13 Haziran 2011

Sen vermedin, ben vermedim, kim verdi amına koyayım?


Beynim karman çorman, dün öğlenden, sabaha kadar işyerindeydim. Yeni uyandım, kalktım bir haberlere bakınayım dedim. Haberler arasında gelip giderken, "Sandığından hangi parti çıktı?" diye bir linki gödüm.

Tık'ladım; ili seçtim, ilçeyi seçtim, sandık numarasını seçtim. Lan bir baktım, bizim evden çıkan 2 oy da görünmüyor. Dedim ki "Oğlum uyanamadın hâlâ" Bir daha tık'ladım, yine hepsini seçtim. Yok lan görünmüyor. Bağımsız aday Abdullah Levent Tüzel'e verilen iki oy da görünmüyor.

Akp neden başarılı diye düşünüp durmanın anlamı yok. Adamlar bundan başarılı. Verdiğin oy görünmüyor, uçuyor oylar, bildiğin uçuyor. Hadi iyi niyetli düşüneyim diyorum, acaba geçersiz mi sayıldı? Yok, olamaz çünkü sandık başında ilk yaptığım şey önce kâğıdı katlayıp sonra evet basmaktı.

Şu meşhur "Sen vermiyorsun, ben vermiyorum. Kim veriyor amına koyayım" geyiğini birebir yaşıyorum şu an. Verdiğim oy kırlangıç gibi göç eylemiş, gurbet ellere.

İki şey söyleyeceğim. Referandumda da benzer bir şey olmuştu. Sandıklar açılır açılmaz Akp'nın random oyu var anasını satayım. Daha sandıkların yüzde 1'inin açılmasıyla oyları yüzde 70 görünüyor ve seçim bitene kadar ancak yüzde 50'ye kadar düşüyor.

İkincisi ise Türkiye'de bu oyların böyle hızlıca ekranlara getirilmesini sağlayan tek kuruluş var. O da Fethullah Gülen'in tarikatının bir kuruluşu olan Cihan Haber Ajansı.

Devletin Valisi'nin dükkân dükkân gezip iktidar partisine oy istediğiyle de, Seçim Kurulları'nda kimlerin çalıştığıyla birleştirirseniz, ortaya çıkabilecek sonuçları siz hesap edin.

Seçim analizi filan yapmanın anlamı da yok.

Not: Rica ediyorum, dalyarak biri çıkıp da, "Yaaaaaa belki geçersiz sayıldı" gibi bir şey söylemesin. Amına korum.

24 yorum:

temel reis dedi ki...

hocam bir seçimde imkanın varsa sandık görevlisi ol bak bakalım oylar uçup gidebiliyor mu ya da hile yapılabiliyor mu? tamam ben de anlamıyorum bunlar nasıl bu kadar yüksek oy alıyor ama milletin kararına da saygı duymak lazım komik oluyor başka türlü iddalar.

koala dedi ki...

@ burkino; verdiğim oy nereye gitti peki?

Galenović dedi ki...

hocam nerden hangi siteden baktın? link verir misin..

Adsız dedi ki...

Gider abi gider. ikinci bir oy pusulası alınamamasına rağmen basılan fazladan 17 milyon pusula, evelsi gün bulunan akp damgalı oy pusulaları vs. ama sorsan temizdir seçim. Savunmada şöyle: madem akp hile yapıyor o vakit 330 milletvekili neden çıkartmadı" vs. Bakış budur. En basiti karadeniz sahil kısmı ağlıyordu çay, dereler vs ama tüm sahili akp kazandı. Hakediyor insanımız bunları. Duble yola sevinip oy verecek hale getirildiler farkında değiller.

selaminko dedi ki...

internet sitesine yazılmamış olma ihtimali aklına geldi mi?

Adsız dedi ki...

linki paylaşabilecek misin zahmet olmazsa?

Adsız dedi ki...

verdiğim oy nereye gitti peki?

sistem!! kabul etmedi :/

Rauf DILSIZ dedi ki...

Abi dün bende oy verdiğim okula girmeye çalıştım ilk başta almadı polisler sandık başkanının kararı böylemişmiş falan filan. Ama sonra ısrar edince kapıyı açtılar izlemek için. Bundan sonra imkanım her olduğunda gider izlerim sandık sayımlarını. Bence imkanı olan herkes izlemelidir. İmkandan kasıt o yerden ayrılması gereken yola çıkanlar hariçtir.

