6 Haziran 2011

O levhalar götünüze girsin



Esenyurt'ta Köy Enstitülerinin kurucusu İsmail Hakkı Tonguç’un ismini taşıyan Tonguç Baba Caddesi’nin ismi Kiler Caddesi olarak değiştirilmiş.

Caddeye ismini veren Kiler, bildiğiniz Kiler Holding'in Kiler'i.

Esenyurt Belediye Başkanı Akp'li Necmi Kadıoğlu. Deniz Gezmiş heykelini bir gece yarısı buhar eden kişi.

Heriflerin hepsinin davranışları çok garip. İktidar olmak dışında, ülke babalarının mallarıymış gibi davranıyorlar. Başbakan istiyor heykel yıkılıyor, belediye başkanı istiyor cadde ismi değiştiriyor, bakan istiyor yol değişiyor, atadıkları müdür istiyor taht lojmana konuyor. Heriflerdeki görgüsüzlük o kadar ileri boyutta ki, TOKİ Başkanı'nın babasının ismi okula veriliyor.

İsteklerinin sınırı yok. Ya da o sınır nereye kadar ulaşıyor bizim haberimiz yok. Hadi diyelim ki, ismi değiştirdiniz, "Kiler Caddesi" ne lan! Holding isimleri ne vakitten beri caddelere, sokaklara isim oluyor.

Yetmez amına koyayım! Caddelere isim vermekle de yetinmeyin. Milleti; bu marketlerden alışveriş yapmaya, bu hastanelere gitmeye, bu gıda ürünlerinden almaya zorlayın. Zaten başbakan yardımcısı da, alınacak gazeteyi belirliyor. O kadar önemli değil, yapılırsa kimsenin gıkı bile çıkmaz. Çıkarsa da, basarsın gazı, koyarsın copu, hiç olmadı tıkarsın hapishaneye.

Geçmişe dair her şeyi yavaş yavaş silip atıyorlar. Belirgin izlere karşı yıpratma, kirletme politikası, daha uçucu izlere karşıysa direkt olarak yıkım işlemi var.

Küstahlık derecesindeki kibirlerin nefret ediyorum. Sadece bunlara özel bir durum değil, genel bir nefretim vardır ama bunlarda daha da nefret ediyorum.

Başbakanı TBMM'de salya sümük ağlayan, Esenyurt'un belediye başkanı Kadıoğlu'ndan incilerle bitirelim, "Şimdi size Esenyurt’ta caddelere konulan isimleri tek tek sayacağım: Doğan Araslı Caddesi, Sırrı Atalay Caddesi, Aşık Şenlik Caddesi, Adile Naşit Caddesi… Hele bir isim söyleyeceğim ki, saçlarınız diken diken olacak: Deniz Gezmiş Caddesi... Ama merak etmeyin ben gereğini yapıyorum."

Adile Naşit lan, Adile Naşit. Bu kadına karşı bile nefretleri var. Ananızı mı sikti, götünüzü mü parmakladı?

Kiler Caddesi, çok yaratıcı. Jetpa, Kombassan, Ülker, Medical Park'la da taçlandırın Esenyurt caddelerini. Olmadı çevrenizdeki orospu çocuklarının babalarının, analarının isimlerini verin.

Yetmez ama evet. Belki TRT'den bir spor, bir şarkı türkü, ne bileyim bir kadın programı kapmak için Yetmez ama evet diyenleri şimdi daha iyi anlıyorum.

Ananızın amının ismini verin caddelere, sokaklara.

13 yorum:

ozdmroz dedi ki...

Yarak Hasan'lar afedersin!. Dün MAB ne güzel çanak tutuyordu Tayyip'e. Adamlar "ağa" ya, istediği gibi öttürüyor borazanını.

koala dedi ki...

@ ozdmroz; o kadar yıl statüyü öyle koruyor. ya herşeyi geçtim, herif senelerdir konuşamıyor ama hâlâ piyasada iş yapıyor. yavşa yavşayabildiğin kadar

Adsız dedi ki...

ne cahil adamsın lan.
toplasan 1000 kişi eden/etmeyen yetmez ama evet hareketine laf atıyorsun her postunda. 12 eylül referandumuna %1 bile değil belki adamların etkisi.
amaan kime söylüyorum amına koyim. yılmaz özdil'in yandan yemişi seni.

ozdmroz dedi ki...

@ koala, türkiye işte normalde konuşamayan bu adamın piyasdan silinmesi gerek ama hala paşa kıvamında adam yukarıda. o kadar taşak geçiyorlar ıııhh ıhhh demesine ama iplemiyor adam. türkiyede olur böyle şeyler başka yerde olmaz.

koala dedi ki...

@ Adsız; lan sik kafası yüzdesinin ne önemi var? kendisine sosyalist deyip de oy verenlere söylüyorum. isterse bir kişi olsun. beni de yılmaz özdil'le karşılaştırdın ya, beynini sikeyim senin

Ozan dedi ki...

lan yandan yemiş adsız götü zoruna gidiyorsa okuma adam sanki burada 12 eylül darbesini savunuyor aklını siktiğim akılsızı seni

WarBlood dedi ki...

Abi,kendi adamlarını yerleştirdikleri 4b'lileri kadroya almalarına ne diyeceksin?

Yıllardır 3-5 kuruşa talim edip,hayatı sikilen taşeron firmalarda çalışanlara ne diyeceksin?

koala dedi ki...

@ WarBlood; TRT'deki sözleşmelilerin çoğunu şutladılar, kadroya almadılar. Zaten 4b tamamen buna yönelikti.

@ Ozan; lan Ozan ayarın yok senin de :)

Adsız dedi ki...

sizleri bagirta bagirta geliyorlar ya her secimde bu ne büyük hizdir oooofff yasamak lazim yasmak, hadi hemen sikinize sarilin da küfür edin ancak böyle rahatlarsiniz sizde, sik kafalı moronlar

koala dedi ki...

@ Adsız; lan malak emzirmesi, ben akp gelmeyecek demedim ki. öncelikle okuma seferberliğine başlaman gerek senin. ancak öyle algılayabileceksin yazılanları

Ozan dedi ki...

ya adsız senin gibiler kirletmesin burayı bir siktir ol git ya avukatlığını yapmak sana mı kaldı ?

ozdmroz dedi ki...

@ koala Böyle pezevenklere küfür edince yorumlarımı yayınlamıyorsun gel de sövme...

Saunders82 dedi ki...

Adsız aslında güzel bir örnek. Bunlara oy veren O %47'lerin çoğunluk zekası bu arkadaş gibi insana benzeyen ama beyin fonksiyonlarını yitirmiş gebeşlerden oluşuyor. Halkı aç, yoksul bıraktıkça haliyle sayıları artıyor. Boşuna makarna, bulgur dağıtmıyorlar, bunları yedikçe daha da aptal oluyorlar. Kömür yaka yaka kansere yakalanıp sonra Medical Park'ta kalan paralarını da alıyorlar bunların. Bu arada adsız pinpon topu yiyormuşsunuz çok fazla o yüzden enflasyon sepetine onu eklemişler. Ben denedim ekmek arası flüt iyi gidiyor, hatta flütü ve şemsiyeyi farklı amaçlar için de kullanabilirsin. Zaten et, peynir alan olmuyor artık. Benzin desen 5 lira. O yüzden flütten falan bol bol alın ki bunlar enflasyon sepetinden çıkmasın, ülke iyiye gitsin, yola devam edelim durmadan...