8 Haziran 2011

15 Ocak 2011'i unutmamak lazım


Balık hafızalı olduğumuz için bir dönüş yapalım 15 Ocak 2011'e.





"Sporu siyasete karıştırmayalım" diyecek arkadaşlara şimdiden, her ilde verilen stadyum sözleriyle karşılık vereceğimi söylemek isterim.

Ülkede her bokun içinde siyaset varken, spordan soyutlamak mümkün değil.

Kimse kusura bakmasın ama "kuş beyinli, sefil, aciz, gerizekâlı, nankör, kahpe, şerefsiz, bunların babası belli değil" diyenlere değil oy, yağmurlu havada bir damla su vermem. Ha, bunları söylemeseler de oy vermeyecektim, o da ayrı mesele.

Gayet normal bir protestoyu terörizmle eş tutan, bir zihniyete (Örnekleri sadece sporla kısıtlı değil) bir şamar indirmek gerekir.

Bir kişi bile, o gün olanlara bir yanıt verirse kârdır. Gerçi o gün yaşananlara gelene kadar, cevap verecek çok şey var. Bir de bu eklenmiş oldu böylece.

4 yorum:

ugogus dedi ki...

Merhum Başkanını yerin dibine sokmaya cüret eden şimdiki Trabzon milletvekili adayını protesto edenleri "babası belli değil" diye itham eden, çok uzun yıllardan beri süregeldiğine inandığı bir devlet politikasını dile getiren Nuray Mert'e "Bayan Namert" diyebilen, YGS skandalını dili döndüğünce gündemde tutmaya çalışıp çocukların hakkını korumaya çalışan Abbas Güçlü'yü tehdit eden ve görünen o ki bu tehditlerin de arkasını dolduran, gayet insani bir şekilde seçimlerle ilgili tahminini ortaya koyan bir işadamı ve Galatasaray duayeni İnan Kıraç'î aleni bir şekilde tehdit eden zihniyete karşı elimden gelen tek şey vatandaş olarak oy vermemek, keşke daha fazlasını da yapabilseydim. Mal mal yorum yapacak adsızlar kapasın çenelerini ve resmi yayın organları olan zaman gastesi altına girsinler zeka yoksunu yorumlarını. Hiç bir şekilde vermeyecektim oyumu bu zihniyete, ama erdoğan bayraktar ve Metin Lokumcu bence yeterince oy vermeme sebebidir bu partiye. Eline kalemine sağlık hatırlatman için.
Ümit Göğüş

Melih ERTAN dedi ki...

Ozan Abi selam,
Protesto olarak pazar günü sandıklara Sarı-Kırmızı formalarımızla gidiyoruz. Bunu ne kadar çok kişiye yayarsak amacımıza biraz daha yaklaşmış oluruz. Yardımcı olursan sevinirim. Malum binlerce okuyanın var =)
Melih ERTAN

ugogus dedi ki...

Ozan Selamlar Abi,
Melih de bahsetmiş gerçi bu formayla sandığa gitme durumundan, ben sandık gorevlisi olarak gun boyu formamla bulunacağım okulda, bugun bir iki blogda(artemiofranchi örneğin) da gördüm konuya dair oluşum, sanırım facebook ve twitter uzerinden organize olunuyormus. Eminim ki sen de bu konu uzerinde duracaksındır diye düşünüyorum, gözden kaçmış olma ihtimaline karşı hatırlatmak istedim sadece. İyi Akşamlar.

koala dedi ki...

@ ugogus; ya gün içinde bir şeyler karalamayı düyünüyorum