bu ülkede gazetecilik yapan insanların da cahil, aptal olması sinir bozucu bir durum.

Spor basını denilen şey, içi boş, kof, hamasi söylemlere dayalı, yalanlardan ibaret.

Transfer haberi yapıyorsun eyvallah.
Bu transferde iki takımı kapıştırıyorsun eyvallah.
Kendince isim ve rakam belirlemişsin eyvallah.

Ama birader bu kadar aptal olunmaz ki! Galatasaray, Sezer Öztürk'ün transferi için Liverpool'un malı olan Insua'yı nasıl takasta kullanabilir ki?

Bir tane adam birinci sayfada çıkmış bu haber için "Lan durun, Insua Galatasaray'ın oyuncusu değil" demez mi?

Kimse mi bilmiyor, Insua'nın durumunu. Bu haberi yapanı, dansöz kıyafetiyle şirketin içinde dolaştırmak lazım. Bir daha yalan haber yapmayana kadar, bilmediği konuda sallamayana kadar, aklı başına gelsin diye.

Lan bu kadar da aptal olunmaz ya...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Lütfen oku Üstad, Kimse kusura bakmasın, bizde bilhassa spor medyasında bırak doğruluğunu yalan bilgiler yetmezmiş gibi, atmasyon haberler dolu, Örnek senin gazetede yayınlanmış ama haberin kaynağı Fanatike ait bir Haber, 13 mayıs tarihli
‘istenmeyen adam’ haline gelen ve takımıyla olan sözleşmesi sona eren Hakan Balta’yla her konuda anlaşmaya varıldığı dile getirildi.'

cümlesiyle Sözleşmesi 2013 Mayısında biten adamı bedelsiz transfer edileceğini söyleyenler bile var be üstad.

İŞTE HABER
http://www.posta.com.tr/spor/HaberDetay/Hakan_Balta_ile_anlasma_saglandi.htm?ArticleID=72590&Date=13.03.2011

Adsız dedi ki...

üstad Senin aklında olsunki bunlarSözleşmesi Bitenler:
Bunlar dışındasözleşmesi bitiyor diye haber yspılan futbolcu ismi yalandır.

TS
Onur
Egemen
Ceyhun
Selçuk
Yattara gitti zaten

GS
İnsua
Kewell
Neil
Barış
Gökhan Zan
Cem Sultan

FB
Yobo
Semih
Uğur

BJK
Erhan
Fernandes
Bobo
Ekrem

NOT: yakında Fenerbahçe Yoboyu Beşiktaş ise Fernandezi takasta kullanacak diye haber çıkarsa şaşırma şu an için onlarda bu külüplerin malı nasılsa :)))))

Adsız dedi ki...

Hakan Baltayla ilgili mesela Yalan habermi yapılacak şöyle yapılabilir o zaman, Hakan Balta için Serdal Adalı, 5 milyon karşılığında GS ile el sıkıştı de mesela, hiç olmazsa bu yalanda olsa tutarlı bir yalan, sözleşmesi biten Balta dedinmi rezillik diz boyu olmazmı ?

Adsız dedi ki...

üstad, Selçuk Hamit Semih bedava Tuncay Fb beni istemez se ki şu an öyle, Türkiyeden diğer teklifleri düşünürüm dedi, Fatih Terim gelecekse onun etkisiyle, Bu 4 lünün bize gelme şansı var bir kısmıda olur hepside olur bilemem, ama gelirse sence nasıl olur iyimi kötümü olur veya hangisi gelse iyi olur?

koala dedi ki...

Selçuk ve Hamit'ten başkasını istemem. Hele Tuncay, ahı gitti vahı kaldı. Fenerbahçesi alıversin çok istiyorsa. Samih konusuna gelirsek, golcü alacaksak adam gibi biri olsun. Sırtı dönükmüş de iyi top saklıyormuş.
Golcüyü sırtını dönecek diye değil, yüzünü kaleye dönsün diye almak lazım.

Adsız dedi ki...

Aynen öyle üstad Hani tuncayı almak belki psikolojik bir kazanç olur FB ye karşı yoksa dediğin doğru, Kalması Muhtemel bir Arda için ise Türkiyedeki en iyi anlaşabileceği 1-2 forvetten biride Semihtir.Zaten FB kadrosundan istediğim iki adam Gökhan ve Semihtir.

Adsız dedi ki...

Zaten Hamit Selçuk Semihi bir alsak tadından yenmez olası konuşulan isimlerle takıma bak Terimin de tahmin ettiğim takımda tutacaklarıyla,

Kaleci Transfer ?

Sabri Transfer ? Servet Transfer ?

Cana Kallström

Hamit Selçuk Arda



Semih
Baros


Not: Serveti istemezsin ama Terim Tutar. ama hakikatten transfer yazdığım yerlere nokta atışı olursa süper takım olur.


ama iyi kadro be üstad he, yalansa yalan de :)))) Kaleci adayımda Meksikalı Ochoa demedi deme üstad :)))

Cumartesiye kadar Madrid veya liverpoola imza atmzsa Hamitin gelme şansı yükselir Hem GS li hem Terim faktöründen. ayrıca Madrid ve liverpool dan iki katını kazanır.

koala dedi ki...

@ Adsız; Terim'le Galatasaray'ın bir geleceği yok. Göreve gelsin, bir iki satır mutlaka yazacağım.
Şunu oku mutlaka, http://erenlogoglu.blogspot.com/2011/05/futbol-akl.html

Melih ERTAN dedi ki...

@Adsız: Görüşlerine saygı duymakla beraber, sanki Rıdvan Dilmen konuşuyormuş gibi geldi. Koala'ya sonuna kadar katılıyorum, Selçuk ve Hamit'ten başkası yalan. Sezer'i de istemem.

Melih ERTAN

Adsız dedi ki...

Valla gelecek olurmu olmaz mı tabi ayrı konu üstad, Yetki sahipleri kimi getiriryorsa ben kendi adıma umutla başarı beklerim belki çok beklerim belki beklediğme değer,:))) onuda ancak bekleyip görebiliriz, Demekki
Ne düşünürsek düşünelim ama beklemek zorundayız. O bahsedilen ne olur acaba dediğimiz geleceğin bile gelmesini beklemek zorundayız.

Sadece gerçek şu göreve gelip başarısız olan Terim olduğunda İmparator Grande mrande gibi bu tür övücü ifadeler İmportante Terimsikituttutante olur ,

Başarılı olursa Terimin 2. döneminde şüpheye düşmüş bu apoletler övgü kelimeleri kendisine artık şüphesizce iade edilir, geleceği bilmem ama artık Terim gerçeği bu olur.