5 Mayıs 2011

'Götünüzden siktik mi' mizahı (!)


Bazen ilginç yorumlar geliyor. Şu aşağıdaki yorum da, onlardan biri. Fenerbahçe ve pankartlar hakkındaki yazıya gelmiş, belki yorumları okumayanlar vardır diye, başlık haline getirmek ve zihniyeti anlamak açısından daha iyi olur...

"Fenerbahçe'yi kötülemek için şekilden şekile giriyor insanlar. Sen de onlardan birisin.

Adamların yaptığı terbiyesizliğin suçlusu olarak bizi göstermeye çabalamışsın. O sandalye tribünden sahaya atılmadı, bir futbolcu tribüne attı. Aziz Yıldırım sahaya inip kimseye bir şey yapmadı, olayları sakinleştirdi. Bunda nasıl bi kötülük görmeyi başardın bilmiyorum. Fenerbahçe'yi kötü göstermek için yapmadığı şeyleri yapmış gibi göstermek moda oldu ama yakışmıyor.

Yukarıda gösterdiğin pankartların benzerlerini diğer takımlar açmadı mı? Ayrıca ben yukarıdaki pankartların içinde bir mizah unsuru görebiliyorum. Seviyesiz ve yanlış olduğu kesin ama halk arasında kullanılan ve Galatasaray taraftarıyla karşılıklı olarak yapılan bir şeydi bu. Gün içerisinde arkadaş olan insanların bile birbirlerine bu tarz şeyler söylediğini görebilirsin. Bu pankartlar arkadaşça bir niyetle yapılmış değiller orası kesin ama içlerinde bir mizah unsuru var. Halk arasında birbirine herhangi bir oyundan sonra bile bu lafları söyleyen insanları görebilirsin, bu ülkemizdeki mizah anlayışının bir parçasıdır. Ne yazık ki.

Ama bu ülkede kimse karşısındakine, muhabbet olsun diye günahkar demez. Bu içinde hiç bir mizah unsuru bulunamayacak, tamamen belden aşağı vurmaya yönelik, sahada verilen emeği hiçe saymaya çalışan, başarıları aşağılayan kahpece bir pankarttır. Yukarıda açılan hiç bir pankartta futbolcuların emeğini tam tersi bir kavrama çevirmek gibi bir niyet yok. Günahların takımı Fenerbahçe, Fenerbahçe'yle ilgili tüm değerlere, yapılan her şeye saldıran aşağılık bir pankart. Bu farkı göremiyorsan bu senin sorunun.

Ayrıca Fenerbahçe stadındaki seviyeyi yukarıya çeken ilk Türk takımıdır. Bu tarz pankartlar artık Fenerbahçe stadına giremez, kimse sahaya rakı şişesi atmaz. İnsanlar gayet rahat aileleriyle çocuklarıyla gelip maç izlerler. Fenerbahçe'yi kötü göstermeye çabalamadan önce herkes kendi takımına bakmalı."


fb64 rumuzlu arkadaş, "Götünüzden siktik mi?" gibi bir pankartta mizah unsuru gördüğünü söylüyor.
Tabii herkesin mizah anlayışı farklı oluyor. Kimisi için "Rıza Efendi iki ekmek bir süt" pankartını stada astığında, bir adamın babasının yaptığı mesleği aşağılamayı komik buluyor.

"Zuhahahahhahahahahhaa! Ne komik Rıza'nın babası kapıcı ya, biz de onu pankart yaptık, üstelik stada astık, hem de tribünlerde sallandırdık. Nihohohoohhohohho"

Haaa evet komik (!) Altınıza sıçana kadar gülün. Siz baba parasıyla, nasıl alındığı meçhul Mercedes'lerle, Porsche'lerle, üstü açık arabalarla caddede turlarken, Rıza Çalımbay gibi dünya efendisi bir adamın babasının kapıcılığı ile dalga geçin. İğrenç bir meslek ya, taşak malzemesi yapılacak bir iş ya. Gülün amınıza koyayım.

fb64 rumuzlu arkadaş "Fenerbahçe'yi kötü göstermek için yapmadığı şeyleri yapmış gibi göstermek moda oldu ama yakışmıyor" diyor. Arkadaş, stadı yakan ben değilim ki yakışsın. Daha bir yıl geçmedi üstünden, aile salonu dediğin statı içinde çoluk, çocuk, genç, yaşlı, kadın var demeden yakmak için çabalayan ben değilim ki.

