3 Ekim 2011

İyi ki, siktirip gitmişsin

Türk futbolcusunun en önemli sorunlarından biridir, kültürel birikini hiç düşünmeden çok konuşması. Konuştuğu süreçte konuşulacağını bildiği için de sürekli konuşur.

Hakan Şükür bu 'ekolün' en önemli temsilcilerinden biriydi. Daimi mesaj verme kaygısıyla, hep konuştu, boş konuştu.

Hakan Şükür'den bayrağı devralan Arda, Türkiye'den ayrıldıktan sonra da, konuşma geleneğini sürdürdü. Arda gittiği günden beri konuşmaya devam ediyor. Hangi Arda yapıyor bunu? Basından şikâyet eden Arda (!)

Arda da, tıpkı milletvekili abisi gibi yabancı futbolculara bindirmiş ve "Biz 50 bin dolarımızı alamazken yabancılar helikopter bakıyordu" demiş.

Türkiye'de ya da dünyada futbolcular, hak ettiklerinin çok üstünde para kazanan meslek gruplarının başında geliyor. Eğitimleri yarım yamalak, iki-üç kelimeyi biraraya getirmekten aciz adamlar, ne yazık ki, endüstri haline getirilen bir eğlence aracının içinde yıllık 500 bin ile 4 milyon Euro para kazanıyorlar.

Kimileri rahat rahat 'helal olsun' diyebilir ancak hayatın içinde yaşanılanlara bakınca böyle düşünmem mümkün değil.

Bugün üniversite mezunu yüzbinlerce genç işsizken, hayatının neredeyse yarısını okumakla geçirmiş bir uzman doktor 3 bin lira alırken, insanların yaşamlarını etkileyecek ve adaleti sağlayan hakimler 4 bin lira alırken, öğretmenler bin 800, memurlar bin 500, işçiler 658 lira alırken, liseyi ittire kaktıra bitiren bir adamın "Biz 50 bin dolarımızı alamazken" diye cümleye başlaması, en hafif tabiriyle söylemek gerekirse şımarıklıktan başka bir şey değil.

Kendisinin aldığı 50 bin doları, yıllık olarak kazanamayan milyonlarca insan var. Evlerine et girmeyen insanların yaşadığı bir ülkede, 500 bin dolarlık villada oturup, altında 200 bin Euro'luk arabayla gezen bir futbolcunun, salt yabancı futbolcuya geçirmek için söylediği bu cümle, kendi küçük dünyasını da ele veriyor.

Galatasaray'da artık gelenek haline gelen yabancı düşmanlığı, bu takımın senelerini ve milyonlarca dolarının çöpe atılmasına neden oldu.

Bu beyzadelerin, gelen her önemli yabancı futbolcuyu yalnızlaştırma politikası nedeniyle onlarca futbolcu ayrılıp gitti. Bu adamlar giderken, oynamadığı dönemlerin paralarını da aldı.

Şimdi Arda'ya sormak lazım; sizin bu çağ dışı ve artık faşizm çizgisine kayan yabancı düşmanlığının Galatasaray'a faturası ne kadardır?
Sen Galatasaray'a bu kadar katkı sağladın mı?

Bu arkadaşlar sinema kapatırken, bu ülkede sinema yüzü görmeyen kaç milyon insan var, hiç aklına geliyor mu acaba?

Ya da bu arkadaşların bir gece kulübünde ödediği parayı, verdiği maaşı bir yılda alan insanlar olduğunu hiç düşünüyorlar mı?

Lan, liseyi bitirip bir mağazada tezgahtar, tornacının yanında çırak olsan 50 bin doları hayatında bir arada göremezsin. Nasıl bir şımarıklıktır bu, nasıl iğrenç bir düşünce örneğidir, anlayamıyorum.

Bu itleri, madenlerde çalıştıracaksın üç-beş kuruşa, gecekondularda oturmaya mahkûm edeceksin, cebine kuruş para olmadan alışveriş merkezlerine sokacaksın, bakalım 50 bin dolar akıllarından geçer mi?

Aldığınız parayı hak etmiyorsunuz, tribündeki taraftarı yabancı oyunculara karşı kışkırtmaya çalışıyorsunuz, basından şikâyet edip her geldiğinizde basına konuşuyorsunuz, sonra da ortalarda 'ben adamım' diye dolanıyorsunuz.

