30 Mayıs 2011

Aranızdan bir tane adam bile çıkmayacak mı ?


Çok tartışmaya gerek yok. Emre Belözoğlu-Okan Buruk ve Ahmet Bulut menajerlik firmasının ortaklığını yapmaktadır.

Emre ve Okan'ın İnter'e transferinden bu yana, bu üçlü birlikte iş yapmaktadır.

Birileri Emre'nin adına, Ankaragücü forması giyen ve aynı menajerlik firmasının futbolcularından olan Kaan Söylemezgiller'e mesaj atıyor. Mesajın ne olduğunu artık takip eden herkes biliyordur.

Emre'nin adına mesaj atan kişi, Ekrem Okumuş. Güya menajerlik şirketinin ortaklarından ama ortaklık hikâşe çünkü Emre'nin adına işleri o yürütüyor. Çünkü profesyonel futbolcu, menajerlik yapamıyor.

Neyse aslında sorun, Emre'nin mesaj atması ya da Emre'nin adına bir rakibe mesaj gönderilmesi değil. Bunların Türkiye'de daha önce hiç yaşanmadığını sanarak, hayatımıza devam ediyorsak hepimiz embesilin önde gideniyiz. Bunların hepsi Türkiye'de yaşanıyor.

Temel sorun bu yaşananlar üstüne kimsenin kılını bile kıpırdatmaması. Ortada şaka diye geçiştirilmeye çalışılan çok ciddi bir olay var. Yetkili bir FIFA menajerinin ortağı, şampiyonluğu giden futbolcularının yine aynı şirkete ait bir başka takım oyuncusuna öyle pek de yenilmeyecek ve yutulurken, hazmedilmesi güç bir mesaj atıyor. İnsanlar bunu "Ama Emre atmamış, Emre'nin mesajı Fenerbahçe'yi ilgilendirmez" gibi deli saçması savunmalarla geçiştirmeye çalışıyor.

Ulan bu ülkede herkesin telefonu dinleniyor. Bir tane savcı çıkıp da, böyle bir iddia üzerine "Ya birader neler olmuş" deyip soruşturma başlatamıyor mu? Bu kadar mı zordur, adı geçen futbolcu ve menajerlerin telefon konuşmalarının ortaya çıkartılması?

Kolay değil çünkü tıpkı market raflarındaki konservelere döner bu mesele. Alttakini çektiğin an, her şey aşağıya iniverir. Siyasetçisinden, başkanına, futbolcusundan teknik direktörüne, taraftarından hakemine kadar herkes konservelerin altında kalır.

Bu yıl pislikten nemalanan Fenerbahçe oldu. "18'de 17 yaptık, Fenerbahçe'yiz, biz bize yeteriz" diye destanlar yazarak, herkes kendini kandırmaya devam etsin. Bu yıl bu pislikten nemalananlar, birkaç yıl sonra kuyruğuna basılmış it gibi bağıracaklar.

Bu ülkedeki futbol ortamı bu kadar işte. Herkes ne kadar pisliği varsa o derece mutlu.

Ya her şeyi bir kenara bırakın, bir kulüp başkanı hakem odasına dalıyor ve ağzına geleni söylüyor, buna karşı yaptırım bile uygulanmıyor. Sanki bu işin doğasında olan bir olaymış gibi içimize sindiriyoruz.

Futbolcusu saha ortasında, rakibinin gırtlağına insafsızca dirseği indiriyor sarı kartla geçiştiriliyor, ses yok.

Rakibinin üstüne bilerek kramponlarıyla dalıyor, ses yok.

Ülkede efsane ilan edilen adam Alex, rakibine taban dalıyor, ses yok

Her ceza alanı içine girdiğinde, balıkçının elleri arasındaki balık misali kayıveriyor penaltı çalınıyor, ses çıkartan yok. O zaman senelerce Arif Erdem'e boşuna küfretmişim. Böyle alçakça hareket edip, sahada eşini de öptün mü Türkiye'de senden büyüğü yok demek ki!

Şu olaylara konu olan futbolcusu hakemi tehdit ediyor ses yok.

Rakibinin gırtlağını kesmekle tehdit ediyor ses yok.