Bunun karşısına "Siz de rakı şişesi attınız", "90 dakika boyunca sahaya su attınız" diye gelmesin kimse.

En az 10 kez buralarda yazıp çizmişimdir, "O sulu maç hayatımın en büyük utancıdır" diye. Rakı şişesini atana senden çok ben küfrettim.

Ama iş Fenerbahçe'ye dayandığında, her şeyi savunma noktasına geliyorsunuz. Şunlardan biri için de "Tamam arkadaş yapılmıştır özür dileriz" demek yerine "Lan zaten herkes yapıyor" diye savunuyorsun.

O sahada benim teknik direktörümün kafasını yardın, "Bunlar bireysel" dedin, benim kalecimin kulağına patlacıyı madde fırlattın, "Bunlar her yerde oluyor" dedin, benim taraftarımın üstüne sidik torbaları fırlattın, ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi davrandın, futbolcumun kafasına yumurta attın "Hahahaha, ibne hak etti" dedin, sahaya bıçak atıldı takımın menajeri Kemal Dinçer sumen altı yapıp sakladı, yayıncı kuruluşun kablolarını kestin işin içinden sıyrılıverdin.

E bu kadar şey olup bitmişken, hâlâ "Bunlar mizah" diyorsan, ben sana ne diyeyim! Aşağılamadığın, hakaret etmediğin, sahaya göndermediğin şey yok. Rakibin yedek kulübesine saldırı desen var, soyunma odalarında taciz desen var, daha maç başlamadan rakip oyuncuyu tahrik desen var, hakemin kafasını yararsın. Birader, daha ne yapacaksınız ki? Sahaya el bombası mı atacaksınız, özür dilemek için.

Lan şunların birinde özür dilemediniz ya. Biri için özür dileyin, numune olarak. Yaptığınız her boku gizlemeye çalışıp, hiç utanmadan sıkılmadan karşı saldırıya geçerseniz tabii Şükrü Saraçoğlu mutluluk yuvası olur.

"Günahların takımı Fenerbahçe, Fenerbahçe'yle ilgili tüm değerlere, yapılan her şeye saldıran aşağılık bir pankart"mış, fb64 rumuzlu arkadaşa göre.

"Götünüzden siktik mi" seviyesizmiş ama mizahı yanı varmış. "Günahların takımı Fenerbahçe" ise aşağılık pankartmış, tüm değerlere saldırıyormuş.

Hakikaten pes arkadaş, eğer hepiniz böyle düşünüyorsanız vah halinize. Nasıl bir anlayış ürünü bilmiyorum ama size her şey mübahmış gibi geliyor, cezalandırılmadığınız için -yeteri kadar- her yaptığınız yanınıza kâr kalıyor. Bir süre sonra da zeytinyağı kıvamında üste çıkıveriyorsunuz.

Ama haklısınız. Bu ülke yapanın yanına kâr kaldığı, güçlü olanın üste çıktığı, sesi çok çıkanın haklı gibi göründüğü bir yer. O yüzden de siz haklısınız (!)

Keşke biz de sahaya su atmak yerine tribün yaksaydık da 5 yerine 2 maç cezayla yırtıverseydik.

Keşke biz de, sahaya atılan rakı şişesini, Kemal Dinçer'in yaptığı gibi gözlerden kaçırsaydık da, ceza almasaydık.

Keşke biz de, hakemin kafasını yarsaydık da.

fb64 rumuzlu arkadaş, herkes kapısının önünü süpürsün eyvallah ama sizin kapının önü çöp dağı oldu, önce bir onları hallediverin. O çöp dağı için özür dileyiverin, "haksızdık" deyin.

Trabzonsporlu arkadaşlara bir sonraki maçta "Günahların takımı Fenerbahçe" yerine mizahi (!) bir pankart açmasını öneriyorum. Artık o mizah nereye kadar giderse...

19 yorum:

Melih ERTAN dedi ki...

