31 Mayıs 2011

Mübarek'e verdiğin akıl, sana lazım


Başbakan Erdoğan'ın Artvin Hopa'da gerçekleştirdiği mitin öncesinde ve sonrasında deyim yerindeyse polis terörü yaşandı.

AKP politikalarını protesto etmek için ÖDP, ESP ve Halkevleri'nin çağrısıyla toplananlar ve polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada Metin Lokumcu isimli bir kişi yaşamını yitirdi.

Tabii Türkiye'nin hemen her yerinde yaşadığımız görüntüler Hopa'da da yaşandı. Artık Başbakan Erdoğan'ı protesto etmek imkânsız. Kimse yanına yaklaştırılmıyor, ağzını açanlar karga tulumba götürülüyor, pankart açanlar hakkında 15 yıl hapis isteniyor, senelerce yargılanıyor.

Akp iktidarının demokrasi algısı ve demokratik Türkiye anlayışı bu kadar. Bundan daha fazlasını beklemek aptallıktan başka bir şey değil.

Bunun adı tam anlamıyla terördür ve iktidar terörüdür. İnsanlar seslerini duyuramıyor. Edirne'de, Artvin'de, Hakkari'de ya da İstanbul'da. Yer, mekân fark etmiyor.

Dikensiz gül bahçesi istiyorlar. Kendi yarattıkları yalan dünyasına herkesin inanmasını bekliyorlar. Ülkenin zenginleştiği, demokratikleştiği, işsizliğin olmadığı yalanlarını o kadar çok söylüyorlar ki, kendileri bile inandırdılar.

Daha iki ay önce, Hüsnü Mübarek'e yönelik ne söylüyordu; "Bir siyasi partinin ezici oy çoğunluğuyla iktidar olması yeterli değildir. Hitler’de ezici oy çokluğuyla iktidara yerleşmiş, 'Tek Adam' olma sevdasına kapılmış, başlattığı savaşlarla ülkesini perişan hale getirmiş ve sonunu da kendi hazırlamıştı. Hüsnü Mübarek halkının sesine kulak vermeli."

"Ele verir talkını kendi yutar salkımı" misali, herkese akıl vermek konusunda eşsiz bir beyne sahip olan Başbakan, kendi halkına ise polis destekli terör uygulamaktadır.

Bugün 31 Mayıs 2005. Seçimlere kan bulaşmıştır. Artık iktidarın elinde Metin Lokumcu'nun kanı vardır. Ülkemizde bir faili meçhulümüz daha var.

Durmak yok faşizme devam... Ve kendi sloganlarında söyledikleri gibi. Türkiye'de artık başbakanı protesto ederken, her an ölüme, cezaevine, işkenceye hazırlıklı olun. Hayaldi gerçek oldu..

Türkiye, demokrasi çığlıkları altında faşizmin ağır baskısı altına giriyor. Hayatın her alanında hem de. Sosyal hukuk devleti olduğu savunulan Türkiye, faşist polis devleti haline getirildi.

Şu sıralara Trabzon mitinginde, protestocuları "eşkıya" olarak nitelendiriyor.

Mısır'da halk, Hopa'da eşkıya. Bu da Akp usulü demokrasi işte.

12 yorum:

Walker dedi ki...

Koala,polise taş ve sopalarla saldıranların suçu hiç mi yok?Ayrıca biber gazı yüzünden kalp krizi geçirmiş bunu kim bilebilir ki?Gösteri izinleri de yokmuş oda ayrı bi konu.Bu kadar ihlal varken hala polis ve akp suçluysa ver o mübarek elini öpeyim yani.

selooo dedi ki...

olaylara tek taraflı bakma koala

koala dedi ki...

@ Walker; bölgedeki muhabirle konuştum. protestocu grup, daha miting başlamadan halay çekiyorlar alanın yanında, polis biber gazı ve coplarla saldırıyor. hastane raporunu akşam görürsünüz, kalp krizi değil darp sonucu ölüyor. hadi diyelim ki, gazdan kalp krizi ile öldü. sıkılan o gazlar savaş suçudur.
Ayrıca anayasada "gösteri izni" almak gibi bir şey yoktur. senelerdir anlatılan masallardır bunlar.

@ selooo; diğer taraftan bakınca ne görüyorsun?

Ogulcan dedi ki...

Koala bunların istedikleri,insanlar kuzu gibi olsun,pretesto olmasın,her denilene eyvallah desin halk.. ayrıca anlamadığım neden polisi ve hükümeti bu kadar savunurlarki, ayrıca bazı yandaş medya haberde ölen emekli öğretmenin haberini bile yayınlamadı yazık çok yazık

Adsız dedi ki...

http://m.samanyoluhaber.com/showpage.aspx?id=567522

buradaki veriliş şekli kanımı dondurdu resmen, seloo ve walker, susun artık yeter. susun. daha fazla mide bulandırmayın. olaya tek veya cift neresinden bakılırsa bakılsın siz gibi bakılmamalı. yeter artık gercekten. Biraz susun, herseyin dogrusu siz ya da sizin bakış acınız degil. Hopa'dakiler eşkiya degil, Taksim'de yürüyenler 15-20 pornocu degil. Susun artık, susun. nemalanmaya calısmayın bu ulkjenin elinde kalan son uc beş zenginlikten.