Kardeşim bu ülkede, bu kadar olan biten namussuzluğa sesini çıkartacak Fenerbahçeli hiç mi yok?

Bir tane şampiyonluk bütün değerlerin anasını sikiyor. Çığlık çığlığa bu namussuzluğa, şerefsizliğe sesini çıkartacak bir tane Fenerbahçeli bulamayacak mıyız?

Galatasaray da böyle şampiyon olursa, başarı diye adlandıranın amına koyayım.

Biriniz lan, biriniz.. Numune olarak bir tane Fenerbahçeli çıksın "Biz bu şampiyonluğu çaldık. İçime sinmedi" desin...

Şu Ahmet Bulut denen yavşakla iş yapan ne kadar Galatasaraylı futbolcu varsa, "Ya menajerinizi değiştirin ya da kendinize kulüp bulun" densin. Galatasaray'ın geleceği açısından yüz tane Drogba'dan daha olumlu bir iş yapılmış olur. Çünkü her türlü işin altından bu herifin pislikleri çıkmaya başladı.

20 yorum:

Ozan dedi ki...

dün gece akılları sıra ironi yapıpı twitter'da #sikeyapıyoruz diye trends yapmışlar neyse Aziz gitmez ama Alex bir gitsin düşüş başlar Aziz Yıldırım bir gitsin bak nasıl feryat figan saldırıyorlar 1 maç hakları yense kıyametleri koparırlardı koparmadılar hakları yendimi biz boktan bir sene geçirdik hakem hataları olmasına rağmen anlamadım soruşturulsun çıksın pislikler Galatasaraylısı varsa bile çıksın ben razıyım.

koala dedi ki...

@ Ozan; zaten bu işin Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı, Fenerbahçe'si yok. Kim pisliğin içindeyse ifşa edilsin. Şike yaptıkları zaten açık, işin içine ironi katmanın anlamı yok. Korcan'ı izlemek yetti.

Ozan dedi ki...

yani abi son maçı izlesinler her şey ortada boşuna 17 karşı 1 hikayeleri her şey apaçık ortada bu ligde Anadolu'dan şampiyon çıkmasını sağlayacak tek delikanlı takım var o da Trabzon bu sene bedelini ağır ödese de.

Adsız dedi ki...

gecen sene rüstünün de son maclardan birinde Fenerbahcenin rakip takım oyuncusuyla bir telefon görüşmesi (yada mesajı vardı tam hatırlamıyorum) vardı o zaman cıkıp böyle bir yazı yazmamıstın kusura bakma ama olay Fenerbahceye gelince daha bir fanatik yazıyormussun gibime geliyor(olan olayları tasvip etmiyorum )
bir galatasaraylı olarak bu olayın dogrudan Fenerbahceyi ilgilendirdigini düsünmüyorum olay menajeri ilgilendirir
lisansını yitirmesi gerekir ama burası Türkiye burda olmaz öyle seyler Ayrıca olayın ucu (varsayım ) emreye dokunursa bile Fenerbahceyi resmen temsil eden bi kisi yada kurulusla baglantısı bulunmadıkca Fenerbahce suclanamaz Emre temsil ediyor diyebilirsin ama futbolcular sürekli birbiriyle görüşüyor ve karşılıklı muabbetlerde bile bu tarz konusmalar olabilir bu sebeple en fazla emrenin lisansı alınabilir

WarBlood dedi ki...

Düşünsenize,böyle bir olaya Galatasaray'lı bir futbolcunun adı karışmış olsa,medya da nasıl yer bulurdu.Bakıyorum da,bir kaç internet sitesi haricinde,hiç bir şekilde haber değeri taşımadı bu olay.Doğrudur,yanlıştır,bunu tartışacak değilim,benim derdim,ntvspor ve ligtv gibi orospu çocuklarının tek bir kez bile bu haberi yayınlamamasıdır.Her fırsatta bu götveren ibneleri savunan fenerliler,buna ne diyecek.Emenike'ye verilen bonserv is bedelini bir kenara bırakıp,Selçuğun aldığı paraya vurgu yaparak,oyuncuyu şimdiden baskı altına almaya çalışan kahpe evlatları,neden bu haberi görmemezlikten gelip,bir kez olsun yayınlamıyorlar?Alayınızın amına koyacağımız günler elbet gelecek orospu çocukları...

