29 Aralık 2011

Ama onlar kaçakçı!


Aleviyse, haftalar öncesinden evlerini belirlersin, çoluk-çocuk-kadın-yaşlı demeden palalarla doğrarsın, kılıf olarak "Solcular birbirini öldürdü" dersin.

Öğrencileri evlerine girip boyunlarına tel geçirip, kurşuna dizersin, kılıf olarak "Bunlar zaten solcuydu" dersin

Muhalif gazeteciyse, işkence yaparak döve döve öldürürsün, kılıf olarak "Zaten Evrensel'de çalışıyordu" dersin.

Aydınsa, bir otelde hepsini cayır cayır yakarak öldürürsün, kılıf olarak "Provokasyon vardı zaten hiçbiri yanarak ölmedi" dersin.

Ermeniyse, sokağın ortasında herkesin gözü önünde kalleşçe arkasından vurup, kılıf olarak "Türkler hakkında ileri geri atıp tutuyordu" dersin.

12 yaşında çocuğu 13 kurşunla öldürürsün, kılıf olarak "Potansiyel teröristi, ileride dağa çıkardı" dersin.

Sokaklarda eylem yapan emekli bir öğretmeni öldürürsün, kılıf olarak "Gazdan ölmedi, kalp krizinden öldü" dersin.

Konsomatrisse işkence yaparsın, işkenceye kılıf olarak 'Orospuydu ondan dövdük' dersin.

Kürtse, uçaklarla üstüne bomba yağdırırsın, kılıf olarak "Kaçakçılardı ondan bomba yağdırdık" dersin.

Kendi vatandaşının üstüne tonlarca bombayı atarsın, kılıf olarak "O bölgede terörist faaliyet tespit edilmişti" dersin.

Daha ne kadar insan öldürüp; vicdanımızı rahatlatmak, haklılığımızı kanıtlamak için yeni yeni kılıflar bulacağız?

Kendi topraklarımızda yaşayan insanları öldürmeye, linç etmeye, katliam gerçekmeştirmeye devam edeceğiz?

Kaçakçıysa bomba atabiliriz, üstlerine kurşunlar yağdırabiliriz öyle ya!

Siz de bulun kendinizi rahatlatacak sebepleri. Belki o zaman daha güzel bir ülkede yaşadığınızı düşünüp, çığlık çığlığa bağıran vicdanlarınızı susturabilirsiniz.

Herkes aynı düşünse ne güzel olurdu değil mi? Kimse farklı olmasa, aynı şeyleri düşünse, devlete sonsuz biat etse ve devletin katliamlarını alkışlasa.

Nurtopu (!) gibi bir katliamımız var artık. Kutlamaya başlayalım çılgınca...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi az çok düşünce tarzını bildiğim için, sana şunu hatırlatmak isterim. Benim abim üstteğmen olduğu için biliyorum konuyu, bu kaçakçılar sınır geçerken yanlarında patlayıcı madde taşıyorlar, ben sürümü otlatmaya çıkardım diyen çobanlar sürünün içinde teröristlerin sınırı geçmesine seyirci kalıyor. Artan terör olayları neticesinde devlet askere yetki verdi, sınırı ihlal edeni vuracaksın dedi, bugün neden 'yanlışlık oldu' tarzında bir açıklama yaptılar anlam veremedim, hoş döneklik artık yaka kartları oldu da. Yine de böyle bir inkar beklemiyordum.

Alper dedi ki...

Bu olaya katliam tanımı yapılmasını kabul edemiyorum.
Terörle mücadele etmek sadece anayasal zorunluluk değil, uygarlığın gerekliliklerinden başta gelenlerden biridir.

Adsız dedi ki...

Çoluğu çocuğu olan insanlar başkalarının çocuklarını nasıl öldürür, nasıl seyirci kalır, nasıl sorumluluk hissetmez anlamıyorum. Hayvan diyeceğim ama hayvana hakeret yahu. Ağzından allah, kuran, vicdan düşmeyen adamlar nasıl bu kadar aşağılık olabiliyor aklım almıyor, herşeyiniz mi be şerefsizler !

Adsız dedi ki...

şovenist kardeşim abine bir sor hele üsteğmen ya ; köyleri boşaltılan insaları, suçsuz günahsız kurşunlanan çocukları, özel harekatçı polislerin köy meydanında dövdüğü ihtiyarları, üzerine havan mermisi düşen kız çocuğunu , dipsiz kuyulara asit kuyularına atılan insanları, evleri yakılan topraklarından zorla çıkarılan ve o topraklarından kovulan insanların yerine getirilen korucuları , operasyona gidip 5 mermi atıp 5000 mermi yazan komutanları, sadece kendi ırklarının doğuştan edinilen haklarını isteyen halkı sor , sor bakalım ne diyecek .

i.keleş

Adsız dedi ki...

i.keleş arkadaşım,iyi güzel söylemişsin de bu yapılanlar tek taraflı değil bilesin! kızılay meydanında bomba patlayan yerin 200 metre ilersinde okul vardı!ve daha niceleri...istersen ben sana tarihleriyle beraber burdan yollıyım kaç SİVİLde kalleşçe yapılan terör saldırılarında yaralandı,öldü...ben olaya hiçbir zaman kürt-türk olarak bakmadım!terör örgütü ve halk olarak bakıyorum oyüzden bu olaya gerçekten üzüldüm fakat olayda büyük bir gariplik askeriye ye gelen ihbar ve duyumlar;sınırdan 50'ye yakın terör örgütü mensubu Türkiye'ye geçicek,diye.sonra o gariban köylülerin geçmesi ve askerin onları öldürmesi!Buna ek olarak siz birde HAKTAN bahsetmişsiniz:) valla hak herkese hak;İbrahim Tatlises,Beşir Atalay,Mahsun Kırmızıgül,Aziz Yıldırım vb. gibi bir çok kişi daha bu ülkede iyi yerlere gelmiş kürt vatandaşlarımızdır.Kimse kimsenin önüne kesmiyor,sen rahat ol yani.HEE toprak istiyoruz derseler eğer orada duracaksın işte,bu HAKKI olmuyor.G.doğuda yaşanan olaylar senin dediğin gibidir,insanların canı acımıştır ve acıyordur da ama haktan bahsetmesin kimse bana.Okul yapılıyor,öğretmenler kaçırılıyor,tehdit ediliyor vs.,inşaat yapılacak şantiyeler basılıyor herşey dağıtılıyor.hatta deprem oluyor yollanan yardımlar örgüte kaçırılıyor ve hatta HATTA depremden faydalanıp 'yardım' için hesap oluşturuluyor fakat oraya yatırılan paralar örgüte gidiyor!eğer bir hak için mücadele edeceklerse HAK'KA uygun şekilde yapılsın.12 yaşındaki çocuğa silah verip dağa yollamakla hak aranmaz,aransa da bulunamaz.olan küçücük kalbi olan çocuğa olur.ya da 10 yaşında ki çocukları önden taş atmaya yollamakla olmaz.