11 Mayıs 2011

Herkese sokacak kadar kupa var müzede...


Aziz Yıldırım: Burası Galatasaray Spor Kulübü değildir. 10 sene önce biz öyleydik. Bugün Galatasaray Kulübü'nün saygı değer bir başkan adayı, (Fenerbahçe bizi geçmiştir. Hedef Fenerbahçe'yi yakalamaktır) diyor. Ben bundan gurur duyuyorum.

Hepimizin adına gurur duyuyorum. Geçmişte bir maç kazanırdık, sonra Galatasaray'ı yendik diye hayran olurduk. 10 senedir bizi sahamızda yenemiyorlar. 6-0 yendik, tarihe yazdık. Bu da bana ve arkadaşlarıma nasip oldu. Bir daha inşallah olursa onları da gönülden alkışlarız, sevinir mutlu oluruz.

Bazı insanlar aptaldır ve aptal kalmaya da mahkûmdur. Aziz Yıldırım'ın yaptığı şu açıklama ile hangi Galatasaray Başkan adayı "Fenerbahçe bizi geçmiştir. Hedef Fenerbahçe'yi yakalamaktır" cümlesini kurmuşsa, her ikisi de aptal kalmaya mahkûmdur.

Medya kendi mitlerini yaratıyor. Fenerbahçe'nin, Galatasaray'dan üstün olduğunu, Galatasaray'ı geçtiğini anlatıp duruyor. Bu o kadar sık yazılıyor ki, haliyle bir süre sonra insanların beynine kazınıyor.

Aziz Yıldırım hayal aleminde yaşıyor ve kendini hayallerle avutmaya çabalıyor. Bırakın Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin geride kalmasını, Galatasaray şu anki rezil tabloya bakarak bile rahatlıkla söyleyebilirim ki Fenerbahçe'nin kat be kat önündedir.

Aziz Yıldırım'ın ruh hali, sürekli yalan söyleyen insanların ruh haline benziyor. Yalanı söylüyor, etrafındakileri inandırıyor, bir süre sonra kendisi de inanmaya başlıyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe 100 yıllarını devirmiş iki kulüptür. Bu kulüplerin kuruluş tarihi Aziz Yıldırım'la başlamıyor. Haaa ama de ki, "Benim başkanlık döneminde biz daha üstündük" eyvallah, yine anlaşılabilir bir durum. Ama Aziz unutuyor ki, bu kulüplerden biir 1905 diğeri ise 1907'de kuruldu. Durum böyle olunca, başarıda son 10 yılı baz almak gerizekâlılığın dik alasıdır.

Her iki takım da 17 kez mi şampiyon olmuş?
Galatasaray 14 kez Türkiye Kupası almış, sen 4 kez mi almışsın?
Lig şampiyonu ile kupa şampiyonunu karşı karşıya getiren Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Galatasaray 11, Fenerbahçe 7 kez mi kazanmış?
Basketbolda Galatasaray 4 kez, Fenerbahçe 4 kez mi şampiyon olmuş?
Basketbolda kupayı Galatasaray 2, Fenerbahçe 3 kez mi kazanmış?
Voleybolda erkeklerde Galatasaray 4, Fenerbahçe 2 kez mi şampiyon olmuş?
Voleybolda kadınlarda Galatasaray kazanamamış, Fenerbahçe 2 kez mi şampiyon olmuş?

Neyin başarısıdır bu, anlayan beri gelsin. Lokomotif şubelerdir şu yazdıklarım. Kim, kaç kez neyi kazanmış?

Bir mali başarı hikâyesidir gidiyor. Elbette başarının yolu artık paradan geçmeye başladı, sportif ruh yerini bol sıfırlı rakamlara bıraktı ama bu başarı denen işin göstergesi şampiyonluk ve kupa değil mi? Eeeeee, hâlâ ne boka Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ı geçtiğini iddia ediyorsun?

Sesleri duyar gibiyim. "UEFA Kupası ile Süper Kupa'yı niye yazmadı bu adam?" acaba diye düşünenler olmuştur.

Biz o iki kupayı "Fenerbahçe, Galatasaray'dan daha başarılıdır" diye aptalca bir biçimde iddiada bulunanların götüne soktuk.

O göt Aziz Yıldırım'ınsa da, Galatasaray'ın başkan adayınınsa da fark etmez.