Adsız dedi ki...

nasıl bakılıyo söyler misin

Barakuda dedi ki...

hah işte.. böyle angut angut cevaplar verirler bir de.. ulan kaç seçimdir olanlar belli.. tonla haber çıkıyor piyasaya.. hepsi mi uydurma? şu gerzek dincilerin biri olsun düşünmez mi lan harbi ne oluyor bu oylar diye? yok işte.. milletin kararına saygı duymak lazımmış.. milletin kararına koyayım.. türkiye'yi örümcek ağı gibi saran fethullahçı yapılanmanın bok yemesi işte bunlar hep.. 1 saatte seçim sonucu mu açıklanırmış lan bu nasıl bir sistem.. gir bilgisayardan sisteme, yaz oyları, merkezde toplansın.. ne güzel lan.. alın işte.. kanıt kanıt diye yırtınırlar.. işte kanıt! götünüze mi sokarsınız artık naparsınız bilemeyiz.. ama ne kadar konuşursan konuş.. gerizekalı şerefsiz partizanların diyeceği tek şey şunlar olur: "kıskanmayın" "çekemeyen anten taksın" "ezikleşmeyin saygı duyun" vsvs.. allah belanızı versin köpekler.. insan zaten biliyor şu 50 oyun aslının 35 40 olduğunu, chpnin 30dan aşağı olmadığını falan ama, somut kanıt görünce daha bir deliriyor işte.. fethullah gülen'in bütün müritlerine emirleri var zaten kendi ağzından, her şey mübahtır diye.. işte bu yavşaklıklar kansızlıklar hep cihat yolunda yapılması gereken hareketler onlara göre.. fazladan pusulalar, tonla hile vs yetmiyor, en sonunda da böyle sallamasyon giriliyor oylar sisteme.. siktiniz ülkeyi siktiniz.. en acısı da bu kadar şerefsizliği yaparken halka şan şeref nidaları atılması..

timmy dedi ki...

sizin oylar "mustafa avcı"ya gitmiş. o da bağımsız ne de olsa :)

resmi bir site midir bu bilgileri aldığınız yer? link verebilir misiniz ?

temel reis dedi ki...

@koala
orasını bilemem ama illaki vardır açıklaması. yahu etrafta o kadar komik şeyler dolaşıyor ki pes diyorum artık. yok yanında fazladan oy pusulası getiren varmış yok bazıları oturduğu yerde oy kullanamamış kapı komşusunun evinden dört tane tanımadığı adam çıkmış vs. seçimden çıkan sonucu hazmedemeyip ülkenin yarısına mal salak kafasız deyip demokrasiyi savunmak neyin kafası? bu sözlerim size değil yanlış anlamayın genel bir tepki.

Elve dedi ki...

zaten bu oy sayma işlemi hep kafamı kurcalamaştır. kimler nasıl sayıyor bu oyları? eger tahmin ettigim gibi lisedeki başkanlık seçimi usulü sayılıyorsa çakallık yapmasan bile her türlü karışır sonuçlar. hele ki o sandıkların başlarında duranlar hangi matematikleri ile bu kadar düzgün sayabilecekler merak ediyorum. bir şikayet felan etme olasılıgı yok mu diyecegim ama o zamanda boku çıkabilir. her önüne gelen şikayet etse mala döner seçim. iki ucu boklu degnek nasıl olacak bilmiyorum.

Turan dedi ki...

15 gün içinde ysk kendi sitesinden sandık sandık açıklıyor onu beklemek lazım. Orada da gözükmezse başka şeyler olmuş olabilir.

2002 seçimlerinde benim görevli olduğum bir sandığın salak bir sandık başkanı vardı. Ne eldeki boyaya bakardı ben uyarana kadar ne de kimliklere bakardı. Ne oldu tabi sayım sonunda 1 tane zarf fazla çıktı amk. O da açılmadan yakıldı haliyle. Böyle salak bir başkan varsa sandıkta, aynı akıbete uğramış olabilir.

Saunders82 dedi ki...

Komik mi oluyor? Bence bu seçimler komik olmaya başladı. Dünyada hiçbir ülkede bu kadar sorun, hileli sınavlar, işsizlik, sadaka politikası, öğrenciye, millete dayak varken herkes bu kadar şikayet ederken bir parti çıkıp da ödül alır gibi %50 oy alamaz.