Abi,
Fenerlilerin benim gördüğüm son mizahi(!) pankartları Trabzonspor maçındaydı. "Size her yer TAVA" kanarya hamsiye arkadan deydiriyordu. Arkadaşların mizah anlayışı, bacak arasında olduğu için normaldir. Uğraşmaya değmez. Artı o mavi tabureler tribünden sahaya gelmiştir. (Bakınız geçen senenin son maçı olan Trabzonspor maçı.)
Melih ERTAN

Barakuda dedi ki...

2 ya da 3 sene önceki fb-gs maçında fener yenince maraton üst kat tribününde gs taraftarına en yakın yerde korkulukların orada "ananın amı galatasaray" pankartını açan da aynı ince mizah becerisiyle yoğrulmuş fb taraftarıdır.. belki de kartalspor falandır yani fb yapmaz öyle şey.. tutturmuşlar bir avrupai stad yalanı, tam bir dezenformasyon cumhuriyeti lan.. her boku ye, hem de her boku, sonra masumun kralını oyna.. ne güzel..

juvenal dedi ki...

trabzonspor'un açtığı pankartı savunmakta galatasaraylılara düşmüş. sonra bukelamun deyince kızıyorsunuz.o pankart kadıköyde açılsa bu kadar cansiperane savunacak mıydın.ali sami yenden, inönüden örnekleri döşeyecek miydin. küfürlü pankart açılan tek stad kadıköy mü. türk futbol tarihinin en rezil gecesini yaşatan sizlersiniz. 5 maç ceza aldınız. başka takımlara tribün olayları yüzünden en son laf söyleyebilecek takım galatasaraydır. ayrıca onun dışında 3-2 kazandığınız ama turu fenerbahçenin geçtiği kupa maçı daha unutulmadı. en az sulu gece kadar rezildi. sahaya boru attınız be boru.

fenerbahçe ne yaptıysa cezasını çekmiştir.trabzonspor bakalım ne ceza alacak.ayrıca o zmnda daha şiddet yasası yokken biz bu pankartlar için 250 bin tl ceza ödedik.evet küfür kötü bir şey.kimse bunu tasvip etmiyor.ama günahların takımı demek ne anlama geliyor 2 dk düşünün bakalım.o pankartla fenerbahçenin şerefine namusuna laf ediliyor.biri sana küfür mü etse daha çok kızarsın şerefsiz,namussuz,hırsız mı dese daha çok dokunur.

gidin takımınızla uğraşın.milletin avukatlığını yapmayın,anti fenerbahçelilik yapmayın galatasaraylı olun.

ayrıca o çok sarıldığınız tabure antepli dany tarafından tribüne atıldı.aziz yıldırımda girip ortamı sakinleştirdi ceza alma pahasına.görüntüler taraftarlar tarafından çekilmiş gidin facebookta bulun sonra atıp tutun.fenerbahçe seyircisine tabure atacak kadar hırslı oynayan dany'nın bu hafta nasıl 25. dk oyundan kendini attırıp maçı bitirdiğini de biliyoruz.

koala dedi ki...

@ Barakuda; kimi, neyi yazacağım konusunca icazet mi alacağım! İstersen sen Dany'den sözü açmışken, Bünyamin'den girip Bülent Uygun'dan devam edeyim olur mu?
Siz her şeyi yapacaksınız ama başkaları yapınca çıldıracaksınız. Benim temel eleştirim budur. Trabzonspor'u savunduğum yok ayrıca savunulacak tarafı da yok. Küfürsüz, gayet düzgün bir pankart açtılar, olayı saha kapatma noktasına getiren sizsiniz.
Ama unuttum, siz her şeyi yapabilirsiniz, başkaları yapamaz.
namus meselesine gelirsek, Türkiye'de Fenerbahçe ne kadar namusluysa Beşiktaş da o kadar namusludur, Beşiktaş ne kadar masumsa Galatasaray da o kadar namusludur. Bu boktan ortamın içinde herkes zamanı geldiğinde pisliğin içinde yer alıyor. Ama size göre siz meleksiniz, bize göre biz meleğiz, Beşiktaşlılara göre onlar melek. Kimse suçlu değil. Herkes boku diğerine sürüp ortalıktan kaçma telaşında ancak unutuyorlar, bokun kokusu herkesin üstüne sinmiş durumda...

Adsız dedi ki...

@juvenal
"ananın amı galatasaray" pankartını küfür kötü bir şey olarak mı değerlendiriyorsun? şeref mi, anne mi? sana hangisi dokunur?

ozdmroz dedi ki...