Herkesin götüne sokacak kadar kupa var müzede...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

15 bin üyesi olan Fenerbahçe Spor Kulübünün dün yapılan mali kongresine 1 kişi bile katılmadı. Kongre hiçbir televizyondan yayınlanmadı. Aziz Yıldırım tüm salon kendisini alkışlarken kendisine muhalefet birisinin alkışlamadığını görünce şu konuşmalar yaşandı;

A.Y: Sen niye alkışlamıyorsun, bak herkes alkışlıyor
-Alkışlıyorum
A.Y: Ben görmüyorum ayağa kalk sende alkışla..

Konuşmaları Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberden aldım uydurma değildir.

Geldiğimiz nokta budur. Daha ötesi ne olabilir ki?

Ozan dedi ki...

ellerine sağlık abi geçen Erman'da güzel laf söylemiş kırk yılda bir ama o da yarım yamalak Fenerbahçe Avrupa'dan bir kupa getirmeden Galatasaray'dan büyük olduğunu iddia edemez diye bence bir değil iki ama hadi neyse Fenerbahçe sadece Galatasaray'dan şu açıda büyüktür ikili mücadelelerde Fener'in galibiyetleri fazla geri kalan her şeyde Galatasaray öncüdür ilkleri ve tekleri yapandır evet mali açıdan önde ama bu Galatasaray'dan büyük olduğunu ispat etmez Ne diyelim bu ve bunun gibi düşünenlere Allah akıl fikir versin :)

Adsız dedi ki...

Üstad,
böyle bir yazı bekliyordum nihayet yazdın.
Öncelilkle Aziz Yıldırımın bazı uyanıkların bahsedelim kendi kulüpüyelerine ve taraftarına karşı,

2005-2006 GS şampiyon olur Aziz Yıldırım itifa eder, ama koltuğuna kimse yaklaşma fırsatı bile bulamadan geri gelir,


2008 de bir benzerini yapmaya kalkar,

2009 Seçimli Genel Kurulda üyelere vaadde bulunur 3 yıl şampiyonluk diye, olabilir iddaadır, ama seçimi rahatça kazanır.

2010 olağan Mali kongrede ise şampiyonluk kaçınca,Derki İslam Çupinini cümleye sarılır FB nin büyüklüğü ne kupa büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü cümlesine sarılır, ibra edilir,

Bu yıl Şampiyonluk kaçar korkusuyla Mali kongre öne çekilir, bu sefer kendisine muhalif olanlara, kalkın alkışlayın der, Voleybolda Baskette onda bunda, bir sürü kupa kazandık der.

Kupa kazanılmazsa Başka büyüklük olur,ertesi kongrede Mali hesaplarda eleştiren olunca kupayla savunur kendini,

Bu Ne Perhiz Bu ne lahana Turşusudur.

Kendi kongresi her yere kapalı Kaddafi Mübarek Tarzı yönetimle kongreye Kamera sokmayanlar doğrusu ve yanlışı şeffaf olan, haklı veya haksız herkesce ne yaşandıysa izlenebilen bir kongreye sallamaktan çekilmez,

Mehmet Helvacı polatı daha zor durumlara düşürmüştür, ama Polatın ihraca gücü zor yeter, çünkü kulüp görüşü buna pek uygun değildir,

Peki Bilal kutlualpi 3 sene men eden kimdir, Ali Koç Helvacını Polata yaptığının çeyreği kadarını yapsın, Aziz Yıldırım onu orada tutarmı o kulüpten şutlanmazsa bende birşey bilmiyorum,

Kendi kanalının kaydettiği konuşmalarda ise Aziz başkanın konuşmaları var muhalefetin görüntüleri yok.

Aziz Başkan GS yi geçmiş ya kendi 4şampiyonluk görmüş GS 5 Başkanlığı sürecinde Hadi bu yılda olsa 5-5

Başkanlığı döneminde Bir çeyrek Final oynamıştır GS ise 1 Uefa 1 Süper kupa(Bakın Tekrar söylüyorum GS Süper kupayı aldığında Real Madrid daha kazanmamıştı bu kupayı biz elinden aldık hemde)

sonraki yıl Şampiyonlar liginde 2. tur son maçında elendik, Barca Liverpool Roma grubunda İstanbulda, son dakika Romadan gol yemesek veya Barcayı istanbulda yensek bir çeyrek final daha,
hiçbir Türk Takımı bu kadar zorlu gruba düşmemiştir iddaa eden futbol konuşmasın. daha eski başarılarımızı saymıyorum, CL 8 kalmak gibi 1993 de, 89 yarı finali gibi, kimse de Masal anlatmasın, Ayrıca 13 sene Başkanlık yapıp Türkiye kupası göremeyen Tek Başkan Kendisidir,

Aizz yıldırım Tesis konusunda en başarılı başkandır, ama bu kolayca geçilebilir çünkü inşaatı sen yaparsın olur biter,

Ama ben Sportif başarı açısında Faruk süren Gelmişgeçmiş en başarılı başkandır,

Aziz Yıldırım:
13 Yıl 4 Lig şampiyonluğu (5 olabilir) 1 Çeyrek Final

Faruk Süren :
5 yıl 4 Lig Şampiyonluğu
3 Türkiye kupası, 1 Uefa 1 Avrupa süper kupası 1 Çeyrek finaldir.

