8 Mayıs 2012

Gururu olmayanın, namusu da olmaz


Bu ülkede pek çok kez, mızrağın çuvala sığmadığı olaylarla karşılaştık. Hele hele son 11 yılda, neredeyse mızrakların tamamına yakını çuvala sığmadı, at götündeki kelebek gibi göze çarptı.

Toplumun adalete olan inancı her seferinde sarsıldı.

Deniz Feneri diye bir dava yaşadık. Almanya adli makamlarınca "Almanya tarihinin en büyük yolsuzluk davası" olarak adlandırılan Deniz Feneri e.V. Derneği'nin 41 milyon Euro'nun büyük bölümünün amacı dışında kullanıldığı, 17 milyon Euro'sunun Türkiye'ye gönderildiği ortaya çıktı.

Almanya,'da önce soruşturma başlatıldı, ardından da failleri mahkemeye çıkartarak yargıladı ve hapis cezaları verdi. Frankfurt Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde görülen davanın savcısı Kerstin Lötz, "Davanın asıl failleri Türkiye'de" iddiasında bulundu.

Davanın Türkiye ayağının başlatılması için Almanya'daki mahkemeden davanın tüm belgeleri istendi. Bu belgelerin Türkçe'ye çevrilme süreci bile 1 yıl kadar sürdü. Bu 1 yıllık süre içinde derneğin Türkiye ile ilgisi olmadığı, Almanya'daki ve Türkiye'deki derneğin farklı dernekler olduğu, sadece isim benzerliği olduğunu, Başbakan Yardımcısı konumundaki zat yani Bülent Arınç defalarca televizyon ekranlarından söyledi.

Gel zaman, git zaman davanın Türkiye ayağında 3 yıl sonra hareketlenmeler yaşandı. Savcılar Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren, iddianamelerini tamamladı ve operasyonlar başlatıldı. Operasyonlarda Zahid Akman ve Kanal 7 yöneticilerinin de olduğu 9 kişi tutuklandı.

Bir de baktık ki, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Deniz Feneri davasını örgütlü suç kapsamına alan üç savcıyı görevden aldı ve Sincan Savcılığı da, Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren için 11 yıl hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Hadise buraya kadar anlaşılmıştır umarım. Özet geçmeme karşın, Son 11 yıllık süreç içinde, Türkiye'de ucu iktidara dokunacak bir olayın üstü nasıl örtülmeye çalışıldı gayet açık ve net biçimde görülüyor.

3 Temmuz 2011 günü, Türkiye'de Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da içinde bulunduğu, futbol dünyasını sarsan bir soruşturma ile tanıştık.

Olayı bugüne kadar özetlemeyeceğim, zaten şu bloğu takip eden herkes gayet iyi biliyor neler yaşandığını. Sonuç itibariyle gördük ki, İbrahim Akın ve Serdar Kulbilge denen iki futbolcu arkadaş, bireysel olarak tek başlarına şike yapmışlar. Bazı yöneticiler ve menajerler de bireysel teşebbüste bulunmuş.

Bu iki dava arasındaki benzerliklere şöyle bir bakın.

Dünyanın her yerinde şike yapan takımlar düşürülürken, Türkiye'de eşi benzeri olmayacak biçimde kulüplere ceza verilmeden pislik temizlenmeye çalışıldı.

Türkiye'deki Deniz Feneri davasında nasıl savcılar hakkında bugün 11 yıl hapis isteniyorsa, şikeye bulaşmamış takımların üstüne de o pislik atılarak, adaletin işlemesini sağlayanlarla, adaleti kendilerine uydurmaya çalışanlar aynı sepette toplanmaya çalışılıyor.

Deniz Feneri'nin Türkiye ayağında, aralarında eski RTÜK Başkanı Akman'ın da olduğu 20 kişi hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak" suçlarından takipsizlik kararı verildi, suçlama "resmi belgede sahtecilik" olarak düzenlendi. Şike davasında ise şikenin sahaya yansımadığı gibi ancak götümüzle güleceğimiz bir suç unsuru bulunarak, şeref yoksunlarının kıçı kurtarılmaya çalışıldı.

Her iki davaya sahip çıkanların da, aynı yüzsüzlük, aynı omurgasızlık, aynı onursuzluk ve gurursuzlukla, kitlelerine sahip çıktığını görüyoruz.

Sonuç itibariyle, her iki davada da, kitleler dolandırıldı, insanlar aptal yerine ve ülkenin başında bulunan iktidar da, bunlara hem arka çıktı hem de sahiplendi. Üstüne, istedikleri gibi cezalar verilmesini sağladı. Yani cezalandırılmamalarını sağladı.

Başta dedik ya, mızrağın çuvala sığmadığı durumlar var diye, her iki olayda da o mızrak çuvala sığmadı. Bugün takımlarına aptal gibi sahip çıkanlar, eğer varsa vicdanlarında asla ve asla aklamayacaklar yapılanları.

Çok ilginçtir, kendisini 'Son Kale' olduğunu savunanlar ve bunun üstünden mağdur edebiyatı yapanlara sahip çıkanlar, suçladıkları siyasal iktidardan başkası değil.

Dolandırıcılık yapıp, yüzsüzce "temiziz" diyenlerle; maç satın alıp "temiziz" diyenler, birbirinden ayrı fikirlerde olduğunu düşünüyor ama aynı onursuzluğu sergiliyor.

Onur, gurur, edebiyatı yapıp, ahlak bekçiliğine soyunanların yüzsüz yüzsüz "Bu da geçer" demelerini bir noktaya kadar eğlenceli buluyorum ama belli bir yerden sonra mide bulandırmaya başlıyor.