Amk bunların hepsinde zihniyet aynı ya. La bir kerede haksızız diyin la, bir kere de o boku ettik deyiverin, benim çevremde de çok var böyle fenerliler.

Diyorum ki Allah'ım hadi kaza oldu yarattın bari takip et.

Ozan dedi ki...

@juvenal: yazıyı okumadığın o kadar belli ki hala sulu geceyi en rezil gece olarak yazıyorsun evet rezil gece ben bu blogu okumadan önce savunurdum o olayı gerizekalıların gerdiği ortam yüzünden ama gereksizdi yalnız şu da var evet yanlış biliyorum ama o suları atıldığı sezon kadıköy'de neler olmuş bilin bakalım o suları atmak ne kadar rezilse kendi stadını şampiyonluk kaçtı diye yakmak o kadar rezildir o sular nasıl biri sayesinde sokulduysa stada o pankartlarda birileri sayesinde hiçbirimiz temiz değiliz lütfen koala'nın yazılarını düzgün okuyun bir yazısına bakıp argümanlar atmayın ortaya bakın diğer yazılarına ya bir kişi koala'yı götünden anlamasın be çok mu şey istiyoruz şuradan doğru olan şeyleri alsak tribünler daha temiz olur belki..ellerine sağlık Ozan abi...

juvenal dedi ki...

@koala

ister bünyamin gezerden ister bülent uygundan devam et.bu adamları seven fenerbahçe taraftarı bulamazsın ztn.bünyamin gezerin rezalet yönetimleri yüzünden fenerbahçe neler kaybetti kafa hızasında ele çarpan topa penaltı verildi diye mi fenerli hakem oldu.

haftalardır söylüyoruz trabzonsporun tüm maçları garanti puan alacak tek takım eskişehirspor diye.bursaspor gibi 1-0 gerideyken yan pas yapmadığı,gaziantepspor gibi koskoca ikinci devre 1 tane defans arasına adam kaçırıp gol yemeyen takım ne hikmetse trabzonspor maçında defansı önde kurmuşken adam gibi takımına top oynattığı için mi bülent uygunu yazacaksın.biraz utanmanız olsun.kadıköydeki ve trabzondaki bursa-antep maçlarını izleyen hiçbir insan fenerbahçeye laf edemez.taş olur.

bir kerede savunmayın diyorsunuz.ben kadıköyde açılan pankartları savundun mu?yanlıştı aldık cezayı oturduk.son 2 yılda bir tane böyle pankart bulamazsın.ama siz günahların takımı pankartını ölümüne savunuyorsunuz.üstelik tuttuğunuz takım olmamasına rağmen.

stadını yakanda sulayanda benim gözümde aynıdır.hangi taraftar olduğunun bir önemi yok.küfür edende insanların şerefiyle oynayanda kim olursa olsun ceza almalı savunulacak yani yok.

pelezinho dedi ki...

nedense bu memlekette kimse çuvaldızı kendine batırmatı beceremiyor usta.her yapılan yorumu,her söylenen sözü zaten sen gs'lısın diye başlıyorlar sağlıksız zihniyetle yorum yapmaya.kimse gözüne taktığı sarı-kırmızı,sarlacivert,siyah-beyaz gözlükleri çıkaramıyor.fakat sen dedin ya o su şişesi benim için hala utançtır diye.işte o zaman bir kez daha gurur duydum galatasaraylı olduğuma.çünkü bu takım senin,benim,bizim gibi çok akil insanlara sahip

Adsız dedi ki...

cezası belli olmuş 15 bin tl..bi kareografi maliyeti..ankaragücü maçında göreceğiz artık pankartları fenerbahçe taraftarı çok güzel laf sokacak bu pankarta o zmnda fenerbahçeyi savunacak mısınız?

bla bla bal dedi ki...

Bir Trabzonspor taraftarı olarak artık hiçbir Fenerbahçe taraftarı ile futboldan konuşmamaya çalışıyorum çünkü ciddi anlamda sinirlerimi fazlasıyla geriyorlar. Çünkü onlar daima yalnız ve mağrur, en kral, en çok hakkı yenilenler ve tüm dünya onların karşısında. Evet evet, hem de tüm dünya. Ama tüm dünya onlara karşıysa eğer tabi ki bundan kendileri değil tüm dünya sorumlu, malum Fenerbahçe tüm dünya değerleri üzerinde bir kavram ve eleştirilmeye açık bir kurum değil. Fenerbahçe dogmatiktir, Tanrıdır falan. Neyse.

