13 Şubat 2013

Sizin ruhunuza sokayım


Biliyorum bazen yazdıklarım hoşunuza gitmiyor, söylediklerim keyfinizi kaçırıyor ya da kendinizce doğru bulmuyorsunuz ama ben hayatım boyunca aka ak, boka bok demekten vazgeçmedim ve geçmeyeceğim. Haaa, burada her yazılanın doğru olduğunu söylemiyorum ama benim doğrularım olduğunun altını keçeli kalemle çiziyorum.

3.5 yıllık blog maceramda ve sağda solda yazdığım yazılardan şunu anladım ki, herkesin gönlünü hoş tutmak için vıcık vıcık bir adam olmak lazım. Misal Çarşı ile ilgili bir yazı yazdım, bana "abi" çeken adamların sövmediği tek akrabam kalmadı, Fatih Terim'e saydırdım, bu kez Galatasaraylılar aynı aile bireylerine sövdü. Haaa, umrumda mı? Öyle bir gün sinirleniyorsun, kızıyorsun, sonra sikinde bile olmuyor. Çünkü kimsenin gönlünü hoş tutmak için yazmıyorum, başta da söylediğim gibi benim doğrularımı yazıyorum. Hah işte, şimdi de öyle bir şey yazacağım.

Galatasaray Basketbol Şubesi'nde paralar ödenmemiş, Lindsay Whalen da, bavulu eline alıp gitmiş. Olayın öğrenilmesinin ardından 2 gün boyunca kulüpten bir ses çıkmadı, sonra aniden dün, Milliyet'te Nevzat Dindar imzalı bir haber (Haberin linki) yayımlandı. Kulüpten bir yalanlanlam geleceğini düşünürken, bugün şöyle bir (link budur) açıklama geldi.

Nevzat Dindar'ın haberinde ne deniyor, bir bakalım. Galatasaraylı bir yönetici, Lindsay Whalen'la ilgili 'çarpıcı bilgi'lere ulaşmış. Bilgi dediği şey, Lindsay'in lezbiyen olmasından ötürü İstanbul'dan ayrıldığıymış. Vay babam vay! Lindsay Whalen aslında 2 aydır parasını alamadığı için değil de 'kendi cinsinden birine' ilgi duyduğu için apar topar Fransa'ya gitmiş. Haberde 'lezbiyen' kelimesi kullanılmamış. Ne kibar lan!

Bak ben sana şunun özetini geçeyim, tek kelime ile orospu çocukluğundan başka bir şey değildir yapılan. Sen bir sporcuna 2 ay ödeme yapmayacaksın, sonra basına el altından haber yaptıracaksın, kadının lezbiyenliğine vurgu yaparak ve en ilkel bel altı vuruşunu gerçekleştirerek. (Aaaaa Galatasaray yöneticisine küfür ettim ne ayıp, ne ayıp değil mi lan? Herifler sanki kulüp yöneticisi değil de, seçilmiş peygamber, küfür edilemez.)

Basketbolda bir alışkanlık oldu bu sipariş haberler. Sezon başında Oktay Mahmuti hakkındaki haberleri, bu sipariş haberle harmanlayınca, gayet net anlaşılıyor durum. Oktay Mahmuti 'küfürbaz', Lindsay Whalen 'lezbiyen'. Eeeee abi, her gidenin arkasından bok mu atacaksınız? Şerefsizce insanları lekeleyecek misiniz? Bu mu lan Galatasaraylılık adabınız sizin? Akit kafasında pezevengin evlatları. Kendi bok yemelerinin üstünü örtmek için kadının cinsel tercihine vurgu yapılıyor. Peki sezon başı geldiğinde Akit'in yaptığından farkı nedir bunun? Var mı bir fark?

Bu rezaleti yalanlamadığına göre, el altından haber yaptırmışsın demektir. Bu iğrenç olayın dumanı üstündeyken, resmi siteden, "Gösterdiğimiz özene rağmen böyle bir gecikmeyi, kulübü terketme bahanesi olarak kullanan bir sporcunun Galatasaraylılık ruhunu ne denli kavramış olduğu ortadadır. Bu tür oportünist bir anlayışın her müsabakada ‘tarih yazmak’ için mücadele veren Galatasaraylı sporcularımızın arasında da yeri yoktur." diye açıklama yapıyorsun.

Bak hocam, bu işler böyle olmaz. Galatasaraylılık ruhu filan diye insanları keriz yerine koymanın anlamı yok. Üç-beş gerizekalıya yedirirsin bunu da, kafası çalışan adama o teraneleri satamazsın. Sen bir sözleşme yapmışsın, o sözleşmenin gereğini de yapacaksın. Yapamıyorsan da, o koltukta oturmayacaksın ya da o şubeyi kapatacaksın. Böyle ruhtu, Galatasaraylılıktı, tarih yazmaktı filan geçeceksin o işleri. Götün yiyorsa Sneijder'ın parasını ödemesene 2 ay ya da Muslera'ya ödeme, Drogba'nın parasını 1 ay geciktir bakalım ne oluyor.