Saunders82 dedi ki...

Ne biçim bi mesajlaşma programı lan o? Icq nun 15 yıl önceki ilk versiyonları bile bundan kaliteliydi. Cidden merak ettim, futbolcuların şike yaparken kendi aralarında yakalanmamak için kullandıkları bi şey olsa gerek...

Adsız dedi ki...

blog yazarı bu yazdıgım mesajı yayınlasana.8-0 ve maç öncesindeki gs yçneticilernn açıklamları koynayı 5-0 yenmeniz,ergun gürsoy,malatyaya giden teşvk primi,dündar siz bunları yayınla açıklasana herşeyi oç.

koala dedi ki...

@ Adsız; lan duble gerizekalı herif, götünden mi okudun yazıyı? bak bakalım ne yazıyor oralarda. oç diye yazacağına biraz beynini geliştir, yazılanı anlamaya çalış. beyinsiz herif, dündar siz olayıyla şampiyonluğun ne gibi bir ilintisi var. muhtemelen Beşiktaşlısın, sen bana anlatsana 2003 yılındaki şampiyonluğunuzu. bu kadar mı anlamak zor, herkes bu pisliğin içinde diyorum. herkes melek, bir Galatasaray şeytan. aramızdaki fark ben açıkça dile getiriyorum, siz aleni yalan söylüyorsunuz. bir beyin nakli yaptırmadan, sağa-sola yorum yazma sakın.

@ ilk Adsız; Rüştü'nün telefon konuşmasını yazmamam fanatik olduğumu mu gösteriyor. "Bu ülkedeki futbol ortamı bu kadar işte. Herkes ne kadar pisliği varsa o derece mutlu." diye bir ifade var orada. sence o ifade aynı zamanda Galatasaray'ı ya da bir başka takımı da dahil etmiyor mu söz edilen pisliklere..

@ Saunders82, ya galiba blackberry'nin bir zımbırtısı, anlamam bu işlerden biliyorsun cep telefonu bile kullanmıyorum, teknolojik velet sensin :)

@ WarBlood; o kesin zaten. şu hadise Galatasaray'la ilintili bir biçimde çıksaydı, yeri göğü inletiyorlardı. Fenerbahçe'nin başarısı bu zaten, hiçbir şey gerektiği kadar yazılmıyor...

aksilaz dedi ki...

Türkiyede temiz klüp yok onu kabul ediyoruz. Ancak fenerbahçeliler bir türlü mert olamıyorlar. kendi pisliklerine bir kerede yanlıştı desinler artık.

Bu sebeple fenerbahçe antipatisi ilelebet olacaktır. Delikanlı olmayı başaramıyorlar.

Adsız dedi ki...

Dur Üstad;
8-0 dan bahseden adsız efendi, Bak Bakalım 100. yıl şampiyonluğunda kimlerden destek almış menejerin Sırf GS olmasın diye, o Aziz efendi nasıl yardım etmiş size kendi söylüyor.

http://www.youtube.com/watch?v=QXOy_3CsdTE&feature=related

işte ses kayıdı burada al dinle, Gs nin malatya filanmış ulan 20 sene sonra niye konuştular acaba o zaman niye konuşmamışlar, Sen İhsan kalkavanı bir hatırla o zaman, Malatya madem şike Yaptı Oradaki şikeci olanlardan Bünyamin Süralı niye Transfer ettin. 8-0 sezonu sizi hep yendik, 10 yıldır yenemediğimiz FB yi Kadıköyde 4 ledik o yıl , yarısını Kadıköyde Fb ye attık zaten A.gücüne mi atamayacaktık, Sen de 6 attın.13 Yıl Şampiyon olamayan Takım 14. yıl sonunda mı Teşvik gönderecek Malatya ya, O kadar gerizekalımı bunlar beklesin onca yıl, Sen 85-86 da Averajla GS yi geçtin Şampiyon oldun sondan Evvelki Hafta Sakaryaya 6 attın 7 Averajla şampiyon oldun, bizde şike diyelim o zaman.

