18 Ağustos 2011

Mourinho futbolun en büyük utancıdır


Jose Mourinho denen adam futbol tarihinin en çirkin karakteridir. Bu kadar yıldır izlediğim futbolda, daha mide bulandırıcı bir adam izlemedim.

Asla kendisi kaybetmiyor, hep hakemler suçlu. İngiltere'de, İtalya'da, İspanya'da... Kaybetmeyi bilmeyen insanlar, kaybetmeye mahkûmdur.

Şu soktuğu parmağını, evirip çevirip götüne kadar sokmak lazım.

Bana ilginç gelen, bu adamın neden sevildiği? Mantıklı, akıllı bir adam Mourinho'yu neden sever, neden başarılı olmasını ister?

Bir adamın gözünü çıkartamadığı için mi?

Şuna bile savunma gelir, "Yaa son dakikalardı, stresti" diye.

Aşağılık, her ağzını açtığında lağım kokusu yayılan, sportmenlikle ilintisi olmayan, bulunduğu yeri halen hazmedememiş, garip bir adam.

Real Madrid, her iki maçta da, sahaya maksimumunu verdi ama Barcelona'nın maksimuma ulaşmayan performansı bile kupayı almaya yetti. Bu kadar sinir, çirkeflik, iğrençlik bunu gördüğünden ötürü.

Herif oyuncularının yapabileceğinin en iyisini sahada görüyor, rakibe bakıyor; adamlar yüzde yüzle oynamıyor, ona rağmen sahada taşak oğlanına dönüyor.

Barcelona maçları hariç bu tiksinç yaratığın başında çıktığı hiçbir takımın maçını izlemem.

Şu adamı destekleyen makul insanlara sormak gerekir, "Sevdiğiniz, izlemekten zevk aldığınız oyun bu mu? Ve böyle mi devam etmesini istiyorsunuz?"

Kendisinde her şeyi yapabilme gücünü gören, kendisinden başka herkese tepeden bakan ve aşağılayan, kazanmak adına sahada her türlü çirkinliği oyuncularına aşılayan bu adamı destekleyen kimse sporsever olamaz.

Neyse, her Barcelona maçında biraz daha küçülüyor, bundan sonra ne yapacak hep birlikte göreceğiz.

Futbol bu adamlar gibileri yüzünden gün geçtikçe kirleniyor, izleyebileceğimiz bir oyun kalmayacak yakın vadede. Çünkü tıpkı hayatta olduğu gibi futbolda da böyle boktan adamlar saygı görüyor, seviliyor, 'fenomen' denilerek iğrenç karakterleri örtbas etmeye çalışılıyor.

Başarı için her yol mübah olmamalı. Ve kaybettiğinde rakibinin elini sıkmayı bilmelisin.

28 yorum:

Dejan dedi ki...

mou'yu sevemek için ancak mou gibi olmak lazım. zaten ibneydi ama bugünden sonra bu kıyas kabul etmez.

Saunders82 dedi ki...

Ben kulağından çekti sandım senin ananı sikiim dedim daha boktan bir hareket yapmış. Sanırım Barcelona yardımcı antrenörüymüş. Tüm saygınlığı bitti o an gözümde. Aynı boku Galatasaray-Roma maçında Capello da yemişti ama bu onu da geçti. Bu hareketten sonra anasının amına kadar yolu var Mourinho'nun...

Saunders82 dedi ki...

Yalnız futbol dünyasının en mide bulandırıcı karakteri bu herif diye linke tıklayınca arkada duran bıyıklı adama minimum 5 saniye baktım kim lan bu herif dedim :) İnsan direkt ona yoğunlaşıyor istem dışı...

Hikmet KESKİN dedi ki...

Mourinho böyle birisi. Sevilecek adam değil (Ben severim, orası ayrı), çirkeftir, sağa sola laf atar. Ama Mesut'un neden o kadar sinirlendiğini gösteren fotoğrafı, David Villa'nın kırmızı kart yemesine sebep olan hareketin fotoğrafını, Barcelona yedek kalecisi Pinto'nun hareketlerinin fotoğrafını koymayıp sadece bu fotoğraf üzerinden yorum yazmak taraflılıktır. Bu fotoğrafları koymayıp Mourinho'nun fotoğrafı üzerinden insan yargılamak sizin en çok şikayet ettiğiniz durum olan basın sansürü değil midir? Ayrıca işler biraz boka sarınca kendilerini tank ile vurulmuş gibi yere atan, ortamı germek için elinden geleni yapan, dakikalarca yerde kıvranan ve hakem kart çıkarttıktan sonra lastik top gibi havaya sıçrayan Barcelona'lı futbolculardan da biraz bahsetmenizi beklerdim. "Yazının konusu o değil" diyeceğinizden eminim. Ama bence maçın o noktaya gelmesine sebep olan hareketler onlardır.

Şöyle bir durumda var tabii; Siz Mourinho'dan nefret ettiğiniz için sizin gözünüze o hareket batmıştır. Olabilir, hakkınız var. Bende Barcelona'dan nefret ettiğim için Barcelona'lı futbolcuların hareketleri gözüme batıyor.

Bu eleştirilere de "Sizi ilgilendirmez, istediğimi yazarım, isteyen okumasın" tarzı cevaplar yazabilirsiniz.Yazılarında bu yüzden yazılması lazım zaten değil mi?

ozdmroz dedi ki...

Mori benim için fenomendi, Real'e geldiğinde olsun ya gene severim demiştim.Real'i bile destekliyordum. Bu seneki Barça maçlarında adam bildiğin tecavüze uğradı, kendini kaybetti, bu yaptıkları da iyice düşman sayısını artırdı. Ben Porto'dayken, Chelsea'deyken ki hallerini istiyorum. Dön be Mori özledim seni :) Bu Barça nefreti seni yoldan çıkardı iyice.

koala dedi ki...

@ Hikmet KESKİN; Mourinho'yu tek fotoğraf üstünden eleştirmiyorum ki. Bugüne dek yaptıklarını üst üste koy, açıklamalarını, kazandıktan sonraki küstahlığı ile kaybettikten sonraki çaresiz ağlamalarını nasıl bir adam olduğunu görürsün. Bu herif iğrenç bir adam ve işin kötüsü kaybettikçe daha da iğrençleşiyor.
Her şeyi bir kenara geçtim, sadece bu fotoğraf bile yetiyor onu anlatmaya. 'Koskoca' bir teknik direktöre, üstelik Real Madrid gibi bir takımın başındaki adama bu yakışır mı? Yorum senin...

Hikmet KESKİN dedi ki...

Kesinlikle yakışmaz. Onun savunulacak bir yönünü bulamıyorum. Keşke olmasaydı, Mourinho'yu severim dedim ama üzüldüm yaptığına, utanç verici buldum. Kendisini küçük duruma düşürdüğünü düşünüyorum. Ama maçtaki sadece O'nun hareketini ön plana çıkartıp David Villa ve Pinto'nun hareketlerinden bahsetmemek haksızlık olmuş. Madem sahalardaki bu tip hareketlerden iğreniyoruz, istemiyoruz, hepsini koyalım ve beraber lanetleyelim. AKP politikası gibi oluyor bu şekilde ön plana çıkartılan konular (Kendisine yapılınca sayfa sayfa, manşet manşet ön plana çıkar, diğer tarafa yapılınca üç maymunu oyna).

kalihan dedi ki...

Ben tutuyorum jose'yi. Boyle bir Barcelona varken Real'e gelmesi buyuk bir kafa tutma. Aradaki farki da hizla kapatiyor sanki. Normalde Barcelona'yi tutarim ancak Jose'nin kavgasi da saygiyi hakediyor. Cirkefligine gelince, bizim Bulent Kaptan da cirkefti. Tezahurati hatirlayalim :
Kufur eder, dirsek atar
Kaptanimiz Bulen Korkmaaz !! :))

Adsız dedi ki...

futbolun "güzel!" tarafında olduğunu iddia edip, kendi boklarını asla görmeyen ve rakip takımdan herkese küfür eden anası sikişmiş orospu evlatlarından (kısaca türk barça taraftarları mı desem) daha az kötü değil bence bu adam. hastasıyız. onu sevmeyen ölsün hatta..

ayrıca gelin itiraf edelim. adam mükemmel. hepimizden mükemmel. kıskanıyoruz değil mi? :(

bu yorumu da küfürlü diye onaylamazsan ironik olur.