Adsız dedi ki...

gs lıların bunlarla ilgilenmesi ne kadar doğru ? herkes kendi işine bakmalı , gs önce sahaya attığı şişelerin hesabını versin ,o pankartlar çok önceden yanlış ama aynı dönemde gs nin daha ağır pankartları var , utanırsınız , yasa çıktıktan sonra işler değişti fb stadında 2 yıldır küfür yok , siz hala değişmediniz ,farkında mısnız ? salonlarda bile şiddet devam ediyor sizde , ts u savunmak gs lılara kaldıysa o zaman ts ye maçı verdiğinizide kabul edin ...

koala dedi ki...

@ Maçanın Papazı; bu ülke böyle zaten değil mi? "herkes kendi işine baksın" yanında adam ölsün sesini çıkartma, bir yerlerde haksızlık olur senin başına gelmeden tepki vermezsin, 5 tane dallama bir genci döver sessizce sıvışırsın.
saraçoğlu mu değişti? küfür yok ama stat yakılıyor değil mi? geçen yıl yaşadıklarımız yanılsamaydı yani.
bu kafayla gidersen askere nah alırsın tezkere. kendinizi kandırmaya, her şeye sahip çıkmaya devam edin.
bu ülkede "götünüzden siktik mi" pankartından daha ağır ne açıldı merak içindeyim. hangi dünyada yaşıyorsunuz elf filan mısınız siz. başka dünyanın canlıları mısınız? ya da bizi öyle mi sanıyorsunuz.

Ozan dedi ki...

angut galatasaray'ın beşiktaşı yenecek gücü bile yok salla maçı sattılar diye sen biliyor musun fener galatasaray kupa almasın diye maçtan çekildiğini bilmeden konuşma ya arkadaşım gidin biraz araştırın öyle gelin biz bizdeki pislikleri kabul ediyoruz zaten keşke kurtulsak onlardan ama siz hala ne var yani siz yapmıyor musunuz tamam bu kafadan devam edin siz hatta bak aklınıza gelmedi o u17'de fenerlilere dayak atanların sülalesini sikeyim...

Barakuda dedi ki...

ha ayrıca.. galatasaraylıyım ben.. gs taraftarı da zamanında hepiniz orospu çocuğunuz gibi birşey açmıştı yanlış hatırlamıyorsam.. açmayan yok herkes açıyor.. ama asıl tartışılması gereken nokta şudur ki fenerbahçe taraftarı hiçbir boku ölseler geberseler kabul etmiyor.. etseler evet biz bir bok yedik deseler vallahi sorun yok.. ama anında siz de şöyle yaptınız ot bok denmeye başladı mı iş tıkanıyor.. burada biri fb yaptığı her şeyin cezasını çekmiştir demiş.. çüş diyorum.. şunu diyebilen birisi.. inanılmaz yani.. olayın özü şudur ki fenerbahçe 10 senedir fena azıtmıştır.. ve yaptıkları her şey yanlarına kar kalmaktadır.. bu da yetmiyormuş gibi devamlı ağlayan sızlanan sağa sola bok atan bir imaj içindeler.. neden? çünkü biliyorlar üste çıkmazlarsa dikkatlerin üzerlerinde toplanacağını.. stat avrupaiymiş çoluk çocuk maç izliyormuş.. vay anasını ya.. hatırlayın sulu derbni veya diğer sonraki olaylarda fbli yöneticiler oyuncular neler demişlerdi? hepsinin ağız birliği yaptığı o kadar belliydi ki.. "bizim stadımızda asla böyle şeyler olmuyor, bunlara şaşırıyoruz, inanılmaz şeyler" vs.. yalancılık işte.. bu kadar mesele.. ağlamayı adet edinmişler.. ulusoy istifa dönemini hatırlayın.. her maç stad yıkılırdı ulusoy istifa diye ama şampiyonlukların ardı ardına geldiği yıllarla ulusoy'un başkanlıklarının kesişmesi? hah..