GS yi şike yapmakla suçlayan adsız efendi, Biz o şampiyon olduğumuz yılların ertesinde Avrupada Fırtınalar estirdik, Ankaragücüne 8 atan takım çok değil 3 ay Sonra, M United a deplasmanda 3 attı. Bırakın bu Şerefli ikincilik edebiyatlarını. Herkes Kendi evinin önünü temizlesin önce. FB liysende bu böye onlar da da nane bol En son ki yapılan şaka yeter zaten.

Adsız dedi ki...

Eyvallah anladık fanatik GS'lisin ama yazdığın yazı tam bir hazımsızlık örneği be birader.Hele alexle arif erdemi karşılaştırman tam bir komedi.Son 18 maçın 17'sini kazanmış takımı açıkca alengirli işlerle bu başarıyı yakalamış göstermen çok ama çok çirkin benden söylemesi.

Sana daha öncede yazmıştım.Bu ülkede futbolun bu derece çirkinleşmesi adileşmesinin miladı Ulusoy-Ağar-terim şeytan üçgeninin çalışmalarıdır.Aklına gelecek tüm pislikler 96-00 döneminde yaşanmıştır ama ne hikmetse bir tane delikanlı GS'lide bu dönemi adam gibi yorumlamaktan aciz.UEFA kupasınıdamı öyle aldık diye garip tuhaf saçmasapan açıklamaların o dönemin üstünü örtmeye yetmeyeceğini sende biliyorsun.Tüm pislikleri adilikleri yap ondan sonra"biz manchestere 3 attık" diince herşey sütliman olsun.Yokyaaa! Eee ozaman diyelimki Fenerbahçede senin dediğin gibi kirli işlere bulaşmış olsun bu sene eskaza yine çeyrek final oynarsa herşey mübahmı olacak?Sizin tüm adilikleri yaptığınız bir dönem sonunda "ama biz UEFA UEFA" diye zırlamanıza bu yüzden kaba etlerimle gülebiliyorum.

Şimdi konumuza gelirsek, Emre ankaragücülü oyuncuyu ayartmış(Ne hikmetse o oyuncu resmi tek golünü bize atmış)tüm ankaragücü bağlanmış bir şekilde ve bizede 6-0 yenilmişler.Benim o yazışmalardan anladığım bu.Bu durumda bizim yaptığımız zaten açıkca şikede o koca kafalı ibne Gökçek ailesi niye kendi futbolcularını emreye uyup maçı sattılar diye suçlamıyor arkadaşım?
Alengirli işleri son saniyede 2 şampiyonluk kaybetmiş biz yapalım tamamda geçen sene rüştünün TS kalecisi Onuru maçtan önce arayıp motive etmesiyle bunun bir gram farkı yokki!Ben onuda suç olarak görmemiştimde o ite gereken cevabı 4 pantolon balığı ile inönüde verdik çok şükür!

Yani azıcık fanatizmden sıyrılıp hazmedebilirsen O yavru Gökçeğin açıklamalarındaki şerefsizliği farkedebilirsin.Lan olum madem emre sizin oyuncuları ayarttı nasıl senin futbolcuların suçsuz olabiliyor beyinsiz köpek?

3 ay önce Şekip Mosturoğlunun açıklamalarına cevap veremediği için basın toplantısını iptal edip hala cevap veremeyen TS' liler gibi sizede yakında sağlam cevap gelecek merak etme.

2 şampiyonluğu son saniyede kaybedip hazmetmesini bilen bu takım inan bana şike yaptığı kabak gibi ortaya çıkarsa bunuda en sert şekilde hazmedecektir.Bundan enufak şüphen olmasın göreceksin.Aziz başkanın eleştirilecek bin tane hatası vardır ama sağolun bu futbol kaosuyla onu savunmak zorunda kalıyoruz.Şekip Mosturoğu karı gibi konuşan TS' lilere 3 ay önce verdiği cevapla hepsine boruyu sokmuştu şimdide çok yakında vereceği cevabı çıkarmaları zaman alacak.Yok öyle karı gibi konuşup sonrada hiç olmamış gibi kenara çekilmek.