Adsız dedi ki...

bilmiyorum yayınlayacak mısın koala ama biraz onceki yorum bana ait, ümit göğüş ben, walker ve selooya laf soyledigim icin adsız şekilde yayınlanması yanlış olur diye düşünerek bu mesajı da gönderiyorum.
Son dönemde tüm bu olanlardan sonra, seloo ve Walker lütfen artık açın şu gözlerinizi, bu nasıl bir basiret bağlanmasıdır kendi kendime izah edemiyorum. hersey bu kadar neresinden tutarsan tut elde kalırken, nasıl hala oradan bakma suradan bak diye birseyler ortaya atılabiliyor, yıllar onceki bir orkid reklamındaki gibi toplantıya sonradan bodozlama dalan kadının repliği gibi. Bugün gs lisesinin önündeydim ve de yaşananları birebir bilirken ben, ntv'nin haberi nasıl yansıttıgını da eve gelince ogrendim. Sanırım seloo ve walker'ın zihni fikirleri dusunce yapısı bu carpıklıktan da etklieniyor ama, arkadaslar lutfen biraz daha geniş bakın olaya, ve at gozluklerini cıkarın. Bir parti lideri, ardında ölü bir insan bıraktıgı sehirden ayrılıp 2 saat sonra komsu sehirde hopa'yı eskiya bastı diyor. Lütfen biraz saygı lütfen.
Ümit Göğüş

kaptan dedi ki...

hopada oldurulen egitim emekcisinin kaburgalari kirilmis dunya darbe almis imamin ordusu imama yol acmak icin onune gelene saldiriyor gazla copla silahla yuzlerce yarali var bu halk eskiya degil karsi duranlari eskiyalikla vatan hainligi ile boluculukle suclamak kadar adilik dunyanin hicbir yerinde yok, ilk saldiriyida imamin ordusu yapiyor korler iyi bakin derelerin kardesligine hopanin yigit emekcilerine selam olsun

Adsız dedi ki...

devleti soyan satan, bölücü zihniyetle halk idare!! edenlerin.. onların,kurumlara kurulu maşalarının.. yetmedi, vekilliğe soyunan nice soytarının da 'devletin malı keriz!sömürmeyen bi biz eksiğiz' diyerek yine ekonomiymiş işsizlikmiş tarım reformuymuş kalkınmada öncelik vs altını doldurabildiği bir program/ vaadine bile lüzum duymadan ırkçı propaganda ile etnik temizlik/özgürlük nutuklarıyla halkla dalga geçtikleri..FAŞİZMİN dört koldan gemi azıya aldığı, sonu itibarıyle de -korkarım- tarihe kapkara geçecek zamanlardayız

meydan kime kalır bilinmez ya!
tek bildiğim programladıkları üzere bu topraklarda,akıl sonunda iflas etti ve ben şu raddede durumu izah edecek söz bulamıyorum
artık :(

MahŞer

Galenović dedi ki...

başımız sağolsun.

"hazır anayasa tartışmalarına giricez. benim de bi önerim var: yılın birkaç günü protesto yapılsın. protesto yapılacak yer ve zaman önceden belirlensin, o şekilde yapılacaksa yapılsın protesto. ne o öyle hergün hergün protesto. neyin nesidir bu.. demokratikleşme, sivilleşme, özgürleşme rahatsız ediyor birilerini heralde.. aslında protestonun toptan yasaklanması lazım ya, neyse.. o günler de gelicek inş."

empati yapayım dedim. fanatik bi akp'li olsaydım eğer...

karanlık bir tarihsel dönemden geçiyoruz. çok işimiz var, çook.

hep şikâyet ediyoruz. biraz da nasıl olacak sorusuna cevap aramalıyız: sosyalist devrimci bir odak yaratmalıyız!

yoksa islamcı-piyasacı-totaliter akp, uzlaşmacı-sanal muhalefet-piyasacı chp, milliyetçi-mukaddesatçı-piyasacı mhp... değil 70, 30 yaşıma geldiğimde dahi bunları görmeye tahammül edemem heralde.

Adsız dedi ki...

