21 Aralık 2011

Futbola sokayım, size bir şey olmasın


Futbolun içine sıçılmış, izlediğimiz her şey Houdini ya da Copperfield numaraları gibi olan bir ligin ilk yarısı bitti.

Çok yormayın beni, kısaca maça değineyim. İlk yarı boyunca kanatsız kuş gibi çırpınıp durduk. Ne Emre Çolak kanat oyuncusu özellikleri taşıyor, ne de Kazım o yerin daimi adamı olur. Emre Çolak alternatif olarak düşünülebilecek bir isim ama sol kanadını teslim edemezsin. Zaten Terim'in de böyle bir niyeti olduğunu sanmıyorum, ilk yarıyı kurtarmak ve Riera'ya gözdağı vermek için blöf yaptı ve tuttu.

Kazım tipinde savruk adamlar hedefi olan takımlar için güvenilir oyuncular değil. İlk yarı kaptırdığı 3 top, kontra olarak döndü. Evet iyi niyetli ancak serseri mayın gibi yapacakları kestirilemiyor. Harika top çevrilen bir anda, insanı delirtebilen özelliklere sahip.

Bu iki noktaya baktığımızda ne görüyoruz? Galatasaray'ın hücumda ciddi anlamda kanat sorunu var. Devre arası bu konuya el atılacakmış gibi duruyor.

Orta oyunu şeklinde geçen ilk devrenin bitimiyle, Fatih Terim, herkesin gördüğünü, hepimizden daha iyi gördüğü için, orta sahada takıma baskı uygulatıp, oyunu kanatlara yıkınca, Manisaspor bocaladı. Bu güneşe kar dayanmaz misali, Selçuk da fantastik bir vuruşla maçı tayin etti.

Fenerbahçe maçında tepe noktası yapmış ve acayip motive olmuş takım, sik keyfine ve göt kurtarmaya yönelik play-off sisteminde sergilenen futbol açısından düşüş göstermiş olsa da, kayıpsız geçilen haftalar, büyük kârdır. Geçen yazıda da söz ettim, büyük takım olmak biraz da böyle zamanlarda belli oluyor. Üstü yapıştırılan bu hüviyet, belki bugün çok önemli olmasa da, ilerisi için ciddi bir ışık.

Sezon başına dönecek olursak gazete sayfalarında neredeyse Topkapı Sarayı maliyeti çıkartılan Selçuk ve Muslera'nın ne denli faydalı olduğunu herkes gördü. İyi futbol, iyi futbolcuyla oynanır. Ehh, bu sikindirik sistemde de bu tip adamlar büyük meblağlarla alınıyor. Muslera ligin açık ara en az gol yiyen kaleci, Selçuk attığı 5 gol ve 5 asistle takımın istatistiki açıdan en verimli oyuncusu. Ki, oynadığı oyuna şerh koymaktayım çünkü halen yeterli düzeyde değil. Ama kalite böyle bir şey işte.

Kim ne derse desin, Servet ve Gökhan Zan'dan kurtulup bu takıma o mevkide adam kazandırmak şart. Kimisi beğenir, kimisi beğenmeyebilir bu iki adamı ancak takımdan ellerini ayaklarını çekmesiyle, takımın bir üst seviyeye gelmesinin de bir olması, tesadüf gibi görünmüyor. İki tane adamla da sezon geçmeyeceğine göre, şimdiden harekete geçmekte fayda var.

Kim bu ligden zevk aldı bilmiyorum. Kendi adıma konuşmak gerekirse, öyle donuk ve soğuk gözlerle ekrana baktım. Tabii Fenerbahçe maçını ayrı bir tarafa koyarak söylüyorum.

Elmander, Melo, Ujfaluši ve Muslera senelerdir bu takımın, niçin istediğimiz noktada olmadığını gösteren adamlardı. Birkaç isim dışında ne kadar mal varsa kakaladılar. Misal halen Stancu'dan medet uman var. Yok usta işte olmaz, Galatasaray'da yedek bile olmaz çünkü herif yabancı. Ben de umutluydum ama olmadı.

Boktan ligin, boktan ilk yarısının, ne boka yaradığını bilmediğim lideriyiz. Oyun, skor, futbol, gol, sarı kart, hakem v.s. v.s. şu dosyaları, klasörleri okuduğumuzda hepsi hikâye geliyor.

"E hikâye geliyor da, ne sikime yazıyorsun?" diye soracak olursanız, ne bileyim a.k. yazıyorum işte.