Adsız dedi ki...

rakibinden nefret ediyorsan, iki maçı da domine ettiğin halde kaybediyorsan elbette sinirlenirsin. çok garip geliyor bana sahada olanları eleştirmek, gerçekten..

ben olsam aynılarını yapardım. barcelona taraftarı orospu çocukları da yapardı. ama futbolcu ya da teknik direktör değilim. benim yerine kavga eden, tekme atan, pislik yapan görünce tapıyorum. normal olan da bu..

kazanınca kolaydır centilmenlik nutukları...

koala dedi ki...

@ adsız, adam mükemmel dediğin Mourinho'ysa mükemmelliğin tanımının yeniden yapılması gerekir.
kaybedince sinirlenirsin, üzülürsün ama iğrençleşmezsin. eğer onu yapıyorsun bu işi yapmayacaksın.

valla ben de Türk Barcelona taraftarıyım sözünü üstüne alınmadım.

Adsız dedi ki...

nede olsa f.terim yakın arkadaşı. bana arkadaşını söyle hesabı.

Adsız dedi ki...

Tabi olayın başka boyutunda Fatih Terim var. Rakibe, hocasına küfür et dayılık tasla maç bitincede salak saçma gülücüklerle yaaa stresten olabiliyor böyle şeyler de..

Fatih Terimin karakter ve çalışma tarzı olarak bu adamdan ne farkı var?

koala dedi ki...

@ Adsız; Fatih Terim'i bana neden soruyorsun ki?

salva dedi ki...

bir tarafta pepe,khedira,marcelo gibi kiralık katiller ve akıl hocaları mourinho ...
aynı FB gibi bizim paramız var biz en büyüğüz sanrısı ile sürekli kazanmak için her türlü çirkefliği yapabilme potansiyeline sahip bir camia .

diğer tarafta ise işi sadece futbol oynamak olan, onca kasti tekmeye ve dirseğe rağmen, sinirlenmeden oyununa devam eden (sanırım la masia da alınan bir kültür bu) yenilgiyi hazmedebilen (cl inter yarı final serisi) bir ekip.

david villa tokat atmış, çok ayıpmışmış ... iyiki futbolcu değilim, marcelo o tekmeyi attıktan sonra direk suratına uçan tekme ile girerdim herhalde ...

Adsız dedi ki...

olayin oncesinde mourinho nun kafasina vurdugunu bilmiyor musunuz,yoksa gormemezlikten mi geliyorsunuz!

Kaan dedi ki...

Ortamı kendi gerdi sonra en çabuk patlayan kendi oldu.Barcelona'nın Real'i yine ve her türlü nasıl yendiğinden öte Mou konuşuluyor.Dikkatı ve tepkileri futboldan çok kendi kişiliği üzerine çekmeyi başardı.Mou çirkefliğin kralı doğru ama Barcelonalı oyuncularda çirkefliğin prensi aynı şatoda yaşıyorlar.

Dejan dedi ki...

adsız troller basmış blogunu abi.
cevap yazmaya dahi değer değil.

Saunders82 dedi ki...

Messi'nin kendini yere atma huyu her zaman vardı, Rijkaard onu 2. yarı oyuna sokup Chelsea'ya karşı ilk defa oynadığında da yapmış ve korner köşesinde o İspanyol sol beke kırmızı göstertmişti. O gün bugündür yerde fazla kıvranıyor kart çıkınca hemen ayağa kalkıyor. Çok sert tekmeler de yiyor. Onlara da profesyonellik adı altında yapın deniyordur.