Ayrıca şu seçim işi bunların döneminde bilgisayara geçti. Bu bilgisayarlı seçim sistemine hiçbir şekilde güvenmiyorum. Özellikle YSK içinde cemaatçi FEM mezunu bilgisayar mühendisleri çalışıyorsa... Program Türk mühendisleri tarafından geliştirilmiş diye de yazmışlar a.q.

http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?tarih=07.06.2011&Newsid=51536&Categoryid=3

dt.ibo dedi ki...

abi valla benim eşim de sandık başkanı gidip baktım partiler arası geçiş zor ama arkası fazla sağlam olmayan bağımsıza veya geçersize itiraz gelmeyeceğinden bişey yapılabilir mi bilmiyorum.
yapılıyorsa da oyları sisteme giren kişi yapar ama böyle böyle taş çatlasın 15-20bin oy çıkar abi.
her partiye bi kopyası veriliyo sayımın anında. Bişey dönüyosa da sandığa gitmeden öncedir. O da muhalefetin derdi aq sahip çıksınlar vatandaşın oyuna

ugogus dedi ki...

ümraniyede oturuyorum seçim bölgem dolayısıyla orası. Oy vereceğim partinin sandık gorevlisiydim, saat 5'e kadar sandık basında durup, sonrasında bir arkadasa gorevi aktarıp partinin ilce teskilatına gittim, ilcedeki sandık sonuclarının sisteme girişlerini saglamakla da gorevliydim çünkü. Parti ilcedeki bir okula yemek gönderemediği için küçük kafalı bir grup sandık gorevlisi gorevini bıraktı, ve bu telafi edilene kadar zaten saat aksam 17 olmustu. O okulun sonuclarını sisteme girdigimde karsılastıgım sayılar yaklasık su sekildeydi, 200 AKP 15 SP 10 CHP 5 Sebahat Tuncel, bunlar ortalama sayılar, kendi gorevli oldugum ve de guvendigim birine emanet ettigim sandıgın sonucu ise 165 CHP 48 AKP vs diye gitmekte, tabii ki mevzu sadece bu değil, adamlar 20 milyon oyun 5ini 8ini bu şekilde saglasınlar diyelim, ama hala bu ulkede bu zihniyete arka cıkabilen 12-15 milyon zihin var, ne denebilir bilemiyorum, ve de bu iki sandık ornegim inanın dogrudur bilmenizi isterim. İyi geceler,

Adsız dedi ki...

geçersiz oy sayısı 21
amuna koduğumun pokemonu
oy atmayı bilmiyor mallar gelmiş lalelik yapıyor burada

brk dedi ki...

abi, senin verdiğin oy büyük ihtimalle mustafa avcıda gözükmekte. aynısını 1.bölge için bizde gördük akşam tekrar girdiğimizde bağımsız oylar gerçek yerlerinde gözüküyordu. büyük ihtimalle yaptıkları sistem yanlış çok fazla sinirlenmeye gerek yok, daha sonra dene ya da browser değiştir abi

Kenan Yilmaz dedi ki...

Esas basının haberi verme biçimi de ilginç, adam bağımsız kendi sandığından, anası, babası, karısı, çocuğu oy vermiş, çıkan oy sıfır. Bunlar damala dalga geçmeyi tercih etmişler benim aklıma direk üçkağıt yapıldığı geldi. Ben mi anormalim bunlar mı yavşak? Bence nasılsa sahipsiz diyip böyle oyları cebellezi ediyorlar !!

folklorikdetaylar dedi ki...

http://secim.chp.org.tr/OyDurumlari.aspx

Hayat Devam Ediyor dedi ki...

İyi de baktığınız yerler güvenilir mi değil mi biliyor musunuz ki?

Adsız dedi ki...

Bütün sandıklarda partilerin görevlileri var sayılanlar parti merkezlerine bildirilip partiler kendi sayımlarınıda yaparlar. Hala yok 17 milyon fazla varmış yok fetullahçılarmış (ki fetullahçılardan cümlemizi Allah korusun) gibi boş ve gereksiz sallamalar yerine neden bu haldeyiz diye düşünmek gerekmez mi?

Turan dedi ki...

Oy atmayı bilmeyen pokemonlardan birisi bakan Zafer Çağlayan. Zarfın üstüne mühür basmış pikaçu.

Normalde yeni zarf veya oy kağıdı verilmez ama bu Charmander'a verilmiş.