11 Temmuz 2011

Bundan sonra gerçek futbol izleyeceğiz



Herkes gitsin aynaya baksın. Aynadaki kendinize sorun "Bu şerefsizliği, onursuzluğu, haysiyetsizliği, emek hırsızlığını içime sindirebilecek miyim?" diye.

O sorunun yanıtı eğer 'evet'se, 34 hafta boyunca takımınız her gol attığında deliler gibi sevinin, yumruğunuzu havaya kaldırıp, sahte zaferlerin tadını çıkartın. Sonra bir hakem hata yaptığında, "Hakkımız yendi" diye yakının.

Gazetelerde, televizyonlarda beğenmediğiniz yorumlara basın küfrü. Forumlarda, bloglarda, otobüste, işyerinde ağzınıza geleni söyleyin.

Hakem 'hata'larında, "Yeter artık emeğimiz çalınıyor" diye ortalığı birbirine katın.

En yakın arkadaşınızla, kız arkadaşınızla, çocuğunuzla maça gidip, takımınız gol attığında, birbirinize sarılın. O golün sevincini doyasıya paylaşın.

Sene sonu geldiğinde, eğer takımınız şampiyon olursa, Çıkın caddelere, sokaklara şampiyonluğun o tadına doyum olmaz keyfini yaşayın.

Eğer bunların hepsini yapıyorsanız, hayata dönün.

İşyerinde en yakın arkadaşınız, yemeğe indiğinde masada bıraktığı cüzdanından para çalın. Onu ispiyonlayın, işten atılmasını sağlayın ki, çaldığınız para ortaya çıkmasın.

Eve gittiğinizde üç yaşındaki çocuğunuzu ağzından kan gelene kadar tokatlayın. Eğer eşiniz araya girmeye kalkarsa, kafasını duvarlara vura vura, bayıltana kadar dövün.

Sokakta otobüs durağında yüzlerce insan sırada beklerken, siz uyanıklığınızı gösterip, hemen ilk sıraya giriverin. Bir şey söyleyen olursa, sıçın ağzına, gücünüz varsa.

Eğer devlette çalışıyorsanız, eşşekler gibi çalışan işçilerin, emekçilerin, memurların vergisini cebinize indirin.

Küçük bir simitçi çocuktan iki simit alın, parasını vermeyin, ayakkabılarınızı boyacı çocuğa boyatıp, yine parasını vermeyin. Nasılsa onlar sizden küçük, bir şey söylemeye kalkarsa, siktiri çekip tokadı basın.

Gücünüz kime yetiyorsa, onu gözünüze kestirin parasını alın, hakkını yiyin, vurun, kırın, parçalayın.

Sonra akşam tüm bunları yaptıktan sonra, bacaklarınızı uzatıp takımınızın maçını izleyin. Bir bira açın, iki duble rakı için, bütün gün yaptıklarınızı aklınızın bir kenarına bile getirmeyin.

Çünkü siz, bu şerefsizliği, onursuzluğu, haysiyetsizliği, emek hırsızlığını içinize sindirecek kadar aşağılık bir insansınız demektir.

Bunu Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Kütahyaspor v.s. v.s. ayırt etmeksizin söylüyorum.

Bugün herkes suça ortaktır. Yapan, yapmayan herkes bu işin sorumluluğunu üstünde taşıyacaktır.

Şu olan bitene göğüs germek, savunmak, yapılan ahlâksızlığı haklı çıkartmaya çalışan herkes, yakasına 'şerefsiz' rozetini takmıştır. İsteyen çıkartır, isteyen gururla sergiler.

Ama tabii şaşırıyoruz aptal gibi. Katillerin omuzlarda taşındığı, kutsandığı, yolsuzluk yapanların beyefendi kontenjanından zenginliğinin tadını çıkarttığı bir ülkede şikeyi de içimize rahat rahat sindiririz.

