8 Ağustos 2011

Göt yala, taşak sıvazla, 'adam' olunca posta koymaya başla


Bir meslekte para büyük rakamlara ulaşmaya başladığı an o işin içinde her türden pisliğe rastlamak mümkün. İnşaatçısındır ihaleler dönmeye başlar, aralara adamlar sokulur, tehdit, şantaj v.s. Adam öldürmeye kadar gider. Çünkü hadise üç-beş kazanmanın ötesine geçmiştir. Kuruşların yerini milyon dolarlar alır, o milyon dolarlar için de, adam götünü bile satar.

Türk medyasının durumu biraz bu minvalde. 90'ların başıyla birlikte, öyle çok çok para kazanmayan adamlar onbinlerce dolara çalışmaya başladı. Bok sinekleri durur mu, üşüşüverdi medyaya.

Bugün eğlence dünyasının kompedanı (!) İzzet Çapa'nın titr'i bile gazeteci oldu. İzzet Çapa'nın gazeteci olduğu ülkede Ercan Saatçi de yazar oluyor. Ne bileyim, Selçuk Yula, Hakan Ünsal, Hasan Şaş, Sinan Engin. Ekle bunlara ekleyebildiğin kadar isim.

Zannediliyor ki, futboldan anlayan, futbolun içinden gelmiş her insandan spor yazarı çıkabilir. İki çıtayla baraka yapar gibi üç-beş kelimeyle yazar olunuyor. Hoş, o yazıyı da masa başındaki editör yazıyor, bunlar telefonda konuşuyor, hepsi o.

Sözün özü, Türkiye'de o kadar çok yarak kürek adam yazar yapıldı ki, yazar kavramının içi tamamen boşaltıldı.

Bilgisi, becerisi, yeteneği, görüşü, konuya hakimiyeti önemli değil artık bu ülkede yazmak için. Biraz ismin varsa, girift ilişkiler içindeysen, yazman için hiçbir engel kalmaz önünde.

Ercan Saatçi denen tip bugün bir yazı yazmış. Yazıda baştan sona basına geçiriyor. Hatta hadiseyi, ileri boyuta taşıyıp, tehdide kadar götürmüş.

Hadi diyelim, bir biçimde yazar oldun -hatta ülkenin en büyük gazetesine spor koordinatörü bile yapıldı- bu mudur yazarlık?

Bu iğrenç çiğ heriflerde ahlâka dair kırıntılar aramak aslında hata ama sokaktaki gerizekâlı taraftarın ağzından çıkabilecek şeyleri söylemek hangi ahlâka sığar?

Bu boktan anlayış yüzünden holigan gibi yazan adamlar, hangi takım için yazıyorsa, taraftar için en kıymetli yazar haline geliyor. Takım gözetmeden söylüyorum bunu. Her takımın bir Ercan Saatçi'si mevcut. Gerçi bunun muadili diğer takımlarda hangi isimlerdir pek çıkaramadım.

Şarkıcılıkta dikiş tutturamadı, damatlıkta dikiş tutturamadı, bir halkla ilişkiler şirketi kurdu onda da dikiş tutturamadı, Doğan'ın Müzik'in başına getirdiler orada da tutturamadı.

Bu herifin dikiş tutturabildiği yegane şey, holiganlık boyutundaki Fenerbahçeliliğidir Başka da bir boka yaramaz.

Çünkü bu "Galatasaray'ın tribünleri PKK bayrağı gibi" dedikçe, birileri orgazm oluyor. "Nasıl siktik ama" dediği zaman daha büyük bir orgazm yaşıyorlar. Bunları söylemediği an herif ortada kalmaz. Çünkü yazdığı ya da söylediği başka bir şey yok.

Bu heriflere köşe vermek, hadi köşeyi geçtim, koskoca bir gazetenin spor servisini vermek, hadisenin daha aşağılık boyutu. Rambo Okan bile, bu doğum kontrol hatasından daha iyi yapar o işi. IQ'larını ölçsek, at başı giderler

Basının içine girmek için onun götünü yala, diğerinin taşaklarını sıvazla, birine götünü dön, berikine yardır, sonra o basını eleştir.

Emirle haber yapıp, yazı kaleme alacak kadar şahsiyetsiz bir adam olup, bu kadar rahat ortalarda dolanabilmek, birilerine laf söyleme cüretini kendinde bulmak, insan içine çıkma cesaretini göstermek cidden takdire şayan bir durum.

