25 Mayıs 2011

'Hürriyet' faşizmdir (!)


Bak işte Türkiye'deki zihniyet profiline en iyi bakıştır şu Şenol Güneş'in açıklamaları sonrası, Türk basınının refleksleri.

Şenol Güneş, aleni -ve de çok haklı olarak- isim vererek, Hürriyet gazetesini suçladı. Suçlamaların tamamında haklılık payı var. Özellikle son 5-6 haftada leş üstüne üşüşen çakallar, akbabalar -teşbihte hata olmaz- gibi Trabzonspor'un üstüne çullandılar.

Duyum üstüne haber yapmaktan tutun da, Trabzonspor endeksli ve Fenerbahçe'nin rakipleri hedef alınarak yapılan ısmarlama işler yapıldı.

Hedefe giden yolda nasılsa her şey mübah olduğu için akla hayale sığmayacak senaryolar üretildi. Kimileri imzalı, kimileri imzasız bu haberlerde temel amaç Trabzonspor'un yıpratılmasıydı.

Şenol Güneş de, en sonunda bir basın toplantısı düzenleyerek, bunları açıkladı. İnsanlar Şenol Güneş'in bu tavrını eleştirse de, söylediklerinin pek çoğunda büyük haklılık payı var.

Lig TV ve Hürriyet şu ana kadar bu haberi görmezden geldi. Muhtemelen bir cevap mahiyetinde açıklama yapacaklardır. Ancak bunun adı tam anlamıyla sansürdür. Bir basın kuruluşu aleyhinde bir açıklama bile yapılsa, haber değeri taşıyan bu açıklamayı sayfasında vermek zorunda.

Lig TV konusuna girmek bile istemiyorum çünkü dün Şansal Büyüka'nın "Kardeşim, Fenerbahçe'nin de canı az yanmadı hakemlerden" cümlesi, aslında zihniyetin nasıl olduğunu gösteriyor. İnsanın aklına hemen kesilen kablolar geliyor. Demek ki, kendini haklı göstermenin yolu böyle oluyor.

Fenerbahçelilerin şampiyonluk sonrası üstlerine giydikleri "Biz bize yeteriz. Çünkü Fenerbahçeli'yiz" t-shirtleri ne yazık ki gerçeği yansıtmıyor. Çünkü -her ne kadar Fenerbahçeli dostlar bunu kabullenmese de- arkalarında dev bir medya desteği var. Üstelik bu destek, zaman zaman değil, sürekli ve daimi olarak kendilerine sunuluyor.

Şu an kendilerine yöneltilen eleştirileri sansürlemek bile bu desteğin bir göstergesidir.

Yazık ki, spor medyası futbolculuğunda iki kelimeyi bir araya getiremeyen futbolcu eskilerinin, soytarılık yapanların, şarkıcılıktan içgüveyliğine dikey geçiş yapanların yuvalandığı bir yer haline geldi.

Ercan Saatçi'nin Galatasaraylı ya da Beşiktaşlı versiyonu sizce basında kalıcı olabilir mi? Ya da Meriç gibi bir götverenin Fenerbahçesiz hali senelerce basında tutulur mu?

Türkiye'de bugüne kadar herhangi birinden "Arkadaş, ben duyum aldım, ispatlayamam ama XSpor takımının taraftarları, Ahmet'e küfür ederek kırmızı kart görmesine sağlayacak" diye haber çıktığını gördünüz mü?

Olmaz, yaptırmazlar adama. Bak sadece şu kadarını söyleyeyim, bu ülkede Antu'dan haber yapan, yaptıran spor müdürleri var. Bunlar olduğu sürece kimse "Biz bize yeteriz" edebiyatı yapmasın. Çünkü "Biz bize" dediğiniz, büyük bir güç oluyor. İnsanlar zaten bu güç ve küstah tavır karşısında Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu istemiyor.

20 yıl önce neden durum böyle değildi? Ne değişti? Bunları sorgulamak da benim işim değil.

Başa dönelim, Türk basını sansürcü zihniyetini bir kez daha ortaya sermiştir. Şu anda Şenol Güneş'e sansür uygulanmaktadır. Üstelik buna yayıncı kuruluş da dahil.

Şekip Mosturoğlu, Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman basın toplantısı düzenlediğinde bütün haber kanalları bile canlı yayınlarken, yapılmış bir basın toplantısı bile içe sindirilemiyorsa, buna ayıp denir.

Ama Türk basını her şeyi geç algılar. 7 yıl önce RTE'ye düzülen methiyelerle bugünkü eleştirileri üst üste koyduğunuz anda bunu anlarsınız.

Sansürün her türlüsü tehlikeli ve faşist zihniyet ürünüdür. Sağa sola Hürriyet Treni göndermekle özgürlük olmuyor.

Not: Anadolu Ajansı da haberi sansürlü olarak geçti ve Hürriyet ile Lig TV bölümlerine yer vermedi.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Üstad Sadece Şurası Yanlış Lig Tv Futbol gündemi programında tamamını verdi Şenol güneşi,Ama Hürriyet bildiğimiz hürriyet, Şenol güneşin haberi ilk iki saat koyulmadı, sonraeklendi ama Umutun Toulouse a transfer haberi, 5 dk içinde girildi, Üstüne Şenol güneşin açıklamalarını vermedikleri gibi dalgageçer gib haber yaparcasına, Sivasa Golleri atan Yobo 3 Santos 27 Alex 10 Selçuk 21 toplamı 61 yapıyo diye haber verildi alay edercesine,

NTV spor Basın Toplantısını 20 dakika verdi ve Kesti günün ilerleyen Haber bültenlerinde, 1 dakikadan fazla gösterilmedi Dün akşamki %100 futboldaki EMre ve Gökhan gönül 10 kere nerdeyse tamamına yakın verildi bugün yuh yani.

Adsız dedi ki...

işte bak lig tv de yayınlanandan 20 dakikalık bir bölüm, Asıl sansürü NTVspor, ve Hürriyet yaptı Milliyet el değiştirmese, oda yapacaktı.

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=93012

Adsız dedi ki...

Erçan Saatçi geçen hafta Rehanın programında şöyle dedi , FB emenikeyle konuştuğu iddaa ediliyor diye herkes köpürüyor dedi, Beşiktaş GS Egemenle Selçukla görüşmesine niye tepki yok diyor, işte beyni bu kadar futboldan anladığı bu kadar, Öküz bilmiyorki Emenikenin sözleşmesi daha bitmiyor diğer ikisi istediği yere imza atabilir. Daha Transfer bilgisinden haberi yok, Kanallara yorumcu Hürriyet gazetesine Müdür yapacaklardı bunu gerçi yine o göreve resmi olmadan devam ediyor ya neyse.

Adsız dedi ki...

ŞenolGüneşin konuşması bittikten sonra verilen haber bu oldu.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/17872247.asp?gid=381

koala dedi ki...

@ Adsız; Ercan Saatçi şebek şarkıların vazgeçilmez yorumcusu ve bestecisi.
Bir insan hem faşist hem Fenerbahçeli oldu mu hiç çekilmiyor. Süper boktan bir karışım.

Melih ERTAN dedi ki...

@Adsız: Yazdıklarına ek olarak. FB'nin Emenike ile ilgilenmesi Karabük'ü rahatsız eder EEmenike'nin aklını karıştırır FB'ye avantaj sağlar. Nitekim FB'ye karşı oynamadı. GS ve BJK'nin Selçuk ve / veya Egemen ile ilgilenmesi oyuncuların kafasını karıştırır TS'i zayıflatır. Bunu anlayamayıp, çözemiyecek kadar Öküz birisidir Ercan Saatci.
Melih Ertan

Adsız dedi ki...

Üstad iti andın çomağı hazırla bakalım.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/17874594.asp?yazarid=380&gid=377&hid=17874652

TribunselSevda dedi ki...

Faruk Özak biraz evvel Trabzonspor'a Tayyip Erdoğan tarafından bu zamana kadar 27 milyon dolar aktarıldığını, HES projesini trabzonspor için yaptıklarını, Trabzonspor'un bütün borçlarının silinip kasasını parayla doldurduğunu söyledi...

Filmi başa saralım abi... Neydi Şenol Güneş'in teorisi... Para ve Emek?

komik...

Adsız dedi ki...

İkik yılevvel Tranferde ohaaaa denilecek sallamaBu oyuncu devam ediyor ama iddaasahibi yorumcu yok ortalıkta.

http://video.ok.net/oynat/2383/spor/etoo-bitmis/

Ozan dedi ki...

Fenerbahçe en büyük oldu şimdi susalım bize bukalemunuz ya ya arkadaşa şu kafayı da sikeyim ne içiyorlar anlamıyorum ki Fenerbahçe Galatasaray'ın sol taşağı olamaz 1 şampiyonluk fazlalar işte sevinsinler ama illa boku çıkacak işin

Adsız dedi ki...

Bu linki paylaşmınız dileğiyle ekledim arkadaşlar.

http://www.renklerherkesicindir.com/

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar Taffarelin Terime ve Yönetime önerdiği 20 yaşındaki genç kaleci, ciddi ciddi düşünülüyor ayrıca .

http://www.youtube.com/watch?v=5dMRc_ijQxY

Thiam Jaba dedi ki...

....Fikrimiz değişmedi...

Adsız dedi ki...

P.tesi Kanaltürkte Ercan ne demişti Selçuk İnan için FB İstediğini alır demişti, bende Diyorumki Ercan Saatçi Selçuk inan bizimdir Taşşşakları senindir .

dt.ibo dedi ki...

Şenol Güneş çok delikanlı adam. Şu konuşmayı 5 hafta önce yapsaydı ne Buca maçındaki penaltı çalınabilirdi FB'ye ne de Karabük maçında Selçuk'un kırmızı kartı es geçilirdi. Ama o zaman Şenol Hoca hakemleri etkileyip TS'u şampiyon yaptı derler diye lig sonunu bekledi.
Büyük adam gerçekten...

Adsız dedi ki...

Selçuk transferinde naltoplayanlar bakın ne diyorlar .

http://twitpic.com/52hbb7