2 Aralık 2011

Türk Solu'na, Kürt Kolu girsin!

"Türk, Kürtçe müzik dinlemez-Kürtçe müzik çalan barlara gitmez-Kürtçe konuşulan minibüse binmez-Kürtçe kaset satan dükkandan alışveriş yapmaz."

"Her Türk, alışverişini mutlaka Türkten yapmalıdır. Kürde aktarılan para PKK’ya maddi destek demektir."

"Dersimlilerin torunları, 'neden katletti devlet bizim dedemizi?' diye devletten hesap sormaya kalkıyor. Soykırımdan bahsediyor utanmadan. Bu olsa olsa ayrı bir soysuzluk ve yüzsüzlüktür. Devlet, teröristi, ayaklanmacıyı, haini, alçağı, namussuzu yok etmek için vardır."

Şunları okuyunca dehşete düştüm. Kafatasçılığının vardığı son nokta bu olsa gerek. Türk'ün ne dinlemesi gerektiği, nereden alışveriş yapması gerektiğini direkt olarak anlatmışlar.

Sitelerindeki bazı videoları izledim -izlemeyin hakikaten vakit kaybı-, birtakım yazıları okudum. Hepsinde çok derin ırkçılık izleri var. Bu zihniyetin isminde 'Sol' ibaresi olması daha da rahatsız edici. Che, Deniz Gezmiş gibi bazı isimleri kullanmaları ise utanç verici.

Böylesi düşünceleri olan ve söylemlerde bulunan insanları, herhangi bir şekilde anlamaya çalışmak bile mümkün değil. Salt nefretle açıklayamıyorsun, "Her Türk, alışverişini mutlaka Türkten yapmalıdır" söylemini.

Bu mide bulandırıcı fikrin, geniş kitleler tarafından savunulduğunu düşündükçe karabasanlar üstüme üstüme geliyor sanki.

Düşünsenize, bakkala giriyorsunuz, etrafı süzüyorsunuz, Kürt olduğuna dair kanıt arıyorsunuz ve "Pardon, birader memleket nere?" diye soruyorsunuz. Bakkaldaki eleman "Malatya" diye yanıt veriyor. Vay amına koyayım, çıkmaza gel şimdi. Herif Kürt mü, Türk mü belli değil. Sigaranız bitmiş, acilen sigara içmeniz gerekiyor ama bilmiyorsunuz. Sonra devam ediyorsunuz.

-Malatya mı? Malatya'nın neresi?
- Akçadağ
- Akçadağ mı? (kafasını kaşıyıp düşünüyor). Dayı Kürtçe biliyor musun?
- Biliyorum.

Hah! Taşağa bağladın mı? Etrafta bakkalda yok, sigara krizi gelmiş ama bakkal Kürtçe biliyor. Kuvvetle muhtemel de Kürt.

- En yakın bakkal nerede?
- Buraların tek bakkalı benim.
- Nasıl yani? Başka bakkal yok mu?
- Yok. Ne istiyorsan al işte buradan.
- Ben Türk Solu'ndan geliyorum. Kürt'ten alışveriş yapamam ama.
- Evladım rahatsız mısın sen? Kürtsem Kürdüm, ne olacak, al işte.
- Biz Kürt'ten alışveriş yapmıyoruz.
- Niye?
- Türkiye'de 'Kürt istilası' var. Biz Türk Solu olarak, Kürtlerden bir şey almıyoruz.
- Nasıl belirliyorsunuz peki?
- Soruyoruz işte, sana sorduğum gibi.
- Ben Kürtçe biliyorum ama Kürt değilim ki.
- Ciddi misin? O zaman, bir paket Samsun.
- Al bakalım.

Eleman daha bakkaldan çıkmadan, pakedi yırtar, sigarayı alelacele yakar. Derin bir nefes çeker, bakkal çıkar arkasından seslenir, "Lan Türk Solu! Bütün sigaraları paketlerinden çıkartıp, taşaklarımıza sürüyoruz. Kürdüz ya biz."

Heriflerde öyle bir kafa yapısı var ki -gerçi kafa yok- Ermenilere, Kürtlere, çatır çatır saydırıyorlar. Hayır, eleştirirsin eyvallah ama bu başka bir şey. Bir halkı; terörist, istilacı, bölücü olarak kabul etmek insana dehşet veriyor.

Şu zihniyetin, Maraş'ta, Çorum'da insanların evlerine çarpı atarak ava çıkmalarından, katliam yapmalarından hiçbir farkı yok.

Yazdıklarını okuyun lütfen, tabii tahammül edebilirseniz.

1- Her Türk, alışverişini mutlaka Türkten yapmalıdır. Kürde aktarılan para PKK’ya maddi destek demektir. Türk, bu maddi desteği kesmezse, hem Türklerin mali gücü olmayacaktır, hem de Kürdün altında ezilecektir

2- Her Türk, Türkçe konuşmalıdır. Bunu da İstanbul şivesi ile konuşmalıdır. Dil varsa millet vardır. Ancak şehri istila eden Kürtler kendi dillerini hakim kılmaktadır. Bunlarla temas içinde Türkler de şivelerini bozmakta, Türkçe konuşsa bile adeta Kürt şivesiyle Türkçe konuşmaktadır.

TV’lerdeki Kürt dizilerinin, Kürt müziğinin, her adım başı Kürtçe müzik çalan barların, kasetçilerin, minibüslerin ortasına düşen Türk ister istemez lisanını yitirmektedir.

Buna direnmek için:

Türk, Kürt dizisi izlemez.
Kürtçe müzik dinlemez.
Kürtçe müzik çalan barlara gitmez.
Kürtçe konuşulan minibüse binmez.
Kürtçe kaset satan dükkandan alışveriş yapmaz.

3- Türk, ancak modern şehir hayatında kendini ifade edebilir. Türk medeniyeti, köyden gelen etkilere kapatılmalıdır. Köy, her halükarda Kürtçülüğün yaşam alanıdır.

Yıllarca İstanbul’da Sivaslı, Erzincanlı, Malatyalı, Tokatlı Alevi kitlenin yarattığı köy ortamı, Kürtçülüğü güçlendirmiştir. Türk’ü saza mahkum eden köylü kafası, bugün şehirleri Kürt kültürüne teslim etmiştir.

4- Türkler, yemeklerine sahip çıkmalıdır. Türk’ün damak tadı, Kürt yemekleri ile yer değiştirmektedir. Türk’ü kebaba, lahmacuna mahkum eden anlayışla mücadele edilmelidir. Yemek, kültür savaşının bir parçasıdır. Mc Donaldslar ne kadar tehlikeli ise Kürt mutfağı da o kadar tehlikelidir.

Başka kültürlerin yemeklerini yiyen kültürler asimile olur. O nedenle Türk, Türk mutfağına sahip çıkmalı, başka şeyler yememelidir.

5- Her şeyden önce Türk üremelidir. Artan her bir Türk bebesi, bizi Ergenokan’dan çıkartacak bir kurtarıcıdır.


Köylü olmak boktan, Kürt olmak iğrenç, lahmacun ve kebap savaş aracı, saz çalmak mide bulandırıcı...

Kafaya bak, hastalıklı fikirlere bak. "Her fikre saygı duyacaksın" türünden zırvalara inanmadığım için, bu arkadaşlara rahatlıkla, Türk Solu'na, Kürt Kolu girsin diyorum...

Tişörtler ayrıca şık, dizaynları harikulade ve sudan ucuz. Üstelik kâr amacı da gütmüyor. Hep birlikte koşalım, kapışalım, alalım.

Herifler Beyaz Türk kavramını, Saydam Türk'e çevirmiş. Lahmacun, kebap, saz kâbusları olmuş. Acilen beyin nakli yapılmalı.

Solmuş. Kafatası faşistleri, sizi sol yanınızdan siksinler e mi?

16 yorum:

Barakuda dedi ki...

pkk sempatizanlarının kendilerini emperyalizm düşmanı olarak gösterip deniz gezmiş ismini ağızlarından düşürmemesi ne kadar tiksinti uyandırıyorsa, bu angut grubun da ulusalcı-soldu çizgisi aynı ölçüde tiksinti uyandırıyor bende.. alem hem göt olmuş hem yalancı..

atatürk'e hayranlık duyan ve devrimlerine bağlı olan deniz gezmiş ve arkadaşları grubunu -ki mustafa kemal yürüyüşleri dahi yapmışlardır- tamamen ötekileştirerek bu yönlerinin bilinmemesi için uğraşanlarla yine onları tamamen ulusalcı, milliyetçi çizgide göstermeye çalışan chp-ulusalcılık eğilimindeki grubun zeka seviyesi aynı düzeyde.. alayınızın amına koyayım ya.. ne kadar dönek, nabza göre şerbet, bir öyle bir böyle, yalancı, tutarsız bir millet ulan bu..

