28 Temmuz 2009

İbrahimovic-Eto'o takası



Inter Milan ve Barcelona arasındaki dev takas Eto'o'nun imzasıyla son buldu. Bugünlerde herkes İbra mı, Eto'o mu diye birbirine soruyor, tartışıyor. Kimi Inter'in bu işten kârlı çıktığını, kimi Barcelona'nın artık daha da yenilmez olduğunu söylüyor..

Futbolda böyle takaslar lezzetli oluyor. Çünkü her ikisi de ne Inter'in ne de Barça'nın sembolü olmuş isimler değil. Zlatan'ın İtalya'daki ikinci durağıydı Inter Milan. Kamerunlu Eto'o'nun ise İspanya'daki 3. durağı oldu Barcelona. Bu yüzden, bu iki süper golcüyü farklı renklerde görmek güzel olacak.

Ancak Eto'o'yu İtalya'da bekleyen ciddi bir tehlike var: Irkçılık... İspanya'da Zaragoza yandaşlarının kendisine yaptığı o çirkin sesler ve hareketlerden çok daha fazlası İtalya'da onu bekliyor.

Jose Mourinho, Eto'o'yu istediğini defalarca açıklamıştı. Kişilik özellikleri açısından kendisine benzettiği ve yenilmeyi hazmedemeyen yapısıyla Eto'o sıkıcı Serie A'ya ilaç gibi gelecektir. Bu ligi izlemeye katlanmak için bir sebep daha oldu.

Öte yandan takasın bir diğer tarafındaki isim Zlatan İbrahimovic ise imzasını dün atmıştı.

Kişisel olarak maddi ve sportif açıdan farklı değerlendiriyorum bu takası. Sportif anlamda Barcelona bu takastan daha kârlı çıktı sanki. Zlatan, Eto'o'ya göre daha spektaküler bir golcü. Her yerden, her şekilde gol atma yetisine sahip. Ama Eto'o'daki hırs, azim İbra'da yok.

Her ne olursa olsun, futbolda sembolleşmemiş ama büyük isimlerin yer değiştirmesi hoşuma gidiyor. Peki Zlatan, Real Madrid oyuncusu olsa bu takas gerçekleşir miydi? Keşke olsa...

Hiç yorum yok: