30 Temmuz 2009

Schalke'nin marşı ve medya ahvali


Türk basını ilginçtir; bir şey buldu mu mal bulmuş mağribi gibi saldırır. İşte Schalke'nin marşı meselesi de buna benziyor biraz. Yazıldı mı çizildi mi bilmiyorum ama birkaç kelam etmek şart oldu...

Hz. Muhammed'in isminin geçtiği geçtiği marş tam 46 yıldan bu yana mavi-beyazlı taraftarlarca söyleniyor. Zaten kulübün basın sözcüsü Heiko Kruska da, bu durumu teyit eder bir açıklama yaptı. Birkaç gün önce tüm basının bir anda düğmeye basılmış gibi bir durum yaratması garipsenecek bir durum yani. Kulüp yetkilileri, "Türk basını yaz boşluğunu doldurmak ve gündem yaratmak istiyor" şeklinde, alaysı bir yorum getirdiler, bu duruma.

"KOŞUN DİNİMİZE KÜFRETTİLER" (!)

Tabii, bu durumun basına yansımasıyla, bezirganbaşı tayfasından birtakım kişiler, "Vay efendim peygamberimize saldırı bu. Yeni bir Danimarka vakası ile karşı karşıyayız" diye ağızlarından salyalar akıttılar. Hoş, bu olağan bir durum. Tetikte bekleyen bir gürûh var çünkü.

ASLINDA NE SÖYLENİYOR?

Aslında bu gürûhun anlamadığı şey şu: Marşın o meşhur tartışılan bölümünde "Mavi ve Beyaz, seni nasıl seviyorum. Mavi ve Beyaz, beni terketme. Hz. Muhammed bir Peygamber'di ama futbol oyunundan haberi yoktu" deniyor.

Aklını çalıştıran, biraz kafasını kullanan bir insan, marşın sözlerinin bu bölümünde, marşı yazanların ve söyleyenlerin Hz. Muhammed'in peygamberliğini onaylamış olduğunu anlayacaktır. Ama yokkk, öyle değil. Amaç üzümü yemek değil bağcıyı dövmek.

Türk basınını da bu vesileyle tekrar tebrik etmek gerekir. 46 yıllık bir marşı sanki bir hafta önce yazılmış gibi lanse etmek ve insanları alttan alta galeyana getirebilmek herkesin yapabileceği bir şey değil. Yalana, dolana alıştık nasılsa...

MEŞHUR MARŞIN TAM SÖZLERİ

Mavi ve Beyaz, seni nasıl seviyorum
Mavi ve Beyaz, beni terketme
Hz. Muhammed bir Peygamber'di
Futbol oyunundan haberi yoktu
Buna rağmen bütün o ihtişamlı renklerden
Kendisi için Mavi ve Beyaz'ı seçti
Gecede bin ateş
Bize bu büyük şans getirdi
Bin arkadaş, beraber ayakta dururlarsa
FC Schalke hiçbir zaman batmaz

1 yorum:

akakiyeviç dedi ki...

Yazılmaz olur mu be abi?
Hemen sanki küfretti havası yaratn bir başlık atıp anasayfaya koyarlar.
Açarsın ki hiç bir şey yok.
Basın bizim milleti bildiği için,ilk fırsatta damardan yani dini konulardan giriyor.