16 Haziran 2011

Al sana analiz fırsatı


Pazar akşamından bu yana televizyonlarda, gazetelerde Akp'ye methiyeler düzülüyor. Yüzde 50'lik seçim başarısının analizleri yapılıyor.

Yapılan tüm analizlerin ortak yönü -ki buna CHP'nin başarısızlığı da eklemlendiriliyor- "Akp belediyelerdeki başarısını seçime taşıdı" oldu.

Şu ülkede oldum olası insanları samimi bulmadım. Beyinlerindekini söylemek konusunda binbir dereden su getirirler, söylemek istediklerini ağdalaya ağdalaya en sonda söylerler. Ya da kafalarındakini dile getiremezler.

Al amına koyayım analizini yap şu görüntülerin! 17 yıldır bir zihniyet tarafından yönetilen, ülkenin başkenti Ankara'nın 20 dakikada aldığı hali bir zahmet analiz yapıversinler.

Seçimin analizini "Akp belediyelerde başarılı" argümanı üstüne kuranların pek çoğu götünden yazıyor. Akp belediyeciliği tamamen makyaj üstüne kuruludur. Şehirlerin, ilçelerin en görünen yerlerine basar altgeçidi, koyar ççiçeği çelengi, üstüne bir de belediyeden vatandaşa yardım paketleri gider, al sana belediye başarısı.

Bakkalda komşuya denk gelirim "Aaaaaa ama çöpleri topluyor" diyor. Hay senin beynini sikeyim. O çöpleri götümüze sokacak hali yok ya, tabii ki toplayacak.

İktidar gücüyle diğer illerdeki belediyelere operasyonlar düzenleyeceksin, makam odalarına dinleme cihazları yerleştireceksin, seçime iki kala belediye başkan yardımcılarını alacaksın gözaltına, tutuklayacaksın, sonra heriflerin seçimi kaybetmesi üzerine "Ama onlar da iyi çalışmadı. O yüzden de seçimi kaybettiler" diyeceksin.

Lan biraz samimi olun yavşaklar. Yüzde 50'nin başarısı Müslüman kimliğidir, cemaatlerden alınan desteklerdir, çıkartılan vergi aflarıdır, devletin tüm imkânları kullanılarak, valiler kaymakamların ilçe başkanı gibi çalışmasıdır.

Bu amına koyduğumun hizmetlerini ben niye almıyorum?
Niye benim oturduğum evin önündeki cadde götüme benziyor?

"Belediyeler başarılıymış!" Ankara'nın göbeğinde dalgıç var, daha neyin başarısı! Koskoca kamyon suya batmış. Bu mu başarı?

Götveren pezevenekler, seçimden Akp bu kadar güçlü çıkınca yalayın bakalım yalayabileceğiniz kadar.

Şu ülkede iki tane gazeteci de götü başı oynamadan yorum yapsın, samimi olsun, konuştuğu şeyi televizyona çıktığında da söylesin.









3 yorum:

Turan dedi ki...

Akşama twitter'dan; Ankara'ya deniz istediniz bende getirdim diyebilir. Takipçileri de yaşa Melih başgan der olay kapanır.

aksilaz dedi ki...

Allah belalarını versin.

Adsız dedi ki...

resimler icraatın belgesi söze gerek kalmamış ya yine de makyaj bozulmuş demekten kendimi alamadım