Ve de son kez başınızı ağrıtacağım, kusura bakmayın, saat suanda 2yi biraz geciyor ve de Hopa'da evlere gece baskınları yapılmakta. An itibariyle 38 gözaltı var, ulaşabildigim son haber aşağıdaki şekilde,
"alınan bilgiye göre, polis ekipleri, bir cafe ile bazı evlere gece saatlerinde baskın düzenledi. gözaltılar olduğu belirtiliyor.
öte yandan, bugünkü eylemin örgütleyicilerinden olan esp'lilerden ve ödp'lilerden bazılarının evlerinin önünde polis araçlarının beklediği öğrenildi.
ilçe merkezine inmeye çabalayan köylüler ise engelleniyor.
hopa ve çevre köylerde yaşayanlar, jandarma her yerde insanlar evlerine bıle zor gidiyor diyorlar. tam bir sıkıyönetim hali yaşatılmaya başlandı."
Bunun ne anlama geldigini nasıl izah edebilirsiniz ne taraftan bakmalı? Baktıgınız taraftan ne görüyorsunuz söyleyin lütfen. Ve de zahmet edip bu konuya dair ulusal medyayı karıştırmayın bilgi almak adına, cunku yok yansımaz boyle şeyler ekranlarınıza. Erdoğan'ın kendisinden 20 yıl once kurulmuş Karaelmas universitesini açtıgını iddia eden beyanatı yayınlanır bu haber verilmez. Veya belki de bu olaylar da Suat Kılıç gibi zihniyetler aracılığıyla CHP_-BDP yakınlaşmasına baglanır, degil mi oalylara farklı acılardan bakabilen arkadaşlar? Sinirliyim, susmalıyım, içime kusmalıyım.
Ümit G.

Adsız dedi ki...

Koala, bir şekilde bugünkü akp diyarbakır mitingine Hopa'da yaşanan bu olayların yansıyacağı ve yine akp'nin bundan mağdur rolünde nemalanacağı aşikarken, ne yapılabilir? çünkü sırf seçime az bir zaman kaldı ve de bir şekilde akp mağduriyet yaratmalı diye, eminim ki yarın ortalık çok karıştırılacak ve provoke edilecek. ve de canlar yitirilecek göz göre göre. derdim aman akp magdur oldu oyu arttı degil olaya farklı bakanlar yine sacmalamasın, ölüm soz konusuyken isterse akp tulum cıkarsın mecliste umrumda degil. Derdim yarınki olayların engellenebilmesi ama nasıl? hiç bu kadar tedirgin olmamıştım 30 yıldır ki yaşım bu kadar olugundan. umarım yanılırım, ama çok şeye gebe bugünkü miting. senden ve de tüm yazan arkadaşlarından sukunete davet eden bir iki satır yazı bekliyorum insanları akl-ı selime davet eden, lütfen mazur gör bugün çok yazdım ve de gereksiz çığırtkanlık diye yorumlarsan kaygımı istersen yayınlama da mesajımı, ancak birseyler de yapmalı yeterince geçken daha da geç olmaması adına. yoksa yarın gece çok daha kötü şeyler kaleme almak gerekecek bu blogda. iyi geceler
ümit g.

Adsız dedi ki...

Haber dünkü CHP mitingiyle ilgili Milliyet'ten alıntıdır.
"
Diyarbakır’da simitçi çocuğu kurtarma operasyonu
Dönüş yolunda Diyarbakırlı çocuklar otobüsün etrafını sardığında, tam bir keşmekeş yaşandı. Kargaşada genç bir simitçinin tepsisi devrildi, simitler yere döküldü. Simitçi isyan edince, kaşla göz arasında etraftaki çevik kuvvetler üzerine çullandı. Yaka paça çocuğun ağzı kapatıldı, kıskıvrak arkaya doğru sürüklendi. Gözünün önündeki bu manzaradan rahatsız olan Kılıçdaroğlu, otobüsü durdurdu. CHP otobüsünden üst üste mikrofonla “Lütfen polis arkadaşlar, simitçi genci bırakın” diye anons yapıldı. CHP’nin ısrarıyla simitçi zar zor otobüse alındı; kim bilir belki de dayaktan kurtulmuş oldu."

Burada mevzu, yanlış okuyanlar veya olaya oradan degil suradan filan bakanlar için soyluyorum, CHP AKP MHP AAP BBP mevzusu degil, görevi beni ve benimle birlikte o simitciyi korumak sadece korumak olan devletin memurunun artık zıvanadan çıkıp kendine verilen gorevi kotuye kullanmasıdır. Polis sadece polistir, hepimizi korumak zorundadır bunu gönüllü yapmamaktadır,ve de sınırını bilmek zorundadır. Öyle ya da boyle taş ile sopa ile saldırıldı onlara diye konu ajite edilmemelidir artık buna bir son verilmelidir. Bu konuya dair sadece şu ismi göz önünde bulundurun isterim. "Alexandros Grigoropoulos" ve komşumuzun bu olay karşısında ortaya koydugu tepki.
Umarım olaysız bir Diyarbakır mitingi geçiriririz.
İyi günler,