Gerek siyasal iktidar, gerekse de, şike yaptığı kabak gibi ortada olmasına rağmen mazlumu oynayan güruh; ne kadar iğrenç olduğunuzu anlamak için aynaya bakmanız yeterli.

Üstünüzden asla atamayacağınız bir lekeyle yaşamak zorunda kalacaksınız. Ama pek çoğunuzun işkembesi alabildiğine geniş, bunu da sindirirsiniz kolaylıkla.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

o değilde stoch ne koydu be ?

Adsız dedi ki...

bu utanç şikebahçelilere hatta torunlarına bile yeter bu saatten sonra ceza alsalar bile bu kara leke tüm dünya gözünde üzerlerine işlendi bırakın hafta sonu uydurma şekilde sikimin kupasını da alsınlar üzülecek tek nokta tek zevkimiz futbol vardı onun içine ettiler

koala dedi ki...

@ Adsız, yaptığın yorumla beni haklı çıkarttığın için çok sağol

Adsız dedi ki...

Bu soruşturmanın hala şike soruşturması olduğunu ısrarla savunuyor olmanızdan dolayı beyninizi sikeyim alayınızın. Özelliklede senin koala.

Sürecin başında fanataik GS lisin diye duygusal davranıyorsun ilerde sende bu davanın şike davası olmadığını anlayacaksın sanıyordum. Hatta Baransuların ROK ların tüm F tipi cemaatin karşı cephede olduğu bir davanın "ulan galiba bu şike davası değil" duygusu uyandıracak sanıyordum senin beyin kıvrımlarında. Ama yok yok ! Belki onlarca kez yazdım sana ama nato kafa nato mermer.

Bu olayın şike davası olmadığını anlamayan beyninin o kıvrımlarını sikeyim senin!

Biz sizin zaladınızı denizli maçında yolladığınız paraları söylüyoruz şike yaptığınızı söylüyoruz da azıcık utanmanız varmı ki bize bok atıyorsunuz!

Hala bık bık bık konuşup duruyorsun ama net hangi maçta şike yaptığımıza dair en ufak bilgi haber yok! Emenikenin para sayma görüntülerini emniyet sızdırmıştı bulunamadı. Bunlarda öyle!

Aç gözünü aç artık ! Bu takım onca şerefsizliğe rağmen TS ye 3 gol atıp kazanıyorsa bi siktirin gidin dağılın hakkaten!

koala dedi ki...

@ Adsız; her şey ortaya çıktı, halen yalanlıyorsunuz ya, helal olsun lan size. hakikaten onursuzun önde gidenisiniz.

nor dedi ki...

Ulan olayi anti cemaat platformuna tasidiniz ya helal olsun size her boka kilif uydurmakta ustunuze yok neden bugune kadar boyle bisey yoktu da sike davasindan sonra aziz yildirim cemaatcilerin hedefi oldu daha once gayet guzel gecinip gidiyorlardi lutfen kimseyi ozellikle de kendinizi kandirmayin takiminiza sahip cikin ama pislik yoneticilere sahip cikmayin

Adsız dedi ki...

ya bu fenerliler ne içiyorlarsa bende aynısından istiyorum böylelikle güzel ülkemde olan olayları görmezden gelirim. ulan cemaat operasyonu diyorsunuz bu çubuklu tosunu onca yaptığına karşı hala koruyan adamlar ne bok yemeğe fenere saldırsınlar hem bundan da eminim öyle bir operasyon yapmak isteseler zaten fener amatör kümeye düşerdi, yaw bu fenerlilerde nasıl bir kafa var azcık çıkarın kumdan kafanızı, o kadar deli,le rağmen hala operasyon diyorsunuz bu nasıl iş ya, tamam saygı duyarım takımınıza sahip çıkmanıza ama hala bu kadar delile rağmen şike yapmadık demeyin biz yaptık, sizde yaptınız deyin daha şereli bir davranış olur. zaten son duyumlara göre ibrahim akın nato ihalelerine girip, rusya ile anlaşma tyaparak cemaati bitirecekmiş. bu cemaat ne lan başkanınız çok şey biliyordu çok şey anlatacaktı çıksın az biraz delikanlı ise cemaatin adını versin, yiyorsa tabi... bu nasıl edepsizlik, bu nasıl körlüktür ya, günahların takımı başka bişey değil olum tarih sizi unutmaz merak etmeyin nasıl 28 şubat süreci şimdi yargılanıyorsa elbet yıllar sonra bu dava tekrardan açılır. ama sizin oalyınız çok basit görmek istemiyorsunuz.

WarBlood dedi ki...

cemaat bizi düzüyor dersiniz,cemaatin has adamı emre'nin attığı gole sevinir,yaptığı bütün pisliklere eyvallah dersiniz.önce 58 değişmesin dersiniz,masa başında değiştirmeye çalışırsınız,CAS davası bizim namusumuz dersiniz,sonra çok ta sikinizdeymiş gibi ülke menfaatlerini düşünerek geri çektik dersiniz.siz ne türbi orospu çocuğusunuz?sizin olmayan ar damarınızı sikeyim,sizin yüzsüzlüğünüzü sikeyim,hapisteki başkanınızı,klübedeki teknik direktörünüzü sikeyim.sizin alayınızı sikeyim dünyanın en büyük orospu çocukları...

Adsız dedi ki...

hee evet herkes temiz, bi fener pis. tamam tamam