4 Ocak 2012

Sikerler öyle efsaneyi

Bu herifi kaç kez yazdım bilmiyorum. Milyon kez kurduğum cümleyi tekrarlayacağım; "Futbolculuğuna tek bir lafım yok. İzlediğim en iyi futbolculardan biridir."

Yazıyı okurken, bu argümanı aklınıza getirin sürekli. Çünkü bir noktadan sonra "O efsanedir, kimse dil uzatamaz" deniyor. Efsane diye götümüzü sikse, ağzımıza verse sesimizi çıkartmayacağız sanki.

Bu herif milletvekili seçildi. Siyasete atıldı yani. Birtakım gerekçeleri var elbet. Herifin kariyerinden ötürü acayip bir popülaritesi var. Bunu milletvekili yapanlar, bu popülaritenin kaymağını yemişlerdir muhakkak. Tabii bir de hocası var. Kız istemeye bile onay veren, enerji ihalesi filan alırken, kapıların kolay açılmasını sağlayan meşhur Pensilvanya Müftüsü.

Milletvekili oldu, seçilmiş birtakım milletvekilleri cezaevine girdi. Herife soruyorlar, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi konusunda ne söylersiniz? diye. Bizimkisi yanıt veriyor; "Gündemi takip edemedim. Bunun değerlendirmesini bizim büyüklerimiz, bakanlarımız, tecrübeli büyüklerimiz yapıyordur. Ben bu konuda henüz erken olduğu için bir şey söylemek istemiyorum."

Hadi hayvanlık bizde kalsın, bu konudan eleştirdiğimizden ötürü, konuya hakim olmayabilir, taze vekil diye bunu unutalım.

Ulan, Türkiye'yi yerinden oynatan bir şike hadisesi yaşandı. Bu olaydan ötürü TBMM'de Şike Yasası görüşüldü. Arkadaş, futbolun içinden gelmişsin, bu olayları yüzde yüz yaşamışsın, şahit olmuşsun çık bir kelime konuş. Konuyla alakalı, alakasız her partiden insan konuştu. Bizim vefa manyağı, efsane futbolcu, taze milletvekili konuyla ilgili tek açıklama yapmadı.

Birader bu konu hakkında yorum yapmayacaksan hangi konu hakkında yorum yapacaksın merak ediyorum. Sporun, futbolun içinden gelmiş bir adam başka hangi konuda konuşabilir ki!

Milletvekili olmadan önce TRT'de yorumculuk yapıyordu. Aylık 56 bin TL kazanıyordu. Bir yıl için kazandığı para 728 bin TL'ydi. Bıraktın bu işi milletvekili oldun.

Milletvekilliği yetmedi. Sorulan sorulara, bir tek "Bilmiyorum", "O konuya çalışmadım", "Akşam elektrikler kesildi" şu yanıtları vermedi.

Birader, sen futbolcuyken, çatır çatır mesaj vermiyor muydun? "Kutlu Doğum Haftası'na yakışır derbiler" dilemiyor muydun? Her konuda lafın yok muydu? Al sana top, al sana zemin. TBMM'den başka yer mi bulacaksın konuşacak, edecek. Ne oldu? Dilin içeri mi kaçtı da, tek bir yorum bile yapamadın "Üzüldüm", "Keşke olmasaydı"dan başka.

Aradan zaman geçti, eleman bu kez Lig TV'yle sözleşmi imzaladı yorumculuk için. Bu görev için aylık 150 bin TL alacak. Ya küfür etmek istemiyorum ama ebenin amı dememek için de kendimi zor tutuyorum yeminle.

Bu nasıl bir açgözlülük, bu nasıl bir maymun iştahlılık, bu nasıl bir doymazlıktır.

Hayatının belli bir döneminden sonra insanlara, öğütler veren, sevgi tomurcuğu modelini alan adam, futboldan milyon dolarlar kazanıyor yetmiyor, TRT'de yorumculuk yapıyor yetmiyor, enerji ihalesi alıyor yetmiyor, Meclis'e giriyor yetmiyor ve sonunda aylık 150 bin TL'ye Lig TV'ye yorumcu oluyor. Yeter mi? Yetmez amına koyayım yetmez. Bu da yetmez, bu da kesmez kralı.

