31 Ağustos 2009

Dmytro Chygrynskyy Barcelona'da


Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımının pek sevdiğim savunma oyuncusu Dmytro Chygrynskyy 25 milyon Euro'ya Barcelona'ya transfer oldu.

Transfer zaten yaz başından bu yana konuşuluyordu ancak Chygrynskyy, mukavelesi sona ermesine karşın, takımına para kazandırmak adına Barcelona'nın teklifini reddederek, yeni bur mukavele imzalamıştı.

Guardiola "Bundan başkasını istemem" deyince Laporta mecbur kaldı ve bu transferi bitirdiler. Chygrynskyy'nin davranışı insana tabii başka şeyler hatırlatıyor.

Sezon ortasında mukavele imzalayıp, "Yok abi Galatasaray'dan başka takımda oynamayız" diye ağlayarak, sonra sezon sonunda soluğu İtalya'da bulan iki bastıbacağı hatırladım. Gidip gitmemeleri tamamen kişisel tercihleri ancak her gün gazetelerde ve televizyonlarda ağlayıp sonra gitmek onursuzluk oluyor.

Dmytro Chygrynskyy ise kulübüne ihanet etmeyip, üstelik de Barcelona gibi bir takımı reddederek, yaptığı davranış takdire şayan cidden. Futbolculuk filan bir yerde hikâye. Önce adam olmak gerekiyor. Yoksa ne sığırlar futbol oynuyor bu yeşil sahalarda. Önemli olan adamlıktan nabisini almak tabii.

O yüzden transferden öte Dmytro Chygrynskyy'yi bir değil bir kaç kez alkışlamak gerekiyor.

Bu arada Dmytro Chygrynskyy ismine takıldım. Kiril alfabesinde 'y'ler 'i' şeklinde ama İngilizce yazılması durumunda böyle garip bir isim oluşuyor.

1986 Dünya Kupası'nda da Polonyalı Przybys ve kaleci Mlynarczyk vardı aklıma ilk onlar geldi.

Hiç yorum yok: