9 Mayıs 2011

Bitmeyen çile


Şu Aykut'a verilen şans, eşeğe verilse kalemizde kaleciye benzer bir şey olurdu. Üç tane kaleci var, üçü de birbirinden kötü. Hesaplasan, arasan, tarasan böyle 3'ü bir arada bulunmaz. Şu altyapıdan çıkan ve hiç şans tanınmayan Fırat, üçünden daha iyidir. Bir noktadan sonra Aykut'a da kızamıyorum. Adamın yeteneği bu kadar, olmuyor ama ısrarla takımda kalıyor.

Tribünler, teknik direktörünü "İmparator Fatih Terim" tezahüratıyla belli etmiş oldu. Ne gariptir ki, aynı Fatih Terim bir önceki gelişinde "istifa" sesleriyle gönderildi.

Gerets, Terim, Lucescu v.s. v.s. dön baba dönelim hesabı. Bahanesi nasılsa hazır "Türkiye'yi ve Galatasaray'ı tanıması şans." Bu ülkede böyle garip bir anlayış var, mutlaka ülkeyi tanıması lazım. O zaman dönelim 1980'den bu yana, göreve kim gelmişse, dönüşümlü teknik direktör yapalım.

Bu takıma yeni bir yüz gerekiyor. Fatih Terim'le olacak işler değil bunlar. Fatih Terim'in milli takımdaki ısrarları yüzünden gelinen nokta bellidir. Hadi Terim olmadı, Gerets oldu diyelim. E birader, adamı yolladık mı? Yolladık. O zaman, bu ısrar neden?

İsimleri bir kenara bırakacak olursak, kim gelirse gelsin ciddi bir enkaz devralacak. Takım diye eline geçecek şey, 3-4 futbolcudan başka bir şey değil. Yeteneksiz, ciddiyetsiz, ışık vermeyen futbolcuya benzeyen gürühun temizlenmesi gerekiyor. Ve şu kesin ki; en az 6-7 kaliteli isim alınmalı. Haliyle ciddi bir maliyet gerektiriyor. Bu kadar borca batmış bir kulüp, bunu gerçekleştirebilir mi, bilinmez.

Daha birkaç yıl benzeri tablolara alışmak lazım. Her ne kadar burası Türkiye de olsa, böyle pespaye bir sezon geçiren takımın, bir sonraki sezon şampiyonluğa ulaşması çok güç.

Daha çok çile çekeceğiz, çok. Hele ki, Terim gelirse benim çilemin sonu gelmez.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Vay A. koyayım Tribünde Hollman varmış demekki Helvacının Futbol aklı buymuş herhalde.

Lan Feldkamp ı getirme uğruna yırtınanlar Kulübün a. koydu

Bu Helvacıda Hollmanı mı futbol aklı yapacak. Tamam bizi şampiyon yaptı ama 2 bile değil 3. sınıf bir alman hoca bu, 20 sene evvel
evvelki futbol değil artık.

koala dedi ki...

@ Adsız; Helvacı onu "Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'ne sokan teknik adam" diye allayıp pullar merak etme. Hollman ne lan, ben 10 yıldır ismini duymuyorum. Ha gayret, Held gelsin, kaşlarını özledim :)

Adsız dedi ki...

Üstad, Kim alınır bilmem ama, Elindeki malzemeden çok rahat az zararla kurtulmak mümkün örnekmi Yabancılardan başlayalım, Kadroda 9yabancı var Diyelimki şunları sen göndersen
Culio 2 milyon verilir gönderilir
Zapata 500 bin
Kewell
Neil
İnsua bedelsiz

Bu 5 Futbolcu takımdan giderse toplam maliyet 2,5 milyon olur,

Hadi Stancu Zarar öyle böyle Tut onu vee Baroşu da,

Canayı 4-5 e Satıp Pinoyuda 1 Milyona okutsan elde en az 2-3 milyon kalır, parasını verip gönderdiklerini düşersen,

Geriye 35 40 milyon euroya risk alıp nokta atışı 8-9 tane çok kaliteli adam bulmak gerekir bunların 5 tanesi yabancı olursa kaliteli tamamdır, Yani asıl sorun, gönderileceklerin masrafları değil yeni alınacakların kaynağı, göndermenin öyle korkulacak masrafı yok.

Adsız dedi ki...

aynen öyle Sigi Held te menajer olsun Saftig te Scoutun başına gelsin siki tutalım üstad.