Ben böyle diyorum ya, tonla adam küfür edecek, "Kral Hakan Şükür, seni çekemeyen, bütün ibnelerin suratına tükür" filan yazacaklar. Lan; hadi ben ibneliği kabullendim, hadi kendisini çekemiyorum da ama suratıma tükürmesi için taşaklarının fil kadar olması lazım. Şu kadar olaya rağmen çıkıp bir de eleştirenlerin yüzüne tükürecek. Ama bu ülke öyledir, yüzüne tükürülecek adamlar, yüzüne tükürür.

Oğlum azıcık samimi olun lan. "Biz dini hassasiyetlerinden ötürü, Pensilvanyalı Amca'dan olduğu için seviyorum" deyin. Yok futbolmuş, yok golmüş. Kimi yiyorsunuz!

Taraftarlık denen olgu bu yüzden gereğinden fazla boktan oluyor. Herif Galatasaraylı diye ne yapsa savunacağız sanki. Nesini savunayım bu herifin, neresinden tutup da savunayım. Gol attığı, şampiyonluklarda imzası olduğu için 'eyvallah' mı diyeceğiz her şeye.

Benim için dünyanın en bok adamı, senin için kıymetliyse öyle düşünmeye devam et. Kimsenin fikrini değiştirmek gibi bir niyetim yok ancak kendi fikrimi de ifade ediyorum işte.

Herifin yaptığı bir tane iş, elle tutulmuyor. Dokuz sülalesine yetecek dünyalığı yapıp, bir adam doymuyorsa, kimse bana onun iyi, güzel, dürüst, namuslu bir adam olduğunu anlatmasın.

Bu fikriyattaki heriflerin alayı zaten böyle. Konuşurken, hoşgörü, iyi niyet, karşılıklı sevgi, saygı zart zurt ama iş akçeli işe gelince yemedikleri nane kalmıyor. Bunların hepsi ağızlarından neyi düşürmüyorsa, bil ki, o değerlerin eksikliğini çekiyordur.

Kimse kusura bakmasın da, sikerler böyle efsaneyi. Benim efsanem değil, olmadı, olamaz, olamayacak da. Kim istiyorsa alsın evinin baş köşesine buyur etsin efsane olarak.

Bir de arkadaş, o bantla mı doğdun amına koyayım!

20 yorum:

Alican Döşer dedi ki...

''Osuranın burnuna sıçmalı ki koku ala'' diye bir laf vardır halk arasında. Sende bunu çok güzel ifade etmişsin hatta burnuna sıçmışsın. Eline sağlık..

jugador dedi ki...

içimizden geçenleri yazmışsın hocam. güzel yazı altına imzamı atarım.

arif > hakan şükür

Adsız dedi ki...

hocam sana saygı duyarım maç biter bitmezde siteni açıp yorumlarını okurum, cemaatçi değilim asla olmadım sağcı değilim çünkü faşizme karşıyım, solcu değilim çünkü şimdi atıp tutanların zamanında nasıl kodrolaştıklarını iyi bilirim bu ülkenin temelinde gariplikler var derim ister cemaat olsun ister akp olsun ister chp olsun kim iktidara gelirse götürür ve kadrolaşır bunu bildiğimden seçimlerde gider yunusa oy veririm ama sende bazen tarafsızlığını kaybediyorsun diyarbakırda adamlar zorla dükkanlarımızı kapatır,başka bir densizde çıkar o kapatanlar kadar alçakça birine arkadan sıkar polise ihaleyi bırakır işin aslı ortaya çıkar bir özür yazısı dilemezsin neyse uzattıkça uzatırız bu konuyu amacım seni yermek değil buna emin ol, yorum üzerine banada koyacak olsanda umrumda değil ben gene bloğunu takp ederim, hele fikirlerini değiştirmeye kalkamam kendinde kabul ediyorsun at gözlüğün var ama biraz da demokrat bak olaylara sağcı-solcu kayırmadan yorumum sadece bu yazıya değil bunuda bi,lesin yaptığı yanlış bende ilk duyduğumda dünyayı ye doyma dedim ama elinde bu fırsat olsa sende onun yaptığını yapardın buda gerçek neyse bu yorumu neden yapıyorum bilmem belkide gerçekten sana saygı duyduğumdandır sana anti demokrasiyi yakıştıramadığımdandır bunuda bil...

m.çağlar yakıt dedi ki...

Çok güzel yazı olmuş.Ellerine sağlık.Tam olarak düşünüp de dile getiremediğimiz şeyleri söylemişsin teşekkürler.

koala dedi ki...

@ Adsız; benim sorunum sadece bi fikir filan değil. kim yapıyorsa onun amına koyayım, gayet netim orada. ama bu herife atfedilenlerle yaptıkları yan yana geldiğinde fazlaca çileden çıkıyorum. çünkü rol model sunulan bir adam bu. yoksa Arif'e neden bir tepkim yok. çok da severim, farklı bir fikriyatta mı? hayır değil. ama Arif bu yollara girmedi, yapmadı hiçbirini. salt fikrinden ötürü söylemiyorum bunları, samimiyetime inan. haaa etkendir ayrı mesele.

M.Cagdas dedi ki...

Bir milletvekilinin ozel bir kanala cikip yorumculuk yapmasi da ne kadar etiktir, bir de bu mesele var. Burada bir "conflict of interest" yok mu?

Sonucta senin milletvekili olarak bir gucun var, dokunulmazligin var, cikiyorsun ve farkli takimlari, oyunculari yorumluyorsun. Bilmiyorum belki tam ifade edemedim ne demek istedigimi ama pek dogru gelmiyor bana.

yunuspalay dedi ki...

Asıl sen azıcık samimi ol da "Ben dini hassasiyetlerinden ötürü, Fethullah Gülen'e bağlı olduğu için sevmiyorum" de... Yok milletvekiliymiş, yok paraymış... Kimi yiyorsun !!

M.Cagdas dedi ki...

Ha bu arada son cumle de yardi :) O bantla mi dogdun amk!

Unknown dedi ki...

@yunuspalay Okan da cemaatçi, Arif de bir kere bile böyle konuşulduğunu görmedim, bilip bilmeden konuşmayalım.

Ozan eline ağzına sağlık az bile söylemişsin, bu Hakan fetişistlerinden gına geldi temelsiz abuk sabuk savunadursunlar, neyse ki çoğu kimse artık gerçeği gördü de Hakan'ın ne mal olduğunu anladı.

Arrow Cave dedi ki...

geçenlerde yasama yapılırken MR'ı çekildi demokrasküsü azmıştır belki de;D


Bir milletvekilinin LigTV'de yorumcu olması ne kadar doğru tartışılır..

Ersun Yanal'ın milli takımla olan bağının kopmasının yegane sebebi de olabilir hem altyapısından hem milli takım teknik direktörlüğünden..

koala dedi ki...

@ Ata İsmet Özçelik; adını koysunlar açık açık cemaatçi olduğu için savunuluyor bu kadar boku, yoksa bu kadar rezalete kimse eyvallah demez

@ yunuspalay; oğlum ben zaten samimiyim, o cemaatin amına koyayım diyorum sürekli

Adsız dedi ki...

3. yorumu yapanım koala verdiğin cevapta gayet tatmin edici ve nazik oldu tebrik ederim böyle bir cevap vermen gerçekten kaliteli bir insan olduğunu gösterdi,

bir millet vekilinin düzenli iş olarak yorum yapmasını bende ahlaki bulmuyorum, sonrasında şike yasasına evet oyu vermek zorunda kalıyorlar, neyse olay cemaat falan aştı zaten,, neyse ben cevabımı aldım koala cemaatçi diye sövmüyor yaptığı yanlış için sövüyor kendine göre haklıdırda bende haklı buluyorum,,,

Adsız dedi ki...

Hakan, Arda, Emre B... Aynı bokun laciverti. Ayrıca efsanelik yetmez, adam olmak lazım azıcık...

Cuno dedi ki...

Abim klavyene sağlık, hislerimize tercüman olmaya devam ediyorsun.