Ama Marcelo da insan gibi dalmıyor, bişey olmasa da ben de onun dalışlarını daha da göze batırmak için kendimi yerden yere yuvarlardım bir an önce kırmızı yemesi için. Yemeyince Fabregas'a sardı orospu evladı. Onun bacağını kırıp, koparıp eline vermek lazım bir daha öyle dalmaması için. Maçın utanç anı odur benim için. İnsan rakibine saygı gösterir. Aynı işi yapıyorsunuz ve bunu ayaklarınız sayesinde yapıyorsunuz.

koala dedi ki...

@ Kaan Kavuşan; ne diyeyim ki Kaan. adamlar böyle, garip bir dünyaları var

il capitano dedi ki...

mourinho'yu da barça'yı da real'i de sevmem.Galatasaray'dan sonra Atletico Madrid'liyim ama şu olayda Barçalılar karı gibi vurup kaçması hoşuma gitmedi.Roma-Galatasaray maçında polislerin arkasına saklanan yavşak Lima geldi aklıma!Villa Mesut'a vurdu kaçtı saklandı pezevenk.Pinto'dan başka adam yok koca Barça'da,bir tek o göstererek vurdu.

kimileri profesyonellik diyebilir de ya vurmayacan çekilecen ya da delikanlı gibi vuracan,yavşaklık yapmayacan!

Adsız dedi ki...

Bu yukardaki ilk adısız'a kimse laf söylememiş ilginç.Acaba hangi orospu çocukluğundan bahsediyor.Eğer adama aşık olmuşsan ve kendi dünyanda bir kahraman yapmışsan bu seni de aynı orospu çocuğu yapar.

Orospu gibi 9 kişiyle karı gibi savunma yapan,kendi takımı alehine hakem hatalarını günlerce spekülasyon malzemesi yapan fakat kat kat fazla olan lehte hataları görmezden gelen,rakibin oyuncularına,teknik adamlarına maç öncesi ve sonrası olmadık laf oyunları ile saldıran,rakip top çevirmesin diye çimleri kesmiyen,sulamayan,saha içinde her türlü KANCIK faulü olağan karşılayan bir OROSPU ÇOCUĞU teknik adam müsvettesi nerden FENOMEN oluyormuş.

Yukarıda adamın biri de Messi'ye laf etmiş.Zekice.Ulan o Messi'nin yediği tekmeleri,dirsekleri hanginiz yediniz ve arkanızı bile dönmeden,rakibe tek laf etmeden geçirdiniz de laf ediyorsunuz.Ben böyle ibnelik görmedim.Messi dünyada görüp göremeyeceğin en sakin adamdır.Ufak tefek isyan
etti son maçta,bu gelip bir tarafınızı mı zorladı.

Son olarak yine adsız,Tito'nun ilk Mourinho köpeğine vurduğunu iddia etmiş.Halbuki o görüntüyü devlet televizyonu makaslamış,Mou alçağının hareketini kesmiş ve sonrasını göstermiş.Bu dangalak da buna kanmış.Tabi işiniz gücünüz üç kağıtçılık,şerefsizlik.

Adsız dedi ki...

sevgili koala, arkadaş olduğun insanlar yüzünden objektif olamazsan bunu anlarım. ama bunu itiraf etmeni de beklerim. twitter'da iletişimde olduğun bazı insanlara bir bak.. 5 kişi 8 kişi 10 kişi her neyse, bu civarda bir kitle. birçok konuda anlaştığınız gibi, futbolda da uyuşabilirsiniz. barcelona yı sever, madrid den nefret eder, mourinho dan tiksinirsiniz. iyi hoş da, maç esnasında ve sonrasında girilen tweetlere bakıldığında sikmeli sokmalı küfürlerden, ölün geberinli beddualara kadar söylenmedik laf kalmıyor. "sinirleniyorsan takip etme" dersin, e rt diye bir şey var, kaçmak çok kolay olmuyor. sanal alemi adeta işgal etmiş bu kitlenin karşısında madrid destekçisi yok gibi.. dolayısıyla, yanıt almadıkça hep beraber gaza gelip daha da itici bir hale bürünüyorlar.

bu insanlar, nefret ettikleri real madrid ya da fenerbahçe ya da x takım taraftarlarından zerre kadar farklı değiller. elbette bunu inkar ediyorlar. papazın çayırına sallayıp, barcelona çayırında aynı şeyleri yapıyorlar.

sözün özü, arkadaş olduğun için "güzel insan" gördüklerin hiç de öyle değil. mourinho dan daha az orospu çocuğu olmayıp ona küfür eden ancak kendini tertemiz gören bu kişilere karşı uyarıcı olmanı falan beklemiyorum elbette. benim derdim, diğerlerinden zerre kadr ümidim yok, en azından senin empati sahibi olabilmen.

