7 Eylül 2012

Avcı büyük hocaydı, de mi lan!


Ülkenin futbol gündemi, Hollanda maçıyla birlikte iki Selçuk'tan oluşuyor artık. Birinin neden oynatıldığı, diğerininse neden oynatılmadığı haftalarca konuşulur durur artık. İki kelam etmezsem rahat duramam yerimde.

Türkiye'de olup da, az çok futbol izleyen bir insanın Selçuk İnan'ı, Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde bir futbol takımına koymamasının hiçbir geçerli nedeni olamaz. Bu neden ancak ve ancak futbol cahilliğinden kaynaklanır.

Abdullah Avcı'ya çok dilenen arkadaşlar vardı, güvenilmesi gerektiğini söyleyen, "Yahu bir durun yeni takımın başına geçti" diye savunan.

Abdullah Avcı'nın çapı daha önce teknik direktörlüğünü yaptığı takımdan başkasını kaldırmaz. Bu herife Galatasaray hocalığını uygun gören arkadaşlar da, şimdi kafasını kuma gömüp saklanmışlardır.

Rakamla Selçuk İnan'ı anlatmaya kalksak, son iki yılın en efektif, skora en etki eden futbolcu olduğunu görürüz. Rakamları bir kenara bırakıp, sahadaki oyununa baksak zaten ilk 11'e almamak için akıl hastası olmak lazım.

Maç sonu "Taktiksel nedenlerden ötürü oynatmadım" diyor. Lan, senin taktiğine soksunlar. Hangi taktik? Senelerdir izliyoruz oynattığın takımı. Oyunu orta sahada sıkıştır, rakibi üstüne çek, sonra kontra atakla sonuca git. Bunları Aykut'tan öğreniyor olsa gerek ama Selçuk'la Alex arasında epey bir fark var, sahada katettiği mesafelere bakılınca. Kendince günü kurtaracak yavşak.

Açık açık konuşalım; Abdullah Avcı, 'cemaat' kontenjanından milli takımın başına geçmiştir. Ya Ertuğrul Sağlam olacaktı ya da Abdullah Avcı, başka bir isim düşünülmüyordu.

Ne yazık ki, Türkiye'de bu tip şeyler vatan hainliği ile anılıyor ama ben Selçuk'un yerinde olsam "Abdullah Avcı takımda kaldığı sürece milli takıma gitmeyeceğim" derim.

Futbolculuk kariyeri bir boka benzemeyen, teknik direktörlüğü ondan daha da berbat bir adamı milli takımın başına sırf, belli sebeplerden alırsan; Selçuk İnan da yedek kalır, kaleye Mert Günok da geçer.

Her şeyi bir kenara geçtim, Türkiye'nin en iyi yerli futbolcusunu oynatmayan adamın futbol bilgisini Novemdesilyon kere sikeyim, onu hoca olarak milli takım başına geçireni Vigintilyon kez sikeyim.

Selçuk, koy gitsin götüne, bu yavşak için canını sıkmaya değmez aslanım.

Bu yavşağın takıntısını şu şekilde kanıtlayalım. Abdullah Avcı'nın milli takım seçimleri. Buyurun, bakın.

14 yorum:

Oypa13 dedi ki...

Avcı ve Tayyip'in aynı köyden olduğunu biliyor muydun Abi?

koala dedi ki...

@ Oypa13; evet biliyordum ama aklımdan çıkmış, o dönem yazılıp çizilmişti zaten. bunların hepsi iğrenç herifler, hak etmedikleri yerlere geliyorlar kafakol ilişkileri nedeniyle.

Mert dedi ki...

Dinle filan pek alakam yoktur. IBB danismani bir lise arkadasimdan selcuk inan icin cok kendinden emin bir yorum. Abdullah hoca ne zaman alevi topcu oynatmis. Nasil migdem bulandi anlatamam.

Burak Eken dedi ki...

Sebeb şu: Yan yana 3 orta saha oyuncusu çok fazla olur (hele ki bizim oynamaya çalıştığımız oyunda). Bir tanesi de mutlaka defansif olmak zorunda, yoksa orta saha otoban olur. E geriye kalıyor bir tane kontenjan. İşte orada da çok iğrenç bir durum devreye giriyor. Emre Belözoğlu denen yavşak herifi bu ülkede Terim, Güneş, Denizli gibi babalar dışında kesebilecek Allah'ın kulu yok. Maalesef çıkaramıyoruz şu şerefsizi takımdan. Öyle olunca da Selçuk'a falan yazık oluyor.

Unknown dedi ki...

alevi olduğu için olabilirmi oynatmama sebebi?

Unknown dedi ki...

turşusunu kuracak sanırım selçuk'un. başka bir açıklaması olamaz.

Adsız dedi ki...

hee hiddink de "cemaatçi" diye alındı ama üst üste 3 cumaya gitmediği için kovuldu!

yok "Alevi diye oynatılmıyormuş" Tövbe tövbe.

Siz gölge yapmayın bu millet sizden başka ihsan istemez, saçma saçma yorumlarla,uydurma haberlerle insanları ayrımcılığa sürüklemeyin. Lütfen!

koala dedi ki...

@ Adsız; ayrımcılık yapan Abdullah Avcı ve o zihniyete sahip insanlar. yaptığın yorum ancak "hee hiddink de "cemaatçi" diye alındı ama üst üste 3 cumaya gitmediği için kovuldu!" sığlığında ve embesilliğinde olur. sizin de iktidarınızın da amına koyayım

Adsız dedi ki...

istediğin iktidara koyabilirsin özgürsün. Ben söylediğin şeyin saçmalığına vurgu yaptım. Taraf olmak paranoyalaşmayı gerektirmez, gerektirmemeli de!

cihan dedi ki...

selcuku oynatmamasinin hic bir gecerli sebebi yok. ulkenin tartismasiz en iyi ve en formda oyuncusunu nasil kesersin? selcuku kesmeni mantikli kilacak herhangi bir taktik yok. selcuk o kadroya ilk once yazilir. bunu turkiyedeki herkes de destekler.
yalniz ben abdullah avci'nin alevi, sunni, dindar, ateist vs. gibi ayrimciliklar yapacak bir adam oldugunu sanmiyorum. ya da fazla iyimserim bilmiyorum. bence yerli antrenorlerin ben daha iyi bilirim egosuna abdullah avci da yenik dustu. tum problem o, senin daha iyi bilmene gerek yok; en dogru bilineni uygulasan yeterli. fatih terimin de vardir boyle abuk hareketleri.

Melih ERTAN dedi ki...

Merhaba abi,

1)Bir yorum gördüm midem bulandı. "Dordmund, R.Madrid, Liverpool'da oynayan Nuri mi? Manisa, Trabzon, GS'de oynayan Selçuk mu? Tabiki Nuri." Bunu yazan adama edecek küfür bulamadım.

2) A.Avcı çıkıp şu siktiğimin taktiğini bir anlatsın AMK yaaa. Ne taktikmiş de Selçuk yedek muadili Irkçı PİÇ ilk, 11 kolunda band, oyundan çıkıyor yerine bir buçuk senedir ayağına top değmemiş çakma Mesut Özil giriyor. Kısacası taktiğini de seni de teknik ekibini de sikeyim A.A.

Melih

Tanita Tikaram dedi ki...

Benim anlayamadigim, basarisizlikta, fatura Avci'ya kesilecek, eee Avci bunu bilmiyor mu? Gazeteler, medya bar bar bagirmayacak mi, bu kadro ile basarisiz bir sonuc ciksa 70 milyon teknik direktor kesilmeyecek mi? Abdullah Avci bile bile lades oldu.
Selcuk gibi bir adami "taktiksel" olarak oynatmamanin disinda onun yerine oynayan adamlar evlere senlik.. Yav burda gunes dururken ampule ne hacet arkadas???

cihan dedi ki...

o igrenc egonu sikiyim abdullah avci. dunya devi estonyayi yenince bakin selcuk olmadan da yenebiliyoruz diyeceksin. tamam amk, en buyuk sensin, biz hataliyiz.
ulan bu turk antrenorler de bu yuksek ego babadan ogula nesil herhalde. fatih terim de boyleydi.

Tanita Tikaram dedi ki...

Bu 'taktiksel' sebepten dolayi oynatmama hadisesi moda oldu... Sen Alex'i, Selcuk Inan'i kendi dahiliginden dolayi kes, ondan sonra da neymis hocanin taktik anlayisina saygi gosterilmiyormus falan da filan.. Nasil bir taktik ile oynuyoruz cok merak ediyorum, zira Hollanda macinda kaos disinda herhangi bir taktik yoktu ortada..
Is simdi inada bindi, Selcuk Estonya 11'inde de yok, neredeyse yenilsek sevinecek hale gelecegim...
Ah bu eziklik, sacma sapan bir farklilik yaratip kendini ispat cabalari... Bir aydir bunun baska bir turlusu de baska bir kulubun basinda sacmaliyor..