Ben bu Hakan Şükür denen herifi, daha 6-7 yaşlarında bir veletken sevmezdim. Yapmacık, sahte gelirdi bana. Hatırlıyorum da babam bana Vakıf Bank yazılı parçalı forma almıştı. 9 Numaraydı. (Hagi'min Galatasaray'a ilk geldiği zamanlara tekabül eder aşağı yukarı) ben yıkmıştım ortalığı "ben 9 numaradan nefret ediyorum, sevmiyorum al bu formayı geri" diye. Sonraları neyin ne olduğunu kavramaya başladığımızda bu nefretimin yersiz olmacığını farkettim. Babam anlatır, bu adam bize Bursaspor'dan geldikten sonra ilk Bursa-Galatasaray maçında numaradan yerlerde yuvarlanıp penaltı kazandırmış Galatasaray'a, akabinde Yılmaz Vural çıldırmış falan. Daha o zaman anlamıştım bu herifin ne mal olduğunu der. UEFA Kuoası finalinde Hagi'yi beklemeden serbest vuruşu kullanıp kahraman olma çabalarını hatırlıyoruz. Hakan Şükür'ü Hakan Şükür yapan, Avrupa'yı karış karış gezip bir baltaya sap olmadığı zaman kapılarını ona açan Galatasaraydır, doyumsuz bir adam olmasından dolayı jip için zamanında takımdan kaçıp giden de aynı adamdır. "Hep ben göz önünde olayım, hep ben kahraman olayım, hep beni konuşsunlar, ben ben ben" bencil ötesi egoist bir adamdır Hakan Şükür. Yazdıkça yazasım geliyor neyse, tekrardan eline sağlık abi.

Adsız dedi ki...

bu adam o kadar açki miili takımda oynarken mercedes jip için sahaya çıkmamakla tehdit eden bir adam . dini imanı para bunların . galatasaraya vefasız diyen bu şahsiyetsiz galatasarayın sayesinde bi yerlere geldi para kazandı . ama doyarlarmı hiç hayatta doymazlar bunlar

and1905 dedi ki...

benim de efsanem değil.duygu sömürüsünü çok iyi yaptığını düşünürüm yıllardır.
Gerçek yüzünü yedek kaldığı ve futbolu bıraktığı zaman göstermiştir.

"Biz GS çok fedakarlık yaptık" söylemini çok duydum.Fedekarlıkta parasını 3-5 ay geç almasıdır.
Yaptıklarını bedavaya yapmadığını herkesin anlaması gerek.

kaptan dedi ki...

bu adamin bilmem neyini yapayim yanliz biraz kfursuz yaz bu yazilari milyonlara ulastiralim be kaola

kaptan dedi ki...

ya su guzelim yazilarini icinde cok kufur oldugundan ulastiramiyoruz bir cok yerde okunmasi gerekir yanliz biraz can yucel olalim:)

koala dedi ki...

@ kaptan; içimden geçeni gizlemek istemiyorum ama dikkat ederim

Adsız dedi ki...

@koala

Hersey iyi hosta birader bu adamin futbolculuguna laf etmiyorsun ya bende ona bitiyorum. Kardesim bu adam ne mal oldugunu yurtdisinda kör göze soktu sirf GS lisin diye adami savunuyorsun amk!

Arif 1 bu 2 ikiside güya dinli imanli adamlar ama sahada yapmadiklari serefsizlikler yoktu.

Bu adamlarin neden efsane olamadiklarinin aciklamasi aslinda futbol oynarkende her türlü gizli iliskiler icinde öncelikle kendilerine menfaat saglamalarindan ileri gelir.

Agzini her acisinda kutlu dogum din iman diyen bir adamin sahada her türlü rezilligi yapmasi bunuda profesyonellige baglamasimidir basarili futbolculugu! Kocaelisporla cumhur kupasinda numaradan atmisti kendinide o penaltiyla son dkda kupa almisti GS. hani din iman kul hakki ahlak vs. adam bisiler der demistim "Biz profesyoneliz olur böyle seyler" demisti.

Bir arkadas demis bencil egoist dünya kendisinin olsa doymayacak diye. Bu bir ruh hastaligi olabilir arkadaslar. Isyerinde bir arkadasim var. Yeminle ayni karakterde kisiliksizlikte birisi. herkes her daim ondan bahsetsin övsün ister konuyu hep kendsinin kahramanligina isbilirligine dayandirir. Eleman sonunda psikiyatrise gitti simdi tedavi görüyor.Cok derinde kücükken sevgi eksikligi yüyünden karakteri bozukmus.

Bu dallamayida birisi psikiyatriye götürse vallahi ilacla düzelir dinlenecek yüzüne bakilacak birine döner.