16 Mayıs 2011

Kıvamı tutmamış muhabirimsi yazardan ispatsız köşe yazısı


Türkiye'de köşe yazarlığı boyut atlamaya başladı. 'Yazar'lar, ne yazacağını bilemez halde, ortalarda kafası kesilmiş tavuk gibi bir sağa bir sola koşuşturuyorlar.

Eski futbolcuların, hakemlerin, teknik direktörlerin yazar olmasına zaten alışmış durumdayız. Hiçbir incelik içermeyen, sokakta arkadaşıyla konuşurmuş gibi yazanlar ortalığı sardı.

Uzun süreden bu yana ciddi anlamda spor köşe yazarı okumuyorum. Pazar günü elde gazete kahvaltı yaparken gözüm ilişti Hürriyet'te Feridun Niğdelioğlu'nun yazısına.

Yazının başlığı "Pes artık!". Okuduktan sonra, kendisine aynı tepkide bulundum. Yazı "Ligin son haftaları yaklaşırken yine o bildik, klasik dedikodular kulaktan kulağa yayılıyor" cümlesiyle başlıyor ve anlatmaya koyuluyor.

Daha yazının başında "İspatlayabilmem mümkün değildi" diyor. Yani henüz girişte savunmaya başlıyor ama bir taraftan da devam ediyor. "Ankaragücü taraftarı arasında bir grup var. Bu grup karşılaşma boyunca Emre Belözoğlu ve ailesine varan çok ağır hakaretler edecek. Böylece Emre sindirilmeye çalışılıp, kart görmesinin sağlanması hedefleniyor."

Muhabir mi yoksa yazar mı henüz kıvamı tutmamış Feridun'a sormak lazım "Hocam sen ispatlayamayacağın şeyi nasıl yazarsın?" diye.

Gazetelerde, 'köşe yazarı' diye görünen ispatı mümkün olmayan her iddiayı yazmak, gazetecinin işi değildir. Kaldı ki, gazeteci doğrulatamayacağı hiçbir şeyi sayfasına taşımaz. Taşımaya kalksa, ortalık spekülasyondan geçilmez.

Hayır, ayrıca niye Emre'ye küfrediliyor özellikle. Herifler kale arkasında, gider Volka'a küfreder.

Ligin sonunun gelmesiyle birlikte, gazeteler hakikaten işin bokunu çıkartmaya başladı. Ortalarda 'köşe yazarı' diye geçinen tipler yaptıkları haberlerle spor basınını yakından takip eden malları tavlamaya çalışıyor. Üstelik bunu başarıyorlar da.

Spor basınında şu son iki haftada çıkan sansasyonel haberlere bir bakalım.

Karabükspor-Fenerbahçe maçının hemen öncesinde; "Emenike aslında 31 yaşında", "Emenike'yle anlaşma sağlandı"

Bucaspor-Trabzonspor maçının öncesinde; "Bucaspor'dan çok tartışılacak karar", "Bucaspor 8 tane PAF oyuncusu ile maça çıkacak"

Fenerbahçe-Ankaragücü karşılaşması öncesinde; "Melih Gökçek bunu neden yaptı?", "Gökçek'in Fenerbahçe maçından önce 2 milyon Euro'luk prim dağıtması kafaları karıştırdı"

Tabii bunun yanında "Aziz Yıldırım, Selçuk'la anlaşma sağladı" haberini de iliştirivermek gerek, bir köşeye.

Şampiyonluk yarışı böylesine kızışmışken, baştan sona yalan, yönlendirme kokan bu haberlerin yapılmasının ardında, kusura bakmazsanız iyi niyet aramayacağım.

Bunlar ilk kez yaşanmıyor. Senelerdir yaşadığımız ve gördüğümüz tablonun benzeri. Bunları söylediğinizde "Haftalardır Gökhan Gönül ve Santos'la ilgili transfer haberleri çıkıyor ama" diye, aptallık boyutlarını aşmış bir argümanla savunmaya geçiliyor.

Maç boyunca Emre'ye küfredildi mi? Ailesine küfredildi mi?

