1 Haziran 2011

Zulümü İsrail'den öğrendiniz ama boynuz kulağı geçti




12 Eylül'deki asker tanklarının yerini, Akp'nin ağır silah yetkisi verdiği polisin TOMA'ları aldı.

Artvin'de yüzlerce kişi gözaltına alındı. Gözaltılar sürüyor. Kahvehanelere, birahanelere, otellere baskınlar düzenleniyor. Çevre illerden gelen polislerin katıldığı operasyonlarda, Hopa halkına çok ciddi bir baskı ve şiddet uygulanmakta.

Şu yukarıdaki görüntülerde, 3 polisin bir kişinin tabanlarına copla vurmasının, İsrail askerinin Filistin halkına uyguladığı şiddetten ne farkı var?

Refah Sınır Kapısı'ndaki İsrail askerinin rolünü, Türkiye'de polis üstleniyor. Güya zulümlere ve zalimlere başkaldıran Erdoğan, Türkiye'de kendisine ve partisine yönelen her protestoyu ağır bir biçimde cezalandırmaktadır.

Konuştuğu salonda "Parasız eğitim istiyoruz" diye pankart açan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer 15 aydır yargılanıyor ve savcının "serbest bırakılsınlar" çağrısına rağmen, keyfi bir uygulamayla cezaevinde tutuklu yargılanıyorlar.

Miting alanlarında protesto eden insanlara linç uygulanıyor. Kimseye söz hakkı verilmiyor.

"Benim valim, benim polisim" anlayışından sonra şimdi "Benim işkencem, benim şiddetim" dönemi başladı.

12 Eylül referandumu öncesi, TBMM'de salya sümük gözyaşları ile güya devrimcileri anan Başbakan Erdoğan'ın ve o zihniyete sahip olanların, zulüm anlayışının ne olduğunu da açıkça görülüyor. Türkiye sivil darbe dönemi yaşamaktadır.

Bosna'da Sırpların Müslümanlara uyguladığı, İsrail'de Filistinlilere uygulanan zulüm Türkiye'de yaşanıyor.

Neredesiniz Mavi Marmaracılar!
Neredesiniz özgürlük sevdalıları!
Neredesiniz zulme başkaldıranlar!

Şimdi zulüm sırası sizde, değil mi? Keyfini çıkartıyorsunuz elde ettiğiniz gücün, zenginliğin, kibrin...

Vicdan herkese gerekiyor; din, dil, ırk gözetmeden. Vicdansızlığınızı belgelediniz zalimliğinizi ispatladınız.

Zalimliğin, zulmün kitabını yazma sırası size geldi.

Ne demişti, Erdoğan, Şimon Peres'e "Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz."

Evet, artık siz de öldürmeyi iyi biliyorsunuz...











3 yorum:

Adsız dedi ki...

Tekrar selamlar Koala, geceden beri gözüme uyku girmedi inan, senin de şu an yukarıda paylaştıgın görüntü ve videolar yüzünden. Yukarıdaki videoda, 27. saniyedeki manzaray lütfen iyi baksın insanlar, konuya ne tarafından bakmak isteyen o tarafından baksın, ama o kareye dikkat etsin lütfen. Özellikle de dünkü yazına mesaj gönderen selooo ve walker rumuzlu arkadaslar, rica ediyorum siz daha bir dikkatli izleyin şu goruntuleri ve 27. saniyede 4 kişi cullanıp yere serdigin biçare bir insanın (her ne yapmış olursa olsun biçare insan)ayak bilegine copla vurma hiddetini bana veya benim gibi anlamayanlara izah etsinler rica ediyorum.
Kalemine sağlık,

Adsız dedi ki...

http://kafaradyo.tumblr.com/post/6065283700/riteinyaface-katledilen-metin-lokumcunun
Şöyle de bir görüntü var, burada nerede üzerine cok vicdan muhasebesi yaptırılan polise taş atmak fiili? Herseyin güllük gülistanlık oldugu bir toplumda zaten vergiler polis maaşına yönlendirilmez, böyle sorunlar yaşandıgında ise polisin bu şiddeti uygulama hakkı yoktur, ki bu videoda da goruldugu uzere polisin halay çeken insanların üstüne saldırısı gayet ortada. Bu densizliğin hala savunulabiliyor olması veya "ama onlar da polisimize taş attı" gibi saçma sapan bir argümanla karşılık verilmesi gerçekten artık rahatsız edici. Birşeyleri insanlara gösterebilmemiz gerekiyor artık, zira medya denen güç gaflet dalalet hıyanet içinde tamamen sizin de farkettiğiniz üzere. Söz konusu halk eylemi bir HES protestosuyken, ve bölgedeki HESler için hatırladıgım kadarıyla 500 milyon dolarlık kredi kullandıran bir banka olan Garanti Bankası'nın iştiraki NTV ve türevlerinden fazlasını beklemek de hata olur ve iş başa düşer arkadaşlar, lütfen hiç bir şey yapamıyorsak, seçim günü gönüllü sandık görevlisi olalım, lütfen.
saygılar.

Adsız dedi ki...

''seçim günü gönüllü sandık görevlisi olalım, lütfen.''

bunu yapabiliriz evet en başta verilen oyun renginin değişmediğinden emin olmamız gerekir oy kullandığımız sandıklarda, sayım bitip sandık sayım defter tutanakları tamamlanıncaya kadar ilçe seçim krlunca birleştirme tutanakları sonuçları açıklanıncaya kadar yerinde takip ederek, gönüllü halk insiyatifinde yerimizi alabiliriz

halka rağmen, halka karşı olanların çizdikleri çemberlerin içinde halkın değil de kendilerinin olduğunu.. halkada yerimizi alarak gösterme zamanıdır