Evet, evet yanlış yazmadım başlığı. Bundan sonra gerçek futbol izleyeceğiz. Şikecilerin, çetecilerin, şerefsizlerin, onursuzların futbolunu bilerek izleyeceğiz. Para için satamayacakları şeyleri olmayacağını bildiğimiz, 2 devreli lig usülü kumpanya seyredeceğiz.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

(8Prekazi8)

Futbolunevadresişikeligi şikeligi şikeligi Futbolunevadresişikeligi
şikeligi ligi

Hoop aşağıdan Yapıştırrr.:)))))

dt.ibo dedi ki...

Siktir et gitsin. İnce hesaplarını oynuyolar kendilerince.
Aziz ve ekibi sağlık işleri ve tutuklanma olayını da bilerek uzatmışlardır belki de. Yürüyüş olsun da taraftardan gözdağı alsın federasyon diye yapmışlardır.
federasyon da belki 2 gün sonra UEFA'nın bastıracağını biliyordur, biz aslında yapmadık, UEFA bastırdı diye kendilerini sıyırmak için.
olur mu? olur...

Adsız dedi ki...

bugün türk futbolu öldü..maç izlememe kararı aldık arkadaşlarca...yazın gurban emmoglu..18 takımın aldıgı kararı skıım şerefsizler..

tenten dedi ki...

nasil bir tavir almak lazim onu da kestirmek zor... galatasaray sevgisi ve izlemek icin deli olmak ama bu saibeli lige ortak olmak arasinda biryerlerde sıkıstım

koala dedi ki...

@ tenten; Galatasaray sevgisine sokayım, benim için bitmiştir o sevgi. kirlidir

travisbickle dedi ki...

Tebrik ediyorum gerçekten muhteşem bir yazı olmş. 18 takımın da destek verdiği bu noktada kirli olmayan birşey kalmamıştır yazıklar olsun!

tenten dedi ki...

evet haklisin bilader... hepimiz pamuklara sariyoruz fenerbahceyi su anda... way amina kodugum adaleti... baskan kulubu baglamaz he

Sali dedi ki...

"Biz bu cezayı Bursaspor ve Bursa halkına değil, Türkiye'ye mal etmek için verdik." demişti arıboğan.en ağır ceza verilmeli diye ekrandan bağırmıştı gültekin onay... o zaman kişisel suç kulübü bağlıyor da, şimdi ne değişti? "...kulübüm" diyen tff yeni başkanı, "kişisel görüşüm kişisel görüşüm" demen için mi seni o göreve getirdiler? niye güveneyim ki bu ülkeye? şerefsizliklerinden bile para kazandıran bir borsa sistemi var. yüz milyonları tıraşladılar bi haftada. çıkmışlar ciro ciro diye vicdanlarını satıyorlar hala insanların... çöpü yakacakken samanlığı yakan zihniyet, uefa versin belanızı! o da vermezse Allah versin!..

Adsız dedi ki...

Su an itibariyle:

- Gecen sezonu 1. bitiren takimin Baskani,2 asbaskani, muhasebe muduru ve altyapi sorumlusu tutuklu
- Gecen yili 2. bitiren takimin baskani ve asbaskani gozaltinda
- Kupayi kazanan takimin futbol subesi sorumlusu, teknik direktoru ve pis islerini yapan eski profesyoneli gozaltinda
-Kupada final oynayan takimin 2 forveti gozaltinda
- Ligi orta siralarda bitiren bir takimin teknik direktoru ve futbolcusu tutuklu
- Ligi dusme hattinin hemen uzerinde bitiren bir takimin baskani ve kalecisi tutuklu
vs....
Ve federasyonumuza gore su an icin birsorun yok, "hersey onceden planlandigi gibi" devam edebiliyor.
Elinde iddianame ve delil olmadan dusurmemesini bir noktaya kadar anlayabilirim ama en azindan "iddianame aciklanana ve suclamalar netlesene kadar ligler suresiz durdurulmustur" diyebilirlerdi. Oysa dun aksam TV'de canli yayina cikan Federasyon Baskani'ni duydugumda kulaklarima inanamadim!! Neymis "kisiler ile kurumlar birbirinden ayrilmaliymis", "sosyal ve ekonomik durumlari da gozonune almalilarmis"!! boyle bir ilkesizlik ancak bize ozgudur, duyan da tutuklu olanlarin okul kantini ihalesinde yolsuzluktan icerde olduklarini sanir!! Bu adamlar SIKE yaptiklari icin tutuklular, neyin bireysel sucu!!!