Hele birde benimle aynı siyasi görüşü paylaşan birisi olarak bu olaydaki Trabzonlu milletvekilinin yavşaklığını bi zahmet irdele birader.Sende bu potansiyel var çünkü.Fenerbahçenin başarısını hazmettikten sonra o müthiş yorum kabiliyetinle bu ibneliğide yorumlayabilirsin.Söz konusu Fenerbahçe olunca futbolun dibine kadar siyaset girsin diyenlerdensen hayal kırıklığına uğrarım.

GS özeleştiriyi yapıp ulan biz tüm bu boku başlatan bundan faydalanan takımız demediği sürece kimle sahaya çıkarsa çıksın daha uzun yıllar bizden şamar yiyecek.

koala dedi ki...

@ Adsız; okuduğunuzu anlamıyor musunuz siz? Arif Erdem'le Alex'i futbolcu olarak mı karşılaştırdım? Onu mu anladın. Tamam herkese şamar atacaksınız, aferin size.

Saunders82 dedi ki...

Bu Fenerlilerin tamamı bir prototip üzerinden çoğaltılmış. Beyin yerine farklı bir organları cevap veriyor. Hala Şekip Msoturoğlu falan demiş adsız fenerlisi. O Şekip Mosturoğlu Federasyonda çalışırken Daum'la elde ettiğiniz 2 şampiyonluk gökten zembille inmedi evet hak ederek kazandınız. Hepsi ayrı bir salak lan bunların...

Ozan dedi ki...

yok yok bu fenerlilerin çoğuyla futbol konuşmak zengine fakirliği anlatmak yada faşiste solculuğu anlatmak gibi bir şey anlamamak için direniyor herifler varsa bizimde çıksın işte biz hazırız hala bize bok atıp kendinizi temize çıkarmaya çalışmayın.

Adsız dedi ki...

Saunders canlısı o yüzdenmi habire size çakıp duruyoruz 10 yıldır?

Ozan dedi ki...

al işte başkanları ne ki taraftarı ne olsun sıkıştı hemen 10 yıldır koyuyoruz bir sezon terör esmedi stadda yenemediniz çoğu maçı tribün terörü sayesinden kazandınız bu arada Galatasarayla içeride oynadığınız maçlarda da olay çıkmadı demiyorum tabi biz de temiz değiliz biz bunu kabul ediyoruz siz sıkışınca hemen koyuyoruz ediyoruz tamam siz koyuyorsunuz bize bizim konuşmaya hakkımız yok.

Tamam kazanan haklıdır ama bu kadar da değil.

Saunders82 dedi ki...

Adsız fenerlisi siz bize hep çakın biz hep şampiyon olalım. "Küçük takımlar" her zaman "Büyük takımlar" karşısında aldıkları galibiyetlerle övünüp böbürlenir. Aramızdaki fark bu. Benim açımdan hiç sıkıntı yok, ev sahipleri zaten maçların %70'ini kazanır. Sizinki de o hesap. Onu bırakta sen Türkiye Kupası gördün mü lan hayatında? Zuhahahahahahaha...

Transfer ettiğiniz adam bile bununla taşak geçiyor siz hala içinize sindirerek adını falan bağıracaksınız tribünlerde Kesimal, Serdarrrrrr diye. Siz zaten hayata cezalı başlamışsınız lan. Çektiğiniz eziyetin haddi hesabı yok. 55.000 gerizekalı daha geçen yıl sahaya dalıp timsah yürüyüşü falan yaparak olmayan şampiyonluğu kutladı. Her yıl bişeyler kutluyosunuz artık millet anlamıyor neyi kutladığınızı salaklığınıza veriyor...

Adsız dedi ki...

@saunders82.. en azindan biz biseyleri hala kutlayabiliyoruz, siz neyi kutluyosunuz? kümede kalabildiginizi mi? hala fenerle ugrasacaginiza biraz kendinize baksaniz bu durumlarda olmazdiniz.. herkes fenerle ugrasiyo aq., baska isiniz gücünüz yok mu sizin? anelka kaleciye faul yaptigi pozisyonda (el filan yok orda) gol verildi diye, gs-bjk-ts ücü birden takim olarak pankartla cikiyolar sahaya, el degmemis bir lig istiyoruz diye.. bu nedir yaa?? bu eziklik nedir? bi fener mi yalan golle galip geliyo? bunun gibi birsürü olay.. ve son emre konusunda
@koala: bu ülkedeki her boktan seyi elestirmekle ünlüsün bu blogunda, eyvallah. gel gör ki olay fener olunca galatasaraylilik gözünü öyle kör ediyo ki.. telegol adli rezil bi programda rezil insanlarin yaptigi bi haber sonrasinda, bu haberin dogrulugunu hicbir sekilde sorgulamadan ya da bilmeden sallamissin fenere. bu mu pislikleri elestirmek? yeri geldimi bunlar ne rezil insanlar, aq vs.. ama konu fener oldu mu o insanlari büyük bir ciddiyetle dinle ve bunun üzerine yorumlar yap.. buna cevabini cok merak ediyorum. akp, tayyip ve ekibini her blog yazinda elestiren sen, gün gelir adamlar fener hakkinda anti bisey söyleseler, onlari da pür dikkat dinleyip ciddiye alican yani.. bu mu dur?
hadi varsayalim böyle bi mesaj olayi var.. x insanin attigi bi mesaj yüzünden kimse koca bi camiayi sorumlu tutamaz tamam mi. fenerbahce yönetiminden biri bunu organize etmedigi sürece bu olayin fenerbahceyle bir ilgisi olamaz. ister o menajer atsin, ister diger menejer, ister emre, ister emrenin yegeni atsin..
ve demissin ki yazinda: 'Biriniz lan, biriniz.. Numune olarak bir tane Fenerbahçeli çıksın "Biz bu şampiyonluğu çaldık. İçime sinmedi" desin...' ya bi git allahaskinda derim ben de buna.. bikmadiniz dimi her sene ayni seyleri söyleyip yazmaktan. 10 senede 5 defa sampiyon olmusuz, iki kez son haftada kacirmisiz, türkiye kupasini hic alamamisiz.. hadi mantikli düsünemiyosunuz bari istatistiklere bakin da konusun biraz.. son 4 senede 4 ayri takim sampiyon olmus, ama her sene fenere yüklen.. bikmadiniz mi??

koala dedi ki...

@ Adsız; 1- ünlü münlü değilim.
2- Tarafım tabii ki
3- Bir mesajdan yola çıktım ama söylediklerim mesajla ilgili değil
4- Niye hala anlamıyorsunuz. Galatasaray da bu bokun içindedir diyorum ısrarla ama siz her şeyi reddediyorsunuz. Ulan açık açık söylüyorum, daha ne yapayım? Bok üstünüzde ama siz hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorsunuz. Siz de boksunuz, biz de, diğerleri de.
Kabul edin lan artık

Saunders82 dedi ki...

Adam Anelka'nın elle gol attığını red ediyor hala neyi kabul etsin ki? Nobre'nin elle attıklarını söylemiyor bile.. Diyorum bunlar hayata cezalı başlıyor, düşünme yetisini yitirmiş gibiler. Aralarından bir tanesi çıkmıyor evet elle atıldı gol diye. Ama uzaktaki yan hakem Ümit Karan'ın elle gol attığını görebiliyor. Neyse o sezon cezanızı bir de biz kestik. İçinize nasıl oturduğunu hala görebilmek ne büyük mutluluk bizim için.

Bu da son lafım: Biz kötüysek siz iyi gözüküyorsunuz. Biz iyiysek zaten sizi sikimize falan sallamıyoruz... Biz finallerin takımıyız, siz kendi stadınızda oynadığınız maçların takımısınız. Bu kadar basit. Şampiyon olduğunuz sezon 5 tane salladık sizin daha göremediğiniz kupanın finalinde. Şampiyon olduğunuz sezon diyorum bak. 5'i 1 yerdeyi taktık. Müzeninizde duruyordur git gez bi ara onu da hatırla. Gerçi bunların salak oyuncuları madalya töreninine de çıkmadı hatırası olmasın diye. Muhahahahahhahahahaha...