Adsız dedi ki...

Üstad,Turgay Kıranda seçilirsek önümüzdeki yıl bizde oynayacak Gameiro dedi 24 yaşında,
son iki yıldır müthiş çıkışta,
böyle devam ederse Lyona Marsilyaya sıçrar en kötü,
video ya bakarsan keşke Aysal seçilip alsa ama video yanıltırmı bilmem Ama bu romen ligi değil Fransa ligi zor bir lig.

http://www.youtube.com/watch?v=XDKZgRM-0JA

Tanita Tikaram dedi ki...

Kiralik Kingston'a zamaninda sans verselerdi o bile daha iyi is cikarirdi...

outlaw dedi ki...

fatih terim geri dönerse ben geçen sefer de olduğu gibi galatasaraylılığımı askıya alırım. zerre de utanmam yaptığımdan, fatih terim'i takımın başına getirenler utansın, ben ne utanacağım.

"eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı" diye bir laf vardır ya; bizim teknik direktör dedikodularında bit pazarın bayağı bir nur yağıyor...

ama lucescu'ya kapım her zaman açıktır...

takımın oyuncu kalitesi de - hepimizi canından bezdirmiş de olsa - hissedildiği kadar kötü değil aslında. birkaç zeki transfer kaliteyi yeteri derecede yükseltir. esas sorun bu takımın yaşadığı travmanın altından kalkabilmesi...

TribunselSevda dedi ki...

Abi lucescu'da Gerets'de türkiye'ye ilk geldikleri sene Galatasaray'ı şampiyon ettiler yanlış hatırlamıyorsam. Türkiye'yi tanıması gerek lafı büyük yalan :)

koala dedi ki...

@ outlaw; sanırım aynı şeyi yaparım, bir süre tüm bağlantımı keserim galatasaray'la. fazla yok olma ortalardan

@ TribunselSevda; kuyruklu yalan hem de. keza kalli de bizi ilk yıl şampiyon yaptı.

Adsız dedi ki...

Üstad, Haksızlık yapma Fatih Terimde İlk yılında şampiyon Yaptı
Hollmanda(İlk ve son yılında) :)))

Adsız dedi ki...

Tv8 de Helvacı konuşuyor , Faik sordu Futbol aklınız istanbula geldimi izledimi diye, evet geldi izledi dedi, Pek tanınmış değil galiba dedi Faik, Yok Tanınan biri dedi, Hollman ı Yeni Derwall görüyor manyak Helvacı, Tek benzerlikleri Saçları beyaz renk, hepsi bu.

semih dedi ki...

gelen hocanın başarılı olup olamayacağı şurada belli olacak:

-mustafa sarp, balta, gökhan zan, barış gibileri için "teknik direktör x futbolcularının performanslarına göre takımdan gidecekler hakkında değerlendirme yapacak" haberi çıkarsa basında, boku yedik. bu oyuncular istediği kadar kötü olsun, şu meşhur performans kısmını hep atlatıyolar. şaka gibi ama gerçek.

bazen tüm bu olanlara ağız dolusu küfür etmek, bu duruma sebebiyet verenlerin yedi sülalesinden çıkmak istiyorum ama gereği yok, ikincisi daha mantıklı: ne seçim haberlerini takip etmek, ne maçları izlemek, ne medyaya göz atmak.

bir avuç beceriksiz, bir avuç satılmış yüzünden kanser olmaya niyetim yok bu genç yaşta.

Anoz dedi ki...

Fatih Terimin gelisi bizim sonumuz ola bilir, Adam kendi Egosunu Galatasarayin üstünde tutuyor.

Herneyse Ünal Aysal favori gösteriliyor ve malesef Abramovic gibi Kulübe kendi parasiyla yatirim yapacak gibi görünüyor. Galatasarayin hic böyle olmasini istemezdim ama artik öyle olacagindan eminim.

Melih ERTAN dedi ki...

Benim korkum FT'nin gelmesi değil. FT gelince, Hakan Balta, Servet, Göthan, CKR ve bilimum bu yaratıkları parçalı forma ile izleyeceğiz.

Melih ERTAN

kaptan dedi ki...

tabutun kapagini bulent under kapadi civileride fatih terim cakar. Gs in elindeki tum varliklarda hukumet tarafindan yandaslarina peskes cekilir tabi bu hukumet basta olursa