22 Haziran 2011

"Ay ne tatlı gördün mü? Türkçe şarkı söylüyor Gabonlu kız"


Yaklaşık 9 yıldır 'Türkçe Olimpiyatları' diye bir şey düzenleniyor. Gülen tarikatının organize ettiği ismi olimpiyat olan bu organizasyona, tarikatın okullarından gelen öğrenciler, Türkçe şarkı-türkü söylüyor, biz de ulus olarak koltuklarımız kabararak gururlanıyoruz.

Boru değil, Allah'ın Sudanlısı geliyor, Türkçe pop şarkı söylüyor. Bu 'olimpiyat' ne zaman düzenlense, gözlerim yaşlı ama mağrur ve gururlu bir Türk olarak Samanyolu TV'yi izlerim.

Düşünsenize Endonezya'dan Rahmi Amalia "Dert Bende Derman Sende"yi söylüyor. Hangi Türk gurur duymuyor ki! Hanginizin tüyleri diken diken olmuyor!

Faslı, Gabonlu, Japon, Macar, Zambiyalı, Yunan, Polonyalı v.s. v.s. dile kolay 130 ülkeden gelen çocuklarımız, Türkiye'de Türkçe konuşuyor.

Şunun adını koyalım da herkes rahat etsin. Türkçe Olimpiyatları, Gülen tarikatının gövde gösterisine ve propagandasına hizmet eden, öte taraftan da 23 Nisanvari bir etki yaratması için götten çıkma sikindirik bir organizasyondur.

Acayip bir aşağılık kompleksi var içimizde. İngiltere'ye bir Türk gittiğinde ve İngilizce konuştuğunda acaba kim "Vay amına koyayım! Gördün mü lan Türk'ü, nasıl da İngilizce konuşuyor" der. Ya da Almanya'da, herhangi bir Alman "Şu Boşnak gencin Almanca konuşması, bir Alman olarak bana gurur verdi" diye düşünür mü?

Sen gidip çocuklara Türkçe eğitim verirsen, haliyle Türkçe öğrenir. Tıpkı Türkiye'deki kolejlerde okuyan çocukların İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca öğrendikleri gibi. Gayet normal bir durumu olimpiyat diye millete sunmak ancak bizde olur.

Komünizmle Mücadele Derneği'nden diplomalı Fethullah Gülen, 12 Eylül 1980'den yaklaşık 18 gün sonra der ki; "Ve işte şimdi, binbir ümit ve sevinç içinde, asırlık bekleyişin tulûu (ışığı) saydığımız, bu son dirilişi, son karakolun varlık ve bekâsına alâmet sayıyor; ümidimizin tükendiği yerde, Hızır gibi imdadımıza yetişen Mehmetçiğe, istihâlelerin (dönüşüm) son kertesine varabilmesi dileğimizi arz ediyoruz."

Bugün darbelerin karşısına dikilen, darbelerden mağdur olduklarını her fırsatta dile getiren, darbeler nedeniyle neredeyse "Siz bilmiyorsunuz bizim götümüzü siktiler" diyen adamların, dumanı üstünde tüten 12 Eylül darbesinden sonra yazdıkları, darbelerin mağdurları değil, darbelerin mağrurları olduklarının kanıtıdır.

Bugün darbeleri lanetleyen adamlar, o günlerde darbeyi gerçekleştiren komutanlara methiyeler düzerken, işkencehanelerde insanların götlerine cop sokuluyor, kafaları bok çukurlarına bastırılıyor, eşlerine gözlerinin önünde işkence ediliyor, erkeklik organları urganla bağlanıp çekiliyor, birbirlerinin üstüne işetiliyor, elektrik veriliyor, tecavüz ediliyor, -yor -yor -yor -yor yani bitmeyen işkencelere ve insanlık suçlarına tabi tutuluyordu.

Neyse konu dallanıp budaklandı. Güçlü olmak istiyorsan sermayeyi eline geçireceksin. Çok basit işleyen bir kuraldır. Herkesle dirsek temasında bulunan tarikat, 40 yıldan bu yana sermayeyi elinde toplamaya başladı ve bugün kimsenin aklına bile gelmeyen bir güce erişti.

