8 Ağustos 2009

Hakan Şükür sus artık!

Chelsea ve İngiltere Milli Takımı'nın yıldız orta saha oyuncusu Frank Lampard, 37-38 yaşına kadar futbol oynamak istediğini açıklamış.

Bu demeci görünce aklıma ilk gelen şey, Hakan Şükür'ün "Elano ve Keita'lı kadroda yer alsam çok gol atardım, futbolu erken bıraktırdılar" açıklaması oldu.

Hakan Şükür, futbolu bıraktığından -kendisi bıraktırıldığı konusunda ısrarlı- bu yana nerede bir mikrofon ya da kamera görse, bu ve buna benzer bir açıklama yapıyor. Sürekli olarak, kendisine 'vefasızlık' yapıldığından söz ediyor.

Bazen konuşmalarını dinlerken ya da okurken, bugüne dek hiç para almadan oynadığını düşünüyorum. Çünkü açıklamalarının açılımı bu düşünceye denk geliyor.

Hakan Şükür, Galatasaray'ın tarihine mal olmuş, büyük başarılarında imzası olan ve Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından biri. Bunu kabul inkâr etmek hem haksızlık hem de aptallık olur.

Bu vefa olayı sürekli döner dolaşır Galatasaray'ın başında. Hayır; bilmesek, görmesek, okumasak diyeceğiz ki, "Seneler boyunca bu adamlar üç kuruşa talim etti, asgari ücret altında ezilip gittiler." Nasıl bir vefasızlıktır bu bilmiyorum. Kendine çiftlik satın alacak, altında 3-5 arabayla dolaşacak kadar vefasızlık yapıldı mı sizlere? Bugün hâlâ bir biçimde futbol sayesinde para kazanıyorsa bu adamlar 'Galatasaray' -ya da Fenerbahçe ve Beşiktaş' etiketi yüzündendir.

Ama yok, beyzadem futbolu istediği zaman bırakamamış, bütün dert o. Biraz beyin jimnastiği yapalım. Bu adamlar bir biçimde çalışan mı? 'Evet'. Belli bir ücret karşılığında hizmet veriyorlar. Hakan Şükür'ün futbolcu değil de özel bir bankada, vezne memuru olduğunu düşünelim. Şirket, toplu işten çıkartmalar kararı aldı ve Hakan Şükür'ü de işten çıkarttı. Hakan o zaman çıkıp "Ben daha bu şirkette çalışacaktım. Yapmak istediklerimi tam olarak yapamadan işten çıkartıldım" mı diyecekti. Tabii ki hayır. O zaman bütün dert ne peki? Aradan 2 yıl geçmesine karşın hâlâ "Bu kadroda olsam, çok gol atardım" türevi cümleler sarf etmek çok mu mantıklı?

12 yıl boyunca verdiğin hizmetin karşılığında, bu ülkede kimsenin kazanamayacağı paraları kazanmışsın. Senin kazandırdıklarından öte, Galatasaray ismi senin şu an bile para kazanmana sebep olmuş. Otur yerinde, konuşma. Sus artık. Roger Milla mısın mübarek.

Şu vefa işine artık son verilsin. Her futbolu bırakan bu kelimeyi ağzında sakız etmesin. Kim ne hizmet ediyorsa, eşek yüküyle para kazanıyor. Bu ülkede milyonlarca insan açlık ve yoksulluk sınırında yaşarken, her sene milyonlarca dolar para kazanan adamların "Vefa, vefa" diye yeri göğü inletmesi son bulsun. Futbola devam etmek isteyen de, kendine ya kulüp bulsun ya da sussun. Hakan Şükür eğer 'Hakan Şükür' olarak anılmak istiyorsa susmasının zamanı geldi. Yoksa Galatasaray tarihinde "Büyük Hakan" olma yolunda her geçen gün biraz daha ilerliyor.

Bu yüzden herkes Metin Oktay olamıyor, bu yüzden herkes Vedat Okyar olamıyor, bu yüzden herkes Lefter olamıyor.

1 yorum:

Turan dedi ki...

Futbolcuyken susmadı yorumcuyken hiç susmaz. Küçük gibi olmasın, o kadar küçülmesin yeter...