Ben buradan Feridun'a küfrediyorum ama. Son günlerde siyasilerin moda sözüyle şöyle diyorum: "İspatlayamazsan şerefsizin önde gidenisin Feridun!"

"İspatlayamam ama" diye köşe yazana zaten şerefsiz derler.

Ne leş, cahil ve aptal adamlardan oluşuyor şu spor medyası. O yüzden birkaç isim çöldeki serap gibi sırıtıyor.

İspatlamazsan şerefsizsin Feridun...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi birazdan blogda Ankaragücü yedek kulübesinden bir fotoğraf paylaşıcam yorumu sana bırakıyorum :)

Niğdelioğlu'nun haberi için de bir şey diyemem doğru değilse büyük günah almış.

Adsız dedi ki...

He bu arada ben Alican :) tribunsel

Adsız dedi ki...

Böyle tipleri gazetecilik yapmayı bırakın birde Devlet Tv sinde programlara çıkararak para kazandırıyorlar Her pazar kendisi
Trt 3 de Futbol Arenasında,
Selçuk Yula Meriç efendi hatta giden başkana da yalakalık yapıp gelenede yalakalıkta sınır tanımayan Levent Tüzemen gibi tiplerde var malesef, Kendiini şu yüzden izliyorum Leventi, birisine hitap ederken şöyle diyor ''Bişey sana söylüyorum'' bu ne biçim devrik cümledir bu cümlesini duymak için bile seyredilir.:)))

Tabi Selim soydan da Arda çok büyük futbolcu tamam mı eeeee tamam, Alex büyük futbolcu tamam mı, tamam selim amca.

Ayrıca Avrupada Harry Kewell ı kim tanıyor diyen Yorumcu Sinan Enginde de ayrı bir üstad bu işte.

Lig Tv nin çocuk yorumcusu 8 yaşındaki ibrahim bunlara 10 basar, hiç olmazsa içinde puştluk yok. Saf ve Temiz beyine sahip.

Adsız dedi ki...

Bu arada Kanaltürk muhabiri büyük bir bomba patlattı dün öldüm gülmekten, Samandırada Polisle taraftar arasında çıkan kavgayı aktaran muhabir Devrim Zengi şöyle dedi o arbede de.

Taraftarlar bir polisi göz altına aldı.:))))))

Ozan dedi ki...

Hürriyet gazetesi Ercan saatçi ve tayfası ne beklenir ki anlamıyorum bunlara objektiflik hiç mi öğretilmiyor Türkiye'de boku çıkan şeylere gazetecilik katılalı uzun süre oldu ve hala devam ediliyor.

Adsız dedi ki...

Yeni Hoca Çarşamba veya en geç cuma açıkanır gibi Mazbata tarihi Çarşambaya çekilmiş çünkü.

http://www.galatasaray.org/kulup/haber/10069.php

Adsız dedi ki...

Ünal Aysal ve Ali Dürüst Fatih Terime teklif götürmüş büyük ihtimal hoca Terim olacak.

Çarşamba mazbatalar veriliyor bence açıklanır çarşamba akşamı.

eğer hoca terim olursa Bülent tulun sadece başkana danışman kalır görev almaz futbolla ilgili.

selaminko dedi ki...

Gazetecilerin veya televizyoncuların herhangi bir konuda taraflı bir şekilde haberleri vermesinden hiç hazzetmiyorum. Ne gS, ne bjk, ne fb ne akp ne chp ne mhp taraftarı olarak haber sunmasınlar arkadaş. Bütün gazete ve kanallar zaten fb taraftarı olarak haber sunuyorlar o ayrı ama haber keyfimin de içine ettiler. malum kanallar akpyi malum kanallarda chpyi öne cıkaran haberleri verdikçe sinirleniyorum. hatta çok sevdiğim bir spikeri de sırf bu sebepten sevemiyorum artık. ya siz haberinizi sunun hepsinin mitinglerinden kesitleri yorumsuz verin bırakın yorumu bizler yapalım. bu ne ya. bu ülkeden hakkaten günden güne tiksiniyorum.