Yazısına gelince, spor basınına Şükrü Saraçoğlu'na 'sakın gelmeyin' diyor. Sorun zaten burada, şunca olaydan sonra bir ay boykot yapılsa, sayfalarda, köşelerde, televizyonlarda tek bir haber bile gösterilmese, bak o zaman nasıl oluyor.

Ama bu herif gibi birini bünyesini sindirebilmiş basından bu beklenemez.

Ülkenin neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Basının neredeyse elle tutulacak yanı kalmamış, hele ki spor basını.

Şu heriflere köşe verenler, acaba yarattıkları eserden memnun mudur? Salt ismi olsun diye, bu heriflerin yaptıkları holiganlıklara göz yumulduğu sürece, bunların sayısı azalmaz, artar.

Ne zaman, bu tipleri temizlemeye başlarlar, o zaman temiz spordan söz edebiliriz. Öyle sadece takım düşürmeyle, ceza vermeyle olmuyor. Emirle haber yapmış bu kadar adamdan söz ediliyor, herifler hiçbir şey olmamış gibi yazı yazıyor.

Soytarıdan gazeteci yaparsan, sonuç bu oluyor, şaşırmamak lazım.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

meriç tunca unutulmuş. ayrica necati bilgiç ve oglu unutulmuş. aksamdan alaattin metin ve ayrica sabahtan biri: aziz yildirim'in ismarlama yazi yazdirdigi birileri. o degilde benim anlamadigim her fener macindan sonra ortaya cikan kotu kokulari parfumleyen ridvan neden ortalarda yok. ayrica dun ntv'de fuat akcay ve ekurisi: cok mutlu olduklarini beyan ettiler spor basini sikeye bulasmamis. saka misiniz?..

Adsız dedi ki...

Basın bir aydır şerefsiz bir kampanya yürütüyor fenerbahçeye karşı.Emenike şike parasını sayıyordu, sezer öztürk şike konuşması yapmıştı vs..vs.

Bugünde Aziz yıldırımın en mahrem konuşmalarını yayınlıyorlar.Sanki soruşturmaya bir katkısı etkisi varmış gibi.Onlar bunu yaparken tek kelime eleştirdiğini okumadık"lan olum durun lan bukadarda yavşaklık olmaz yaptığınız iş gazetecilik değil" dediğini ben işitmedim okumadım koala.Ki yazılarını takip ederim okurum senin.

Ha şimdi basının bunca götverenliğine rağmen, basına birtek kelam etmemiş bu amına kodumun TSYD si bizi protesto edecek bir kişi bile gıkını çıkarsa üstüne çökelim hemi?

Kusura bakma ama sıçtığının resmidir. Ben Ercan Saatcinin iyi bir yazarlık geçmişi olmadığını senin kadar iyi biliyorum ki azıcık eli kalem tutn hepimiz farkındayız. Ama olaya şöyle bakarsan eminim bir aydır Fenerbahçeye karşı yürütülen bu kahpe operasyon hakkındada senden bişiler bekleriz: TSYD nin bu götverence tutumunu eleştirmek Ercan Saatciye kaldıysa vay hepimizin haline be koala!!

Düşünsene Hitler almanyasında gibiyiz bir tane delikanlı çıkıpta olum "lan durun bu yaptığınız gazetecilik değil" diyemiyor. Ercan Saatci ucundan bişiler dedi diye eleştireceksek ohhooo işimiz var.!!!

Melih ERTAN dedi ki...

Abi selam,
Önce senin yazını sonra bu göt verenin yazısını okudum. Bu Ercan su katılmamış orospu çocuğu. Başka söze gerek yok.
Melih.

Adsız dedi ki...

@adsiz: Antu'nun bugunku acilis sayfasi sizin gibi dusunen bircok Fenerli'nin sorununu gosteriyor: Beyaz bir sayfaya "Bizim neyimiz eksik?" yazmislar. Ben soyleyeyim: AR DAMARI!! Maca gonderilen fotografcilari tartaklayip, meslektaslarina HAYVAN muamelesi yapilmasina tepki gosteren TSYD'yi elestirmek ancak ar damarinin eksikligi ile izah edilebilir. Benzer sekilde hala "sike falan yok, hepsi iftara" demek de ayni sebebten herhalde.

Adsız dedi ki...

Agzina saglik. Ne kadar nefret besledigim belli degil bu insanimsiya, kelimelere dokmussun her seyi eline saglik ustad.

Adsız dedi ki...

@adsız
Antunun yaptığı "lan olum yemediğiniz bok kalmamış bide beyaz sayfalı dergi saçmalığımı yapıyorsunuz" kafasıyla taşşak geçmek içindi. Anlamanı beklemiyorum garip bir antifenerlilik huzur veriyor çünkü sizin gibilere.