İnsanların 2 kap yemeği masasına koyamadığı, işsizliğin üniversiteliler arasında artık normalden sayıldığı, diplomalı gençlerin sokaklarda anketörlük yaptığı bir ülkede, yıllık 3 milyon Euro para kazanıp, sonra 50 bin dolar muhabbeti yapacaksın, biz de sen sadece Galatasaraylı'sın diye seni seveceğiz öyle mi? İyi ki, siktirip gitmişsin.

Düşün şu kulübün yakasından. Sığ, basit, faşist, ilkel fikirlerinizi de beraberinizde götürün.

15 yorum:

selaminko dedi ki...

çok doğru yazmışsın eline koluna sağlık.

bss dedi ki...

arda turan tam anlamıyla futbolcu orospusudur,athletico madrid e gittiğinde de taraftara yaranmak için şuursuzca laflar etti,burada birilerine tepki göstermek için hala şuursuzca laflar ediyor.

işin içine para girdiği zaman o ilişkide sevgi felan kalmaz,hadi madem çok iyi galatasaray lı gelsin bundan sonra ki kariyerini orta sınıf bir vatandaş derecesinde geçirecek maaşa oynasın?

Mario Jardel dedi ki...

yüreğine sağlık abi

Mahir Seyhan dedi ki...

Her tarafta yazıyorum burada da yazacağım.Arda Turan Endüstriyel Futbol'un oyuncağıdır.

aZaZeL dedi ki...

galatasarayımdan altığın her kuruş götüne girsin...

Semih dedi ki...

Helal olsun.Eline sağlık.

Adsız dedi ki...

Bu yazıyı yazan kimse okumakla para kazanmanın doğru orantılı olduğunu düşünerek zaten en başta hata yapmıştır.O yüzden yazının tamamı geçersizdir.

koala dedi ki...

@ Adsız; sen yazının geçersiz olduğunu düşünebilirsin ama okumakla para kazanmanın doğru orantılı olduğunu bir saniye bile düşünmedim. hak etmekle doıru orantılı olduğunu söylemeye çalışıyordum yoksa oraya bir işçinin aldığı parayı yazmazdım. tabii beyin senin, dilediğini düşünebilirsin

sago dedi ki...

müthiş bir yazı olmuş.yüreğine kalemine sağlık.zamanında(66 numarayı giyerken)benim için en büyük ödül GS forması giymektir diyen beyzadenin 50 bin dolar muhabbeti yapması ne kadar sığ bir karakter yapısına sahip olduğunu ortaya koymuştur.dediğin gibi iyiki siktirip gitmiş.

Barakuda dedi ki...

müthiş yazmışsın abi.. ben de kendi çapımda bu faşist, ahlaksız, çapsız adamların gerçek yüzlerini her fırsatta afişe etmeye çalışıyorum bizim mekanda.. ama o kadar az ki bunu yazan, muhalefet edebilen.. millet hala tapıyor bülent, hakanlar, şaş, arda vs gibi adamlara.. ve kazınmış beyinlere, değişmez bu.. bizim insanımız tapmaya ve biat etmeye bayılıyor maalesef.. koyun zihniyet..

okuması bile rahatlattı be..

byyesil dedi ki...

orta okula giderken bir hocam oğlum okuyupta ne olacaksın bu devirde ya topçu ya popçu olacaksan demişti adam. haklıymış adam şimdi üniversite okuyoruz iş bulabilecekmiyiz ailemize bakabilecekmiyiz acaba diye kara kara düşünüyoruz. Eline sağlık abi.

Adsız dedi ki...

eline koluna sağlık kardeşim elin kolun dert görmesinn!

Elve dedi ki...

"beyin senin diledigini düşünebilirsin" :DD çok güzel söylemişsin abi... götoğlanı madridin en pahalı sitesinde yaşıyor hala oradan laf ediyor.

cihan dedi ki...

yorumu yaziyi hic okumadan yapiyorum. eline koluna saglik abi, ne yazdigini adim gibi biliyorum cunku, iyi ki siktirip gitmisssinn.

simdi okuyorum. :)

cihan dedi ki...

abi arda bir ergendir, sonradan gormedir, apacidir. artik ne sayarsan. arabimizi baba parasiyla almadik der, ama lincolnun helikopterine laf sokar. o adam babasinin parasiyla mi aliyor helikopteri peki got?
uzaa arda uzaa. umarim ekolunun son temsilcisi olarak gitmissindir. galatasaraya layik degilsin. en fazla gozumde selcuk sahin, caner erkinsin. umarim fenere donersin gunun birinde.