16 Haziran 2011

Hakkımı asla helal etmiyorum


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran gecesi meşhur balkon konuşmasında helallik istemişti.

"Kimliğini bilmiyorum birisi ölmüş! Çok da üzerinde durmuyorum" diye konuştuğu Metin Lokumcu'nun ailesinden helallik isteyecek.

"Kız mı kadın mı orası da belli değil" dediği, Dilşat Aktaş'tan isteyecek.

"Burası sakatatçı dükkanı değil" dediği,
parasızlıktan ve çaresizlikten böbreğini satışa çıkartan vatandaştan isteyecek.

"Sel konusu abartıldı" dediği, 40 kişinin hayatını kaybettiği selzedelerin ailelerinden helallik isteyecek.

"Ölüm madencinin kaderi" dediği, 30 madencinin yakınlarından helallik isteyecek.

Sokaklarda dayak yiyen TEKEL işçilerinden isteyecek.

Terörist dediği öğrencilerden isteyecek.

Pazarlamakla mükellef olduğu ülkenin özelleştirme adı altında yağmalatılan kurumlarında işten çıkartılan emekçilerinden isteyecek.

"Artislik yapma lan, ananı da al git" dediği çiftçiden isteyecek.

"Yahu bu millet, yatıp kalkıp size mi çalışacak?" dediği çiftçilerden helallik isteyecek.

Sahte gözyaşlarıyla salt oy istemek içim gözyaşı döktüğü devrimcilerin yakınlarından helallik isteyecek.

Bile bile ölüme gönderilen Mavi Marmara'da hayatını kaybeden insanların yakınlarından isteyecek.

İşsiz bıraktırdığı gazetecilerden isteyecek.

Yapılmayan darbeyi bahane ederek, cezaevine attırdığı insanlardan helallik isteyecek.

Ben helal etmiyorum, etmeyeceğim de.

Balkonda iki konuşma yapıp, kucaklamaşma numaralarıyla milleti kandırıp, ardından dava açtığı yüzlerce insanı padişah edasıyla 'Ben affettim' demekle her şey unutulsaydı keşke.

Unutmak isteyenler unutabilir

6 yorum:

outlaw dedi ki...

o "helallik isteme"nin islevi zaten senin, benim hakkimizi helal etmemiz degil. RTE de o beklentiye girecek kadar kafasiz degil. amac, kendi yandaslarinin ve kararsizlarin "barismak isteyen" bir taraf ve karsisinda "kavgada inat eden, uzlasma yeteneginden yoksun" bir taraf görmeleri. böylece muhalefetin mesruiyet zemini erozyona ugrayacak...

Ozan dedi ki...

şehit analarından da istemesi gerekecek ölen bir insanın arkasından askerlik yan gelip yatma yeri değildir diye ölen kişiye ve ailesine saygısızlık etti diğer ayıpları geçtim.

Adsız dedi ki...

koala 'ben affettim' demekle kaydi zamana işleyen süreç mucizevi şekilde yok olmaz ki bu da yine hem hafıza kaynaklı hem de hali hazır durumdur...ve fakat, her 'yeni' söylemle birlikte de icraatı/ olayların akışını değerlendirmek elzemdir.

Kan yerde kalmasın ancak kan davası haline de getirilmeden.. bu kan durdurulsun değil mi ? amaç
İnsanca yaşamın..onurlu mücadelesinde hayatını kaybetmiş veya hayatı kaymışların hüznü her daim içimizde (aklımızda-yüreğimizde) olduğundandır ki bizler de bunun talebinde-takibindeyiz.

Ve..sistemin! politikaların siyasetin ve esas bunlara yön veren ekonominin boyutlarının dolayısıyla bu kaygan zeminin hemen herkes de farkında!

ancak şu aşamada.. halkın vekilliğine soyunan tüm vekillerin niyeti-niteliği ile iktidarın söylemi ve de milletin de birbirine destek ile itidali , bir kat daha önemli ..neden? çünkü bu sistem içre, halen eğitim (idrak) ve ekonomi olarak geride kalmış kıskaç altına alınmış halk, hayati idame ederken umut da etmek istiyor ve halka rağmen değil halkla birlikte oluyor her ne oluyorsa!!

uzun lafın kısası halkla beraber hakkı arayacağız ancak ne soğukkanlılığımızı yitireceğiz ne de bu ateşi söndüreceğiz ve yine bu sayfalardan olmadı meydanlardan yine adaletin nefesi olmaya devam edeceğiz..yine sosyo kültürel-eğitim/sağlık vs. eşit hakların isteminde olmadı kavgasında olacağız. Herkes bilir ki 'helallik' sade sözle değil hakkın halk da somut memnuniyetin tesis edilmesi- UZlaşmayla olur.

söylem se aynı söylem 'durmak yok yola devam' : ) ve bizler hem sağ duyu hem sol duyumuza... duyularımıza dikkat edeceğiz

dünü unutmadan geleceğin gündemin ve senin takibindeyiz arkadaş..selamlar

Cemal

il capitano dedi ki...

Nuray Mert'i,Abbas Güçlü'yü de unutmayalım abi...hesaplaşmadan helalleşme olmaz,bunla da hesaplaşacak gücümüz olmadığından tek çare hakkımızı helal etmemek,2 dünyada elimiz yakanda!

Adsız dedi ki...

o ananıda al git dediği çifçinin milletvekili aday adayı olduğunu ekmek almaya para bulamazken aday adaylığı için nerden para bulduğunu kimin dürtmesiyle hareket ettiğini olası adaylıkta gerekli parayı nerden bulacağını ayrıca bir başlık altında açıklayacağını umuyorum
metin lokumcunun polise taş atan daha olaylar bile başlamadan ki görüntülerini izlemediğini o yüzden fütursuzca savunduğunu düşünüyorum
Mustafa

Manuel Calavera dedi ki...

Hala bahane yazabiliyor insanlar. Cidden zalimin etegine yapismislar. Kanundan, hukukdan, insan haklarindan bihaber... Vicdanlar koreldiyse ne soyleyebilirsin ki?