Kendisine sosyal demokrat diyen CHP genel başkanları, yöneticileri bile, tarikata selam çakıp, tarikattan üyeleri boşuna aday göstermedi. Bu gücün farkındalar, bu gücü karşılarına almak istemiyorlar.

Bu 'Türkçe Olimpiyatı' denen yaraktan şölen, Türkiye'de tarikata daha fazla sayıda sempatizan toplamaya çalışılmaktadır.

Artık gelinen noktada Başbakan yardımcıları, bakanlar, ülkenin tanınmış simaları bu boktan organizasyona katılıp, bir nevi tarikatın lideri önünde düğmelerini ilikliyorlar.

Tarikatın başındaki ağlak arkadaşımız, Türkiye'ye dönüşü hesapları yapıyor. Etrafa bakının, öyle bir hava estiriliyor ki, sanki kendisi Türkiye'ye gelse idam edilecek. En azından şu "gurbet" muhabbetinden kurtulmuş oluruz. Ha ABD'de ağlamış, ha Türkiye'de, fark eden bir şey olmaz.

İlginçtir bi ağlak imamın tarikatı 'Türkçe Olimpiyatı' düzenliyor ama vaazlarını izleyin, bir bok anlamazsınız. Çünkü Türkçe konuşmuyor. Ne kadar darbe karşıtıysa, o kadar Türkçe sevdalısı. Hesabı siz yapın.

"Dokunan yanar" denip duruluyor ya, asıl dokunmayanlar yanacak bu işin sonunda.

Son söz tarikat götü yalayan eski solcu, yönetmen artığına gelsin; koşa koşa havalimanına gidip, herkesten önce donu indirip hocasına, vermeye başlasın. Belki o zaman bugüne kadar batırdığı tüm işlerinin karşılığını alabilir.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

ruh hastasısın

aksilaz dedi ki...

23 Nisan'dan daha gösterişli yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Neden düzenledikleri hakkında önemli bir ipucu bu.

Melih ERTAN dedi ki...

@Adsız: Götlerinden uydurdukları sözde olimpiyatları neden bu AKP hükümeti 9 senedir başta olduğu için yapılıyor? Sponsorlara bak anlarsın. Koala %100 haklı ve çok mükemmel bir yazı. Az biraz delikanlı olalım Adsız yazıp kaçmayalım.

Melih ERTAN

Adsız dedi ki...

@Melih : Hoşuma gitmeyen şey bu kadar küfürün bir yazıda kullanılması ki öfke yoğunluğunun bir göstergesi. Olimpiyat terimi komik durabilir ama son 300 yılı savunmada geçen bir devlet/mirasçısı için bu tür "dünya da ben de varım" demek açısından takdir edilmesi gereken bir çaba. Bu tür çabalara - kaynağı kim olursa olsun - çamur atılmasa daha iyi olur.

oğuzhan dedi ki...

bunlara sorsan Osmanlı'nın en büyük hayranı biziz derler.Ama iş icraate gelince Osmanlı'nın asla yapmamış olduğu bir sömürüyü yaparlar.
Olaya tersten bakalım, ülkemize İngilizler geliyor, okul açıyor, çocuklarımıza büyük bi şevkle "God Save the Queen" i okutuyorlar biz de alkışlıyoruz (mu acaba).
Elin Afrikalısına, Taylandlısına "İstiklal Marşı"nı , "Akşam Oldu Hüzünledim" şarkısını söyletmekten nasıl bir zevk alıyorlarsa.
Bunların yaptığı da sömürüdür, hem de en adi sömürüdür.

Saunders82 dedi ki...

Feto da az çakal değil böyle yaparak bu gibi milliyetçi geçinenleri kendi safına çekiyor işte. Bunlara durmadan Türklük, Osmanlı, Müslümanlık safsataları anlat bunlar da orgazm tadında kendilerinden geçsinler. Sonra da laf söyleyince o benim kocam döver de söver de şeklinde savunmaya geçsinler. Ne kadar saf bir millet bu inanılır gibi değil...

berxwedanjiyane dedi ki...

oha abi gördün mü kürt ü adam türkçe konuşuyo.hemde kürtçeden daha iyi vay amk ya gurur duydum he iyi yozlaştırmışız adamı.

Adsız dedi ki...

@adsız
göt yalayıcısın