17 Aralık 2012

İsterseniz kusura bakın ama orospu çocuğusunuz


Maçla ilgili bir şey yazmayacağım, daha farklı bir skor bekliyordum, boktan bir oyun oldu Galatasaray kazandı.

Raul Meireles, 82. dakikada ikinci sarı karttan kırmızıyla oyundan atıldıktan sonra önce hakeme 3 ya da 4 kez dönüp dönüp 'ibnesin' anlamına gelen bir işaret yaptı, ardından suratının ortasına tükürdü.

Maçtan sonra bunun haber olup olmayacağını merak ettim. Hürriyet, Milliyet, Habertürk, Ntvspor, Lig Tv, Posta, Vatan, Radikal gibi medya kuruluşlarının internet portallarına baktım. Herkes söz birliği etmişcesine bu olaylar sanki hiç yaşanmamış gibi sadece "Kırmızı kart doğru mu?" ve "Fenerbahçeli yıldız Meireles bir ilki yaşadı" şeklinde verilmişti haber.

Bekledim, bekledim, biraz daha bekledim. İçimden "Kötü niyetli olma, belki geç girerler" diye geçirdim. Ama maçın bitmesinin ardından 3 saat geçmesine rağmen Meireles'in hakeme defalarca yaptığı 'ibnesin' işareti ve suratının ortasına ılıman Portekiz ikliminden kopup gelen tükürüğünü haber yapmaya değer görmemiş şanlı Türk medyası.

12 Ağustos 2012 tarihindeki haber portallarına baktım. Maç haberinin önünde "Engin hakeme saldırdı", "Kaç maç ceza alacak?" haberlerinin geçtiğini gördüm. Evet, Engin'in hareketi de su götürmez derecede haksızdı, yapılmaması gerekirdi ve cezasız kalmamalıydı. Buraya kadar tamam mı? Tamam.

Bu yavşak medya (sadece spor medyası demiyorum, medya külliyen yavşak çünkü) bir futbolcunun, hakemin suratının ortasına tükürmesini haber değeri olarak görmüyor. Ya da hakeme "Oğlum, sen ibnenin önde gidenisin, hatta bayrak taşıyanısın" hareketini de haber değeri olarak görmüyor.

Tabii ya, her gün biz yaşıyoruz ya bu hareketleri (!) Amacın ne olduğu belli, yaşanmış bir olayı gözlerden ırak tutarak, verilecek cezanın minimum seviyesine indirilmesi. Neden? Çünkü bu yavşak kurumların başındaki heriflerin tamamına yakını Fenerbahçe sevdalısıdır. Ehh haber hiçbir yerde görülmezse de, yangından mal kaçırmak da kolay olur.

Bu olay hakem raporlarında nasıl yer alacak?
Raul Meireles'e kaç maç ceza verilecek?
Yavşak Türk basını bu olayı haber haline getirecek mi?

Şu hareketleri Melo ya da Engin yapmış olsaydı, şu an ortalık yangın yerine çevrilmişti. Şu an ölü taklidi yapan haber siteleri, "Terbiyesiz Melo hakemin yüzüne tükürdü", "Engin'den görülmemiş terbiyesizlik", "Melo hakeme i..e dedi", "Engin uslanmıyor, bu kez haddini aştı" diye birbirinden yaratıcı başlıklar atıp, tüm ülkenin önüne atıvermişti ikisini de.

Ama yoooooooooook, Fenerbahçeli çocuklar yapmaz öyle şey. Baksana kariyerinde ilk kırmızı kartını görmüş, kesin bunun altında bir hinlik olmalı, değil mi? Onlar mağdur, Temmuz sürecinden bu yana işkence ediyorlar, eziliyorlar, ayrıca cezaları da bitmedi. Ha canım haa!

Hah işte, hepsini topla-çarp, böl-çıkar, Fenerbahçe'nin bu ülkede medya tarafından nasıl korunup kollandığını gör. Engin için götünü yırtan yavşak medya, Meireles'in terbiyesizliklerine ve hakemin suratının ortasına tükürüğünü görmüyor, görmezden geliyor.




Sonra aynı yavşaklar medya etiğinden, medyanın insanların haber alma özgürlüğünü sağladığından dem vururlar. Namustan söz edecek, son insanlarsınız. İster kusura bakın, isterseniz bakmayın ama alayınız orospu çocuğusunuz.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

galatasarayın hakkı yendi hep..fbye bilmem kaç hafta üstüste penaltı çalınmadı, hakkı yendi..bjknin haksız sahası kapatıldı,şampiyonluktan oldu falan filan..senelerce bunların haberi yapılmadı mı bu memlekette.eskişehirsporun 20 senede 20 defa ulusal basında adı geçmedi.ne yapalım yani.

ayrıca sana katılıyorum futbol ezilen halkların mutluluğudur.ama galatasaraylı olup fenerbahçeyi tutup mazlum oynanmaz.ezilen olunmaz.

diye düşünmekteyim saygılar..

Burak Eken dedi ki...

O hareketin mutlaka Portekiz kültüründe farklı bir anlamı vardır. Hakeme aslında başka bir şey demek istemiştir. Yoksa Fenerbahçeli futbolcu hakeme neden hakaret etsin? Yanlış anlaşılma olmuştur.

Adsız dedi ki...

Bu ne ilk ne de sondu, Bünyamin Gezer denen çapsızın yönettiği maçta yardımcı hakemin kafası yarıldı ne oldu sonucunda türlü türlü pislikler olmayan penaltılar, ofsayttan goller attılar medya bunu gündeme mi getirdi, şikeyi ne kadar gündeme getirdi ki bak hiç şike oldu mu bu ülkede, sen şike yapıp da ceza almayan takım gördün mü ben gördüm, var mı dünyada böyle bir orospu çocukluğu, işte onun için orospu çocuğu fener diyoruz.

cengo dedi ki...

arkası dönük insanın tükürdüğünü gördüğüne göre sende süperzeka çocuğusun

Adsız dedi ki...

bu ne ? http://skorer.milliyet.com.tr/ozkahya-meireles-bana-gay-dedi/galatasaray-fenerbahce/detay/1642851/default.htm

Emre Berk Şahin dedi ki...


Yahu bu medya Muslera’ya kırmızı kart gösterdi diye Bünyamin Gezer’e düdüğünü astırmadı mı? Bu medya Caner’e 2 maç ceza aldırmadı mı? Telegol’deki 3 saatlik programın 1,5 saati boyunca Fenerbahçe’nin ırzına geçilmiyor mu? Adama zorla 3 Temmuzculuk yaptıracaksınız. Ulan hadi “Federasyon olmuş Fenerasyon!” desen anlayacağım, kendi içinde bir mantığı vardır bunun. Ama medya değil be abi. Meireles’e zaten kafadan 5 maç ceza gelecek. Bunu herkes biliyor. Kendi oğlunu boğdurup öldürdüğü oğlunun cenaze namazına katılan Osmanlı Padişahı gibisiniz. Adaletmiş falan filan umurunuzda değil, siz istiyorsunuz ki her şey Hagi’nin Erol Ersoy’un ayağına bastığı, küfür ettiği, tehdit ettiği ve tükürdüğü günlerdeki gibi olsun. En başta Fenerbahçe ve sonra diğer tüm takımların amına koyulsun. En iyi oyuncuları size gelsin. Stadlar size yapılsın. Her şey sizin olsun.

2 tane iddia kuponu yapan, twitter’da 1000 takipçiye ulaşan ve araya da küfürler sıkıştıran başımıza Simon Kuper kesiliyor. Fanatiklik çok güzel bir şeydir, “Siz şikeci ibnelersiniz, hepinizin amına koyayım ben" desen “haklısın abi” çekilir ve baş öne eğilir de, böylesi komik oluyor ya. Fanatikliğini “analiz” diye orasından burasından allayıp pullayınca ne taraftar oluyorsun, ne entelektüel. Vasat oluyorsun.

Futbol Haber dedi ki...

Biraz erken davranmışsın yazıyı yazmakla. Fanatik, Milliyet, Hürriyet... neredeyse tüm siteler haberi manşete taşıdı.

koala dedi ki...

@ cengo; ikinci fotoğrafta epey arkası dönük zaten Meireles'in. senin hesabına göre multizeka çocuğusun!

@ Futbol Haber; yazının yazılma saatine bak bakayım. buna kayıtsız kalınmasını mı bekliyordun, elbette haber yapılacak manşet olacak. aç arşivleri bak, Engin'in olayında hesabı ilk saatte kestiler.

@ Emre Berk Şahin; siz de istiyorsunuz ki, yardımcı hakemin kafası yarılacak ama maç oynanacak, rakip futbolcunun kafasına yumurta fırlatılacak bir şey olmamış gibi davranılacak, rakip taraftarın koltuklarına bok sürülecek, sidik torbaları atılacak olay hiç basına yansımayacak. istersen bana basını anlatma ben yıllardır o basının içindeyim. Fenerbahçe'nin yediği bokları nasıl haber yapmadıklarını, genel yayın yönetmenlerinin nasıl "geçirdik orospu çocuklarına" diye çığlık attığını gayet iyi bilirim.

koala dedi ki...

toplu yanıt olsun bu yorum da. herkes haberi vermiş diye koşan gelmiş. hakemin raporu da haber olmayacaksa siz neyin peşindesiniz? Engin hadisesinde medya, maçın bitiminden 15 dakika sonra hesap kesmişti. neyse, ne desem boş. haklısınız abicim. ben fanatiğim, siz kelebeksiniz

Alper dedi ki...

Evet de zaten fikrimiz değişmemişti ki; http://alperlig.blogspot.com/2012/12/fikrimiz-degismedi-hicbir-sey-olmams.html#more

futbol haber dedi ki...

http://skorer.milliyet.com.tr/meireles-in-basi-dertte/fenerbahce/detay/1642748/default.htm

Meireles haberini gece 02 de girmiş adamlar. Bunu takip eden 6 farklı haber var aynı konuda, 15 maç ceza alacak yazan var.

Fenerbahçelilerin yıllardır yaptığı basın düşmanlığına galatasaraaylılar mı başladı?

Melih ERTAN dedi ki...

Yalama medya Salı sabahı iş başında. Meireles'in hareketinin anlamı tüm dünyada "OKAY" anlamına geliyormuş. Ben de yedim amına koyayım. Bi'de bazı aklı evvel Fenerbahçe'li dostlar Meireles'in formayı öpmesini Fenerbahçe'yi çok sevdiği için falan yaptı sanıyorlar.
Herif atılıncaya kadar 82 dakika sıçmış, üstüne kırmızı görmüş. Yetmemiş tükürüp, hakeme ibnesin demiş. Çıkarken de bari taraftarı gaza getireyim derdinde, ama aklı evvel arkadaşlar 2 ayda adamı Fenerbahçe aşığı yaptı. Senin de dediğin gibi Ozan abi, 3.5 M € versinler. Ben formayı öper bir sene de üstümden çıkarmam.
Sevgiler...
Melih

nor dedi ki...

Fenerbahcenin medya tarafindan nasil korundugunu bu şike surecinde zaten cok yakından gorduk o yuzden bunlara sasirmiyor insan