Alakasız olacak ama şu takımda en sevdiğim adam da Elmander ve Ujfaluši. Fakat biraz sakin be Ujfa. Gördüğü sarı kartların hiçbiri faulden değil, itirazdan.

Futbola sokayım, size bir şey olmasın...

7 yorum:

bazarov dedi ki...

Abi liderlik keyifli ama oynanan oyun çok tat vermiyor,ki çok normal.Bu takımın sahada en çok isyan eden,mücadele eden adamları yabancılar olması bir yandan bana çok keyif verirken,Türk oyuncuların bu kadar ruhsuz olması da sinirlerimi bozuyor.''2000 Ruhu'' geyiklerini biraz kenara koyacak olursak bunu nasıl değiştirebiliriz sence? Transferle mi,altyapıdan gelecek çocuklarla mı?

http://saglisolluataklar.blogspot.com/

M.Cagdas dedi ki...

Ben hala Stancu'yu bir alternatif olarak kullanabilirdik diye dusunuyorum, gecen seneki rezil takimda kendini gosteremedi ama bu sene iyi bir takimin parcasi olarak is yapabilirdi. Sonucta dogru ya da yanlis ama bir sekilde bu adama baya bir para verdik, bir sans daha verilebilirdi.

koala dedi ki...

@ bazarov; evet mücadeledir zaten şu durumda bulunması ama başarı asla değil.

@ M.Cagdas; Türk olsa eyvallah da, yabancı futbolcu olarak alternatif olacak kanaatinde değilim. boşa yatırım olmuştur

M.Cagdas dedi ki...

Yanlis bilmiyorsam bu sezon tam doldurmamistik yabanci hakkimizi, dolayisiyla tutulabilirdi, belki bir kac gol atip guven verebilirdi. Su anda farkli olacak tabi, yeni transferler olacak saniyorum, Ordu'da da bildigim kadariyla cok parlamadi.

Barakuda dedi ki...

ya abicim pardon da amına koyarım böyle işin.. senelerdir en uyuz olduğum şeydir.. şudur.. maç bittikten sonra takımın çoğu -ki bunların yüzde98i türkler- anında içeri kaçıyor.. ulan 2 dk geç al duşunu ya nedir bu vurdumduymazlık.. geçtiğimiz senelerde neill kewell baros cana falan taraftarı selamlardı maçlardan sonra.. taraftar çok mutlu olur bu tarz şeylerden.. ben oluyorum en azından.. önemsendiğini hissediyorsun.. o adamlarla gurur duyuyorsun binlerce insanın oraya onlar için geldiğinin farkında oldukları için.. tabii sabriler servetler baltalar ve türevleri hemen kaçardı içeri.. şimdi bakıyorum.. muslera ujfa melo eboue elmander falan her maç sonu tek tek tribünleri selamlıyor.. inanılmaz saygılı ve erdemli bir davranış bu ya.. yenildiğimiz veya berabere kaldığımız maçlarda bile yaptılar bunu.. ve o mahcubiyet öyle belli oluyordu ki.. iş yani göz boyama ve taraftara yalakalık yapma değil kesinlikle.. sadece insanlık.. bugün yine geldiler.. içeri girmeyen tek türk de engindi.. sikerim duşunuzu acelenizi ya çıldırıcam ulan.. antrenör olsam tokatlayarak yollardım hepsini sahaya be.. soyunma odasından çıkıp gelen ve taraftarla kol kola üçlü çeken erkek basket takımı oyuncularının her yerinden öpüyorum ya büyüksünüz.. bayanlar da öyle.. her maçın sonunda saha ortasında öbek olup tribünle bütünleşiyorlar.. bir maç canım ciğerim alba'm üçlü çektiriyor, diğer maçta dee.. bu kadar ya.. neyse.. sike sike eze eze şampiyon olmalıyız.. seneye bir clde dimdik mücadele ederken fenerliler bank asyada kanser olmalı.. allah'la aram bozuk ama tek bir konuda galiba varsın ve helal olsun be! diyorum o da şudur.. 14 mayıs 2006 ve yanlış anons olayı tesadüf değil lan.. daha beterlerini de görecek bu ibneler.. götlerinden kan gelecek.. şerefsizlikleri adice savunup ahlak naraları atmaya devam ettikleri sürece çekecekleri çileler artacak.. onların deyimiyle diyeyim.. DAHA YENİ BAŞLIYOR! oh be.. selam abi :D

Serdar Köksal dedi ki...

..............yorumsuz..

green manalishi dedi ki...

http://www.adamusic.com.tr/SHaberGoster.aspx?HaberID=1199&SanatciID=58