Adsız dedi ki...

Ciddi ciddi yazacak bir şey bulamadım... Hatta 1-2 dakika dondum kaldım. Bu nasıl bir düşüncedir anlamak mümkün değil...

koala dedi ki...

@ deadsilence; ben de inanamadım zaten ama bildiğin savunuyorlar bunları.

@ Barakuda; tam olarak Nihat Doğan beynine sahipler

O'Sullivan dedi ki...

bunlar tabi ki dünya saçması ve ciddiye alınmayacak ama bir o kadar da şaşırılmaması gereken söylem ve düşünceler. nerede ve nasıl yaşadığınızı bilemem, belki denk geldiniz, belki gelmediniz, ama yıllardır kürt yoğunluklu şehirlerde ve hatta metropollerin kürt nüfus yoğunluklu semtlerinde bu tarz kürt ırkçısı söylemler ve hareketler var. her zaman dünyanın her yerinde olduğu gibi uç, ucu doğuruyor.
bunu yazan insanlara gülüyorum ama hiç bir şey söylemeye hakkım yok. tamam, bence de türk milliyetçiliği, ırkçılığı, kafatasçılığı olmasın ama mevzu kürt ırkçılığı olunca nedense kafalar kuma gömülüyor. ortada bir adaletsizlik var.

koala dedi ki...

@ O'Sullivan; yaşadığım yerden bağımsız olarak söyleyeyim, bunların hepsini gayet iyi yaşadım. bireysel olarak değil çünkü Kürt değilim ama etrafımda çok sayıda insanın yaşamasına şahit oldum.
bunu yazan insanlara gülmemen lazım çünkü bugün bin kişi olan insanlar yarın kitlelere dönüşürse, bu söylediklerini hayata geçirebilirler. bunlar her zaman için tehlikeli görüşlerdir ve yaşama izni verilmemesi lazım. o yüzden her düşünceye saygı filan duymam

M.Cagdas dedi ki...

Siyaset bilgim, ya da siyaset tarihi bilgim cok cok iyi degildir. O yuzden sorayim, hem sol hem fasist olunabiliyor mu? Yani nasi ya, error verdim bi an. Sol ve Turk milliyetcisi, hatta irkcisi? Nasi yani? Teknik bir hata yok mu burda?

koala dedi ki...

@ M.Cagdas; olunuyor. bunlar tam olarak nasyonel sosyalizmin Türkiye temsilcileri.

hagininsolayagi dedi ki...

"2- Her Türk, Türkçe konuşmalıdır. Bunu da İstanbul şivesi ile konuşmalıdır." Şivemizi de seçiyorlar, ba ba ba. Ben İzmir şivesiyle konuşuyorum ne olacak şimdi? Hangi yemekleri yiyeceğimizi de karara bağlamış ibneler. En sevdiğim kebap da Mardin kebabıdır bu arada.

Hakikaten hayret edilesi.

contemporary professional student dedi ki...