ulan senelerdir inönü kadıköy deplasmanlarınn yüzde90ına gittim.. ve samiyendeki derbiler.. gs bjk fb hepsi bir sürü terbiyesizlik yaptı olay çıkardı falan ama abartmıyorum gs ve bjk nin payı bunda 10 10u geçmez.. 80i fenere kalır.. ama inanılmaz medya gücü ve manipülasyon sonucundaki vaziyet, fb taraftarlarına ağzını açabilme cüretini verebiliyor.. yüzsüzlüğün, hazımsızlığın, yalancılığın sınırı yok.. ve insanlar bundan nefret ediyor.. bu yüzden isyan ediyor bu tür mecralarda.. şunu bir anlasa o hastalıklı ruhunuz..

ayrıca koala; "barakuda" diye seslenmişsiniz üstte bir yorumda ama o ben değilim o muhatap :)

fb64 dedi ki...

Umarım bu yazdıklarımı da boldlayıp mesajına eklersin.

"Yine, tekrar" söylenmeyen/yapılmayanm şeyleri olmuş gibi gösterdiğin için bundan sonra sana herhangi bir cevap yazmayacağım. Şimdi ise her şey net olsun diye maddeler halinde yazıyorum.

1-) Bütün yazdıklarını ve yazdıklarımı düşündükten sonra şu sonuca vardım: "Neyi tartışıyoruz ki?" Senin söylediklerin, ilk yazının anlattıkları şuna çıkıyor, "size karşı yapılan bir haksızlık var ama hakkınızı aramayın çünkü siz de geçmişte kötülükler yaptınız" Bu inanılmaz saçma ve çağdışı bir düşünce. Olayla hiç bir alakası olmayan birisi gelip bana "hakkını savunma lan" demeye çalışıyor.. Nasıl yani?? Kimsin ki sen, hem ayrıca sanane? "Götünüzden siktik mi" pankartını veya diğerlerini ben mi açtım da, bana veya Fenerbahçe seyircisine kendinizi savunmayın siz de yaptınız diyebiliyorsun? Bunlar yasal cezaları olan şeyler ve sen çıkıp kendinizi savunmayın, çünkü siz de kötülük yaptınız diyebiliyorsun. Başka hangi olayda bir topluluktan kendisini savunmamasını bekleyebilirsin ki, nedir yani? Kendi kendine şu soruyu sormalısın: Hayatında hiç, futbol dışında bir konuda herhangi birine yasal cezası olan bir konuda "hakkını arama" dedin mi? Diyebilir misin?

2-) Demişsin ki:
"Ama iş Fenerbahçe'ye dayandığında, her şeyi savunma noktasına geliyorsunuz. Şunlardan biri için de "Tamam arkadaş yapılmıştır özür dileriz" demek yerine "Lan zaten herkes yapıyor" diye savunuyorsun."

Ben demişim ki:
"Seviyesiz ve yanlış olduğu kesin..."
Ayrıca demişim ki:
"Ayrıca Fenerbahçe stadındaki seviyeyi yukarıya çeken ilk Türk takımıdır"
Bizim stadımızda da bu tarz seviyesiz şeyler yapıldı ve seviyenin yukarı çıkması gerekti ve biz bunları düzeltmek için çaba gösterip bir sonuç alabilen ilk takım olduk. Bunda anlaşılmayacak ne var bilmiyorum.Neden söylediklerimi çarpıtmaya çalıştığın konusunda da bir fikrim yok, daha açık bir şekilde yapılanların yanlış olduğunu nasıl ifade edebilirim? Mizah çok doğru bir tanımlama olmamış olabilir. Sokak kültüründe kullanılan, insanların arkadaşlarına bile söyledikleri bir şey olduğunu ifade etmeye çalışıyordum. Burayı okuyan 10 insanın 8'i, PES'te arkadaşını yendikten sonra "siktik mi?" demiştir. Haklı kılmıyor ama sıradan bir şey yapıyor. Kötü ama sıradışı kötü değil. O yüzden kimse bu pankartlardan sonra acayip tepkiler vermedi.