2006 da teşvik primi verdiğiniz kabak gibi ortada neymiş efendim zaman aşımıymış. Haa verdik ama yakalasaydınız abicim bizene heee. Ondan sonrada ar damarı beyaz sayfalar...ahaha güldüm bak ne güzel oldu.!!

Hele kupa maçında şike yaptığı için teknik direktörü içerde olan,yöneticisini sik gibi ortada bırakan sekiztaş fahişesini saymıyorum bile.

Tamam şike yaptık. Hangi maçta kime para yedirdik kimi tehdit ettik kiminle aşna fişne olduk a.k. 11 maçta şike yapmışız hani bu şikeye aracılık edenler futbolcular hakemler hani nerdeeee?

Basın ilk 15 gün öyle yayın yaptıki şike yaptığımız kesindi karnımıza ağrılar girecekti kalp spazmı geçirecektik yemeden içmeden kesilip körpe dimağlarımız bu hayasızlıkla çatlayacaktı...

Hani nerde bu deliller ispatlar şike paraları amına koyim yaaa...Bu basını siksek az gelir.. Amına kodumun çocukları azıcık şeref varsa gelmesinler Şükrü Saraçoğluna...Öyle iki maçta protestoyu saymayız tüm sezon siktirsinler gelmesinler..

pelezinho dedi ki...

aynen katılıyorum abi.eğerki bir temizlikten bahsedeceksek bu gibi pislikleri de temizlemeliyiz.yoksa bana türk futbolunda temzilikten falan bahsetmeyin bu gibi sıçanlar olduğu sürece.bu şerefsiz bir ay kadar öncede bu minvalde bir yazı yazmıştı.bende bu yazıya göre birşeyler düşmüştüm bloğa.

http://tolgaem.blogspot.com/2011/07/ulan-senide-spor-yazar-yaptlar-ya.html

koala dedi ki...

@ Adsız; ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. sizin temel probleminiz, kendinizi her şeyden üstün görmeniz. bir bok değilsiniz, bu süreçte bunun farkına vardınız ve sizi çıldırtan da bu.

Adsız dedi ki...

@koala
tamam ateş olmadık cürümümüz hiçbiryeri yakmasın. Bizim şike yaptığımızı g.tünüzden uyduran sizsiniz hacı bizdekibarca ispatlayın hangi maç naısl olmuş diyoruz.Bizim tüm hesaplarımızı F tipi polisler didik didik ettiler bir sikim çıksa bin kere yazılırdı.

Ama bak onu yazacaklarına aziz yıldırımın yönetimdekilerle yaptığı müstehcen mahrem konuşmaları yayınlıyorlar.Böyle amcık haberciliğe biz tepki gösteriyoruz onlarda bizi protesto ediyor.Neremizle gülelim bilmemki.

Şimdi aziz yıldırım dinlemeye takılan görüşmesinde"lan olum TS başkanına cevap vermiyoruz ya ne göt oluyorlar haa" dediği konuşmayı yayınlamanın basın ilkesiyle bağdaşan hangi yönünü görüyorsun? Yarın biride çıksa senin arkadaşınla telde yaptığın"Olum kızda ne göt vardı ne çakılır hee" dese bunuda basın yayınlasa saygımı duyucaz A.K.

Ha sivas eskişehir hatır şikesi yaptı diyorsanız ozaman TS nin antep bursa maçları hatır şikesinin allahıdır. hatır şikesinin cezası neki ? Bursanın antepin TS ye oynadığı oyunla bize karşı oynadığı oyun aynımıdır?

Ben sana bişi diimmi? bu soruşturmadan bir sikim çıkmaz. TS liler devleti ele geçiren bürokrasileriyle bu işin içinde ve onlarda yüzüne gözüne bulaştırdılar. Savcısından polisine TS ayağı var bu işin.

Her otu boku geçtim korcanın tutuklanması bile bu soruşturmanın TS ayağı olduğuna kabak gibi ispatıdır. Niye yedin lan o golü tutuklaması... varmı böyle aşşağılık bir olay..şerefsizler bakalım FB-TS maçları nasıl oynanacak kavgasız görücez!

Ercanı eleştireceğine Korcan neden tutuklu bir yazıver bir zahmet bizide aydınlat!

Adsız dedi ki...

Ulan kendilerine gelince soruşturma devam ediyor, bize gelince şike yaptığımız bal gibi ortada. Hayırdır amk şike parasını verirken yanlarında mıydın?
110 dk da bi gol atamıyorsanız suçu başkalarında değil kendinizde arayın amk.
Yok Beşiktaş maçı sattı, yok Denizli teşvik primi aldı... Siz şampiyon olunca her şey temiz, başkası olunca şike var.
Yok fener düşerse ligin marka değeri düşermiş. Hangi değer amk. Kaç ülkede yayınlanıyor bu siktiğimin ligi? Madem siz size yetersiniz siktirin gidin Bank Asya'ya. Hatta tek başınıza bir lig kurup her sene şampiyon olun. Nede olsa siz size yetersiniz.

Melih ERTAN dedi ki...

@Adsız: GS'ye BJK'ye giydirirken o kadar emin konuşmussun, laf FB'ye gelince "hani kanıt?" demeye başlamışsın. Sadece bu kısım için biraz objectif olun diyorum. Koala'nın dediği gibi bi'sik değilsiniz. Tutturmuşsunuz 17'e 1 türküsü, kendi cumhuriyetinizde söyleyip duruyorsunuz? Hiç sordun mu kendine neden FB'li olmayanlar FB'den nefret ediyor diye? Önce bu sorunun cevabını bulun gerisi gelecek zaten.
Melih.

Adsız dedi ki...

@adsiz: Teshisim dogru gercekten, esas sorun ar damarinin hic olmayisi!!

Adsız dedi ki...

Acil baska bir yazı bekliyorum, bu sayfayi her actigimda su insan musveddesini gormek istemiyorum.

Adsız dedi ki...

@adsız

Ar damarcısı oku bakalım şu haberi bakalım utanma duygun gelişmişmi? Ar etkisini burda yaz bizde görelim.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/18445053.asp?gid=381

1 milyon nereye gitti nerde bunun belgesi yerine gazete küpürü yollamak hee..Tam ar damarcısına yakışır bir uygulama:)

@melih ertan

Bizden herkes nefret ediyor ozaman küme düşelim:bumudur yani? Ne kafasıdır kardeş bu ne kullanıyorsunuz söyleyin bizde kullanalım.

Bu şike soruşturması TS nin bize duyduğu acaip kin ve düşmanlık yüzünden onların bürokrasisi, polisleri, savcıları ile başladı ama olay uzadıkça göreceksiniz GS ve BJK de bulaşacak bu işe ve onlar sıyıramayacaklar ..Demişim 11 temmuzda....Müneccim değilim ama tamda dediğim gibi oluyor.

Zaten bu 2006 muhabbeti ilk çıktığında sadri şener dallamasının GS ye hiçbir şey olmaz olamaz demesinin sebebide buydu.yani ulan biz fenere giydirmek için tasarlamıştık bu operasyonu sulandırmayın demek istiyor kel kafalı bunak.

hadi siz yine bir nebze, yedik bir bok nasıl sıvarız telaşındasınız onu anlarımda BJK yaptığı nedir lan ar damarcısı sana diyorum açıkla bir.Sik gibi ortada bıraktılar teknik direktörünü yöneticisini.Şike yapılmış olacakta klubün haberi olmayacak heee...o ayağa takılıyorlar yersen.

1 e 17 ,17 e 1 laf ebeliğine sıra gelmedi daha dur şikedeyiz henüz.

Aziz yıldırımı nerdeyse sıçarken dinlemişler.Sanıyorum basının elinde Aziz Yıldırımın yeni evlendiği eşiyle yaptığı konuşmalarda vardır. Çok yakında bu aşşağılık şerefsiz orospu çocuğu amcık basında bu konuşmalarıda okuruz bol bol.

Aziz: Aşkım akşama yemek yapma ayarlarım ben bişiler
Eşi: Tamam canım bende hep ayarlarsın diye bekliyordum.
Polis: Maç ayarladığınızı anladık nedir bu durum?

Böyle amcık haberciliği yapan basını Ercan eleştirdiyse öpüp başıma koyarım lan ben onu.

Ar damarcısı seni unutmadım noldu açıkla hele bu gazete küpürlerinden hesap kapama olayını?

Adsız dedi ki...

@adsiz: Eger haber dogruysa ve gercekten Galatasaray o sene (ki o sene Ribery'nin parasizliktan kacirildigi, oynayan oyunculara para verilemedigi senedir) 1 milyon Euro'yu son macta tesvik diye Denizli'ye gondersiyse derhal kume dusurulmesini butun kalbimle dilerim. Bunu soyleyebildigim icin benim ve benim gibi dusunenlerin ar damari var, sen ve senin gibi dusunenler ise arsiz ve yuzsuzsunuz. Maalesef sizin camiada da senin gibilerden hayli bolca var...