Nacizane fikrim Turkiye'de kitlesel ve partisel baglamda gercek bir solun hicbirzaman olmadigi yonunde. Zira bu ulkede CHP(Dunyanin en muhafazakar -ve tartismaya acik bir konu degil benim icin-, milliyetci, statukocu, burjuva temsilcisi) gibi bir parti yillardir solu temsil etti ve etmekte -bu da ayri bir basari oykusu- dolayisi ile ulusal parti, TKP gibi partilerin solcu gecinmesi ne kadar normalse bunlar da o kadar dogal. Milliyetcilik bu ulkenin DNA'sina kodlanmis ve ne olursa olsun bunu silmek yok etmek neredeyse mumkun degil. Ben uzun sure yurt disinda ve farkli ulkelerde yasadim-yasiyorum ve oralarda karsilastigim insanlar benim kisisel donusumumde muthis etkilere sahiptir ki cocuklugum ve lise yillarim M Yildizdogan, Osman Oztunc vs dinleyerek gecmistir. Neyse soylemek istedigim ben Malatya dogumluyum ve dogdugum koyde kurtce konusan kimse yok, ve he birlikte Turk irkina mensup oldugumuzu iddia ediyoruz ama bunun ne kadar dogru oldugu konusunda suphelerim var, nihayetinde kimse cikipta Anadolu'nun ozellikle Osmanli'da homojen bir etnisiteye sahip oldugunu idda edemez dolayisi ile irksal anlamda bir arilik aramak gereksiz oldugu gibi sacmadirda. Dogdugum yer itibari ile cevremizde Kurt koyleri de vardi ve ozellikle biz aile olarak Kurt'lerle akrabalik iliskilerine de sahiptik-sahibiz. Suan ailem Catalca'da yasiyor ve kapi komsumuz kurt. Kari-koca olarak cok iyi insanlar, emin olun yarim ekmekleri varsa 3/4unu dusunmeksizin size verirler, komsuluk iliskilerimizde iyi duzeyde ama bunlar AKP'li. Aile de MHP-fsist gelenege mensup ama son yillarda gozlemledigim kadari ile ulusalci kimlige yaklasmislar an itibari ile. Gecenlerde babmla Dersim konusunu konusuyorduk. Tabi babamin aksam konuyla alakali bilgisi kulaktan duyma "Dersim olaylari" o kadar, konuyla ilgili 3. bir kelimeye bile sahip degil, aksam-sabah 24 saat icerisinde 2 ana haber izledi 3 tane mhp'li-chp'li milletvekili yahut sozde akademisyen dinledi ve suan itibari ile Dersim konusunda net fikirlere sahip ve fikirleri senin yazinin 3.paragrafi ile %100 ortusuyor. tartismanin ne yonde ilerledigini anlamak guc olmasa gerek bu noktada. zaten babamla benim siyaset konusmamiz genelde 2 dk konusma seklinde surer 3.dk de kavgaya donusur.O an sinirle agzimdan "o zaman hepsini oldurun, 20 milyon kisiyi katledin kalk ise de Beytullah abiden(bizim komsu)baslayin" seklinde birsey cikti ve babamin tepkisi o da onlardan, cahil adam, AKP'li, mecbur kalirsa o da PKKli olur seklindeydi. Maalesef babam gibi bir adam bile(babam gibi bir adam bile diyorum cunku her ne kadar MHP zihniyetine sahip olsa da gerek is gerekse de insan ilisklileri anlaminda kurtler icice yasamis suan en iyi dostu bir Kurt olan bir adam) maalesef medya ve AKP karsiti olmanin etkisiyle(yanlis anlasilma olmasin ben de AKP konusunda seninle %100 hemfikirim) bu denli bir donusume ugramistir. Bu noktada bu kadar icice yasamis, dostluklara sahip insanlar bile biraz damarina basip zorladiginiz zaman fasist hale donusuyorsa kimse kardeslik masali, insan insandir ayaklari yapmasin hele Turkiye hic yapmasin. Burada Ulusal partinin soylemi en azindan samimi olmus ne kadar sacma olsa da..
Ben bu ulkeden umudumu kaybedeli cok oldu, her gecen gun de azicik olan o umutlar tecavuze ugruyor, ailem, sevdiklerim, medya ve insanlar tarafindan..
Susmayacagiz ama hicbir sey de degismeyecek, buraya en faza yorum yazmaktan oteye de gecmeyecek senin gibi dusunenler Ozan abi..
Turkiye'nin hali bu ve katlanarak bu surec devam edecek...
Mithat

Adsız dedi ki...

en son yazdığın bdp mitingine katılanlara da ben saygı duymam.alenen terörü destekliyorlar.

nor dedi ki...

Bu gerzekler guya nasyonal sosyalist e sik kafalilar almanyadaki naziler yaklasa sizin turk diye ananizi sikecek bu nasi bi celiski. sosyalist manifesto tektir sosyalist adam humanisttir irkici olamaz bu peru da da boyledir italyada da boyledir turkiye de de

Deniz dedi ki...

Birincisi,Nasyonal Sosyalizmle TürkSolu'nun ulusal solu tamamen farklıdır,bunu anlamayacak kadar beyinsiz insanlar var demek ki.TürkSolu vatandaşlık ve kültür bağının kurduğu milliyetçilikten yanadır,ırkçılıktan değil.O yüzden "en iyi kürt ben Türk'üm diyen kürt'tür" diyoruz.Biz kimsenin ırkına veya antropolojik özelliklerine düşmanlık duymuyoruz,ulus devlet olan Türkiye'de tek bir Türk milleti varken ikincisini yaratmaya çalışan dangalaklara karşuyuz..İkincisi,TürkSolu ve Ulusal Parti ekonomik olarak Sosyalizmi savunur ama Nasyonal Sosyalizm sosyalist değil korportaristtir.
Ayrıca gerçek sol milliyetçi ve anti-emperyalisttir.Kuzey Kore'nin Juche ideolojisi milliyetçi olarak kabul edilir mesela.Veya Sultan Galiyev,Neriman Nerimanov,Turar Rıskılov gibi Sovyetlerin kuruluş dönemindeki Türk Sosyalistleri hem sosyalist hem de Turancıydı...Chavez bir LATİN AMERİKA BİRLİĞİNİ savunuyor ve MİLLİYETÇİ Bolivar'ın izinden gidiyor.
Uzağa gitmeye gerek yok aslında,hemen güney komşumuz Suriye'nin ideolojisi Baas,Arap milliyetçiğiyle Sosyalizmin karmasıdır.Aynı şey efsanevi Mısır lideri Abdülcemal Nasır için de söylenebilir,ki eğer Nasır ideolojisini Ürdün gibi Suudi Arabistan gibi ülkelere yaysaydı ve krallık yerine Baas'ı koysaydı,şu an Arapların önünde kimse duramazdı ve İsrail diye bir yer kalmazdı.

Biz,devletçi/sosyalist ekonomiyle milliyetçi toplum fikrini sentezlemiş,yüce lider Atatürk'ün izinden gidiyoruz...Nasıl Chavez Bolivar'ın izinden gidiyorsa,biz her ne kadar Marx'tan,Lenin'den etkilensek de önce kendi liderimizin ideolojisine bakarız.

Deniz Gezmiş'ten daha mı iyi biliyorsunuz lan siz solu?Veya Mahir Çayan'dan?Attila İlhan'dan?Şevket Süreyya'dan?Doğan Avcıoğlu'ndan?Bu isimlerin hepsi Kemalist olduğu kadar Sosyalist'ti de.Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan hakkında mızmızlık etmeye kalkarsanız Türk "kolu" gibi mektuplarını size gösteririm,solu da kolu da görürsünüz.

Siz şerefsiz,haysiyetsiz kürtçüler,emperyalizmin tasmasını severek boynuna geçiren ve emperyalizmin emriyle ezilen Türk ve Arap halklarını ısıran kuduz itler gibisiniz.Ama emin olun ki,kuduz itlerin sonu önce gebertilmek sonra da üzeri kireçle örtülerek,kimsenin bir daha bulamayacağı şekilde gömülmektir.Kürtçülük virüsünden kurtulup bu ülkedeki Laz gibi Çerkez gibi Pomak gibi akıllı uslu vatandaşlarımız olursanız,sizi bağrımıza basarız.Ama olmazsanız,sizin bağrınıza hançerimizi sokarız,bu böyle biline!

koala dedi ki...

@ Deniz; Haaa Deniz öyle, şerefsiz, haysiyetsiz Kürtçüyüm ben. Sana sol diyenin de, senin de ta amına koyayım ben orospunun evladı. Deniz'i, Mahir'i sen mi ağzına alacaksın yavşak.

Deniz dedi ki...

@ kürtçü koala;
Sol olmamıza ne engel peki?Ekonomide sosyalistsen,anti-emperyalistsen solsundur,ekonomide liberalsen,emperyalizmle işbirliği yapıyorsan sağsındır.Kaldı ki destegini Avrupa'dan,Amerika'dan,İsrail'den alan sizin gibi kahpe dölü PKK'lı/BDP'lı kürtçülerin solun s'sini ağzına almaya hakkı yok,hepiniz Danielle Mitterand'ların,Claudia Roth'ların fırlatmaları,Obama'ların,Netanyahu'ların döllerisiniz!
Al bu Deniz Gezmiş:
“Baba; sana her zaman müteşekkirim. Çünkü Kemalist düşünceyle yetiştirdin beni. Küçüklüğümden beri evde devamlı Kurtuluş Savaşı anılarıyla büyüdüm. Ve o zamandan beri yabancılardan nefret ettim.