3-) Yorumumda anlatmaya çalıştığım şey, yapılan 2 yanlış şey arasında çok büyük fark olduğuydu. Katılırsın katılmazsın, ben "götünüzden siktik mi" güzel bir şey demedim ama "günahların takımı"na SENİN YAZDIĞIN "neden bu kadar büyük tepki verdiniz?" konulu yazıya yorum olarak aradaki farkı anlatmaya çalıştım. Açtığın bir pankart bir şey anlatan 1-2 cümleden ibarettir. Stattaki küfürlü tezahuratlarla, "götünüzden siktik mi" arasında hiç bir fark yok. İkisi de benzer şeyler anlatıyor. Kötü evet ama olay yaratılacak kadar kötü değil, öyle olsaydı bu ülkede futbol oynanamazdı. Bu bizim insanımızın yapısında olan bir şey. "Günahların takımı" pankartı ise, pankart açmak vs. işleriyle hiç bir alakası olmadan sahada emek sarf eden futbolculara kadar saldıran bir pankart.

4- Götünüzden siktik mi gibi pankartların hiç birisi maç boyunca açık kalmadı. Yönetim desteğiyle asılıp yerinde tutulmadı. Trabzonspor seyircisi o pankartı açıp 90 dakika orda tuttu ve ne yönetim bir şey dedi, ne polis bir şey yapmaya çalıştı. Tüm stadyum, yönetim ve polisler dahil hallerinden memnun bir şekilde maçı tamamladılar. "Götünüzden siktik mi" gibi pankartlar Fenerbahçe seyircisinin tamamına mal edilebilecek şeyler değildi, hiç biri maç boyunca kalmadı. Sen nasıl ki rakı şişesinden utanıyorsan, yani yapılmasını onaylamıyorsan, biz de Rıza'ya yapılanları onaylamıyoruz ama Trabzon'da o pankart polisin bile ONAYINDAN geçti. ARADAKİ FARKI ANLAYABİLDİN Mİ?

fb64 dedi ki...

5-) Demişsin ki:
fb64 rumuzlu arkadaş, herkes kapısının önünü süpürsün eyvallah ama sizin kapının önü çöp dağı oldu, önce bir onları hallediverin. O çöp dağı için özür dileyiverin, "haksızdık" deyin.

Biz bu konularda hep öncülük yaptık. Önceden de söylediğim gibi, bizim stadımız ailece , kadın-çocuk ile gelip maç izlenebilecek ilk staddı. Bunun dışında çöp dağı dediğin şeylerin %80ini sen ve senin gibiler bir önceki mesajındaki "sahaya sandalye atma" olayındaki gibi yoktan var ettiler. İletinin sonunda sıraladığın şeylerin yarısı doğru değil ve eğer herkes çöp dağını temizlemeli diyorsan aynı şeyleri ya da benzerlerini bu ülkede her takımın yaptığını sana söyleyebilirim. 19 mayıs 2007'de oynanan maçta yaşananları "sahaya su atmak" olarak yumuşatup teknik direktörünüzün kafasından bahsediyorsun. O gün Semih'in kafasına attığınız AAA boy kalem pilleri göremiyorsun. Bana yapma dediğin şeylerin hepsini şu yazdığın mesajda kendin yapmışsın. Arada bir fark var, ben ilk mesajımda zaten eksikleri ve hataları kabul etmiştim. Sen bunu görmek yerine sözlerimi eğip bükerek saldırmaya çalışmaya devam ettin.

6- Fenerbahçe stadında gerçekleşen ve benim yapmadığım bütün kötü olaylar için, özellikle de futbol dışı değerlere saldıran Rıza'yla ilgili pankart gibi olaylar için özür dilerim.

Şimdi hakkımızı savunabilir miyiz, geri kalan 17 takım izin veriyor mu???

cihan dedi ki...

abi sadece bir kere, sadece bir kere ya, yalvariyorum sadece bir kere haksiz oldugunuzu kabul edin. bir kere...
ulan o kadar garip bir topluluk ki bu fenerliler, tartismaya girmek buyuk bir hata zaten. simdi karsima cikan her fenerliye ne derse 'he oyle' deyip geciyorum. adamlar onu da begenmiyor. yani ben onun hakli oldugunu soyledigim zaman bile, benim soyledigimin her sekilde yanlis olacagi bilinc altinda oldugu icin onu da kabullenmiyor. bunlarin ki 'ibretlik mantik hatasi'...

Turan dedi ki...

Kabahat sizde abi fenerlileri ciddiye alıp tartışıyorsunuz. Birgün olur ki zeytinyağı suyun altında kalır o zaman tartışırım ben.