çünkü yazılan tüm yazıların tüm mesajların öznelerini değiştirip yazabiliriz. ama bunlar öyle bir çete ki 2009 dan beri nereye baksak karşımıza çıkıyorlar. birbirlerini gazlaya gazlaya en doğru en dürüst kendilerinin görür olmuşlar. rakip tarafta her ne varsa kim varsa küfür küfür küfür.. e o zaman birileri çıkar bloga "orospu çocuğu barça taraftarı türkler" falan yazar, siz de twitterda "böyle böyle bir mesaj gelmiş. yuh lan. bu türkler her boku abartır ispanya da bile böyle değildir" diye eleştirirsiniz.

iyi de bu ortamı yaratanlar gerçekten madrid ya da milan ya da arsenal taraftarı değiller. barcelonalılar. yani adsız küfürbaz haklı burda aslında, arkadaşların değil. takımımız aynı diye, görmezden gelmeyelim derim.

oraya buraya değil, sana yazıyor olma sebebim de (mecbur olmadığını bile bile) daha objektif bakabileceğini düşünmemdir.

barça daima dedi ki...

vilanova önce vursa morinhonun parmağını gözüne yer miydi!adam sakince orda dururken gelip kulak göz karışık yapıyor puştluğunu.
ayrıca barçalı oyuncu ne yapsalar ayakta kalmalı.düşmemeli.madritliler de erkekçe vurmalı sarı kırmızı yememeli.futbolda sertliğin de kandırmacanın da cezası vardır.marcelo messinin karın boşluğuna tekme attı mı!ee ne yapsın messi!yumruk mu sallasın.bilmeniz gereken şu.barça daha organize ve oynayan bir takım.bu sahada da görülür.madrit de sıkı takım.ama la liga da hakemlerden yana hep bir rahatlıkları vardır.barçalılar bunu bilir.ve ona göre gerekeni yapmaya çalışır.sertlik mertlikse sizi ne messi ilgilendirir ne tiki taka ne futbol...pepenin marcelonun ve benzerlerinin hareketlerinden bir klip yapın izleyin.size ne futboldan güzel oyundan..ya da boks maçı izlersiniz.

Adsız dedi ki...

"Real Madrid'in haklarını savunuyor kardeşim" , "yenilgilere karşı bir stres patlaması yaşıyor,normaldir" , "aynı durumda olsa Barça'lılar da saldırırdı" , "Mourinho zaten böyle matrak biridir,abartmaya gerek yok" , " Mourinho'yu severim ama bu hareketi olamamış,yine de hak veriyorum" bla bla bla....

Real ve Mourinho severler bu gibi lafların arkasına saklanıp olayı örtbas etmeye,küçültmeye çalışıyorlar.

Halbuki şunu anlamıyorlar,bu rekabet Real-Barça taraftarı olması meselesini geçti.Mourinho ve Barça arasındaki bir savaşa dönüştü.Daha önce de derbiler oluyordu,Real yine yeniliyordu ama hiç bir olay çıkmıyordu,Mou geldikten sonra olaylar çığrından çıktı.Kral kupasında Barça yenildi,uzatmalarda Real paso yatıp zamana oynadı ama bir tane barça'lı oyunu sabote etmedi,Real'în kupayı almasını gözü yaşlı oturarak izlediler.