Baba biz Türkiye’nin İkinci Kurtuluş savaşçılarıyız. Elbette ki hapislere atılacağız, kurşunlanacağız da. Tıpkı Birinci Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi. Ama bu toprakları yabancılara bırakmayacağız. Ve bir gün mutlaka yineceğiz onları.

Düşün baba, bugünkü hükümet, işini gücünü bırakmış bizimle uğraşıyor. Çünkü bizden başka gerçek muhalefet kalmamış durumda ve hepsi Kemalist çizgiden sapmışlar. Ve tarih önünde hüküm giymiş durumdalar. Biz çoktan onları tarihin çöplüğüne atmış durumdayız.


Ya vatan ya ölüm!” (Deniz, İleri yayınları, 2008)

Al bu Mahir Çayan:
Kemalizm, emperyalist işgal altındaki bir ülkenin devrimci milliyetçilerinin bir Milli Kurtuluş bayrağıdır. Kemalizmin özü, emperyalizme karşı tavır alıştır. Kemalizmi bir burjuva ideolojisi veya bütün küçük burjuvazinin veyahut asker-sivil bütün aydın zümrenin ideolojisi saymak kesin olarak yanlıştır. Kemalizm, küçük burjuvazinin en sol, en radikal kesiminin milliyetçilik tabanında antiemperyalist bir tavır alıştır. Bu yüzden Kemalizm soldur. Milli kurtuluşçuluktur. Kemalizm devrimci milliyetçilerin emperyalizme karşı aldıkları radikal politik tutumdur

Asıl sizin gibi şerefsiz kürtçülerin,emperyalizmin uslanmaz uşaklarının hakkı yok Deniz'i,Mahir'i sahiplenmeye!Sol vatansever ve anti-emperyalisttir,Batı kuyrukçusu bölücülerin solla alakası yoktur,OLAMAZ

koala dedi ki...

@ Adsız; "Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun Emperyalizm!" bak bakayım neymiş son sözleri.
Mahir'in ve Deniz'in Kemalist olduğu
külliyen yalandır. Yazık hakikaten böyle olduğuna inanıyorsanız.

Ayrıca Kürtçü ne demek evladım? Bırakın bu salak jargonları.

"Danielle Mitterand'ların,Claudia Roth'ların fırlatmaları, Obama'ların,Netanyahu'ların döllerisiniz!" valla bravo şahane tespitmiş. 'bilmem kimin dölüsünüz' dediğinde işi bitirmişsin. zekânın fazlasını elverdiğini sanmıyorum zaten.

Deniz dedi ki...

Onun son sözleri olduğuna dair tek bir somut belge yok,sadece avukatının ifadesi var.Ama bu mektuplar gerçek ve somut.Ayrıca Deniz Gezmiş de Mahir Çayan da Kemalist teorisyen Doğan Avcıoğlu'nun Milli Demokratik Devrim isimli Kemalist-Sosyalist tezini sonuna kadar desteklemişlerdi.Bu arada Deniz'in savunmasına bakarsan:

sayın savcı,

1. amerikan emperyalizmi gayrı millîdir.

2. ona ortaklık edenler ulusumuza ihanet etmişlerdir.

3. emperyalizme karşı mücadele suç değildir, silâhlı mücadele ise anayasa'yı ihlâl değildir.

4. gayri millî olan emperyalizm ve ortaklarının sömürüsü, anayasaya aykırıdır.

Vay faşist(!) Deniz Gezmiş vay!Solcu dediğin adam milleti,ulusu takar mı hiç(!)?

Ulan liboş Rasim Ozan Kütahyalı bile sizin gibi kürtçü salon solcularından akıllı,o bile biliyor Deniz'lerin,Mahir'lerin ULUSALCI olduğunu.

Kürtçü ne mi demek?Kürtçü demek,emperyalist destekli kürt bölücülüğü ve etnikçiliğini savunan vatan haini demek.Daha kısa bir tanım istersen,kahpe emperyalizmin piç fırlatması demek.