23 Temmuz 2011

İlerleyin lan


Birtakım embesiller, kendi utançlarını unutup "Nasıl olur da Galatasaray bu işin içinde olmaz"ın derdine düştü. Çıldırıyorlar, ağızlarından köpükler çıkıyor, kuduz hayvanlar gibi.

Ağızlarda 8-0'dan başka bir şey yok. Bildikleri, öğrendikleri tek şey Zalad ve 8-0. Hadi yaşı belli bir dönemi geçmiş olanları anladım da, 20'li yaşlardaki veletler, ne bu maçı bilir, ne de Zalad'ı. Ama ezbere konuşmak bedava nasılsa.

Akp iktidarı süresince başlatılan, Ergenekon, Balyoz gibi operasyonlara sonsuz destek veren Cengiz Çandar, ortalarda dolanan avukat demeye bin şahit Faik Işık denen bir tipten alıntı yapıyor, "Nasıl olur da Türk futboluna şikeyi öğreten kulüp, şu an soruşturma altında değil" diye. Aslında kendisi dile getirmek istiyor ama alıntıyla iş kotarmaya çalışıyor.

İlginçtir şu süreçte Galatasaray aleyhine bir şike yaratmaya çalışanların hepsinde aynı argümanlar var; Zalad, Ankaragücü ve Denizlispor-Fenerbahçe maçı.

Denizlispor-Fenerbahçe maçı tabii ilginç bir hadise. Bu ülkede hiç yaşamasanız, olayları hiç bilmeseniz, Fenerbahçe'nin maçta 8 kişiyle oynandığını, maçın 20-30 dakika erken bitirildiğini zannedersiniz.

90 dakika çıkıp oynadın mı? Evet.
Eksik mi oynadın? Hayır.
Hakem maçı katletti mi? Hayır.
Maçta gol attın mı? Evet.

Birader ayağına prangalar mı doladılar senin? Atsaydın bir tane daha gol. Appiah'ın kafa vuruşu, 10 santim daha aşağıya gitse, bugün ne konuşulacaktı ciddi bir merak içindeyim. Olmadı tabii o sezon birkaç kez yaşandığı gibi ellerle kollarla atılan goller değil mi? Kızgınlık o yüzen haliyle.

8-0 Ankaragücü maçı için zaten herkes kimin kime kaç gol attığını, iki hafta önce Beşiktaş'ın 6 tane attığı Ankaragücü'ne, Galatasaray'ın neden 8 gol atamayacağı filan uzun uzadıya yazıldı.

Hayır aptallık o boyutlarda ki, Galatasaray 14 sene şampiyonluk beklemiş bir takım. Türkiye'ye şikeyi öğreten kulüp olsaydık, 14 yıl mal mıydık bekleyelim? Araya 3-5 şampiyonluk serpiştirirdik. Kaldı ki, Türkiye'deki spora kimin, hangi pislikleri yaptığının çetelesini tutmaya kalkarsak, neler yazılır neler. Sahadan çekilenleri, rakibine bilerek yatanları, devre arası satın alınan maçları filan hiç yazmanın anlamı yok bile.

Haa bu kadar şeyden sonra Türkiye'de teşvik yok mudur, şike yok mudur? Vardır, takım gözetmeksizin bunu söylüyorum.

Tabii söylerken, "Galatasaray da bu yıl şampiyonluğa ya da düşmemeye oynasa şike yapardı" türünden bir gerizekâlının bile söyleyemeyeceği türden zırvaları yazanlara ağzımla gülmüyorum.

Samimiyetimi ortaya koyuyorum, şike yapılmıştır diyorum, piçin biri çıkıp "Sana ne lan!" diyor. Olmayan fikirlerini yazamayacağı için malın tekinden alıntılar yapıyor. Fikrin yoksa yazmayacaksın, kendini gülünç duruma düşürmenin anlamı yok.

Bir de şu 'kadıncağız' meselesi var. Aslında 'kadıncağız' özelinde, genel savunma refleksi hadisesi.

Bazı arkadaşlar hariç görüyorum ki, kendinizi savunmak için başkalarına bok atma yolunu seçiyorsunuz. Yanlış, olmaz öyle, aptallığın anlamı yok. Gülünç duruma düşmenin hiç anlamı yok. Şimdi bunları yazdım diye yine birtakım 'garipler' isyanlarda olacak çünkü herkes yazılanların içinden, kendi anlamak istediklerini cımbızlıyor. Misal aynı yazıda "Takım gözetmeden Türkiye'de şike yapılmaktadır" diyorum, onu görmüyor, başka bir şeye takıyor.

Okuduğunu anlamayan bir toplum olduğumuz için şaşırmıyorum ama insan tabii üzülüyor bu duruma.

O kadar kendi dünyasındaaçmazlar ve çıkmazlarla dolu bir durum ki, sen sahaya inip, o olayların bahanesi olarak bahanelerle savunacaksın ama motorun biri tribüne orta parmağını gösterdiğinde insanların hiç tepki vermemesi gerektiğini düşüneceksin. Beyinsizliğin dik alası bu olsa gerek.

Önce samimi olmak lazım. Çocuk aklı örneğindeki olduğu gibi "Ama sen bunu yaptın"la başlayacak cümleler kimsenin temiz olduğunu göstermez.

Tamam ben onu yaptım, peki benim yaptığım şey. senin pisliğini örtebilecek mi?

Lan amın oğlu mallığın anlamı yok işte, bu bokun içinde debelenip duruyorsunuz. Debelenirken, "Acaba yanımda birini daha götürür müyüm?" diye çabaladıkça o bok hücrelerinize kadar yayılıyor. Yayıldıkça da, ortalarda kafası kesilmiş tavuk misali "siz de siz de" diye boku birilerine bulaştıralım derdine giriliyor.

Trabzonspor da bu soruşturmada ama Şenol Güneş çıkıyor "Suçlu bizsek de ceza verilsin" diyor, Beşiktaş da bu soruşturmada ama adamlar savunma durumunda değil. Ne İlhan Cavcav beyinliymişsiniz a.k.

Uzun uzadıya yazmanın anlamı yok, demem o ki, Denizlispor ve Ankaragücü maçının ötesine geçmek gerekir. "Bu yıl Galatasaray da şampiyonluğa oynasa" diye götten uydurma fikirlerle çıkmamak lazım.

Unutmadan, sene boyu Galatasaray'a laf söylediğimde, eleştirel yazılar kaleme alındığında "Abii çok objektifsin yeaaaa" diyen piçlerin, şimdi böyle ağızlarda salya akıta akıta beni sorgulaması umrumda bile değil biliyorsunuz değil mi?

Bir de lüfen bana, sikik sikik bloglardan alıntılarla gelmeyin.

Filistin kamplarında eğitim görüp, sonra arkadaşlarını satanlar, cemaat kapılarını aşındırıp geçmişlerini unutanlar ve para için babasını bile satacak adamlar, ne söylerse söylesin bir anlamı yoktur.

O yüzden Cengiz Çandar, İhsan Kalkavan, Faik Işık ve türevleri, siz de bir siktirip gidin lan!

5 yorum:

Burak Eren dedi ki...

İnanılmaz şekilde ağızlarda sakız bu. Şike soruşturmasında adı geçen takım bir anda kimse temiz değil demeye başlıyor, böyle bir korunma modeli :)

madamoz dedi ki...

Harika.

Haha.
Dün o etikete çok güldüm. x
Söyleyenin yaşı da 29 'muş bu arada,bu da mı tesadüf? x

eline sağlık.

il capitano dedi ki...

Cemal Nalga olayında hemen hemen tüm Galatasaraylı bloggerlar "küme düşürün de kurtulalım bu utançtan." diye yazdı.hiçbirimiz çıkıp "hazırlık maçı yae,ne olacak ki." demedik!

ama birileri ağzından salyalar saçarak "takipçisiyiz." diyordu o zamanlar.piçler karikatürler yapıyordu,çok eğleniyorlardı.biz o zaman sadece utandık,bize düşen utanmaktı çünkü.

ilk defa dün aziz'in mektubunda duyduk "suçsuzuz." kelimesini.ondan önce herkes "yapmamışızdır,yaptıysak da bi tek biz mi yaptık aq,20 yıl araştırılsın,zaladlar,beşiktaş-rize maçı,şike yapsak 4-3 mü biter,şike yapsak 2 defa son dakikada mı kaybederiz."

ulan çık de ki "ben yapmadım,yapan varsa önce adalet sonra Allah belasını versin.biz de cezamız neyse çekelim." çok mu zor aq,çok mu şey istiyor bu toplum sizden.

ama siz yine tükürüklerinizi saçarak "biz gidersek hepiniz batarsınız,bizim olacak fıstık vuracaz kırbacı vuracaz kırbacı" modundasınız.

bi akıllı olun,bi 2 dk insan taklidi yapın!

pelezinho dedi ki...

eline ağzıa sağlık usta.şu yaşanan süreçte hiç birşey kazanmasak bile kimin adam olduğunu kimin şeref denen duygudan yoksun olduğunu anladık.bırakalım bokuyla boğuşsunlar

Murat Erdem SENGUL dedi ki...

aslında tepkilere bir de karşıdakine empati kurarak bakmak lazım. Çıkıp burada tüm Fenerbahçeliler adına ahkam kesmeyeceğim ama bilinmesini isterim ki ve eminim ki benim gibi bir ton Fenerbahçeli vardır şu an yaşanan olayların dışında kalan taraftarların takındıığı tavır çok rahatsız edici. Kendilerini sütten çıkmış ak kaşık sanıyorlar. Ağır ithamlarda bulunyorlar. E haliyle biz de ee senin Agücü 8-0 zalad diye örnekler vermen gerekiyor. Biraz da olauyın bu yönü var. Kim icat etti bilmem ama kimsenin biz yakalanmadık o halde temiziz bana belge göster helölö belölö diye ahkam kesip herkesin şike yaptığı ortamda soruşturma içindekileri tek şike yapan takımlar olarak göstermeleri çok ama çok rahatsız edici.