Ama işin kolayı var, ödemeyi yapmazsan, heriflerin arkasından atıp tutarsın, "Drogba 'gay'di, Sneijder 'pezevenk'ti, Muslera 'kulampara'ydı, o yüzden gittiler" diye haber yaptırırsın basında, sana yönelen eleştirileri de atlatmış olursun. Bir de üstüne Galatasaraylılık ruhu diye edebiyat parçaladın mı, aslansın aslan! Ruhmuş! Sikeyim sizin ruhunuzu.

Şu haberi yaptıran yönetici ve bu iğrenç haberi yalanlamayan her kim ya da kimlerse yavşağın önde gidenidir, bayrak taşıyanıdır hatta maraton koşanıdır. Benim kafam başkasını anlamaz.

11 yorum:

Thiam Jaba dedi ki...

helal.

Adsız dedi ki...

"Misal Çarşı ile ilgili bir yazı yazdım, bana "abi" çeken adamların sövmediği tek akrabam kalmadı"

ahahahaiklghasnjfksdahjdasd ulan ne adamsın yau. kahpece iftira at sonra pişkin pişkin şunları söyle. he bir arkadaşın demişti zaten :( kaynağı bir arkadaşı olan muhteşem gazetecim benim :(((((

Unknown dedi ki...

Yalnız abi sezon başı Akit gazetesi olayı aynı sporcuyla ilgili değildi, orada bir yanlışlık var. O sporcu Wauters'dı. Zaten Whalen bir erkekle evli, adamlar ne yapacağını şaşırmış film senaryosu çıkarmış resmen. Evli bir kadın sporcu, bir kadına vuruluyor, aşkı için kulübünü terkediyor, bu arada eşi de İstanbul'da hala, ve Fransa'ya gidiyor. Yap Türk dizisi reytingin amına koyar. Böyle orospu çocukları o koltuklarda oturuyor, ben burada Galatasaraylılığımdan utanıyorum. Yazık ki ne yazık.

koala dedi ki...

@ Burak Bağçeci; hatırlattığın için sağolasın, ufak düzeltme yaptım. isim farklı da olsa kafa aynı

koala dedi ki...

@ Adsız; o gün o statta 'monkey' diye bağırıldığını kabul eden ve statta olan en az 20 Beşiktaşlı ile konuştum, sen eğlenmene bak. it tayfasından başka bir bok değilsiniz, ha ultraslan, ha siz, ha gençfb, alayınız it tayfası. siz kendinizi kandıradurun duruş mucitleri. ya o değil de, ne zamandır Ali Sami Yen'e küfretmediniz, özlettiniz vallahi ya da Diyarbakırspor maçında "PKK dışarı" diye bağırmadınız. hadi yavrum ufaktan yol al

M.Cagdas dedi ki...

Elin Amerikalisinda neden Galatasaraylilik ruhu ariyoruz onu anlamadim. Bir de basket musabakasina degil de sanki muharebeye gidiyor amk, ac susuz parasiz karin tokluguna tarih yazmak icin gidecek.
Ayrica ben de Galatsarayliyim ama benim iki aydir parami vermeyen kulubun gidip Drogba'yi aldigini gorsem ben de s.kerim boyle isi der ceker giderim.

Melih ERTAN dedi ki...

Ozan abi selam,

Hangimiz çalıştığı iş yerinden 2 ay maaşını almayınca yeni iş aramaz ki? "Ben şirkete candan bağlıyım bırakmam." mı deriz? "Sikerim amk ekmek alcak param yok ben gidiyorum." mu deriz? Bu oportünistlik ise ben de öyleyim.

Bu durumda Whalen %100 haklı. Yöneticilerimiz özellikle basketbol yöneticilerimiz çok yetersiz. Daha 4 gün önce kıyım kıyım doğranıp elimizden kupamız çalınıyor, bir tane laf eden yok.

- Sezon başı Oktay hoca olayları
- Sezon başı Ilkan Karaman olayı
- Hawkins olayında resmi bir açıklama olmaması. Şubenin ne hallerde olduğunun göstergesi.

Bu vesile ile "İstifa da bir hizmettir." deyip Murat Özyer'i istifaya davet edelim.

ozdmroz dedi ki...

Bir an kulüp açıklamasını aziz yıldırım'ın yaptığını düşündüm. çünkü bu zihniyet bir tek onda vardır. halbuki bizimkiler de aynı kafadaymış.

Manuel Calavera dedi ki...

Kulubun aciklamasi neresinden tutsan elinde kaliyor. Eger el altindan haberi de yaptirmislarsa yaziklar olsun.

Tanita Tikaram dedi ki...

Baros'un da cinsel tercihinden oturu ayrildigi aciklamasini bekliyorum tez elden...

Unknown dedi ki...

Sen adamın parasını ödememişsin,ister lezbiyen olur ister gay..İnsanların kişisel tercihini yargılamak sanamı kaldı sayn yönetici.