Olay şundan ibarettir; Mourinho İspanya'ya geçip kahramancılık oynamak ve Real'i Barça egemenliğinden kurtarmak istedi.Ama yemedi,ne yaptıysa rezil oldu.O da yavaş yavaş en iyi bildiği işi yapmaya başladı.Önce saha için sertliğin dozunu inanılmaz boyutlara taşıdı,baktı ispanyadaki hakemler Pepe ve türevlerine müsama gösteriyor,aynen oyuncularını teşvik etmeye devam etti.Sonra saha içindeki bu sertlk sonucu iki takım oyuncuları ve klüpler arasında gerginlikler arttı,Mourinho sonuna kadar kullandı bunu...Hakem kararlarını haftalarca tartışmaya açtı,tek yanlı propaganda yaptı,yetmedi Pep'e laf çakmaya başladı,UEFA-UNICEF bağlantısını kurdu...Oyuncularını ve Real taraftarını yenilgilerin sebebi olarak hakem hataları olduğuna ikna etti.Hiç kimse Mourinho'nun başarısızlıklarını ve Barça'nın başarılarını konuşmadı bu süreçte.

Hala devam ediyor Mourinho hiç utanmadan,hiç sıkılmadan.Kenarda her pozisyonda hakemlerle oynuyor,provakativ hareketlerle oyuncuları ve seyircileri tahrik ediyor.Oyuncularını yaptıkları sertlikler sonrası hep teşvik ediyor.

Sizler bu adamı yenilgilerin intikamını alacak "kurtarıcı ve kahraman" olarak görüyorsunuz ama çok fena yanılıyorsunuz.Pellegrini döneminde Real Barça'yı çok fena zorladı,nerdeyse yeniliyordu barça ama bir tek olay bile çıkmadı.Üstelik Pellegrini çok daha iyi futbol oynatıyordu.Şimdi Mourinho başarı gelsin de nasıl gelirse gelsin diyor.

Mourinho kahraman olmak istiyor,Mourinho Şampiyonlar ligini almak ve adını efsane olarak yazdırmak istiyor.Tüm hırçınlığı bunu yapamıyışındandır.

Unknown dedi ki...

@ adsız

o kadar çok adsız var ki hangisine demiş olacağım:)

mourinho'nun barcelona ile kavgası real madrid'in başına gelmeden önce başlamıştı. hatırlarsanız chelsea maçlarında da bunu sıklıkla görüyorduk. hatta yukarıdaki bir yorumda bahsetmişti birisi bu maçtan. işin asıl adamın tek derdi barcelona'nın başına geçmek, ama olmadı. olmuyor. çünkü geçmişinde barcelona önemli bir yer tutuyor adamın.

neyse, ben mesela chelsea'nin başındayken mourinho'yu çok severdim. bir de o zamanki hareketleri filan komik geliyordu ama sonra iyice boku çıktı. her şeye bir atarlanma sevdası başladı adamda. http://www.youtube.com/watch?v=kPGx2hkhnhw&feature=player_embedded şu hareketin "öff leş gibin goguyon lan"dan başka bir anlamı yoksa mourinho'yu savunmak için bir neden yok. ki real madrid'in yenmesini isteyen azınlık gruptanım ülkedeki:))

ve son olarak da twitter'daki barcelona taraftarları çok sıkıcı lan. (bizdekileri diyorum.) galatasaray-fenerbahçe maçında bu kadar gaza gelmiyorlar. adsfgfhf

Saunders82 dedi ki...

Chelsea'nin başındayken saygı görüyordu. Ferguson ve Wenger de saygı gösteriyordu. O zamanlar daha ciddiydi. Inter'le aldığı şampiyonlar ligi götünü feci şekilde kaldırmış. Kibiri herşeyin önüne geçmiş. Yazık bir adam saygınlığını bu kadar kolay yitirmemeli...

Ama ona da hak veriyorum, artık delirme noktasına gelmiştir. Her yıl minimum 6 maç yapıyorlar her birinde tıpayı takıyor Barcelona. Fifa'da bu kadar yenilsen sabrın bir yerden sonra taşar bu adamlar bundan para kazanıyor ve tek rakibi var ona durmadan yeniliyor. Zor...

koala dedi ki...

@ Saunders82; sana hep dedim "Barcelona siker" :)