"Sosyal ve ekonomik" durumlarin gozonune almak durumunda olmayi ise hic yorumlamiyorum bile, "paran ve gucun varsa her istedigini yaparsin, sokmusun adalete" cumlesinin baska turlu ifadesidir. Eh, bu ifadeleri kullananlara dibine kadar sokmak da bizim vazifemizdir.

Tek tesellim bu isin icinde Galatasaray'in adinin gecmemesi. Gerci gecen sene Aralik'tan sonra en ufak bir iddiamiz olsaydi, su anda Aziz Yildirim hapiste Adanan Polat ile tavla oynuyordu, caylarini da Adnan Sezgin demliyordu muhtemelen...
Yine de Galatasaray'in adini gormemek, Galatasaray altyapisindan yetisen Ugur'un sike teklifni kabul etmedigini duymak beni umutlandiriyor (belki de umutlanmak istedigim icin)

Selamlar,
Selim

Adsız dedi ki...

fiziksel aktivitelerin... spor amaçlı, belli kuralar dahilinde bireysel veya grup oyunu olarak düzenlenip planlanması...bilhassa büyüme çağında, fizik/beden- zihin koordinasyonunun gelişimi ve yine sağlıklı ruhsal gelişime olan katkısı.. nedeniyle, çok önemli

konumuz futbol ve sportif oyunlarda futbolun öne çıkması..

öncelinde... spor salonu, pahalı ekipmanlar vb. gerektirmeden sokağa da (sosyal alana) inebilmesi ve yine her çocuğun da bu alanda (büyük oranda)kendini- yeteneğini test etme- sınama imkanı bulması…

sonraa… hem takım oyunu olması hem de kendi içinde taktik sisteme dayalı (şık koordineli ,hızlı düşünülmüş paslar-hücum vs)oyun kuran rakip takımların aktif mücadelesine dayanması

ve en önemlisi de...futbol taraftarlığı müessesesinin, kitlelerce (genç yaşlı kadın erkek) kabul edilmiş olması hatta taraftarlıkta, babadan oğula miras geçen bir hukukun olması

şimdi bir de, hayatımızın içine sokulan! kitlelerinde, bile bile seve seve! fanatikliğine soyunduğu…koynumuzda besleyip büyüttüğümüz bu sektörün ahh pardon..sportif! faaliyetin.. finans-kapital pazar işlerine bakalım…


-Türkiye'nin de dâhil olduğu Avrupa futbol piyasasının gelirinin yüzde 4 (600 milyon euro) büyüme ile 2009 - 2010 döneminde 16,3 milyar euroyu bulduğunu ortaya koydu.
Kaynak: 8 temmuz 2011...futbolekonomi.com

( yanlışa düşmeyelim! sevabına hesaplayıp çevirin lütfen ... 600 milyon euro piyasanın gelirinin % 4ü ne tekabül ediyor )

bir de şöyle ifadeler geçmiş yazıda

...Taraftarların sadakatinin yanı sıra yayıncılar ve sponsorlarla ortaklıkların devamı dünyanın en popüler sporunun her zaman olduğu gibi çekiciliğini korumasına imkân tanıdı….

böylesi büyük sermaye pazarında kirli ilişkileri şikeyi yeni keşfettik : ))) bu da bişey tabi

ve ben bir kadın olarak futbola gereğinden sıcak bakamıyabilirim ancak derdim sporla değil spora sürülen kara parayla ..yanlış anlaşılmaya

futbolsever camia, taraftar yanılgısına düşmeden (ama onun da kaşı karaydı bunun da gözü şaşıydı demeden) sektöre, nasıl ayar vereceğini de bilir inşallah