24 Eylül 2011

Hakikaten 'küresel' eylem olmuş


Bugün İstanbul'da Küresel Eylem Platformu tarafından "İklimi Değil Sistemi Değiştir" isimli mitingden iki kare görüyorsunuz.

İlk fotoğrafta, belli ki Coca-Cola'ya bir gönderme var. "Anti Capitalista" benzer bir fontla yazılmış. İyi de güzel kardeşim sen eylemi Peru'da, Kolombiya'da ya da İspanya'da düzenlemiyorsun ki. 'Anti Capitalista' diyerek, bu halka nasıl anlatacaksın derdini.

Aşağıdaki fotoğrafta da, ablamız "Stop Global Warming" diye bir tişört giymiş ablamız. Sanırsın eylemin merkezi Londra.

Dili bile halktan kopuk bir eylemde, insanlar kendi kendini tatmin ediyor. Şu pankartlarla, sokaktan geçen bir tane adamı ikna edebilir misiniz acaba?

Zaten bu halkın yüzde 45'i İspanyolca'yı bilir, yüzde 90'ı da İngilizce'yi ana dili gibi konuşur. Tam kendin pişir, kendin ye tadında olmuş eylem.

Anlatmak istediğini halkına anlatamayan bir eylemden bir bok olmaz. Ayaklar bir gün yere basar umarım.

3 yorum:

Ulaş dedi ki...

Uslu çocuk eylemi.

"Eylem yapmak tabiki herkesin demokratik hakkıdır. Herkes tepkisini gösterebilir" söyleminden yola çıkarak tepkisini bu şekilde gerçekten gösterebildiklerini sanıyorlar. Buyrun eylem yapmış olmak için veya piyasa yapmak veya asi çocuk gibi görünmek için sokağa çıktınız ne sike yaradı?

"Anti kapitalizm" veya "kapitalizme hayır" ha oldu. Bugüne kadar hep kapitalizme evet dedik de o yüzden oldu sanki bunlar.

Sınıf bilincinden bihaber, net bir fikri ya da net bir düşüncesi olmayan bir grup züppe dünyayı siz kurtaracaktınız sanki.

berxwedanjiyane dedi ki...

solunda sorunu bu değil mi aslında abi.tek yaptıkları kitapları okumak ve kitaplarda kalmak.bi kaç anlamsız laf edeyimde beni bilgili sansınlar çabalarında herkes kimsenin derdi mendil satan bi çocuğun derdi değil.kaçı sokakta ki adamın dilinden konuşabiliyor.hadi yine iyimser olayım yüzde 10 diyim.artık ciddi anlamda ben bile sıkıldım bu işten.oturup sabahtan akşama kadar bi masada tartışmalar,devrim yapmalar en önemlisi çay ve sigara içmeler.açık ve net söylüyorum küçük bir 'çoğunluk' dışında kimsenin adam gibi bişiler yapabileceğine inancım yok.umarım ben göt olurum ama ne yazık ki durum bu.yılda 3 5 gün kalabalık toplamak dışında yapılan bi bok yok.

cihan dedi ki...

yaptigi her ama her eylem, her hareket uzerinde bu kadar egreti, bu kadar itici, bu kadar yapay duran baska bir millet yoktur, olamaz. bilmiyorum turk insani ne yapabilir. uzerine hic bir sey yakismiyor bu milletin. olmuyor abi yapmayin hic bir sey. oturun evde falan. bak su fotolara bakiyorum aldigim tek mesaj: 'bakin biz toplandik, vay be nasil da protesto ediyoruz, tipki yabancilar gibi' otesi yok.