Faruk Süren, Aziz Yıldırımın yarısı kadar başkanlık yapmamış ama başarıda büyük fark yapmış.

Aziz yıldırım 16 Yıl bitirdikten sonra başkanlıkta, Stada da ismini verdirebilir belki kimbilir.

Adsız dedi ki...

Üstad,

Bu arada Asgari 30 Yaş civarı Fb li arkadaşlar bugün çok tedirginler, Sebebine gelince,

Çoğu BJK lidir bugün, Kupayı İ.B.B alırsa 30 Yaşındaki Kupayı görememiş FB li arkadaşlar 20 kişilik Bozbaykuşlar ekibine maskara olabilecek duruma gelecek,

İ.B.B kupayı alırsa Büyükşehir Beledyie binasına ücretsiz servisler kalkacakmış özellikle kadıköyden, Kupa gezisi için :)))

Bu arada 11 Mayıs 2005 hemde Çarşamba unutanlara hatırlatalım bugünde Çarşamba iyimi 5+1 Şans topu çekilişi var bugün :)))

Adsız dedi ki...

Neyse BJK nin kupayı alıp almaması önemli değildi belki ama, Avrupa ya gitme şansını kaybetseydi Çok kötü koyardı Uefaya gidememek,

Metin Depe ve Cihan
FB li arkadaşları makaradan kurtardı.

Kupayı kazanan BJK yi kutlarım.

Adsız dedi ki...

Üstad, Bu arada Ünal Aysal seçilirse Fatih Terim gelmez tahminim, sebebi şu Bülent Tulun Aday yönetim kurulunun ve başkan adayının yetkisiyle bazı ön görüşmeler yapmakla görevlendirildim dedi, hoca Futbolcu vesaire kendi Brüksel de diğer iki kişi başka ülkelerdeymiş,
Bülent Tulun bu görüşmelere başladıysa ki öylemiş, Fatih Terimin, bu şekilde gelmesi imkansızdır, Seçilince Bülent Tulun göreve getirilmezse o ayrı.

Elve dedi ki...

O iki avrupa kupası fenerlilerin bile götüne sığmaz bence sokmakla uğraşmayalım bize kalsın o kupalar.

Melih ERTAN dedi ki...

Bu arada Sarayın Sultanları'nın aldığı avrupa kupası da birilerinin totosuna kaçmış galiba listede bulamadım :) Engelsiz Aslanlarıhn aldığı onlarca kupayı saymıyoruz bile karşılaştırılacak ekip yok karşılarında.
-FB'nin Ülker'in altına girmeden basketbolda şampiyonluğu sadece 1. Bu da dip not olsun.
-Galataray'ımıza bugün BJK karşısında da başarılar dilerim. Salonda olacağım desteği sonuna kadar hak ediyorlar.
Melih Ertan

Adsız dedi ki...

üstad, Bursaspor 3-0 hükmen mağlup 5 maç seyircisiz ceza aldı, Ceza doğrudur yanlıştır o ayrı, ama Seyircisiz maçların 1 tanesi bu yıl olduğu için diğer 4 Maç önümüzdeki yıla sarkıyor,
Bakın göreceksiniz, önümüzdeki yıl o cezalı 4 maçtan birine BJK maçı denk gelecek, Cezalarını tarafsız sahada çekmesinin sebebi ise, Seyircisiz de ola Bursada Bjk maçının yine oynanması zor olacağından en iyisi böyle olur dediler herhalde.

Adsız dedi ki...

Ayrıca, İstanbulda diyelim

Üç büyük takım taraftarları diğer 2 büyük takımın, seyircisini sokmamak için olay stadın önlerinde olay çıkarsa ve maç bu yüzden oynnmasa,
inönüde BJK yi Samiyende GS yi Kadıköyde FB yi sorumlu tutup bu cezayı verebilirlermi bence mükün değil.