29 Temmuz 2009

Toure tamam Lescott'a vize yok

Arsenal geleneği bozmadı, Manchester City'nin 15 milyon sterlinlik teklifini kabul ederek, bir yıldızının daha takımdan ayrılmasına izin verdi.

Topçular'ın Fildişili kaptanı Kolo Toure, Carlos Tevez, Emmanuel Adebayor, Santa Cruz, kaleci Stuart Taylor ve Gareth Barry'den sonra bir başka sansasyonel transferi oldu.

City teknik direktörü Mark Hughes, "Savunmamızı güçlendirmek istememiz bir sır değil. Kolo birinci sınıf bir savunma oyuncusu. O; hızlı, güçlü, topu iyi oyuna sokan ve soyunma odasında da etkili bir oyuncu" sözleriyle, memnuniyetini dile getirdi.

LESCOTT HEDEFİ ŞAŞTI

City'nin yeni hedefi ise Everton'un İngiltere milli takımında da oynayan savunmacısı Joleon Lescott. Hücum gücünü maksimuma çıkartan mavi-beyazlılar, Lescoot'u da transfer ederek, yumuşak karınları defanslarını daha yüksek düzeyde tutmak istiyor.

Ancak Everton kulübü, Manchester City'nin 19 milyon sterlinlik teklifini reddettiğini açıkladı.

ZOR DOSTUM ZOR....

Manchester City ve Mark Hughes'u çok zor bir sezon beklediği aşikâr. Bunca transferin ardından beklentilerin hem İngiliz basınında hem de taraftarlarca bu denli yükselmesi, onların rahat hareket etmesini zorlaştıracak.

Her ufak hata bile minik bir kartopuyken, çığ gibi gösterilecek. Hughes eğer takımı ilk dört içine taşırsa sorun kalmaz ancak işlerin ters gitmesi durumunda topun ağzındaki ilk ismin kendi olacağını da bilmiyor değil, Hughes.

Premier League'in izlenirliğinin daha da artması açısından Manchester City'nin hamlelerine futbolsever gözüyle bakınca, alkışlamamak elde değil. Tek sorun o hepimizin aşina olduğu sözcük 'sabır'...

Hiç yorum yok: